11. kolo
04.11.2007 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 2:0

Athletic Bilbao konečně urval první vítězství v sezóně na San Mamés a zažehnal možnou vznikající krizi. To Recreativo Huelva svou krizi ještě více prohloubilo, nyní už je to 600 minut, kdy naposledy našlo cestu do soupeřovy sítě, a nachází se na sestupových pozicích.

Jen na lavičce nakonec začal Fran Yeste, který se jevil jako řešení všech útočných problémů Basků. Úvod utkání nabídl po kratičkou dobu trvající převaze domácích spíše boj ve středu pole, náhodné centry do šestnáctek neměly příliš šancí na úspěch.

Postupem času si oba rivalové začali vytvářet šance, první vlaštovkou byl rohový kop hostů, na nějž marně dosahoval Sinama Pongolle. Z druhé strany o sobě dal vědět Aduriz, který hlavou zakončoval Ustaritzův centr a následně se po kontaktu se Sorrentinem marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Svěřenci Joaquína Caparróse si vytvořili tři velké šance na skórování. Jenže Susaeta mířil nepřesně a poté dvakrát selhal Aduriz, když nejdříve špatně zpracoval přihrávku Orbaize, pak zase svůj pokus po centru Iraoly nasměroval vedle.

I Recreativo mělo své šance. Tu největší si vypracoval Sinama Pongolle, Iraizoz ale zasáhl bez větších potíží. Posledním zajímavým momentem v první části hry byla rána Gabilonda, kterou jen tak tak zlikvidoval Sorrentino. Oběma stranám jakoby došly síly, publikum na San Mamés začalo být nervózní.

A po přestávce se dokonce začal ozývat pískot. Caparrós věřil i nadále stejnému složení, naopak u hostů došlo o poločase hned ke dvěma změnám. Gerard a Javi Guerro nahradili Martinse s Varelou. Z počátku tato střídání přinesla své ovoce, protože Huelvě se podařilo zatalčit Basky k jejich pokutovému území a Athletic začal mít problémy.

Právě tehdy, z ničehonic, přišel vedoucí gól domácích. Střelcem se ve svém jubilejním 400. utkání za Athletic stal z protiútoku po pasu Iraoly Joseba Etxeberria. Služebně nejstarší hráč v týmu byl i nadále při chuti, hned o pár sekund později přirpavil dobrou pozici pro Adurize, ale tomu v tomto zápase střelecké štěstí nepřálo.

Bilbao se na několik minut stáhlo, avšak jen co nabralo další síly, přišel rozhodující úder. Andalusané se marně dožadovali odpískání faulu Adurize na Sorrentina a Etxeberria už neměl těžkou úlohu, aby přidal svůj druhý gól. Athletic tento zásah uklidnil, z míry ho nevyvedla ani šance Javi Guerrera. Patnáct minut před koncem se vstupu na hřiště konečně dočkal Fran Yeste, jehož přivítal obrovský potlesk fanoušků.

Závěr utkání už nic k vidění nepřinesl. Recreativo se marně snažilo dobýt pokutové území soupeře, Bilbao pro změnu trpělivě čekalo na brejky. Žádná z těchto taktik už ale další gól nevytvořila, a tak se v Bilbau mohlo konečně slavit. V Huelvě nopak začíná být zle...

Autor: Petr Kilian / as.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Hrdé baskické Bilbao ještě doma nevyhrálo, ale v tomhle zápase to zlomí a budou důležité 3 body !!! Tip 3:1.

Reagovat
HOST*bary72

Mno, dobrý !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele