11. kolo
04.11.2007 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Murcia - Deportivo La Coruña 0:2

Deportivo La Coruňa udělilo svému soupeři lekci z produktivity a na hřišti Realu Murcia vyhrálo 2:0. Domácí byli po celý průběh zápasu aktivnější, ale doplatili na špatnou koncovku a po trefách Xisca s Guardadem možná trošku nezaslouženě neuhráli ani bod.

Trenér Murcie Lucas Alcaraz překvapil s dosti inovovanou sestavou oproti té, která nastoupila v předchozím kole. Zvláště zaujal start Baska Íňiga Véleze, jindy až v pořadí čtvrté volby v útočné formaci. První část hry příliš vzruchu nepřinesla. Murcia svědomitě napadala a spoléhala na útočné výpady svých křídelních hráčů, jmenovitě Regueira a Gallarda, které si však krajní obránci Deportiva Manuel Pablo a Filipe dobře a bez problému hlídali.

Prvním ohrožením brány byl spíše propagační pokus Kanaďana De Guzmana ve dvanácté minutě, Notario s ním problémy neměl. Dalekonosné střely a standartní situace, to byla jediná možnost, jak se v první půlhodině dostat do nějaké šance, jinak se toho příliš nedělo. Za zmínku stojí snad jen dvě akce, obě z kopaček domácích. Tu první zakončoval po spolupráci s Íňigem Regueiro, brankář La Coruňi Dudu Aouate byl bezchybný. Izraelský gólman si poradil i se střelou Fernanda Baiana, který si sice poradil s Filipem, ale zakončení mu nesedlo.

I ve druhém poločase pokračovali šance Los Pimentoneros. Nejdříve se marně pokoušel prodrat k zakončení Paco Gallardo, následně předvedl skvělou hlavičku Alvaro Mejía, jenž zakončoval standartní situaci z kopačky bývalého spoluhráče z Realu Madrid Pabla Garcíi.

Los Blanquiazules bránili a trpělivě čekali na svou šanci. A ta přišla. V 55. minutě unikl Stephanu Pignolovi Xisco a tvrdou ranou pokořil bezmocného Notaria. Skutečná lekce z efektivity ze strany svěřenců Miguela Ángela Lotiny. Real Murcia se pokusil kontrovat hned z protiútoku, Baiano dokonce překonal Aouateho, ale na brankové čáře zasáhl vracející se odchovanec Piscu. V těchto chvílích bylo šancí na obou stranách požehnaně, netrvalo dlouho a definitivně rozhodnout mohl Xisco, ovšem tentokráte souboj tváří v tvář vyhrál Notario.

Co se nepodařilo Xiscovi, dokonal Andrés Guardado. Jinak prakticky neviditelný Mexičan zužitkoval jeden z mnoha pasů za obranu a katalánský brankář Notario tentokráte kapituloval. Běžela 72. minuta a bylo po zápase. Murcia už nenašla psychické ani fyzické síly na zvrat a podlehla 0:2.

Autor: Petr Kilian / as.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele