Komentáře a souhrny

Ligue 1 - souhrn 38. kola

Marseille oslavila zisk titulu výhrou nad Grenoblem, Niang potvrdil zisk koruny pro krále střelců. V posledním kole se už rozhodovalo jen o pohárových příčkách. Do Ligy mistrů jde Lyon a Auxerre, kterému třetí příčku zajistila branka z poslední minuty, Lille totiž nechalo všechny body v Lorientu. Pátý je Montpellier a šesté Bordeaux.

Bayern rozdrtil v pohárovém finále Brémy a slaví double

Finále Německého poháru jasně opanoval mnichovský Bayern. Po vítězství 4:0 se může radovat z druhé letošní trofeje. Werder navíc závěr zápasu odehrál o jednoho muže v poli méně a značně odevzdaně.

Corgoň liga - souhrn 33. kola

Žilina oslavila zisk mistrovského titulu remízou na hřišti třetí Banské Bystrice. Poslední kolo už rozhodovalo jen o sestupujícím. Nejhorší výchozí pozici měla Petržalka, která prohrála se Senicí a sestupu se tak nevyhnula. Slovan si zastřílel v Nitře, Dunajská Streda porazila Trnavu.

Gambrinus liga - souhrn 30. kola

Sparta si pohlídala vedoucí příčku výhrou nad Teplicemi a slaví titul. Baník remizoval v Příbrami a na druhé příčce ho nahradil Jablonec, který si připsal tři body proti Českým Budějovicím. Nejlepším střelcem české ligy je olomoucký Michal Ordoš, poté co se dvakrát trefil proti Střížkovu a předstihl konkurenty Lafatu a Kuliče.

Skotský pohár bez senzace. Ross ve finále podlehl Dundee

Skotské pohárové kometě Ross County se nepovedlo dotáhnout svou pohádku až do úplného konce. V první půli sice ještě outsider zvládl soupeři odolávat, po přestávce ale hned třikrát inkasoval, takže historicky druhý triumf ve Skotském poháru slaví Dundee United.

Pět tyčí a jeden gól. Chelsea získala double

Nepovedenou sezonu dnes Portsmouth nedokázal olepit tou nejlepší náplastí, ve finále FA Cupu totiž nejtěsnějším možným rozdílem podlehl favorizované Chelsea. Ta obhájila triumf a letos získala double, děkovat může hlavně dvěma mužům - jedinému střelci Drogbovi a brankáři Čechovi, který zlikvidoval penaltu.

Ruská Premier Liga - souhrn 11. kola

Lokomotiv na úvod soboty porazil Amkar, Nalčik jede s prázdnou z Tomsku. Dinamo dokázalo zabrat proti Alanii. Rubin včera doma nestačil na CSKA Moskva a prohrál 0:1, Těrek zvítězil nad Saturnem Moskva a Rostov veze všechny body ze Samary.

Norimberk se protrápil k vítězství v prvním zápasu baráže

Der Club ještě žije. Norimberk v prvním utkání letošní baráže o udržení v nejvyšší německé soutěži i přes neproměněnou penaltu Alberta Bunjakua zvítězil a do Augsburgu si v neděli poveze jednogólový náskok. O osudu utkání rozhodl v poslední desetiminutovce Christian Eigler.

Lyon dále útočí na jistotu Ligy mistrů

K pohodlné, zároveň důležité výhře 3:0 dokráčel Lyon v dohrávce 34. kola, kde se mu postavilo osmé Monako. Pokud tak nyní už o bod před Auxerre třetí OL vyhraje i v posledním kole, zajistí si bez ohledu na výsledky ostatních soupeřů alespoň třetí příčku, a vlastně tak i kvalifikaci Ligy mistrů. Přitom v sobotu přivítá doma jen již sestupující Le Mans.

Forlán dvěma góly zařídil triumf Atlética v Evropské lize

Uruguayský útočník Diego Forlán byl ústřední postavou finálového utkání Evropské ligy v Hamburku. Ve 117. minutě prodloužení díky lehké teči stopera Fulhamu Bredeho Hangelanda rozhodl o triumfu Los Colchoneros v premiérovém ročníku Europa League.

Premier Liga - souhrn 10. kola

Zenit pokračuje v dobrých výkonech, porazil Perm a s náskokem vede tabulku. Po výhře v Rostovu se dotahuje Kazaň. CSKA Moskva si doma poradil s Těrekem a vyhrál 4:1, stejně skončil i duel Sibiru se Samarou. Alania porazila Spartak 5:2. V úterý bere tři body Tomsk, Lokomotiv Moskva remizoval s Nalčikem stejně jako Machačkala s Dinamem.

Premier Liga - preview 10. kola

Spartak Nalčik se dnes může vrátit na druhé místo, potřebuje ale porazit Lokomotiv, který hodlá po dosud nepřesvědčivých výkonech zabrat. Předposlední Saturn přivítá Tomsk a Anži hostí moskevské Dinamo, překvapivě svého souseda v tabulce.

Anglická Premier League - souhrn 38. kola

Poslední kolo neznamenalo žádnou změnu na předních příčkách. Chelsea osmi góly deklasovala Wigan a získala titul, Manchesteru United nebyla nic platná ani výhra nad Stoke. Třetí místo udržel Arsenal, dále následují Tottenham, Manchester City, Aston Villa a Liverpool. Hull se s Premier League rozloučil remízou, Burnley dokonce výhrou...

Serie A - souhrn 37. kola

Inter v závěru uhájil náskok, porazil Chievo a získal důležité tři body. Jistotu titulu ovšem ještě nemá, jelikož AS Řím otočilo zápas s Cagliari. V přímém souboji o čtvrté místo mezi Palermem a Sampdorií se zrodila remíza, která hraje do karet janovskému celku. Do Serie B sestupuje Atalanta...

Skotská Premier League - souhrn 38. kola

Rangers se s mistrovskou sezonou rozloučili ztracenou výhrou nad Motherwellem. Celtic vyhrál na půdě Hearts, Hibernian uspěl v Dundee a posunul se na čtvrté místo. Sobota rozhodla o tom, že o soutěž níže putuje Falkirk...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele