FORTUNA:LIGA - souhrn 24. kola

08.03.2019, 19:53, aktualizováno 11.03.2019, 19:54
Komentáře a souhrny
Slavia rozstřílela Ostravu a zvýšila náskok na druhou Plzeň, která ve šlágru kola podlehla Spartě. Olomouc pokračuje ve zlepšených výkonech, tentokrát zdolala Liberec. Doma byl úspěšný také Zlín a tři body konečně získala i Bohemka. Teplice se na jablonecké Střelnici ujaly vedení, to však dlouho neudržely a nakonec odjely s porážkou 1:2...

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1

11.03.2019 18:00

Góly: 30. Vít Beneš, 55. Martin Nešpor - 86. Libor Kozák

Olomouc pokračuje v jarní jízdě, doma porazila i Liberec a v tabulce se dostala na deváté místo hned za Severočechy. Slovan byl sice v utkání hodně aktivní, ale již poněkolikáté v sezóně doplatil na bídnou produktivitu. Na straně Hanáků odehrál výborné utkání Zahradníček, který připravil obě branky svého mužstva.

Za domácí nemohl nastoupit pravý bek Sladký, jenž si odpykal disciplinární trest za žluté karty. Místo něj dostal možnost ukázat se Chvátal. V sestavě hostů chyběl zraněný stoper Kačaraba, naopak své místo na pravém kraji obrany našel po jednozápasové pauze Koscelník.

Ve čtrnácté minutě mohl Slovan do vedení poslat Kozák, jemuž míč před bránu naservíroval z pravé strany Breite, ovšem zkušený útočník selhal a balón vůbec netrefil. Za další dvě minuty zahrozila na druhé straně Sigma taktéž zprava. Texl hledal ve vápně Nešpora, jemuž zakončení na poslední chvíli zblokoval Mikula na rohový kop. Ve 21. minutě měl další obrovskou šanci Kozák, k němuž propadl míč po obranné hlavičce Oscara, avšak skvělé vyběhnutí a zákrok předvedl brankář Olomouce Buchta.

Hned o dvě minuty později si aktivní Kozák vypracoval další příležitost, ale z otočky pálil jen do Buchtovy náruče. Hanáci potrestali soupeřovo zahazování těsně před uplynutím půlhodiny hry. Na Zahradníčkův rohový kop si naskočil Beneš a prudkou hlavičkou poslal Sigmu do vedení. Liberec po studené sprše nesložil zbraně a Kozák se v 35. minutě ocitl opět ve slušné šanci, ale Buchta i tentokrát vyšel ze souboje vítězně, když pumlíč vyrazil pravou rukou.

Slovan byl sice v prvním poločase aktivnější, jenže měl velké starosti s rohovými kopy soupeře, konkrétně Zahradníčka. Záložník Olomouce jeden takový roh rozehrál ve 41. minutě a k odraženému míči se dostal Nešpor, proti němuž dobře zasáhl gólman Liberce Nguyen. Nešpor si další střeleckou možnost připravil o tři minuty později, pálil však vedle. Čtyři minuty po změně stran opět zahrozili Hanáci, konkrétně Plšek, jenž ale Kalvachův pěkný centr nezužitkoval, jelikož hlavičkoval mimo tři tyče.

Druhé branky docílili domácí v 55. minutě. Zahradníček se bravurně uvolnil u levé postranní čáry a poslal míč na Nešpora, který byl v souboji před Mikulou a ranou pod břevno nedal Nguyenovi šanci. Z protiakce však mohli hosté vyrovnat. Oscarovu střelu si střídající Malinský srazil do běhu, Buchta ovšem po včasném vyběhnutí zasáhl proti záložníkovi Severočechů.

Devatenáct minut před uplynutím řádné hrací doby vypálil z voleje Malinský, ale jeho pokus letěl nad břevno. Za dalších devět minut měl slušnou šanci další střídající hráč Oršula, který po centru od Potočného hlavičkoval nad břevno. Pět minut nato se ale Liberec přece jen dočkal. Karafiátův dalekonosný pokus Buchta překvapivě neudržel v náruči a Kozák dorazil balón do prázdné svatyně. To ale bylo vše, na co se hosté zmohli.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0

10.03.2019 17:30

Góly: 18. Milan Škoda, 70. Lukáš Masopust, 90+3. Michal Frydrych, 90+7. Mick van Buren

Sporné penaltové momenty, přerušení zápasu, ale hlavně jednoznačnou výhru domácích přinesl duel Slavie s Baníkem. Pražané po výhře 4:0 zvýšili náskok na čele tabulky, hosté zase zůstávají na pátém místě. Výborný zápas odehrál pravý bek domácích Michal Frydrych, který byl u všech branek svého týmu.

Trenér sešívaných Trpišovský udělal v sestavě svého celku celkem sedm změn. V obraně doplnili Kúdelu kromě již zmíněného Frydrycha také Ngadeu a Zelený, zálohu posílili Hušbauer s Băluțou a Olayinkou a v útoku operoval kapitán Škoda. Do základní jedenáctky hostů se po karetním trestu vrátil středopolař Jánoš, kterého doplnil univerzál Šindelář. Na levém kraji zálohy se pro změnu objevil mladík Granečný.

Po pěti minutách hry chtěl penaltu pro Baník vymodlit Diop, avšak k zemi se poroučel dřív, než došlo ke kontaktu s brankářem Kolářem a od sudího Nenadála viděl po zásluze žlutou kartu za simulování. V osmé minutě si na druhé straně našel Stochův rohový kop Frydrych a hlavičkoval jen těsně vedle tyče. O pár okamžiků později se k nebezpečné střele dostal Škoda a obrana soupeře stihla pokus domácího hráče na poslední chvíli srazit mimo tři tyče.

V osmnácté minutě se již Slavia dostala do vedení. Olayinkovu ránu po rohovém kopu tečovanou Frydrychem vyrazil gólman hostů Laštůvka před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Škoda a dorazil míč do sítě. Nutno dodat, že v té době hrála Ostrava v deseti, jelikož obránce Fleišmana ošetřovali kvůli tržné ráně lékaři. o pět minut později mohl další branku domácích přidat Zelený, jenže po nabídce od Stocha pálil v dobré pozici mimo.

Tlak sešívaných pokračoval nadále, v 28. minutě byl v akci znovu Laštůvka poté, co jej tvrdým pokusem prověřil Stoch. Baník se ve zbytku prvního poločasu přece jen několikrát podíval na polovinu domácích, ale do zajímavé šance se nedostal. Také slávisté se do pauzy po úvodní aktivitě přece jen uklidnili.

I po změně stran se do první šance dostali Pražané, konkrétně Băluță, jenž však z voleje mířil z úhlu pouze do boční sítě. O chvíli později se Olayinka dostal do kontaktu s Laštůvkou, který byl podobný situaci z první půle, kdy se Diop snažil o pokutový kop na Kolářovi. Tentokrát ale Nenadál i s pomocí videorozhodčího penaltu odpískal. Laštůvka se však vyznamenal, neboť vychytal exekutora Stocha.

Po hodině hry rozhodčí na pár chvil přerušil zápas kvůli dýmu z pyrotechniky slávistických příznivců. Ani neočekávané přestávky nevyužili Slezané k lepší hře. Naopak v 70. minutě přenesl Stoch hru napravo na Frydrycha, jenž z první posunul balón na Masopusta, který zblízka přidal druhý gól sešívaných. Za dalších dvanáct minut mohl další zásah přidat střídající Van Buren, jenže o fous minul prostor mezi třemi tyčemi.

Až v 85. minutě se hosté po dlouhé době připomněli, když Stronati po rohovém kopu hlavičkoval i kvůli teči vedle. Závěr duelu ale patřil jasně Slavii. Nejprve vystrašil Laštůvku pohotovou, leč nepřesnou střelou z otočky Hušbauer. Poté se gólman Baníku vyznamenal proti šanci Van Burena. V druhé minutě sedmiminutového nastavení zase Laštůvka vyrazil volej Součka.

Po následné sérii rohových kopů se již ale prosadil Frydrych, jenž si naskočil na centr Hušbauera - 3:0. A ještě jednou musel Laštůvka lovit míč ze sítě. V sedmé minutě nastavení se do akce opět přimotal Frydrych, který přihrál do pokutového území, kde čtvrtou branku Pražanů přidal Van Buren. Hosté tak zpět do Ostravy nakonec odjížděli s debaklem.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 4:0

09.03.2019 17:30

Góly: 10. Adam Hložek, 29. Guélor Kanga (pen.), 68. Michal Sáček, 90+10. Matěj Pulkrab

Málo vídaný zásah policie proběhl na Letné. Vyklidila tam totiž chvíli před koncem celý sektor hostujících fanoušků, kteří přihlíželi kruté porážce svého týmu. Plzeňské šance na titul postupně snižovali Hložek, Kanga, Sáček a Pulkrab.

První ohrožení branky měla na svědomí Viktorka. Kayamba si na hranici pokutového území posunul míč a vypálil, střela ovšem neměla patřičnou výšku a skončila jen v hledišti. Po deseti minutách už v Generali Areně vypuklo nadšení. Kanga si u pravé postranní čáry vyměnil míč s Dočkalem a poslal do vápna centr na zadní tyč, kde vyskočil nejvýše Adam Hložek a zařídil letenskému celku vedení. Navíc se jednalo o jeho premiérový ligový gól, díky němuž se stal nejmladším střelcem v historii nejvyšší soutěže.

Během následující čtvrthodiny byli Vrbovi svěřenci dvakrát poměrně blízko vyrovnání. Nejprve z dálky vyslal dělovku Chorý, avšak Nita mohl zůstat v klidu. Posléze Kovařík našel přetaženým centrem Kayambu, jenž sice z blízkosti, ovšem nevýhodného úhlu pálil mimo prostor tří tyčí.

A tak zase nastaly krušné časy pro Plzeň. Pačinda na kraji vápna nesmyslně fauloval Sáčka. Sudí odpískal pokutový kop, který potvrdil po krátké poradě s videorozhodčím. Penalty se následně ujal Guélor Kanga, jenž poslal míč na druhou stranu, než Hruška skákal, a svůj návrat do základní sestavy tak po asistenci oslavil i gólem. Před poločasem mohl ještě navýšit střelec první branky Hložek, jeho skákavou ránu však s drobnými problémy zneškodnil Hruška.

Hned po pauze mohl plzeňské šance výrazně snížit Tetteh, jenže nevyužil Procházkovy hrubky a v souboji jeden na jednoho se nechal vychytat Hruškou. Krátce na to našel Dočkal po přímém kopu ve vápně Costu, ten to však měl na dlouhou nohu a balón poslal výrazně mimo bránu. Ještě než uběhla hodina hry, přišly další šance, na každé straně jedna. Hložek nejprve zatáhl míč doprostřed a vypálil nad, poté se v asi největší příležitosti hostí objevil čerstvý Hořava, rána mu ale nesedla.

Branka tak přišla na straně Ščasného družiny. Hanousek skvěle vyřešil situaci jeden na jednoho a přihrál pod sebe na Sáčka. Ten si míč zpracoval a povedenou umístěnou placírkou na zadní tyč výrazně přiblížil své spoluhráče k vítězství. A brzy mohlo být ještě hůře, neboť Dočkal po rohovém kopu opět našel Costu, který orazítkoval tyč Hruškovy brány.

Zhruba deset minut před koncem sudí na pokyn policie utkání přerušil a poslal fotbalisty do kabin. Plzeňští fanoušci totiž stále využívali pyrotechniku, kterou házeli i mezi domácí příznivce, a údajně mělo dojít i ke zraněným jak v hostujícím kotli, tak v přilehlém sektoru.

Po deseti minutách se hráči vrátili na hrací plochu, Jan Kovařík na ní ovšem nevydržel dlouho. U postranní čáry totiž nevybíravým skluzem sestřelil Kangu a po druhé žluté kartě odešel do sprch. V samotném závěru sparťané ještě dokonali zkázu Viktorie. Dočkal dlouhým nákopem na obranu našel Karlssona, ten z ostrého úhlu překvapil Hrušku, který balón pouze vyrazil a Pulkrab doklepl do prázdné brány.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:3

09.03.2019 15:00

Góly: 3. Matěj Koubek, 35. Martin Dostál, 45+3. Lukáš Hůlka

Důležité utkání v boji o záchranu se sehrálo v Karviné, kde uspěli hosté z Ďolíčku. Podruhé v sezóně se jim povedlo vsítit tři branky, a to navíc ještě před pauzou. Postupně se prosadili Koubek, Dostál a Hůlka.

Již po dvou minutách bylo pro domácí zle. U levé postranní čáry si míč šikovně navedl Vaníček a svým centrem vyzval ve vápně připraveného Koubka, jenž se nemýlil a ve svých devatenácti letech si připsal premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Slezané se poměrně brzy dočkali vyrovnávací trefy, radost jim však nevydržela dlouho. Wágner totiž po standardní situaci zakončoval pravačkou do sítě z ofsajdového postavení, což neuniklo ani pomeznímu rozhodčímu. Po půlhodině hry tak mohli navýšit vedení "Klokani", jenže Vaníček po parádním dlouhém pasu hlavičkoval slabě a Berkovcovi nezpůsobil velké problémy.

Co se nezdařilo nyní, to se povedlo o pár chvil později. Bohemians ve středu pole získali míč, Vaníček se pokoušel překvapit domácího brankáře, obránci tečovali míč k nabíhajícímu Dostálovi, který z bezprostřední blízkosti překonal Berkovce. A aby toho nebylo málo, jednu trefu ještě hosté přidali do šatny. Bartek z rohu malého vápna poslal prudký centr na zadní tyč, odkud Hůlka neomylně zakončoval do prázdné brány.

Vypadalo to, že pro Karvinou už nemůže být hůře, to bylo ovšem vyvráceno po necelé hodině hry. Hlavní rozhodčí usoudil, že Krivák ve vzdušném souboji s Koubkem použil loket a udělil mu druhou žlutou kartu, čímž poslal Hrnčárovi svěřence do deseti. Ti byli i přesto ve druhé půli aktivnější, nijak výrazněji však Fryštáka neohrozili a znovu tedy vyšli bodově naprázdno.

To pro ně znamená setrvání na barážové předposlední pozici o bod před Duklou, na třinácté místo zaručující záchranu ztrácí již tři výhry. Klokani jsou sice o pouhou pozici výše, náskok na svého soupeře už však činí osm bodů.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:0

09.03.2019 15:00

Góly: 86. Tomáš Ladra, 88. Muris Mešanović

Dlouho to vypadalo, že se fotbalisté Mladé Boleslavi rozejdou s těmi Příbramskými smírně i přesto, že měli domácí k dispozici pokutový kop a sedmdesátiminutovou přesilovku. V závěru se však prosadili Ladra a Mešanović, kteří udrželi naděje svého týmu na elitní šestku.

Do první příležitosti se po deseti minutách dostal střelec z předchozích dvou kol Tomáš Přikryl. Matějovský jej našel dlouhou přihrávkou, Přikryl ovšem zamířil vedle brány. Na druhé straně se Šeda dostal do zápřahu, s Mingazovovou prudkou ranou si však poradil. Průšvih pro mužstvo od Litavky přišel ve čtvrtině zápasu. Antwi v pokutovém území fauloval Komličenka, za což obdržel žlutou kartu, která pro něj byla již druhá. K penaltě se ovšem postavil sám faulovaný Rus, jenž svůj pokus poslal pouze do tyče.

Zhruba pět minut před koncem poločasu propadl míč po rohovém kopu k Mešanovićovi, který ale nedokázal rozvlnit síť. A jelikož brankář Kočí v nastavení zlikvidoval i Komličenkovu dorážku, odcházeli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se dlouho nic moc zajímavého nedělo, až po patnácti minutách vystrčil růžky Komličenko, avšak Kodr jeho pokus zlikvidoval. Neuspěl ani chvíli nato Přikryl, kterému střela nesedla a Kočímu velké potíže nenadělal. Příbramský gólman vyzrál i po sedmdesáti minutách hry na střídajícího Ladru.

Ten se nakonec své chvíle slávy dočkal. Přikryl na něj přenesl hru přes celé vápno, zcela nehlídaný Ladra si míč zpracoval a neomylnou ranou pod horní tyč zakončil a poslal družinu trenéra Webera do vedení. Razítko na vítězství modrobílých přidal o dvě minuty později Muris Mešanović premiérovým gólem v boleslavském dresu. Bosenský kanonýr se dostal ve vápně k míči a přízemní ranou překonal Kočího.

Domácí tak uhájili umístění v horní polovině ligové tabulky, Příbram naopak klesla na místo třinácté s náskokem pouhého bodu na barážovou pozici.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:1

09.03.2019 15:00

Góly: 21. Ivan Ostojić (vl.), 90+7. Tomáš Poznar (pen.) - 28. Vojtěch Hadaščok

Zlín poprvé v prvoligové historii porazil Duklu a drží se v první šestici. Hosté si naopak další porážkou zkomplikovali boj o záchranu a zůstávají poslední. O třech bodech se rozhodovalo až v nastaveném čase, kdy výhru Ševcům vystřelil z penalty Poznar.

Kouč domácích Pivarník vsadil na osvědčenou sestavu, která vybojovala poslední vítězství v Ostravě, tedy včetně útočníka Poznara, jenž se nejvíce podílel na tříbodovém zisku. To hostující trenér Skuhravý zamíchal základní jedenáctkou svého týmu mnohem víc. Mezi třemi tyčemi dostal šanci gólman Hruška, do obrany se po disciplinárním trestu vrátil Ostojić, v záloze se nově objevili Hadaščok s Lukášem Holíkem a v útoku podporoval Holendu González.

Největší útočná hrozba domácích Poznar byla blízko branky již ve druhé minutě, kdy si vytáhlý útočník zpracoval přízemní pas zleva od Bartošáka, avšak Hruška jeho střelu z otočky zlikvidoval. Aktivita Ševců pokračovala i v následujících minutách, kdy domácí zahrávali několik rohových kopů, ovšem bez gólového vyústění. Po dvaceti minutách hry se ale Zlín přece jen dočkal gólu. Buchta po další pobídce od Bartošáka mířil balón do předbrankového prostoru, kde si jej do vlastní sítě srazil Ostojić.

Domácím ale vedení vydrželo jen osm minut, kdy na hranici ofsajdu utekl obraně hostující Podaný. Při kličce brankáři Rakovanovi mu sice míč trochu utekl, zde byl však připraven dobíhající Hadaščok, jenž kulatý nesmysl uklidil do opuštěné svatyně. Zlínu mohl jednobrankový náskok vrátit ve 34. minutě kapitán Jiráček, který se šikovně uvolnil v pokutovém území, avšak střelou slabší pravou nohou nepřelstil Hrušku.

Po změně stran zaregistrovali diváci první velkou šanci až v 66. minutě. Jiráček se opět šikovně uvolnil na levé straně šestnáctky a donutil Hrušku k vyražení střely na rohový kop. Za dalších pět minut zahrozila také Dukla. Střídající Djuranović se moc nerozpakoval a pálil jen o fous nad břevno. Také na zlínské straně se ukázal střídající hráč, konkrétně Matejov, jenž v 74. minutě našel Jiráčka, avšak tomu opět pšenka nekvetla, jelikož tentokrát vypálil nad Hruškovu svatyni.

Ševci v závěru usilovali o tři body. Tlak ze 77. minuty zakončil Čanturišvili střelou doprostřed, kde stál připravený Hruška. O jedenáct minut později žádali domácí penaltu, avšak sudí Proske místo toho odpískal ofsajd. V nastaveném čase zase Zlín zachránil Rakovan, který zneškodnil samostatný únik Djuranoviće.

Hosty tato situace musela velmi mrzet o minutu později, jelikož po pádu Poznara v šestnáctce rozhodčí přece jen odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč a přesnou ranou rozhodl v hektickém závěru o třech bodech pro domácí.

Více informací k zápasu

SFC Opava - 1. FC Slovácko 2:2

09.03.2019 15:00

Góly: 1. Bronislav Stáňa, 79. Tomáš Smola - 63. Lukáš Sadílek, 65. Jaroslav Diviš

Ani na pátý pokus se Opava na jaře nedočkala výhry. Proti Slovácku přitom brzo vedla a soupeř navíc dohrával v početním oslabení, avšak Moravané předvedli velkolepý obrat. Opavané tak byli nakonec rádi za bod, který deset minut před koncem vystřelil Smola.

Na pravý kraj obrany Slezanů se tentokráte postavil Schaffartzik, další změnou pak bylo nasazení Zapalače na úkor Jurečky. Hosté nastoupili do utkání ve stejné sestavě jako před týdnem doma proti Mladé Boleslavi, kdy Moravané vybojovali remízu.

Městský stadion vybuchl radostí již po třiadvaceti sekundách hry. Nákop brankáře Šroma prodloužil Zapalač na Janetzkého, který přehodil špatně vyběhnuvšího gólmana Slovácka Trmala a míč do odkryté brány doťuknul Stáňa. Za dalších deset minut si Stáňa mohl ke vstřelenému gólu připsat i asistenci, když v pokutovém území našel Řezníčka, ten však zamířil pouze do míst, kde stál připravený Trmal.

Další chmury přivodil hostům ve 21. minutě Janošek, který surově fauloval Svozila a za svůj zákrok viděl od rozhodčího Hrubeše červenou kartu. Slovácko ale začalo hrát více dopředu paradoxně až v oslabení. Ve 37. minutě zkoušel štěstí z úhlu Juroška, jenže Šrom jeho střelu kryl. Těsně před přestávkou se opavský gólman při snaze o vyboxování balónu srazil se spoluhráčem, na chvíli jej však úspěšně zaskočil na brankové čáře Simerský.

Po pěti minutách druhé půle měl slušnou střeleckou pozici domácí Smola, ale ani nadvakrát nedopravil pumlíč do sítě. O tři minuty později na druhé straně zachyboval Šrom, který nezachytil centr a následně musel být hodně rád, že Kalabiška z hranice pokutového území netrefil odkrytou bránu. V 56. minutě to opět zkoušel Smola, avšak střelou na přední tyč neuspěl.

Po hodině hry se vedení Opavy v rozmezí dvou minut rozplynulo. Nejprve v 63. minutě propadl Navrátilův střílený centr k Sadílkovi, který zblízka srovnal. Slezané se ani nestihli vzpamatovat z první branky a zakrátko lovili míč ze sítě podruhé. Sadílek tentokrát situaci dva na dva vyřešil průnikovou přihrávkou na Diviše, který v samostatném úniku nezaváhal a poslal hosty do vedení.

Opavě chvíli trvalo, než se z šoku vzpamatovala. Až deset minut před koncem zasáhl Trmal proti Zapalačově střele a z následného rohového kopu dotlačil balón za brankovou čáru - 2:2. O čtyři minuty později tečoval Manziovu střelu těsně vedle Jurečka. V 90. minutě zkoušel štěstí z přímého kopu Zavadil, ovšem Trmal předvedl důležitý zákrok. Po dělbě bodů tak zůstávají Slezané v poslední skupině, Slovácko zase v prostřední.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Teplice 2:1

08.03.2019 18:00

Góly: 53. Bogdan Vătăjelu, 74. Eduard Sobol - 47. Pavel Moulis

V páteční předehrávce 24. kola FORTUNA:LIGY se Jablonec konečně dočkal vítězství, když porazil soupeře z Teplic 2:1. Skóre sice otevřel hostující Moulis, ovšem za domácí otočili Vătăjelu a Sobol.

Do první šance, inspirované čtvrteční brankou Sevilly, se dostali ve třetí minutě hosté. Kučerův roh se snášel na zadní tyč na hranici vápna, odkud z voleje pálil Žitný. Jablonec zachraňoval na brankové čáře hlavičkující Považanec. Ten po čtvrthodině hry ohrozil hostujícího Grigara, jeho pokus z deseti metrů ovšem skončil o kousek vedle.

Sedm minut před koncem poločasu se jablonečtí hráči nadvakrát pokoušeli ohrozit soupeřovu bránu, ovšem Doležal ani Sobol přesní nebyli. Posléze si Grigar sám přidělal velké problémy. Po Acostově centru se nedokázal příliš zorientovat a málem volejbalově odpálil míč do vlastní branky. Před pauzou bylo i nadále hodně rušno, osamocený Hovorka však po rohu nedokázal nasměrovat balón mezi tři tyče a v nastavení se pro změnu pokoušel gólmana nachytat Trávník, ani on ale neuspěl.

Po půli se poprvé mohli hráči radovat a překvapivě to nebyli ti domácí. Pavel Moulis z rohu velkého vápna napřáhl a nachytal Vlastimila Hrubého, který jeho skákavou ránu sice tečoval, jenže v cestě za jeho záda jí zabránit nedokázal. Pro Moulise šlo o třetí ligovou trefu v této sezóně.

Vedení žlutomodrých ale nevydrželo dlouho. Trávník dlouhým a přesným pasem našel na druhé straně hřiště Sobola. Ten šikovně sklepával pod sebe na osamoceného Vătăjela, jenž přízemní střelou mezi nohama obránce srovnal skóre. Prakticky ihned na něj mohl navázat Považanec, jehož dělovka skončila bohužel pro domácí v boční síti.

Co se nepovedlo Považancovi, to dokázal po hodině a čtvrt hry Sobol. Jablonec rychle rozehrál trestný kop, Kratochvílův centr za sebe šikovně prodloužil Doležal a na zadní tyči již čekal volný Eduard Sobol, který poslal do šibenice nechytatelný volej. S Teplicemi mohlo být ještě hůř, avšak skvělým zákrokem je podržel brankář Grigar.

Přesto Jablonec vybojoval těsné a velmi cenné vítězství, teprve druhé na jaře. To pro něj znamená alespoň dočasný posun na čtvrté místo a upevnění pozice v první šestce, Teplice zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha24201361:1861
2.Viktoria Plzeň24174335:2155
3.Sparta Praha24145542:2047
4.FK Jablonec24124844:2440
5.Baník Ostrava24115831:2638
6.Fastav Zlín241131031:3036
7.FK Mladá Boleslav2496943:3833
8.Slovan Liberec2487925:2231
9.Sigma Olomouc24941127:3531
10.FK Teplice24851126:3429
11.1. FC Slovácko24921327:3829
12.SFC Opava24751234:4026
13.1. FK Příbram24751229:5426
14.Bohemians Praha 190524671123:3225
15.MFK Karviná24451527:4617
16.Dukla Praha24441619:4616

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (709)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele