11. kolo
04.11.2007 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Betis 3:0

Barca bez sebemenších problémů přejela slaboučky Betis a stáhla náskok na čelo tabulky na jediný bod. Skóre otevřel Thierry Henry, další dva góly přidal ze standardních situací Ronaldinho, Betis se k bráně soupeře prakticky nedostal a v Seville začíná být zle.

Katalánci na hřišti dominovali od první minuty. První vlaštovkou byla spolupráce Henryho s Iniestou, před nímž na poslední chvíli zasáhl Juanito a odkopl míč na roh. I u další akce byl Iniesta, tentokráte si s ním výborně narazil Ronaldinho, krásně se zbavil svého ostrážce a poté vystrašil brankáře Ricarda střelou do boční sítě.

Po čtvrthodině hry si portualský strážce svatyně připsal první vážnější zákrok, když zlikvidoval hlavičku Henryho po Xaviho centru. "Los Beticos" se do šancí vůbec nedostávali v desíti lidech bránili na vlastní polovině a niavně věřili, že dokáží na Nou Campu vzdorovat. V devaténácté minutě ještě při hostech stálo štěstí a hlavně tyčka, od níž se odrazila rána Thierry Henryho. Fracnouzský kanonýr si tak opět pojistil vedení v tabulce střel do tyče.

Krátce po skončení první půlhodinky hry přišel zasloužený gól. Andalusané se snad jednou jedinkrát vydali ve větším počtu hráčů vpřed a ihned na to doplatili. Touré získal míč, přihrál Iniestovi, který si následně krásně obehrál protihráče a vyslal Thierry Henryho sám na branku. Bývalý hráč Arsenalu se jen lehce dotkl míče, poslal ho mezi nohy Ricarda a Barca vedla.

Mezi zmiňovanými akcemi hodil sem tam nějakou tu parádičku Lionel Messi, který se nezřídka zbavoval i třech obránců najednou, ale před pokutovým územím tentokráte štěstí neměl. Do konce poločasu Blaugranas i nadále ovládali hřiště, poslední větší šanci měl opět aktivní Henry, jeho střela ale letěla kousek vedle levé tyče.

Po příchodu z kabin bylo na hře Betisu znát jisté aktivnější pojetí, nicméně žádná sláva to ani nadále nebyla. Pavoneho střela do boční sítě byla spíše výjimkou. Po sedmi minutách přišel další gól Barcelony. Ronaldinho se postavil k exekuci přímého volného kopu a opět potvrdil, že v této disciplíně mu může málokdo konkurovat.

V 57. minutě už to mohlo být rozdílem třídy, Messi se uvolnil na pravé straně, přenchal míč Ronaldinhovi, ten našel na hranici vápna Xaviho, jehož koníček s vypjetím všech sil zlikvidoval Ricardo a ve stoprocentní šanci selhal Thierry Henry, když hlavičkoval vedle. Barcelona si skutečně na hřišti dělala, co chtěla. V další šanci se objevil Messi, jeho křižnou střelu nedokázal do branky usměrnit Xavi. Následně unikl po Ronaldinhově přistrčení Abidal, hledal před bránou Henryho, ale na poslední chvíli stačil míč tečovat Ricardo.

Nejkrásnější moment celého utkání přišel v 68. minutě. Messiho sólo přes půl hřiště zvedlo diváky ze sedadel, bohužel pro fotbal však konečná střela minula o pár centimetrů branku. Následně se předvedl i Ronaldinho, efektně zpracoval míč a vystřihl nůžky, na skóre se nic neměnilo. Závěrečné minuty ovládl nově příchozí Bojan Krkic. Několikrát se dobře uvolnil na levé straně a svým mnohem zkušenějším obráncům činil obrovské problémy.

Třešničkou na dortu byl další Ronaldinhův přímý volný kop v nastaveném čase. Tentokráte mu ke gólu pomohla levá tyč a Ricardo mohl jen nadávat na zeď, která se špatně rozeběhla a nechala ve svém středu místo, kudy míč proletěl.

Barca zkrátka potvrdila, že to doma umí, nyní je potřeba ukázat svou kvalitu i na hřištích soupeře. Betis místy působil až příliš odevzdaně a prohrál naprosto zaslouženě.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (11)

Přidat komentář
Xavi

2:0

Reagovat
HOST*bary72

Snad se Barca probudí a začně předvádět pohlednější fotbal, na jaký jsme od ní zvyklý. Jsou jasným favoritem, navíc se Betisu vůbec nedaří. Za 1 a tip 2:0.

Reagovat
HOST*

Čekam překvapivou remízku 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Deco nám hodně chybí, ale v tomto zápase se bez něj obejdeme a vyhrajeme překvapivě vysokým rozdílem 4:0. Zápasy doma a venku to je úplně jiný svět...

Reagovat
HOST*

real remizoval a barca sa zajtra dotiahne na real rozdielom jedneho bodu!!!!!

Reagovat
HOST*Adam

Real prohral 2:0 nad Sevillou a ne remizoval on nakonec prohral a dkyz Barca vyhrahje tak bude jiz ztracet jen jeden bod na ''Bile Baletaky''

Reagovat
Pharrell

no remiza by mi vubec nevadila,ale to se asi nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do toho,ideální zápas aby se Betis zvedl, výhra nad Barcelonou by je hodně nakopla!

(to není ironie, správný fanoušek musí pořád věřit... )

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Výhru nad Betisem bych neprecenoval, doma takhle hrajeme az na výjimky porad a hosté byli opravdu slabí, ale muzete me opravit, videl jsem jen desetiminutový sestrih.

Ronaldinho v této sezone snad jen jediný gol ze hry (?)

Reagovat
smazaný uživatel

ten betis...to je bída...ách jo...to zas budou nervy na konci sezony...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele