Komentáře a souhrny

Ligue 1 - souhrn 15. kola

Lyon má na svědomí další strhující duel, v němž mu ale k vítězství nepomohl ani hattrick Lopeze. Lille totiž nakonec zvítězilo 4:3. Auxerre doma překvapivě nestačilo na Nancy. Dařilo se naopak týmům z chvostu tabulky. Polepšilo si Boulogne i Grenoble, který slaví vůbec první výhru v lize. Bordeaux vyhrálo nad PSG a i po tomto kole bude na prvním místě.

Serie A - souhrn 15. kola

AS Řím porazil v derby velkého rivala Lazio 1:0 a je šestý. Včera se v Itálii bojovalo o čelo tabulky, dnes o čtvrté místo. V přímém souboji remizoval Janov s Parmou, Fiorentina si polepšila výhrou nad Atalantou. To samé platí pro Neapol, která bere tři body z nelítostného boje s Bari. Dlouho očekávanou výhru zaznamenala Siena.

Bundesliga - souhrn 15. kola

Schalke přehrálo poslední Herthu BSC a je třetí před Bayernem. Brémy v Kölnu hrály bez branek, další remízy byly k vidění v sobotu. Bayer přivezl bod z Hannoveru, taktéž bezbrankovou remízou skončilo utkání mezi Hamburkem a Hoffenheimem. Body si rozdělil i Stuttgart s Bochumí a Wolfsburg s Freiburgem. Doma se dařilo Dortmundu, Frankfurtu a Bayernu...

Anglická Premier League - souhrn 15. kola

Tottenham neudržel vedení v Evertonu a je čtvrtý. Fulham porazil Sunderland a poskočil na osmé místo. Včera Chelsea prohrála s Manchesterem City a ztratila tři body ze svého náskoku, jelikož Manchester United si poradil s West Hamem. Arsenal zvládl domácí utkání se Stoke. Liverpool dále tápe, tentokrát remizoval v Blackburnu.

Eredivisie - souhrn 16. kola

Twente nakonec přestřelku v Nijemegenu dotáhlo do vítězného konce a vede o dva body před PSV, které zvládlo zápas ve Waalwijku. Utrechtu se povedl zápas s Ajaxem a favorita o dvě branky porazil. Heracles si doma poradil s Heerenveenem. Feyenoord otočil zápas s Groningenem. Alkmaar v pátek doma překvapivě nechal všechny body Vitesse.

Corgoň liga - souhrn 19. kola

Banská Bystrica nezaváhla v utkání se Senicí a udržela kontakt s čelem. Žilina prohrála v Prešově a vede už jen o bod před Slovanem, který veze body z Dubnice. Na domácí půdě se radovaly také týmy Petržalky a Strakova Ružomberoku. Dunajská Streda se s Nitrou rozešla nerozhodně.

Skotská Premier League - souhrn 14. kola

Na prvních příčkách skotské ligy se přes víkend nic nezměnilo, nejlepší čtyři týmy byly stoprocentní. V neděli zaznamenal důležitou výhru Hamilton. Loňský nováček se vzdálil sestupu a dokonce se na svého soupeře bodově dotáhl. .

Sparta v závěru od PSV inkasovala a musí porazit Kodaň

Sparta Praha sahala v Eindhovenu po bodu, jenže v závěru inkasovala a odjíždí s prázdnou. Pro letenský tým to znamená, že pokud chce postoupit do vyřazovacích bojů Evropské ligy, musí v posledním utkání základních skupin doma porazit FC Kodaň.

Slavia je ze hry venku, zápas s Janovem ale zvládla se ctí

Slávisté byli velmi blízko uchování naděje na postup do další fáze Evropské ligy. Dveře před ním zabouchl přísný sudí, jenž domácím odepřel dva regulérní góly. Červenobílí se však nemají rozhodně za co stydět, Janovu byli po celou dobu vyrovnaným soupeřem, přičemž ho občas dokonce i převyšovali.

Gambrinus liga - souhrn 16. kola

Baník Ostrava ukončil vítězné tažení Olomouce a poskočil na třetí místo před Jablonec. První zůstávají Teplice, druhá je po výhře nad Bohemians 1905 o skóre Sparta. Mezi prvním a čtvrtým je ovšem rozdíl jenom jeden bod. Až sedmá je po výhře nad Brnem Slavia, před ní jsou Plzeň a Mladá Boleslav, ta v sobotu nestačila na Liberec...

Ligue 1 - souhrn 14. kola

Lyon s Rennes jen remízoval a bodově se tak nedotáhl na Bordeaux, které zvítězilo v Nancy a vede ligu, jelikož Auxerre prohrálo na hřišti PSG. Marseille překvapivě prohrála na hřišti Lens. Lorient v nastavení zachránil alespoň bod z duelu s Grenoblem, problémy naopak nemělo Lille, které rozstřílelo Valenciennes. Doma nezaváhaly Toulouse a Sochaux...

Primera Division - souhrn 12. kola

Slavné El Clásico nakonec dopadlo lépe pro Barcelonu. Jediný gól vstřelil po pěti minutách na hřišti střídající Ibrahimovič. Katalánci mají na čele dva body náskok právě na Real. Bilbao zvítězilo na hřišti Almerie, venku se dařilo i La Coruni a Osasuně. Getafe naopak doma deklasovalo Xerez. S velkým přídělem odjížděl i Espanyol z Atlética.

Serie A - souhrn 14. kola

Až dva góly Huntelaara v samotném závěru zápasu rozhodly o výhře AC na půdě Catanie. Inter se znovu vzdálil svým konkurentům. Obhájce titulu vydřel výhru nad Fiorentinou, kdežto Juventus prohrál v Cagliari. AS Řím veze body z Bergama, Bari porazilo Sienu a Chievo Palermo. Včera uspěl v janovském derby FC.

Podzimní El Clásico patří Barce

Souboj dvou nejúspěšnějších španělských rivalů zvládlo lépe katalánské mužstvo, které díky parádní brance střídajícího Zlatana Ibrahimoviče udolalo svého nenáviděného soka a konkurenta v boji o španělský titul těsně 1:0.

Bitvu o Londýn ovládla Chelsea!

Chelsea potvrdila, že v Anglii v současné chvíli nemá konkurenci a Arsenal přehrála rozdílem třídy. Zápas se rozhodl v závěru prvního poločasu, kdy Blues vstřelili dvě branky. Zasloužené vítězství v závěru korunoval hrdina Didier Drogba.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele