Komentáře a souhrny

Skotská Premier League - souhrn 35. kola

Rangers vyhráli na půdě Hibernianu a zajistili si skotský titul. Celtic si pohlídal druhé místo, když v přímém souboji s třetím Dundee zvítězil o dvě branky. Včera se bojovalo o záchranu. Hodně si polepšil St. Mirren, naopak poslední zůstal Falkirk. Motherwell vyhrál v Hearts a přeskočil Hibernian.

Corgoň liga - souhrn 29. kola

Banská Bystrica v neděli uhrála alespoň bod v Dunajské Stredě. Slovan Bratislava sice porazil Prešov, ale po výhře Žiliny v Petržalce stále ztrácí na čelo pět bodů. V boji o sestup zabojovaly Košice a po výhře nad Senicou ještě nejsou ztraceni. Dubnica přehrála Nitru a Ružomberok Trnavu.

Atlético pojede do Liverpoolu s jednobrankovým náskokem

Jediná branka Forlána rozhodla o hubeném vítězství Atlétika Madrid, které bylo po celé první semifinále Evropské ligy lepším týmem než Liverpool. Nepříliš zajímavý zápas moc gólových šancí nenabídl, českého příznivce tak mohl potěšit jen velmi dobrý výkon Tomáše Ujfalušiho.

Hamburk byl lepší, Fulhamu ale branku nevstřelil

Hamburk byl lepší, svého soupeře tlačil, měl více střel na branku a předvedl několik krásných akcí. Nakonec ale mohou po prvním semifinále Evropské ligy být spokojenější hosté z Fulhamu. Těm se po úporném výkonu podařilo na německé půdě ubránit bezbrankovou remízu.

Divoký zápas rozhodla Müllerova teč, Lyon má tak k postupu dále

Na konci prvního poločasu se na sudího Rosettiho hlasitě pískalo, závěrem zápasu už se jen tleskalo domácím borcům, že souboj ustáli a dovedli ho k vítězství. Těžko říct, kdo nakonec fandy Bayernu rozhoupal více - zda Ital, nebo rozhodující faktor mnichovského triumfu z Nizozemí. Patrně to druhé, Robben totiž opravdu Lyon porazil prakticky sám.

Olomouc veze pro pohárovou odvetu z Plzně nadějnou remízu

Olomoučtí fotbalisté uhráli v prvním semifinálovém utkání Ondrášovka Cupu v Plzni remízu 2:2 a vezou nadějný výsledek pro odvetu, která se bude hrát na Hané za týden. Domácí dvakrát vedli, ale vedení nedokázali nikdy dlouho udržet, navíc přišli o vyloučeného obránce Bystroně.

Jablonec porazil Slavii gólem z penalty v poslední minutě

Proměněná penalta v poslední minutě rozhodla o vítězství domácího Jablonce 1:0 v prvním semifinálovém utkání Ondrášovka Cupu proti pražské Slavii. Ze standardní situace překonal Martina Vaniaka Marek Jarolím, i když slávistický brankář si na míč sáhl. Odveta se bude hrát za týden v Edenu.

Barcelona v Miláně třikrát inkasovala, Inter vyhrál 3:1

Obhájce trofeje v Lize mistrů inkasoval v úterý večer první těžkou ránu v cestě za obhajobou. Barcelona sice v Itálii brzce vedla, přesto si nakonec autobusem odvezla tři branky ve své síti.

Anglická Premier League - souhrn 35. kola

Liverpool jasně přehrál West Ham, ale Liga mistrů je pořád daleko. Wigan předvedl proti Arsenalu parádní obrat a získal důležité tři body. Boj o anglický titul bude ještě pořádně zajímavý. Zatímco United nakonec urvali tři body v derby se City, Chelsea podlehla Tottenhamu. O soutěž níže se potápí Burnley, tři body mají Bolton, Aston Villa a Everton a v duelech Fulham - Wolves a Birmingham - Hull branka nepadla...

Primera Division - souhrn 33. kola

Tenerife hattrickem Nina porazilo Getafe, ostatní podvečerní nedělní utkání skončila nerozhodně. Sevilla zabojovala v boji o čtvrté místo a raduje se ze zisku tří bodů. Barcelona jen remizovala v derby s Espanyolem, čehož v utkání s Valencií využil Real ke snížení náskoku. Atlético ve vzájemném boji o poháry porazil Villarreal a Zaragoza veze důležitý bod z Bilbaa. Mallorca v pondělí porazila Osasunu a vrátila se na místa zajišťující Ligu mistrů.

Gambrinus liga - souhrn 25. kola

Sparta i Slavia překvapivě ztratily dva body po bezbrankových remízách s Kladnem, respektive v Budějovicích. Toho využila Ostrava, která v pondělí porazila Liberec a dotáhla se na čelo. Na Strahově zvítězila Mladá Boleslav, která přestřílela Bohemians 4:2. Do boje o poháry se po výhře s Příbramí přihlásily Teplice. Doma remizovaly Plzeň a Slovácko. V moravském derby zvítězila Olomouc, Brno porazila 2:1.

Ruská Premier Liga - souhrn 6. kola

Rostov v pondělí porazil Anži. Nalčik po výhře se Samarou vede ligu o dva body před Kazaní, která vyhrála v Permu. Zenit podruhé v sezóně ztratil body, když remizoval v Tomsku. Nerozhodně skončilo i moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem, hosté zachránili bod v 89. minutě. Podobný scénář měl i nedělní duel Těreku s Dinamem, bod má rovněž Spartak...

Ligue 1 - souhrn 33. kola

Marseille zvítězila v Boulogne a přiblížila se vysněnému titulu. Druhé Auxerre si poradilo s Lorientem. Bordeaux neudrželo vedení proti Lyonu a oba týmy se musí spokojit jen s bodem. Le Mans brankou v nastavení zvítězilo ve Valenciennes, v Nice a v Rennes se diváci branky nedočkali. Nerozhodně skončil také duel Montpellieru. Na ten se dotahuje Lille, jež porazilo Monaco.

Serie A - souhrn 34. kola

Inter Milán si doma ve šlágru kola poradil s Juventusem a je bod za AS Řím, které bodovalo naplno i v derby s Laziem. Milánské AC nestačilo na Sampdorii, která získala cenné tři body do boje o Ligu mistrů, stejně je na tom i Neapol, alespoň bod vydolovalo Palermo. Naděje na záchranu živí Atalanta, bod je málo pro Sienu...

Bundesliga - souhrn 31. kola

Na prvních dvou místech se nic nemění, po Schalke zvítězil i Bayern, který sedm branek nadělil Hannoveru. V boji o poháry si pomohly Stuttgart a Werder, který je dokonce už třetí. Šanci přeskočit ho měl Dortmund, jenže v závěru přišel o výhru nad Hoffenheimem. Důležité tři body si připsal Freiburg. Hertha neudržela vedení ve Frankfurtu a její osud se zdá být zpečetěn.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele