Komentáře a souhrny

Inter po bláznivém a vyhecovaném boji ukořistil první trofej

Inter Milán zahájil svou pouť za vysněným treblem a po vítězství ve finále Coppa Italia v ní může pokračovat. Nerazzurri porazili AS Řím nejtěsnějším možným rozdílem, když jedinou branku vstřelil Milito. Nutno ale říci, že spíš než fotbal se hrálo divadlo nebo se předvádělo bojové umění.

Anglická Premier League - souhrn středečních zápasů

O majiteli vstupenky do předkola příštího ročníku Ligy mistrů je rozhodnuto, v kvalifikaci si zahraje Tottenham, který brankou Crouche zvítězil na stadionu Manchesteru City 1:0. Stejný výsledek měl také druhý dohrávaný duel 29. kola, Fulham doma podlehl Stoke 0:1.

Ligue 1 - souhrn 36. kola

Marseille slaví zisk titulu. Ve večerním klání porazila Rennes a triumf v lize jí nikdo nevezme. Auxerre prohrálo v Lyonu. Toho využilo Lille a v tabulce je druhé. Bordeaux remizovalo 1:1 v Nice, stejně dopadl také Grenoble v Lens. Bod z Lorientu veze také Monaco a venku uspělo i St. Etienne.

Skotská Premier League - souhrn 37. kola

Alespoň jeden důvod k radosti mají v závěru sezony fanoušci Celtiku, jejich tým v posledním derby porazil Rangers 2:1. Ve středu byla k vidění rekordní přestřelka v Motherwellu. Po remíze 6:6 čtvrtou pozici drží Motherwell před dnešním soupeřem Hibernianem. V dalších zápasech branky padaly jen v Aberdenu, kde vyhrál Kilmarnock.

Gambrinus liga - souhrn 28. kola

Sparta si nedělala problémy se Slováckem a nadále vede ligu. Jen o skóre za ní je Baník, jenž uspěl v Kladně. Plzeň otočila duel se Slávií. Doma opět prohrála Boleslav, na jejíž půdě se Budějovice defitivně zachránily v lize. Na vlastním hřišti zaváhalo také Brno. Šlágr v Jablonci vítěze neměl, Teplice si odváží bod za remízu 0:0.

Corgoň liga - souhrn 31. kola

Na Slovensku se dvě kola před koncem stále o titul bojuje. Dnes totiž klopýtla Žilina, která ztratila dva body v Dubnici. Slovan naopak vyhrál v Dunajské Stredě. Strakův Ružomberok porazil Senici a Prešov Trnavu. Banská Bystrica si doma poradila s Nitrou.

Anglická Premier League - souhrn 37. kola

První pondělní dohrávka 37. kola anglické Premier League stvrdila sestup Hullu. Tigers na Wiganu dlouho vedli, ale v poslední minutě o tři body přišli a definitivně se s nejvyšší soutěží loučí. Ve druhém zápase se nevedlo Arsenalu, který ztratil náskok v Edwood Parku a prohrál s Blackburnem 2:1.

Ligue 1 - souhrn 35. kola

Marseille remizovala v Auxerre a bod má pro ni obrovskou hodnotu, udržela si totiž pěti bodů a je velice blízko titulu. Bordeaux konečně dokázalo bodovat naplno. Doma bylo úspěšné také Lille, které zdolalo Nancy. Naopak venku se dařilo Lens i Sochaux. Remízu na poslední chvíli zachránilo Boulogne. Lyon se díky výhře v Montpellieru dostal na čtvrté místo.

Primera Division - souhrn 35. kola

Sevilla dále bojuje o čtvrté místo, přesto je až pátá, jelikož zvítězila také Mallorca. Barcelona vyhrála ve Villarrealu a i po tomto kole jí bude patřit první příčka. Nezaváhal ani Real, jenž otočil zápas s Osasunou. Valladolid uhrál doma jenom bod s Getafe, bod je málo i pro Malagu, která remizovala s Gijonem. Naděje na setrvání v Primeře oživil Xerez.

Serie A - souhrn 36. kola

Sampdoria vyhrála nad Livornem a drží čtvrtou pozici před dnes rovněž úspěšným Palermem. Už nyní je jisté, že si Ligu mistrů nezahraje Juventus. Římské AS nevzdává boj o Scudetto, vyhrálo v Parmě 2:1. Inter však hozenou rukavici zvedl a zvítězil v Laziu. Stále tak vede o dva body. Milánské AC si pojistilo třetí příčku, když zdolalo Fiorentinu...

Gambrinus liga - souhrn 27. kola

Šlágr 27. kola nakonec vítěze neměl. Na Bazelech se Baník se Spartou rozešel smírně 1:1. Jablonec neměl problémy s Bohemians Praha a vrátil se na třetí místo před Teplice, které v sobotu večer deklasovaly Kladno. Slavia si poradila s Příbramí, sestupovému pásmu odskočily České Budějovice. Patnácté je nyní Kladno, které ztrácí dva body na Slovácko.

Premier Liga - souhrn 8. kola

Zenit Petrohrad v závěru rozhodl o výhře nad Saturnem a dotáhl se tak na vedoucí Nalčik, který včera porazil Dinamo. O bod zpět je po nedělní výhře nad Tomskem CSKA Moskva. Svou první výhru v sezóně zaznamenal Novosibirsk v uktání proti Rostovu, Rubin veze bod z Vladikavkazu a Spartak Moskva všechny tři z Permu.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 34. kola

Twente vyhrálo v Bredě a získalo nizozemský titul, druhému Ajaxu není nic platná ani výhra v Nijmegenu. Čtvrtý nakonec končí Feyenoord, který rozdrtil Heerenveen, Alkmaar jenom remizoval s PSV Eindhoven. Osmé místo obsadil Groningen, za ním jsou Roda a Breda...

PSG po čtyřech letech opět vítězí v Coupe de France

Přece může nakonec PSG hodnotit sezónu úspěšně. Po hodně nepřesvědčivých výkonech v Ligue 1 nakonec dokázalo ve finále Národního poháru skolit gólem Guillaumeho Hoaraua z prodloužení Monako těsně 1:0, a zajistilo si kromě zisku cenné trofeje také účast v Evropské lize pro příští sezónu.

Corgoň liga - souhrn 30. kola

Slovan doma ztratil body s Dubnicí, čehož využila Žilina. Ta těsně porazila Prešov. Další celky byly před vlastními fanoušky úspěšné, tři body berou Senica, Trnava a Košice. Nitra doma zvítězila nad Dunajsou Stredou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele