11. kolo
03.11.2007 22:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Madrid 2:0

Lídr soutěže Real Madrid nedokázal ani po třetí v sezóně porazit Sevillu a poprvé za tento ročník La Ligy nevstřelil ani gól. Naopak Sevilla potvrdila, že na domácí půdě se jí začíná znovu dařit a po dobrém výkonu zaslouženě získala tři body.

Real nastoupil ve stejné sestavě, jaká mu přinesla úspěch na hřišti Valencie, a začátek zápasu naznačil, že bude tak i hrát. Ovšem útočné otěže třímal ve svých rukou domácí tým. Střely Fabiana a Poulsena zlikvidoval Casillas, na druhé straně se po pěkném průniku neprosadil Robinho. O chvíli později pálil mimo Van Nistelrooy, a tak udeřilo na druhé straně. Po útoku Sevilly z pravé strany se k odraženému míči dostal v 19.minutě Keita a krásnou střelou zpoza velkého vápna vymel Casillasovu levou šibenici. Než se Real vzpamatoval, Sevilla udeřila za dvě minuty podruhé. Kanoutého tvrdou střelu po samostatném průniku vyrazil Casillas jen před sebe, Metzelder přišel pozdě a Luis Fabiano pohodlně doklepl do prázdné branky. Byl to celkově třináctý gól brazilského útočníka za svůj klub v této sezóně.

Sevilla se za vítězstvím hnala usilovněji, hrála agresivněji a s větším nasazením. Hráči Bílého baletu se s tímto pojetím hry nedokázali vyrovnat, čemuž vypovídá tristní poměr střel obou mužstev, když Real zamířil mezi tyče pouze jednou. Hra záložní řady byla dobře pokryta sevillských středem. Guti navíc neměl patrně svůj den a jeho přihrávky na útočníky nebyly tak přesné jako jindy.

S postupem minut ubyly příležitosti.a hra získala na tvrdosti, ještě v první půli museli být vystřídáni stoper Fazio a krajní bek Crespo, kterému roztrhl tvář loktem Diarra, ovšem jeho prohřešek rozhodčímu ušel. Stejně polemický byl i jeho zákrok na Navase v pokutovém území, kdy píšťalka rozhodčího Izquierda zůstala rovněž němá. Do konce poločasu se toho příliš neudálo.

Do druhé půle nastoupil Real s cílem otočit nepříznivý stav. Nicméně v 51.minutě dostal druhou žlutou kartu a následně červenou kartu jako vždy před svým bývalým publikem nervózně hrající Sergio Ramos. Tímto zbytečným vyloučením přišel Bílý balet definitivně o šanci zvrátit zápas. Po průniku Raúla a zásahu Dragutinoviče udělil rozhodčí pouze žlutou kartu kapitánovi Realu za simulování.

Utkání mělo poté vyrovnaný průběh, Sevilla si hrála svoje, Real k ničemu nepouštěla a ještě vyrážela do nebezpečných brejků vedených zejména Capelem, Alvesem a Navesem. Žádná z těchto akcí však gól nepřinesla. Během zápasu se také značně jiskřilo, rozhodčí Izquierdo rozdal deset žlutých karet.

Trenér Schuster stáhl Gaga a nahradil ho Torresem, aby zabránil útočit Seville do tříčlenné obrany. Ani pozdější nahrazení Raúla Balboou a Van Nistelrooye Baptistou nezůstala zúročena. Na druhé straně měl největší šanci Luis Fabiano po pasu Diego Capela. Sevilla nakonec žádný zvrat nepřipustila a tak vítězství zůstalo na stadionu Sáncheze Pizjuána. Kouč Bílého baletu Schuster tak má znovu o čem přemýšlet. Jeho tým přesto zůstává i do dalšího kola v čele La Ligy.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
Pharrell

1:2??

Reagovat
Pharrell

1:2??

Reagovat
HOST*lenny

2:2..ikdyz bych si pral,aby Real vyhral

Reagovat
RMCF

Hodně těžkej zápas, su zvědavej jestli zahrajem jak Federer

Reagovat
HOST*bary72

Tak vyplení Real i Ramón Sánchez Pizjuán, jako Mestallu ??? Dvakrát se to snad nemůže stát. Real má ale i tak velké šance na úspěch. Tip 1:2.

Reagovat
HOST*

Real musi vyhtat

Reagovat
-Kopy-

6:2

Reagovat
HOST*Madridista

0-4 HALA MADRID

Reagovat
HOST*

2:0 Barcaaaaaaaaa

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*halaRealec

nevite nekdo kde to davaj na netu?? diky

Reagovat
Pharrell

jaj jaj ..SDevilla na s jasne prehrala!

Reagovat
Pharrell

Sevilla

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

ja myslel ze se to hraje az 4.11.(dneska), teda aspon na realmadrid.cz to tak je

Reagovat
HOST*bary72

Dobře !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele