Komentáře a souhrny

Portugalci nakonec udrželi nulu, ale stáli při nich všichni svatí

Kdepak, tento dvojzápas nemá favorita. Bosna a Hercegovina se i na portugalské půdě dokázala favorizovanému soupeři minimálně vyrovnat a jižané mohou jen děkovat pánubohu, že jim dovolil, aby si do odvety přinesli jednogólový náskok. Proti Balkáncům se totiž hned třikrát vzbouřila branková konstrukce Eduardovy svatyně.

Francii stačil k výhře nad Irskem jediný gól

Obhájci světového stříbra jsou docela blízko postupu na nadcházející šampionát. Na Iry totiž vyzráli díky šťastné trefě Anelky a to je přitom ještě čeká souboj před domácím publikem. Celkový triumf Ostrovanů by tak byl překvapením.

V Aténách gól nepadl, před odvetou jsou šance otevřené

Předpovědi o vyrovnaném utkání se naprosto naplnily. Ukrajinci, kteří ovládli první půli, se po přestávce dostali do mnoha hluchých míst. Řekové zase mířili mezi tyče nebezpečně pouze jedinkrát, když jim šanci na gól do šatny zhatil dobře chytající Pjatov. Po bezbrankové remíze z Atén se tak vše rozhodne až na Ukrajině.

Rusové v mírné výhodě, Slovince porazili 2:1

Rusové si měli do Mariboru přivézt pohodlný dvoubrankový náskok a závdavkem i čisté konto. Nakonec tam nevezou ani jedno z toho. V závěru zápasu inkasovali a na slovinské půdě to ještě budou mít hodně těžké.

Máčala s Bahrajnem na mistrovství světa nepostoupil

Český trenér Milan Máčala fotbalisty Bahrajnu k premiérovému postupu na mistrovství světa nedovedl. Jeho tým podlehl v odvetě asijsko-oceánské baráže ve Wellingtonu domácímu Novému Zélandu 0:1. První zápas skončil bez branek. Bahrajn dnes mohl v úvodu druhého poločasu vyrovnat z penalty, ale brankář Mark Paston ji chytil.

Anglická Premier League - souhrn 12. kola

Výsledková mizérie Liverpoolu pokračuje. Reds opět ztratili body, tentokrát doma s Birminghamem za remízu 2:2. Svěřenci Rafaela Beníteze tak zůstali na sedmém místě, Birmingham poskočil na patnáctou příčku.

Gambrinus liga - souhrn 14. kola

Jediný gól v posledních dvou utkáních 14. kola Gambrinus ligy vstřelil Jan Holenda. Sparta díky němu zvítězila na Slovácku a je čtvrtá. Slavia se nadále trápí, po bezbrankové remíze jí další body sebrala Plzeň.

Úžasná podívaná v Ligue 1, Lyon remizoval s Marseille 5:5

Pokud máte slabé srdce a fandíte jednomu z týmu Lyon nebo Marseille, pak je dobře, že jste neviděli infarktový vzájemný nedělní zápas 12. kola. Hosté prohrávali 1:2, v 79. minutě se však ujali vedení 4:2. Lyon ovšem dokázal během dvou minut srovnat a v nastaveném čase se dokonce ujmul vedení 5:4. Vlastní branka domácího Toulalana nakonec určila divokou remízu 5:5.

Primera Division - souhrn 10. kola

Sevilla přehrála Villarreal a vrátila se na třetí pozici, zatímco Barcelona porazila Mallorku a drží jednobodový náskok před Realem Madrid, který nakonec v derby udržel výhru nad Atletikem. Tři body má Deportivo i Valencia, Gijon si doma poradil s Espanyolem a Almeria s Osasunou. Athletic zvítězil v Santanderu...

Ligue 1 - souhrn 12. kola

Úžasnou podívanou připravili divákům ve šlágru kola Lyon s Marseille, konečný výsledek 5:5 mluví za vše. Bordeaux prohrálo v Lille, přesto zůstává první, Toulouse přehrálo Rennes, další výhru zaznamenalo Auxerre, Lorient deklasoval Boulogne 5:0, PSG naopak doma nestačilo na Nice a první bod si díky remíze v Monaku připsal poslední Grenoble...

Serie A - souhrn 12. kola

Na příčkách pro Ligu mistrů jsou v tuto chvíli týmy, které je obsadily na konci loňské sezóny. AC Milán a Fiorentina dnes zvládly své těžké venkovní zápasy a jsou na třetím respektive čtvrtém místě. Druhý je Juventus a první Inter. Sampdoria prohrála v Cagliari a klesla na páté místo. Ve večerním duelu Inter jen remizoval s AS Řím, ale jeho náskok je stále ještě pětibodový.

Bundesliga - souhrn 12. kola

Brémy pouze remizovaly s Dortmundem a nechaly si odskočit vedoucí Leverkusen. Stejně bodů jako Werder má Hamburk, který v Hannoveru remizoval 2:2. Hertha doma podlehla Kölnu a zůstává poslední. Bayern včera remizoval se Schalke, smírně skončil i zápas Gladbachu se Stuttgartem. Mainz vyhrál a je šestý, venku naplno bodovaly Wolfsburg a Freiburg...

Ruská Premier Liga - souhrn 28. kola

O majiteli ruského titulu začíná být pomalu jasno. Spartak v sobotu prohrál v Samaře a nabídl šanci Rubinu, který trestal. Kazaň v neděli porazila CSKA a dvě kola před koncem má na čele tabulky čtyřbodový náskok. Za třetím místem vykročil výhrou nad Těrekem Zenit, naopak FK Moskva ztratil.

Eredivisie - souhrn 13. kola

Twente doma vyhrálo nad Ajaxem a stále si drží první příčku. Michal Papadopulos si drží skvělou formu, dvěma góly pomohl Heerenveenu vyhrát v Utrechtu. Ještě více se dařilo eindhovenskému Toivonenovi - čtyřmi gól smetl Haag. Alkmaar remizoval s Feyenoordem, Breda vysoko porazila Tilburg.

Corgoň liga - souhrn 16. kola

Žilina zvýšila své vedení v tabulce na čtyři body. Dnes jasně porazila Košice, kdežto Slovan včera prohrál s Ružomberokem. Banská Bystrica porazila Prešov, Nitra doma přenechala body Petržalce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele