Komentáře a souhrny

Barcelona rozdrtila Real na prach

Dlouho očekávané derby mezi Barcelonou a Realem se stalo jasnou záležitostí domácích, kteří dvěma dvojúdery knokautovali vedoucí Real Madrid. Ostudný "bůr" dovršil náhradník Jeffren. Oba rivalové si vymění pozice v tabulce, Barcelona navíc zasadila svému sokovi tvrdý psychický úder.

Primera Division - souhrn 13. kola

El Clásico mělo být soubojem dvou nejsilnějších týmů španělské ligy, jenže to tak nevypadalo. Celosvětově očekávaný duel zcela ovládla domácí Barcelona, která nedala Realu Madrid sebemenší šanci a posílá ho domů s ostudným výpraskem 5:0. Katalánci se zároveň posouvají do čela Primera División.

Ligue 1 - souhrn 15. kola

Marseille doma deklasovala Montpellier čtyřmi góly a vede ligu o skóre před Lille, jež remizovalo v Bordeaux. I druhý šlágr kola mezi Lyonem a Paříží skončil nerozhodně, přitom hosté byli blízko výhře. Rennes odjíždí s prázdnou z Lorientu, doma zvítězilo Valenciennes. Monako remizovalo s Nancy, Sochaux a Toulouse vyhrály.

Serie A - souhrn 14. kola

Inter nadělil pětigólový předvánoční dárek Parmě, Palermo přehrálo AS Řím. Udinese doma body neztrácí, což dnes potvrdilo proti Neapoli. Hattrickem se přičinil Di Natale. Na vlastním hřišti vyhrálo také Cagliari. Dva body naopak ztratilo Lazio, a remízami skončila také klání v Bari a v Brescii. AC Milán remizoval 1:1 v Sampdorii a Fiorentina na Juventusu.

Bundesliga - souhrn 14. kola

Dortmund má po výhře s Gladbachem opět sedmibodový náskok na Mainz. Leverkusen přišel v poslední minutě o výhru v Hoffenheimu a přiblížily se mu tak Hannover s Bayernem. Zvítězil i Hamburk a Lautern rozdrtil Schalke. Brémy v neděli díky hattricku Almeidy přehrály St. Pauli, Köln ani Wolfsburg si vzájemnou remízou příliš nepomohly.

Anglická Premier League - souhrn 15. kola

Chelsea nezvítězila ani v Newcastlu, alespoň jeden bod jí zajistil Kalou. Blues ztrácí dva body na vedoucí Manchester United, který včera deklasoval Blackburn 7:1. Tottenham otočil utkání s Liverpoolem, na Aston Ville včera vyhrál Arsenal. Důležité záchranářské výhry zaznamenaly Wolves a West Ham, tři zápasy skončily nerozhodně.

Corgoň liga - souhrn 18. kola

Žilina uzavřela podzimní část remízou s Trnavou. Košice včera doma rozdrtily Prešov 4:0 a může je těšit fakt, že zimní přestávku nestráví na posledním místě tabulky. Vyhrály také Nitra a Banská Bystrica. Nerozhodný zápas se odehrál také v Dunajské Stredě, kde se diváci branky nedočkali.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 16. kola

PSV prohrálo v Bredě, čehož využilo Twente a bodově se na lídra dotáhlo. Třetí je už Ajax. Alkmaar vybojoval alespoň bod s Heerenveenem. Ztratil i Groningen, který prohrál v Rodě. Willem II si po souboji s Excelsiorem připsal svůj třetí bod. Feyenoord si připsal teprve čtvrtou výhru v sezoně, když porazil Haag.

Ruská Premier Liga - souhrn 30. kola

Sezona Premier Ligy pro sezonu 2010 se dnešními zápasy uzavřela. Mistr z Petrohradu se s ní rozloučil bezbrankovou remízou se Samarou. CSKA se také bez branek rozešla s Amkarem, také ten díky bodu zůstává v první lize. Remízou neskončil jen zápas v Nalčiku a v Tomsku, který porazil Rostov. Do druhé ligy padá se Sibirem také Vladikavkaz.

Skotská Premier League - souhrn 15. kola

Celtic znovu ztratil body, tentokrát jen remizoval s Invernessem. Kilmarnock porazil Aberdeen, v utkáních Hamiltonu se St. Mirren a Hibernians proti St. Johnstone branka nepadla. Zítra mohou Rangers navýšit náskok v čele ligy na pět bodů.

Barcelona se protančila k vítězství, Panathinaikos se se soutěží loučí

Barcelona v poklidném tempu dokráčela k jasnému vítězství na půdě řeckého Panathinaikosu, pro něhož se tím nadobro uzavřela brána do jarního osmifinále i do Evropské ligy. Klání na aténském Olympijském stadionu se rozhodně nezařadí mezi skvosty letošního ročníku milionářské Ligy mistrů...

Valencia smetla Bursaspor a osmifinále jí neuteče

Ve skupině C se v dalším zápase na domácím hřišti představili netopýři z Valencie proti poslednímu celku tabulky z Bursasporu. O favoritovi utkání nebylo od začátku pochyb a Valencie s přehledem smetla svého soupeře vysoko 6:1 a připsala si tak další tři body do tabulky skupiny. O svém vítězství rozhodla už v první půli, kdy vstřelila čtyři branky.

Schalke v pohodě porazilo Lyon a jde do vyřazovací fáze

Schalke zvládlo utkání proti Lyonu a pohodlně zvítězilo 3:0. Dva góly padly už v prvním dějství, nejprve se trefil Farfán, o sedm minut později přidal druhou branku Huntelaar. Druhý poločas nepřinesl téměř nic, domácí byli s výsledkem spokojeni a utkání vyloženě dohrávali, Lyonští nebyli schopni vymyslet kloudnou akci.

Inter si hubeným vítězstvím zajistil postup

Bylo to hodně vyrovnané utkání, ve kterém obě mužstva spálila řadu šancí. Díky brance Estebana Cambiassa z úvodu druhé půle ale vítězství slaví Inter a postupuje do další fáze Ligy mistrů.

Kazaň těsně porazila Kodaň a stále má šanci na postup

Rubin si doma poradil s Kodaní a vyhrál těsně 1:0. V otřesném zápase se trefil pouze kapitán Noboa z pokutového kopu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele