11. kolo
03.11.2007 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Valencia CF 0:2

Valencie se po dvou porážkách v řadě zvedla a vyhrála na Mallorce 2:0, v tabulce se posunula na čtvrtou pozici.

Domácí byli po celé utkání aktivnější, vytvořili si i brankové příležitosti, využít je však nedokázali. Naopak hosté byli neuvěřitelně produktivní a nakonec si z Baleárských ostrovů odvezli tři body, bylo to již páté vítězství Valencie na cizím hřišti v této sezoně La Ligy - tým z východního pobřeží Španělska suverénně vede tabulku venkovních zápasů. Ostrovanům nepomohla ke gólu ani do tohoto zápasu velice produktivní trojice Guiza, Arango, Ibagaza

Do sestavy Los Ches se dostal po delším zranění Manuel Fernandez. Potvrdila se tak domněnka, že pod trenérem Koemanem bude dostávat portugalský středopolař mnohem více šancí než dosud. Na levé straně zálohy nastoupil poprvé v sezoně od začátku Vicente Rodriquez..

Valencia musela již ve druhé minutě střídat, stoper Alexis špatně došlápl a poranil si kotník. Na hřiště místo bývalého hráče Getafe šel Miguel, který překvapivě nenastoupil v základní sestavě. Portugalský obránce nastoupil na svůj obvyklý post krajního obránce, do středu obrany se k Helguerovi posunul Caneira. První vlaštovku na domácí branku vyslal v deváté minutě Vicente, brankář Lux neměl se slabou střelou problémy. V 16. minutě přišla první střela domácího mužstva, ránu Ibagazy z voleje vyrazil Hildebrand a následně do bezpeční uklidil Helguera.

Ve 36. minutě přišla další střela na branku hostí a znovu to byl Ibagaza, který značně protáhl Hildebranda. Ve 43. minutě střílel těsně mimo branku domácí záložník Gutiérrez. Branku viděli diváci na stadionu Son Moix až v samém závěru prvního poločasu, z pravé strany odcentroval Miguel, na zadní tyči si na centr, který možná už byl za čárou, počkal kanonýr Morientes a s klidem dopravil míč do odkryté branky – 0:1.

Mallorca vstoupila do druhého poločasu o poznání aktivněji než do prvního, v 48. minutě si Gutiérrez pohrál s Helguerou, jenže dostal se do velkého úhlu a Hildebrand jeho střelu vyrazil na roh. V 56. minutě pálil po pěkné individuální akci Daniel Guiza těsně nad branku hostujícího mužstva. V 62. minutě se Valencie snad poprvé za poločas dostala na půlku Mallorky a hned z toho byla branka, po levé straně pronikl Silva, naservíroval Morientesovi parádní přihrávku a bývalý střelec Realu Madrid vstřelil svůj druhý gól v utkání – 0:2.

Deset minut před koncem vytáhl proti střele Aranga z dvanácti metrů brankář Timo Hildebrand to nejlepší ze svého repertoáru. Hned o minutu později se musel činit německý brankář znovu, i tentokráte svůj tým podržel. V samém závěru už Valencie nedovolila drama a v poklidu dovedla zápas do šťastného konce.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*bary72

Tak jsem strašně zvědavej, jestli se už Valencia vzpamatovala ze středečního debaklu. Opravdu těžko vědět v jaké se nachází psychické pohodě a tak je cokoliv těžké tipovat, i když má venkovní bilanci pěkně příznivou. Tip 1:1.

Reagovat
Jarek252

By mě zajímalo proč ten komentátor Sportu1 Zdeněk Rom říkal, že na lavičce hostů je Ronald Koeman. Přece ho musely trknou záběry během zápasu na Óscara Fernándeze... Že by si byli vyzáží s Koemanem až tak podobní bych neřekl

Reagovat
-Kopy-

njn

Reagovat
HOST*Helloween

Vysledek velmi dobry... Ikdyz Valencia ocividne nehrala fotbal, ktery by lahodil oku divaka, dulezite jsou v tuto chvili 3 body a odraz k lepsim vysledkum. Ikdyz je zdecimovana cetnymi zranenimi a jeji sestava se neustale zamenuje, verim ze i herni projev se dusledkem uzdraveni technickych hracu zlepsi. Chvala za tento zapas patri urcite i Hildebrandovi, ktery tym netopyru nejednou podrzel. Byl jsem velmi mile prekvapen jeho vykonem. Amunt Valencia

Reagovat
HOST*venab

Do sestavy Los Ches se dostal po delším zranění Manuel Fernandez. Potvrdila se tak domněnka, že pod trenérem Koemanem bude dostávat portugalský středopolař mnohem více šancí než dosud.

vždit koeman jeste netrenoval....a taky se prej hodne hadaly, tak proc by chtel tak moc mit v zakladu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele