Komentáře a souhrny

Egypt dokončil pohádkovou jízdu skupinou, porazil i Benin

Egypt má ve zbytku letošního ročníku Afrického poháru národů na čem stavět. Jakožto obhájce titulu svou skupinu vyhrál snad nejpřesvědčivěji, jak mohl - s devíti body a pouhým jedním obdrženým gólem. Tečku svému řádění napsal dnes večer hladkou výhrou nad Beninem.

Nigerijci si pohráli s Mozambikem a postupují

Peter Osaze Odemwingie se stal hlavní postavou středečního klání mezi Nigérií a Mozambikem. Jeho dvě branky rozhodly o postupu Nigerijců do čtvrtfinále, zatímco Mozambičany poslal domů. Těm na cestu ještě v závěru přibalil třetí branku Obafemi Martins.

Ghana se dál protáhla tou nejužší škvírkou, skrz výhru 1:0

Do čtvrtfinále letošního ročníku Afrického poháru národů nakonec podle očekávání doprovodí Pobřeží Slonoviny Ghana. Ta se na nerovném povrchu v Luandě sice trápila, ale díky trefě Ayewa nakonec statečnou Burkinu Faso těsně udolala.

Angola se s Alžírskem rozešla smírně, oba celky postupují

Fanoušci Angoly budou mít přeci jen klidné spaní. Reprezentanti jejich země totiž splnili úkol a na domácí půdě postoupili do čtvrtfinále, navíc z prvního místa. Ani v posledním zápase základní skupiny proti Alžírsku neprohráli, když remizovali 0:0, a mohli si tak vychutnat ovace publika.

Primera Division - souhrn 18. kola

Valencia si zastřílela proti Villarrealu a je jen tři body za Realem. Atletico pokračuje ve zlepšených výkonech, dnes porazilo Gijon. Mallorka znovu doma vyhrála, tentokráte to odneslo Deportivo La Coruňa. Smíšené pocity z debutu v dresu Zaragozy má Jiří Jarošík, jeho nový tým doma remizoval 0:0 s posledním Xerezem.

Ligue 1 - souhrn 20. kola

Šlágr kola skončil smírně. Bordeaux nad Marseille vedlo, ale v závěru oslabeno o jednoho hráče o vedení přišlo. Na prvním místě má náskok sedmi bodů. Lille pokračuje ve spanilé jízdě a jeho další obětí se stalo PSG. Lyon vyhrál v Nancy a poskočil na čtvrté místo, třetí je Montpellier. Toulouse v závěru urvalo výhru ve Valenciennes.

Serie A - souhrn 20. kola

Milánské AC stáhlo náskok Interu, když na remízu mistra v Bari zareagovalo jasnou výhrou nad Sienou. Juventus naopak prohrál na půdě Chieva. Luca Toni dal dva góly a AS Řím vyhrálo pohodlně nad Janovem, Fiorentina překvapila porážkou od Boloni, Lazio dostalo výprask v Bergamu, Neapol remizovala s Palermem.

Kamerun odvrátil pohromu, dokázal udolat Zambii

Kamerun je zpátky ve hře o postup. Po senzačním výbuchu s Gabonem si spravil reputaci výhrou nad Zambií. Sice opět nepřesvědčil, ale tři body vytěžil, a to je hlavní. Lvi se tímto posouvají na druhou příčku za své přemožitele z Gabonu. O vstupenku do čtvrtfinále však nadále soutěží všichni čtyři účastníci skupiny D.

Gabon útočil na postup, po remíze s Tuniskem musí ještě čekat

Tunisko nezvládlo ani své druhé utkání na africkém mistrovství. Po remíze 1:1 se Zambií přišlo další neatraktivní utkání, remíza s Gabonem. Ten svůj zisk rozšířil na čtyři body a je blízko postupu.

Bundesliga - souhrn 18. kola

Leverkusen porazil Mainz a vrátil se na první místo před Bayern, který v pátek nezaváhal proti Hoffenheimu. Tři body mají i Hamburk, Schalke a po divokém závěru i Dortmund, naopak Werder ztratil ve Frankfurtu. Venku naplno bodovaly Hertha a Bochum, Stuttgart přehrál Wolfsburg...

Anglická Premier League - souhrn 22. kola

Chelsea doma rozstřílela Sunderland 7:2 a drží se na prvním místě před Manchesterem United, který si poradil s Burnley. Dařilo se i Arsenalu. Tottenham jenom remizoval s Hullem, stejně dopadla Aston Villa proti West Hamu. Liverpool v poslední minutě přišel o výhru na hřišti Stoke. Wigan veze tři body z Wolverhamptonu, Everton si připsal skalp Manchesteru City...

Další nuda. Nigérie porazila po brance z penalty 1:0 Benin

Opět pouze jedna branka padla na angolském mistrovství. Zápas mezi Nigerii a Beninem rozhodla trefa evertonského Yakubua, jenž ve 42. minutě rozhodl z pokutového kopu. Další fotbalová nuda tak ve dveřích skřípla skomírající postupové naděje Beninu.

Skotská Premier League - souhrn 20. kola

Rangers jsou o další krůček blíže k obhajobě titulu, když vyhráli v Hamiltonu a do karet jim hraje i remíza Celtiku s Falkirkem. Dundee United a Hearts stačilo doma k výhře dát soupeřům po jedné brance, Motherwell vyhrál v Kilmarnocku 3:0...

Pobřeží slonoviny postupuje, Ghana musí po prohře ještě bojovat

Jeden z nejočekávanějších zápasů základních skupina na Africkém poháru národů skončil lépe pro Pobřeží slonoviny, které přehrálo Ghanu 3:1. Přitom většinu druhého poločasu hrálo o deseti. Góly stříleli Gervinho, Tiene a Drogba a zajistili tak Slonům první výhru na šampionátu. Za Ghanu v závěru snižoval z penalty Gyan Asamoah.

Angola je po výhře nad Malawi blízko postupu

Hostitelé afrického mistrovství jsou blízko postupu do vyřazovacích bojů. Angola totiž porazila 2:0 Malawi a ve třetím utkání skupiny proti Alžírsku ji k jistotě stačí remíza. O branky se postarali Manucho s Flaviem, který se osamostatnil na čele tabulky střelců turnaje.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele