Reportáž

St. Étienne patří Ligový pohár. Finále rozhodl Brandao

Po dlouhých 32 letech jeden z nejtradičnějších a nejúspěšnějších francouzských klubů St. Étienne zvedl nad hlavy cennou trofej. V roce 1981 triumfoval v Ligue 1, nyní Brandao už v 18. minutě rozhodl jediným gólem finále Ligového poháru s Rennes. Antonettiho hoši naopak během čtyř let opět nezvládli rozhodující zápas.

Podobně jako v utkání s Guingampem v roce 2009 v rámci Coupe de France i letos SRFC smutní. Pro něj to přitom byla, dá se říci, jediná šance na to, jak zachránit už takhle zpackanou sezónu. Bretaňský klub je aktuálně v obrovské krizi, vypadá to, že evropské poháry příští rok hrát určitě nebude.

Les Verts naopak potvrdili, že mají elitní konkurenceschopný tým. Hrdinou utkání se přitom stal Brandao, jemuž tahle soutěž náramně sedí. V roce 2010 a 2012 vyhrál Ligový pohár v dresu Marseille, přičemž loni ve 105. minutě rozhodl finále mezi OM a Lyonem. Nyní St. Étienne zařídil prvenství vůbec poprvé v historii.

Brandao přišel pod Alpy tohle léto, v lize má na kontě kulatých deset vstřelených gólů. V úterním čtvrtfinále Coupe de France s Lorientem se vrátil do sestavy po dvouzápasovém trestu, paradoxně však s ním ASSE prohrál vůbec poprvé v roce 2013. Vše ovšem fanouškům vynahradil o pár dní později.

O jeho trefě rozhodli ovšem také spoluhráči, kteří udělali výbornou práci. Cohade aktivním tlakem na soupeře sebral míč, přihrál ho pak na Molla, jenž následně na levé straně uvolnil Aubameyanga. Po jeho centru pak Brazilec neměl prakticky žádný problém skórovat za bezmocného gólmana Costila.

A to přitom na druhé straně už po třiceti sekundách hry mohl zacílit přesně Erdinc. A kdo ví, jak by to nakonec celé dopadlo, kdyby ho brankář Ruffier tehdy nevychytal. Rennes se ovšem v první půli k ničemu dalšímu vlastně nedostalo. Několikrát byl naopak v pohotovosti Costil, jenž stále živil naděje svého týmu.

Asi největší dvě možnosti na vrovnání měl Boye. Nejprve hlavičkoval po dlouhém pasu jen těsně vedle, poté po rohovém kopu ztroskotal na fantastickém Ruffierovi. A když už ani Diallova volej čtyři minuty před koncem nezapadla do sítě, mohl zaplněný Stade de France slavit - tedy alespoň všichni v zeleném.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

1:1 pr.

3:0 pen.

Reagovat
smazaný uživatel

víc tabáku do toho jointa si dávej ...ale jinak 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

paráda

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější tým ve Francii, těm to přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

No, co dodat. Rennais total v prdeli, můžou být rádi, že mají tolik bodů. Mít tak o 4 mín, tak by se ještě mohli strachovat o udržení. V poháru vyhrál prostě lepší tým, sice hra byla relativně vyrovnaná, ale souhrnnou formou za poslední měsíce je na tom ASSE jednoznačné líp. Podle mě by měl už pomalu Antonetti uvažovat o důchodu, ten tým neskutečně sráží dolů. Jedna věc je to, že s něma dokáže hrát na nějaký třetí pozici, ač kvalitou jsou ve středu ligy, druhá věc je ale to, že každoročně přijde tato pasáž, kdy hrajou naprostý NIC..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

ještě teda předběhneme ty lyonské lemry v tabulce a bude to. Těším se na evropu!! Lepší sezonu jsem ani přát nemohl, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

27.4., těšte se na domácí porážku les gones

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele