FORTUNA:LIGA - souhrn 28. kola: Sparta se nevrátila na druhou příčku

20.04.2021, 16:56, aktualizováno 21.04.2021, 21:25
Komentáře a souhrny
Sparta remizovala s Pardubicemi, takže se nevrátila na druhé místo před Jablonec, který získal tři body s Karvinou. Na letenský celek se tlačí rovněž Slovácko, které přestřílelo Brno, zatímco tři body získaly také Plzeň a Liberec. Svou ligu si nadále hraje Slavia...

Slavia Praha - Fastav Zlín 2:1

21.04.2021 19:30

Góly: 29. Nicolae Stanciu, 50. Jan Kuchta - 7. Roman Potočný (pen.)

Srovnání československého rekordu v počtu utkání bez porážky má za sebou pražská Slavia. Poslední krůček k tomu ale nebyl vůbec lehký, proti Zlínu po Potočného penaltě brzy prohrávala. Jenže pak na konečných 2:1 otočili Stanciu s Kuchtou.

V úvodu se musel každý z brankářů vytáhnout. Dostál proti Masopustově dělovce, Kolář po Poznarově ráně. Zákrok slávistického brankáře však nebezpečí nezažehnal, neboť Poznar mohl dorážet, v čemž mu jen za cenu nedovoleného zákroku zamezil Bořil. Kopala se tedy penalta, které se ujal Roman Potočný, jenž s naprostým přehledem proměnil.

Sešívaní vyrovnali po necelé půlhodině. Pěkná akce vyvrcholila Teclovým pasem na doleva nabíhajícího Nicolae Stanciua, který prudkou střelou z poměrně ostrého úhlu propálil brankáře. Vzápětí se mohli ševci vrátit do vedení, Cedidlův pokus se snesl jen o kousek nad horní tyč.

Bláznivé byly poslední minuty první půle. Masopust poslal přihrávku před bránu, po níž by Tecl zakončoval do odkryté klece. Jenže byl stažen Cedidlou, a tudíž sudí nařídil pokutový kop a navíc udělil červenou kartu. Avšak do situace se vložil VAR, který odhalil celé situaci předcházející ofsajd, tudíž se veškeré verdikty zrušily a Zlín mohl rozehrávat od své svatyně.

Záhy přišel další penaltový verdikt, tentokráte šlo o jasnou chybu sudího. Ten totiž za nepovolený zákrok označil Vraštilovu hru rukou, balón si do ní ale nakopl zlínský stoper sám. Naštěstí i tentokráte zasáhl asistent u videa.

Červenobílí se nakonec dočkali nedlouho po přestávce. A opět to mělo nádech komična. Jan Kuchta tváří v tvář Dostálovi zamířil jen do tyče, balón se po podklouznutí zlínského obránce dostal ke Stanciovi. Jeho střela byla zablokována, omylem si ji pak na svou bránu kopnul sám gólman Dostál, gólu zabránil obránce na brankové čáře. Jenže i ten už byl krátký na Kuchtovu dorážku.

Vyrovnáno mohlo být po třech čtvrtinách utkání, kdy obrovskou tutovku spálil Poznar. Ten totiž z malého vápna zamířil jen nad břevno. A jelikož v závěru měli šance už jen slávisté, uhájili tak své těsně vedení a od titulu je dělí už jen dva body. Zlín je aktuálně třináctý.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Sparta Praha 2:2

21.04.2021 17:00

Góly: 49. Jan Jeřábek, 75. Cadu (pen.) - 7. Tomáš Wiesner, 44. Dávid Hancko (pen.)

Dramatický souboj mezi Pardubicemi a Spartou nakonec vítěze nepoznal. A asi zaslouženě, neboť Letenští tahali za delší konec v první půli, po změně stran však převzali iniciativu Východočeši. V závěru pak své šance na rozhodující zásah neproměnila ani jedna strana a body se tedy v Ďolíčku dělily.

Hosté vstoupili do zápasu bravurně. Dočkal sice ve čtvrté minutě ještě pohrdl pobídkou od Polidara a zblízka trefil jen místo, v němž operoval brankář Pardubic Letáček, tři minuty nato už ale záložník Sparty stál u zrodu gólové akce. Hložek totiž po přihrávce od Dočkala posunul míč patičkou na nabíhajícího Wiesnera, který se prosadil ve druhém utkání za sebou.

V deváté minutě chtěl rychle z přímého kopu vyrovnat Ewerton, jeho pokus se šak mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně se do obrany domácích vřítil Hancko, jehož křižná přízemní střela těsně minula bránu Východočechů. Gólman Letenských Nita toho během úvodní půlhodiny moc řešit nemusel, až v 38. minutě jej střelou přes hlavu jen prověřil Čihák.

Hosté stihli do přestávky svůj náskok navýšit. Ewerton ve vlastním pokutovém území poněkud nešťastně trefil rukou Polidara a sudí Zelinka po zhlédnutí videozáznamu nařídil penaltu pro Spartu. Tu i přes veškerou snahu natahujícího se Letáčka proměnil Hancko - 2:0. V nastaveném čase se mohl prosadit také Hložek, avšak jeho rána levou nohou Letáčka neohrozila.

Čtyři minuty po změně stran však zápas nabral zcela nový spád. Nita totiž poslal riskantní přihrávku na Wiesnera, který ve středu pole zamrzl. Toho využil kapitán Pardubic Jeřábek, který hostujícího hráče obral o balón a bravurním dalekonosným lobem přes Nitu vrátil Východočechy do hry. Za dalších sedm minut byly Pardubice velmi blízko vyrovnání. Standardní situaci rozehranou Tomášem Čelůstkou prodloužil Čihák k Solilovi, ten však z první trefil tyč.

Domácí znovu zahrozili z volného kopu v 66. minutě, jenže Jeřábka vychytal vynikajícím zákrokem Nita. Jenže za dalších osm minut už strážce svatyně Letenských kapituloval. Čelustka totiž při nápřahu ke střele zakopl o Wiesnera a penaltu kopali také Východočeši. Odpovědnost na sebe vzal Cadu, jenž se trefil přesně k tyči, přičemž Nita tipl druhou stranu - špatně.

Po gólu na 2:2 se se šancemi roztrhl pytel. Nejprve v 77. minutě vletěl do utkání jako uragán Krejčí "starší", který z úhlu nepropálil Letáčka. Pardubice vzápětí na druhé straně hřiště zabojovaly o míč, který Solil nakonec přihrál Hufovi, jeho pokus ale lapil Nita. V 84. minutě pak útočníka Východočechů vyzval ke skórování neúnavný Čelůstka, Huf ovšem ztroskotal na opět fantastickém Nitovi, díky němuž Sparta získala alespoň bod.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:4

21.04.2021 15:00

Góly: 79. Edrisa Lubega - 58. Ibrahim Keïta, 70. Jan Vondra, 75. Roman Květ (pen.), 77. Ibrahim Keïta

Po bezbrankovém prvním poločase se rozhodně nezdálo, že by u Litavky měly nastat gólové hody. Bohemians však po změně stran během necelých dvaceti minut nasázeli čtyři branky a nakonec jasně porazili domácí Příbram.

Hosté se během prvních čtyřiceti pěti minut nejprve zastřelovali. Hned dvakrát pálil Ljovin, poprvé však dost nepřesně a druhý pokus ruského záložníka přeletěl břevno. Po půlhodině hry pronikl do pokutového území Příbrami Vaníček, ani on ale netrefil bránu. Kousek k úspěchu chyběl také přízemní ráně Květa z dálky. Domácí hrozili především ze standardních situací, avšak také gólman "Klokanů" Le Giang zůstával v klidu. Nevystrašila jej ani hlavička Lubegy po rohovém kopu od Pilíka.

Pět minut po změně stran měl obrovskou šanci Puškáč, proti němuž se ale dobrým výběhem zaskvěl brankář Příbrami Šiman. Hned vzápětí si Puškáč naskočil na centr Vaníčka a exhibici smůly korunoval hlavičkou do břevna. V 58. minutě to tedy útočník Bohemians zkusil jinak - pláchl po levé straně a před bránou vyhledal Keitu, který už dopravil míč do sítě - 0:1.

Hosté svůj náskok navýšili o dvanáct minut později. Po poněkud nepřehledné situace v pokutovém území domácích se kulatý nesmysl odrazil k Vondrovi, který vypálil přesně k tyči a oslavil svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Za dalších pět minut už Pražané vedli o tři góly. Kapitán Příbrami Tregler totiž zahrál ve vlastním vápně rukou, načež Květ nařízenou penaltu nejen proměnil, ale také náruživě oslavil.

Ani poté nebyli Klokani zcela nasyceni, a tak Květ v 77. minutě našel centrem z levé strany Keitu, který se v zápase prosadil již podruhé. Záhy se gólu dočkala také Příbram, Kingue poslal průnikovou přihrávku na Vávru, jehož zakončení ještě obránci Bohemians zablokovali, ovšem Lubega již překonal Le Gianga a zařídil alespoň čestný zásah domácích, kteří v tabulce zůstávají na nelichotivé předposlední příčce. Pražané zase setrvávají na desátém místě.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1

21.04.2021 15:00

Góly: 61. Filip Kaša

Plzeň se opět trápila v útoku a nakonec musela být vděčna za nechtěnou pomoc záložníka Teplic Admira Ljevakoviće. Veterán Severočechů totiž svou tečí nasměroval pokus Filipa Kaši nešťastně do vlastní brány a rozhodl o vítězství Západočechů.

Domácí přitom především v prvním poločase drželi s favoritem utkání krok. Již v sedmé minutě hlavičkoval po rohovém kopu Moulise Černý, ten však trefil jen hradbu těl před sebou. Teplický gólman Čtvrtečka musel prvně zasahovat o čtyři minuty později, kdy jej ze standardní situace poněkud nečekaně protáhl Kopic.

Ve 20. minutě si připsal zákrok také brankář Viktorie Staněk, jehož z úhlu prověřil Vukadinović. Křídelník "Sklářů" se přitom nejprve nadějně natlačil před Brabce, ovšem poté se zamotal do vlastních kliček a výsledný pokus neměl mnoho šancí na úspěch. O sedm minut později už byli domácí mnohem blíže gólu. Vukadinovićův centr posunul Žitný k Černému, toho ale bravurně vychytal Staněk. Sudí poté u videa zkoumali předcházející střet Kaši s Žitným, penaltu pro Severočechy ale nakonec nenařídili.

Západočechům to před přestávkou moc nešlo, což nezměnil ani volej Šulce, jenž těsně před odchodem do kabin lapil do rukavic Čtvrtečka. Po změně stran nejprve Falta vysunul hlavou za obranu Teplic Kopice, před kterým však na poslední chvíli zasáhl Čtvrtečka. Po hodině hry už ale strážce domácí svatyně jen smutně pozoroval, jak rána Kaši z dálky končí po zásahu Ljevakoviće až v síti - 0:1.

Další příležitosti sice neproměnili Havel s Beauguelem, přesto Plzeň ukořistila tři body a drží se na pátém místě. Teplice zase setrvávají čtyři body nad pásmem sestupu.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 4:2

21.04.2021 15:00

Góly: 11. Marek Havlík, 25. Milan Petržela, 66. Vlastimil Daníček (pen.), 70. Václav Jurečka - 34. Luděk Pernica (pen.), 60. Peter Štepanovský

Brněnská Zbrojovka v moravské bitvě na půdě Slovácka rozhodně nepropadla a dlouho úspěšně vzdorovala domácímu favoritovi. Jenže když už se celek z Králova Pole konečně rozstřílel, selhal naopak v obraně a z Uherského Hradiště nakonec odjel s prázdnou.

Hosté přitom úspěšně stáhli dvoubrankové manko a zdálo se, že by družinu Martina Svědíka mohli po podzimní výhře opět obrat o body. Slovácko si však vedení vzalo zpět a v tabulce se na čtvrtém místě drží blízko Jablonce a Sparty. Brňané naopak dál míří za návratem do druhé ligy.

Slovácko šlo do vedení již v 11. minutě. Po faulu u rohu pokutového území Zbrojovky se k přímému kopu postavil Havlík, jenž využil vetché zdi "Flinty" a zaskočil gólmana Berkovce perfektně zakroucenou střelou k tyči. Hosty však inkasovaná branka nepoložila na lopatky. Místo toho chtěli co nejdříve vyrovnat. Reiter se po 20 minutách zjevil za domácí obranou, střílel však nepřesně.

Svědíkova družina byla naopak naprosto efektivní. Lukáš Sadílek ve 24. minutě potáhl protiútok po pravé straně a přihrál před bránu Petrželovi. Tomu sice nevyšlo ideálně zpracování, jenže Reiter s Pernicou neodklidili balón pryč z vápna. Petržela tak mohl udělat Berkovcovi snadnou kličku a pohodlně navýšit náskok svého mužstva.

Ani druhý gól ale nezlomil odpor Zbrojovky. Hladík ve 27. minutě našel Záhumenského, jehož důraznou a přesnou hlavičku musel s vypětím všech sil vyrazit domácí brankář Nemrava. Ten však o šest minut později hloupě fauloval Hladíka, který přitom už u brankové čáry neměl v podstatě kam postupovat. Brno tak dostalo v podstatě zadarmo penaltu, kterou přes Nemravovy rukavice proměnil Pernica - 2:1.

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím a Sadílek nebyl daleko od toho, aby domácím vrátil dvoubrankový náskok, Berkovec ale jeho technický pokus vytěsnil na rohový kop. Místo pojistky vedení tak přišlo v 60. minutě vyrovnání. Na Růskův oblouček si před bránu naběhl Štepanovský, jenž vrátil hosty do hry.

Nedlouho poté však přišel smolný moment pro "Flintu". Dreksa totiž rozhodil unikajícího Klimenta, který využil narušené stability vlastního těla k pádu na zem. Sudí Berka situaci dlouho konzultoval u videa a nakonec usoudil, že se Dreksa provinil proti pravidlům. Pokutový kop tak tentokrát zahrávalo Slovácko, jmenovitě Daníček, jenž poslal Berkovce na opačnou stranu a vstřelil rozdílovou branku.

Na třetí gól domácích již Brno nenašlo odpověď. Slovácko naopak přidalo v 70. minutě ještě jeden zásah. Sadílek posunul balón doprava na Jurečku, který propálil Berkovce ránou na přední tyč a stanovil konečné skóre duelu.

Více informací k zápasu

SFC Opava - Slovan Liberec 0:2

21.04.2021 15:00

Góly: 23. Imad Rondić, 38. Michal Sadílek

Dlouhé bylo čekání liberecký fotbalistů na vítězství, nyní se jim konečně poštěstilo. Na hřišti poslední Opavy zvítězili 0:2, když o úspěchu trefami během první půle rozhodli Rondić a Sadílek.

Hned v úvodu to zajímavým obstřelem zkoušel Pešek, nebezpečnější byla ale situace ze dvacáté minuty. To totiž Karafiátova levačka zpoza šestnáctky rozezvonila tyč. Brzy se ale Severočeši vedoucí branky dočkali. Sadílek z levé strany poslal balón před bránu na Imada Rondiće, jenž vyskočil nejvýše a do odkryté klece snadno zakončil.

O deset minut později Marův pas z levé strany našel Koscelníka, jehož zakončení z malého vápna ovšem nebylo přesné. Radost hostů přišla až v momentě, kdy se prohodila spolupráce před první trefou. Tentokráte se nalevo uvolnil Rondić, jehož přízemní pas našel na zadní tyči Michala Sadílka. Ani pro něj nebylo skórování zrovna nejtěžším oříškem.

Krátce po přestávce byl zase v centru pozornosti Rondić. Nejprve málem skóroval chytrým obloučkem z poloviny hřiště, poté si našel Koscelníkův centr a napálil břevno. Domácí po necelé hodině zahrozili Dedičem, Knobloch však balón zneškodnil. V závěru pak mohl dát gól naděje Hnaníček, jeho volej ovšem skončil vysoko nad.

Slovan tak vedení udržel a stejně tak i své pohárové naděje, byť jej v posledních kolech čeká náročná šichta. Podobně jako Opavu se záchranou, na níž stále ztrácí devět bodů.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - MFK Karviná 3:0

20.04.2021 17:00

Góly: 9. Ivan Schranz (pen.), 21. Martin Doležal, 41. Dominik Pleštil

Jablonec si až nečekaně snadno poradil s Karvinou a minimálně na jeden den se v tabulce posunul na druhé místo před Spartu. Severočeši o pohodlném vítězství rozhodli již během prvních čtyřiceti pěti minut, kdy nasázeli všechny tři góly.

Hosté si utkání sami zkomplikovali velmi brzy. Eduardo Santos totiž ve vlastním pokutovém území nešťastně zasáhl balón rukou a nabídl tak hostům pokutový kop, který bez potíží proměnil v deváté minutě Schranz - 1:0. O dvanáct minut později spustil stejný hráč pohlednou kombinaci Severočechů, kdy se přes Kratochvíla a Pleštila dostal míč k Doležalovi, jenž pohodlně navýšil náskok svého mužstva.

Domácí se do přestávky prosadili ještě jednou. Jovović rozběhl po levé straně protiútok a poté, co se vyhnul skluzu Bartošáka, vyhledal napravo volného Pleštila, jenž prostřelil karvinského brankáře Ciupu mezi nohama. Krátce po změně stran se Jovović blýskl rychlým průnikem do pokutového území, kde přihrál Doležalovi, ten však trefil na brankové čáře stojícího Santose.

Po hodině hry spálil Doležal další tutovku. Nejprve forvard Severočechů šikovně zmátl Šindeláře, ovšem při zakončení jej vychytal Ciupa. Až poté se směrem dopředu osmělila také Karviná. Nejprve v 69. minutě zasahoval proti skákavé střele Herce gólman Hanuš, čtyři minuty nato pak znovu Herc po velkém závaru nepropálil hradbu těl před sebou a ránu Qoseho pro změnu zastavil Hanuš. A když po rohovém kopu ze 75. minuty trefil Haša zblízka břevno, zůstalo skóre až do závěrečného hvizdu neměnné.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 2:2

20.04.2021 15:00

Góly: 2. Matěj Valenta, 11. Lukáš Havel - 63. Pablo González (pen.), 80. Kryštof Daněk

Ani dvoubrankový náskok nestačil Českým Budějovicím k vítězství. Jihočeši zvládli brilantně první poločas, ovšem v tom druhém neudrželi dvoubrankový náskok a dovolili Olomouci odvést si na Hanou bod za remízu.

Dynamo zahájilo utkání opravdu skvostně a olomoucký gólman Macík, jenž si na Střeleckém ostrově zrovna odbýval ligovou premiéru, lovil míč ze sítě velmi brzy. Ve druhé minutě totiž Čolić rozehrál rohový kop na hlavu Havla, jehož pokus Macík vyrazil pouze k Valentovi, který nadvakrát s velkou porcí štěstí vsítil svou první branku v nejvyšší soutěži.

Další velkou šanci sice Jihočeši spálili, když po špatném odkopu Látala pálil nad břevno Vais, avšak ve dvanácté minutě již Budějovice přece jen vedly o dvě branky. A opět se domácí radovali po rohovém kopu, který Čolić znovu poslal na Havla, jenž tentokrát sám hlavičkoval přesně k tyči.

V 18. minutě měl Macík velké štěstí, když střelu Nováka odkopl před brankovou čarou operující Beneš. O šest minut později si Čolić mohl po dvou asistencích připsat také gólovou trefu, ovšem z přímého kopu mířil těsně vedle tyče.

Hanáci v první půli za svým soupeřem výrazně zaostali, po změně stran ale začali mnohem lépe. Únik Šípa ještě zneškodnil Vorel, po hodině hry však Látal trefil centrem z pravé strany ruku Javorka a sudí Franěk po konzultaci s kolegou u videa nařídil pro Olomouc penaltu, ze které bez potíží snížil skóre González.

Jihočeši se mohli spoléhat na brilantní rohové kopy. Po dalším takovém z nohy Čoliće prodloužil Králik míč na Valentu, ten ale z velkého úhlu trefil už pouze tyč. Místo pojistky vedení tak přišlo na druhé straně vyrovnání. Po centru zprava hlavičkoval Poulolo do břevna, dorážející Daněk už však měl snadnou práci a jedenáct minut před vypršením hrací doby zařídil dělbu bodů.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:1

20.04.2021 15:00

Góly: 66. Dyjan Carlos De Azevedo (pen.), 75. Daniel Tetour - 10. Jiří Klíma

Zajímavé klání bylo k vidění na úvod vloženého osmadvacátého kola v Ostravě. Domácí tam proti Mladé Boleslavi po Klímově trefě brzy prohrávali, nicméně po přestávce dokázali na konečných 2:1 otočit Azevedo a Tetour.

V úvodních minutách Slezané dvakrát zahrozili, Kuzmanović si ale vylámal zuby na Šedovi a Ndefe pálil do boční sítě. Nakonec se tedy v desáté minutě ujali vedení hosté. Po rohovém kopu vrátil míč do ohně Takács, načež se nejlépe zorientoval Jiří Klíma, jehož hlavička dala Středočechům vedení. Blesková odpověď nepřišla, jelikož Kaločovu ránu zastavil gólman.

Naopak hosté mohli své vedení navýšit. Budínského tvrdou ránu Laštůvka horko těžko vyrazil, Ladrově střele chybělo pár centimetrů. Poté se opět iniciativa dostala na stranu domácích, po úvodní nepřehledné situaci dokonce Stronati rozvlnil síť, nicméně nahrávající Svozil se nacházel v ofsajdu a trefa tedy neplatila.

I krátce po přestávce byl Baníku gól upřen, tentokráte se v postavení mimo hru nacházel sám skórující Zajíc. Regulérní trefa přišla až po dvaceti minutách druhé půle. Ndefe se zrovna po odrazu chystal vystřelit, když byl Takácsem podražen a kopala se penalta. Té se ujal Dyjan Carlos de Azevedo, jenž s přehledem proměnil na pravou stranu.

Ani ne o deset minut později už Slezané vedli. Buchta obešel protihráče, díky čemuž se zrodilo přečíslení čtyř na dva. Jeho pas na Tetoura pak slavil úspěch, tento středopolař totiž Šedu úspěšně propálil. Brzy mohl Azevedo přidat pojišťovací gól, avšak pálil vysoko.

Baník i tak své vítězství uhájil a posunul se na sedmé místo, Středočeši jsou čtrnáctí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28235075:1674
2.FK Jablonec28175648:2956
3.Sparta Praha27174657:3155
4.1. FC Slovácko28165751:2953
5.Viktoria Plzeň27146746:2948
6.Slovan Liberec28137839:2446
7.FK Pardubice281261031:3742
8.Baník Ostrava28118939:2741
9.Sigma Olomouc28912735:2939
10.Bohemians Praha 190528910933:3037
11.MFK Karviná28891131:4233
12.Dynamo České Budějovice287111029:4032
13.Fastav Zlín28851527:3929
14.FK Mladá Boleslav28691335:4527
15.FK Teplice28661629:5824
16.Zbrojovka Brno28481624:4520
17.1. FK Příbram28381719:5817
18.SFC Opava28361916:5615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (165)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

Slušný výkon, hodně šancí, otočka.. mohlo se dát rozhodně více branek.

Od sezony 07/08 máme střelce, který dal 10 branke v lize

A asi jsem divný, ale líbil se mi Kaloč. A Buchta na to kolik odehrál minut málem 1+1

Reagovat
Banikovec7

Jo Kaloč se dnes líbil i mi, ikdyž jsem většinou jeho kritikem, tak až na pár jeho klasických podivných momentů super. Buchta musí chodit do hry každý zápas a ne, že ho tam pošle jednou ze 3. Ale teda přijde mi, že mu mnohem více svědčí přijít tam až v druhém poločase, v základu většinou bývá ztracený. A v druhém poločase mi přišel skvělý i Sanneh.

Reagovat
HorajzmAmmann

Sanneh má někdy skvělé, fotbalové momenty.. vidím v něm docela potenciál. Jsem překvapen.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Nechte si ho je mladej, tohle může být kurevsky dobrej deal

Reagovat
ratusek

Už ho skautujete?

Reagovat
John Obi Mikel

Není z Liberce

Reagovat
wwwx

Je ze Serekundy. Ne, že bych se do něj chtěl nějak navážet, ale zatím se moc neposunul.

Reagovat
veikko

Pořád patří Paide a jelikož to neleží až tak daleko od města Kunda, tak máš vlastně pravdu.

Reagovat
bobis21

Nejsi divný, ten kluk se musí jen rozehrát, říkám to pořád

Azevedovi pomáhá že taky kopeme snad nejvíce penalt v historii klubu, to není možné kolik jich máme. Ale aspoň máme v klubu někoho kdo je umí proměnit, bez něj je nám i ta penalta k ničemu.

Buchta vždy vypadá dobře z lavičky, ale v základu pak bývá nevýrazný, lae taky by třeba jen potřeboval hrát více než teď.

Reagovat
HorajzmAmmann

no já jen že tady na něj byla nedávno kritika jako prase...

Reagovat
Puskas

dost po té pencli

Reagovat
Banikovec7

Docela jsem se ale bál, že to zase pošle doprostřed, možná mu to tam i radil Fleišman před tím kopem

Reagovat
smazaný uživatel

S Kaločem souhlas. I na té Spartě zahrál, až na penaltový zákrok, dobře a od té doby celkem stabilní výkony. Občas i nějaký světlý moment v podobě technické záležitosti. Buchta by taky mohl dostávat více minut, pokaždé se do nějaké šance dostane, i kdyz chodí na poslední minuty.

Reagovat
ratusek

Posraná Bolka poražena, Brno zabrat, ať je ještě dostanete pod tlak. I když se Slováckem nebude ani bod.

Jak to dnes vypadalo? Neviděl jsem, ale otočka pěkná. Sanneh celej špíl a Buchtič asistence

na FB píšou, že Kaloč výbornej a pičujou na Svozila s jeho simulacema

Reagovat
John Obi Mikel

V Budějovicích sklapla Csaplárova past a třeba se brzy dočkají i Csaplára na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Horejše vylejou, měl by to dotrenovat Kohout a v létě se uvidí. Mají mít na radaru Havlíčka, trenéra mládežnické repre a bývalý kouč mládeže Sparty. Byl by tam ve dvojici právě s Kohoutem, jako dva rovnoceni trenéři

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sracky z Baniku mohli hrat o pohary, kdyby si tam takovou dobu nedrzeli Kozla.

Reagovat
smazaný uživatel

O poháry asi ne, ale pro Kozla určitě není dobrou vizitkou, když Smetana (sám ostrostřelec) nedávno prohlásil, že v útoku hráči nevědí do jakých prostorů mají chodit.

Reagovat
smazaný uživatel

S Kozlem hrali hovno ale stat tam nekdo misto Zajice, tak o ne hraji

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Ktery fakt z toho neni pravda

Reagovat
HorajzmAmmann

Zajíc

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ok

Reagovat
ratusek

Však já to říkal, že to je prodlužovaná agonie. Ale to stejné máte vy s Gulou

Reagovat
smazaný uživatel

To ja rikam uz taky dlouho, ale zatim bohuzel bezvysledne..

Reagovat
ratusek

Jenže vy nemáte náhradu. Proto tam ještě je

Reagovat
smazaný uživatel

My nemame penize na vyhazov.

Reagovat
ratusek

to já vím, to je taky druhý důvod. Ten první je, že nemáte náhradu. A oba důvody jsou řekl bych rovnocenné

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Kepy_FCB

zase jsem měl pravdu

Reagovat
Kepy_FCB

protože pohrdám polskou ligou

Reagovat
Losinho

Reagovat
fcb+mufc

Sračky,říkáš ?ty jsi chuj jak táta tvůj!

Reagovat
smazaný uživatel

Svozil

Carlos, Buchta, Sanneh, Tetour, Kaloč

Za rok:

Laštůvka - Sanneh, nový stoper, Stronati, Fleišmann - Jánoš, Tetour - Azevedo, Kaloč/Hrubý, Buchta - Zajíc/Šašinka

Reagovat
HorajzmAmmann

Kaloč podhrot?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. S defenzivními úkoly na hrišti je dlouhodobě kritizovaný. Dneska dostal větší volnost směrem dopředu a ukázal potenciál.

Reagovat
HorajzmAmmann

Vůbec... on nemůže nikdy jenom tvořit, ale vidím v něm co do postu třeba Součka/McTominaye a podobně...

Každopádně všichni 3 (Jánoš, Tetour, Kaloč) dokáží zahrát jak do ofenzivy tak do defenzivy, ale vidím to spíš:

Jánoš, Kaloč - Tetour

Reagovat
HorajzmAmmann

Ale teda kdybych tu sestavu skládal já tak dám na podhrot Buchtu Střed hřiště mu prý sedí nejlépe

Reagovat
bobis21

Tetour je z nich rozhodně nejlepší dopředu, Jánoš jako defenzivní a Kaloč jako box to box. Jen škoda že z lavičky do toho středu zálohy chodí stopeři místo Drozda.

Reagovat
HorajzmAmmann

přesně takhle Tetour, kdy má formu, dokáže být do ofenzivy naprosto geniální (na naší ligu). A na to, že je hejtovaný, že nemá čísla tak 1. sezona za nás 5+3.

Největší přednost Tetoura vidím v tom, že dokáže podržet balon i když má kolem sebe 3 protihráče

Reagovat
smazaný uživatel

Tetour je naprosto parádní hráč. Hrubému bych dal ještě šanci, ale Tetour na něj dává zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde není psáno, že by měl jen tvořit. Od Šašinky se na podhrotu taky nečeká, že převezme taktovku. Myslím, že role všech tří můžou být variabilní, stejně jako v ofenzivě úkoly a pozice Carlose a Buchty.

Reagovat
Han střelil první

Však vůbec nemusí tvořit, kreativní mohou být hráči okolo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

A doufám, že podrží Menu

Reagovat
Kepy_FCB

nejspíš ani nemá zájem

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
Kepy_FCB

nejspíš ani nemá zájem

Reagovat
Spalovač šancí

Zase ale v tom flusaní je špičkou nejen v F:L

Reagovat
kilobyte

No zrovna stopeři ve Spartě podle mě umí vyvést balon a křídla obejít hráče umí. Problémy jsou v jiných věcech.

Reagovat
Keeper117

Asi nikdy nevidel zápas kde hral Hancko no

Reagovat
kilobyte

Včera si Hancko narazil s Dočkalem a vyvezl míč až do vápna soupeře. A Vitík se toho taky nebojí.

Tady je prostě vidět, že naše zápasy buď nesleduje a nebo tomu nerozumí. Ale hlavně že ví kolik hráčů by mělo skončit, ale když se ho zeptáš na konkrétní jména, tak je neřekne. Podle mě je ani neví.

Největší přednost Plavšiče je že umí 1 na 1 a často to zkouší. Na druhé straně DMK to samé. Wiesner v tom taky není špatný. Pro Hložka křídlo sice není ideální, ale taky tam dokáže přejít hráče. Když sečtu tak naše křídla jsou v téhle dovednosti možná nejlepší v lize.

Fotbalista výborný, ale fotbalu nerozumí.

Reagovat
Losinho

Ten Svozil

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

TVL ten RADA JEDE!!!!

Reagovat
off-olda

Hložek "na Gutiho".. Velká paráda

https://youtu.be/dwsmBdL9jR8

Reagovat
Coutinho10

Sparta se nema za co stydet, i my sme tam remizovali

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Adámková a Zelinka snad budou mít do konce roku zákaz

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pyroman

Adámkovou bych za tu penaltu Pardubic poslal někam do divize. Místo toho komise řekne "Rozhodnutí sudího akceptujeme" a jede se dál, hlavně že máme video.

Reagovat
Mass

I já na mobilu bych toho VARa dělal líp.

Reagovat
wwwx

Zelinka co zápas, to šaráda.

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k losu musí Peltov skončit druhej, jinak jsou to jelita.

Reagovat
Mass

Pardubice-Sparta Taková komedie ty penalty, to chtěli, aby padalo víc gĺů?

Reagovat
montaigne33

GRATULACE Pardubkám Pokud chce hrát ACS evrop. poháry, měla by obměnit prakticky celý kádr... Jenže kdo by (dokázal) byl schopný ty vhodné hráče vybrat???

Reagovat
$$CaptainKokotko

Rozhodčí katastrofa. Jinak když se dívám na ten los, tak Sparta opravdu klidně může skončit čtvrtá.

Reagovat
Hromy4

Příště ať delegují paní Adámkovou k plotně a ne k VARu. Obě penalty nesmysl. A o to smutnější že pan Zelinka se nejde ani podívat při tý druhý jinak gratulace Pardubicím, minimálně remízu si zasloužili. Být fanouškem Sparty je opravdu těžký ...

Reagovat
Kaspar

tak on nemuze jit sam od sebe ne? musi ho k tomu vyzvat videorozhodci

Reagovat
Hromy4

Ano a právě o to jde, že ona ho ani nevyzvala, když už spolu komunikovali.

Reagovat
mistr129

U první koukal ne?

Reagovat
Hromy4

Koukal. A jako sparťan jsem se sám divil, že jí pískl. Sporná penalta, taková 50 na 50. Ale jestli první byla sporná tak druhá bez debaty nebyla.

Reagovat
wjillm

Ja jsem rád, že to na penalty takto dopadl. Ani jedna neměla být. Po té první jsem si myslel, se píská pro nás a byl jsem naštvanej. Při té druhé se ukázalo, že rozhodčí jsou střeva

Reagovat
kilobyte

Všichni tady nadáváte na Adámkovou, ale chtěl bych vidět vás, kdybyste měli sledovat zápas a ještě u toho žehlit.

Reagovat
Hromy4

Reagovat
Salfovic

Jestli žehlila tak se beztak dívala na Ulici.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Tak tohle už nevyžehlí

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

chauvinist, chauvinist

Reagovat
ZB 07

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ratusek

A vařit

Reagovat
kilobyte

To že se komentátoři nevyznají v pravidlech bych možná ještě pochopil, ale že neznají ani některé významy slov, to už je moc. Proč si někteří myslí, že vyrovnání znamená obrat?

Reagovat
Mass

Já se koukám na českou ligu s polským komentářem.

Reagovat
Liquid

Takže jí pravidelně sleduješ na Stodolní ?

Reagovat
Mass

Reagovat
Hromy4

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
wjillm

Taky, je to lepší. Aspoň mám pocit, že se učím další jazyk, když už Sparta hraje tužku

Reagovat
Spoorty

Nikomu nic špatného nepřeji, ale kéž by se Spartou spadlo letadlo....

Reagovat
Liquid

Reagovat
kilobyte

Tak nejenom že jsi sráč, ale ještě k tomu ulhanej.

Reagovat
SpartaOvenka

Proč?

Reagovat
Realita

spartu nemam rád, ale jako pilot musím říct, že jsi pablb...

Reagovat
Euphael

jak se chtel pochlubit, že je pilot

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Realita

Ale jo, proč se tím nepochlubit. Není se zač stydět

Reagovat
Puskas

je to realita...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se chtěl pochlubit, že měl na tiketu dvojku a teď bude bydlet ve stanu.

Reagovat
M.Vaza

To by nejprve museli mít kam letět..

Reagovat
Liquid

Vrba 4 zápasy 1 výhra opravdu pod ním ta Sparta šlape a velmi alibistický v hodnocení, ve 47.minutě za stavu 0:2 a on na to hodí celý neúspěch týmu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Super penalty

Reagovat
Liquid

Hušbauer gól na APOELu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Wat
Reagovat
hodjohn

Reagovat
Realita

Prosím, co tam křičel? nejde mi to tady přehrát ...

Reagovat
Salfovic

Buzeranti buzerantský, vole.

Reagovat
Realita

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pablos

možná že mu nedávali, že už za ně nehraje

Reagovat
Trand

Reagovat
Liquid

ten Ginzel vůbec neví co píská

Reagovat
mistr129

„Trenér Vrba se ke sporným momentům nebude vyjadřovat, klub zváží další postup,“ oznámil sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná kabela

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
pingla

čekal jsem, že dostaneme na prdel, ale paradoxně tohle byl nejlepší výkon z těch posledních 5 proher a právě proti Slavii... hra je šíleně bídná, příští kolo snad rozhodne, zda si Bob bude balit kufry

Reagovat
John Obi Mikel

Herně to nebyla žádná sláva, ale důležité vítězství, první gól krásný a druhým Kuchta zabojuje o korunu krále střelců.

A pokud dobře počítám, tak na titul stačí 2 body. Takže bychom to mohli dotáhnout už v sousedském derby.

Reagovat
braveheart

Pokud Sparta nevyhraje dohrávku, tak už je hotovo, ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Jo.

Reagovat
John Obi Mikel

Ale derby je dřív než dohrávka.

Reagovat
braveheart

Jo, mě to pak napadlo, že až Sparta bude dohrávat s Plzní, tak už to bude asi jedno.

Reagovat
Banikovec7

To fakt nikdo za celou dobu ve studiu Švancarovi není schopný říct pravdu o té první penaltě, že i po zápase furt mele blbosti?

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
thewall

Reagovat
Coutinho10

legendarni

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bosko

Kuchta

Otazka redaktora: Co vás tak fotbalově přitahuje na Stanislavovi Teclovi?

Odpověď: On je strašně hodnej kluk...

Přesně vystihnuto Teclovo působení ve Slavii

Reagovat
Salfovic

Co to je za otázku

Reagovat
Bosko

Dneska nejakej novej redaktor, snazi se, ale padaj z nej zvlastni otazky. Narozdil od jinych se snazi nejak reagovat na odpovedi a ne jen klast predem pripraveny otazky.

Kuchta se v rozhovoru rozneznil nad Teclem a rikal, ze ho stvalo ze byl stridan Tecl, pry si to nezaslouzil. Ten gol byl pry i Tecla (hrozne trapna chvilka) no a ten redaktor na to Kuchtovo roznezneni zareagoval touhle otazkou

Reagovat
kilobyte

Hodně těžká otázka.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Losinho

Snažil se ho nepotopit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

za to ze nelhal

Reagovat
Nebelung

Stanislavovi Teclovi

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta

Reagovat
run

Teplice hodně zdecimovaný zraněními, i tak po dlouhý době slušnej výkon Zato sudí Marek výkon odpornej. Minimálně tři neuznaný rohy, otočený fauly a hlavně nepísknutá pentle po jasným šlapáku.

Reagovat
ratusek

Už včera bylo jasné, že tam žádný kontakt nebyl. Jak tohle může předvést hráč nejvyšší soutěže, netrefí balon, ještě si u toho málem zlomí nohu, ale nejvtipnější je, ze za tohle byla penalta. Říkám to pořád že ženský at se do toho neserou. Mají svou ligu. A nikdo ji nic neřekne, protože je ženská a příští kolo bude zase rozhodovat.

Ta má rozhodovat maximálně o tom, co bude vařit nebo jestli dát do pračky bílé nebo barevné prádlo

Reagovat
monty25

Pamatuješ, jak Dáša na jaře 2010 s přehledem odřídila šlágr Baník - Sparta a Jarek Nohavica pak složil Růži mezi trny?

Reagovat
braveheart

Reagovat
ratusek

No tak to si nepamatuji a pokud tam fakt nebyl problém, tak je to jen vyjímka. At se neserou mezi chlapské soutěže, mají svoje. Adámková to kazí snad pokaždé a není ani pěkná.

Reagovat
monty25

S Adámkovou souhlas, ta by měla pískat maximálně okres (a místo toho je nasazovaná na Ligu mistryň nebo Euro žen ). Totéž ale platí třeba o Ginzelovi nebo Hockovi.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

Proč vlastně na ženský turnaje nejezdí pískat i chlapi?

Reagovat
monty25

Nevím, to asi rozhoduje UEFA. Třeba v ženské Serii A pískají snad jenom chlapi.

Reagovat
r.mrazik

ta zenska u videa by mela koukat uz leda tak na Vymenu manzelek...sileny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele