FORTUNA:LIGA - preview 24. kola

08.03.2019, 08:41, aktualizováno 11.03.2019, 08:08
Previews
Olomouc vyhrála tři zápasy v řadě, aniž by inkasovala a svou sérii hodlá natáhnout i proti Liberci. Sigma má stále šanci na elitní šestku, v případě dalšího triumfu se její manko na Zlín smrskne na pět bodů...
Sigma Olomouc - Slovan Liberec  (pondělí 18:00)
Dohrávku kola obstará duel na Andrově stadionu v Olomouci. Tamní Sigma se může v případě výhry dotáhnout na svého soka z Liberce. Hosté ale budou chtít napravit nešťastnou ztrátu bodů z minulého kola proti Spartě.

Že by trápení Sigmy v právě probíhající sezóně vzalo za své? Po čtyřech jarních utkáních se zdá, že ano. Hanáci v nich totiž vydolovali devět bodů z dvanácti možných. Na úvod sice ztratili s Jabloncem, ovšem poté Olomouc postupně zdolala Bohemians, Příbram a naposledy jednoznačně Duklu. Pokud by svěřenci trenéra Václava Jílka porazili také Liberec, dotáhli by se v tabulce právě na severočeského soka, jenž aktuálně okupuje osmou pozici.

Sami hráči si oddechli, že se vyhrabali z nepříjemné situace. "Jsme rádi, že jsme se dostali ze sestupového pásma. Musíme pokračovat ve zlepšených výkonech. Pokud vyhrajeme, dotáhneme se v tabulce na Liberec," uvedl záložník Tomáš Zahradníček, který na Dukle vstřelil úvodní gól zápasu a výraznou měrou přispěl k celkovému vítězství. Domácím bude chybět pravý obránce Martin Sladký, jenž si odpyká disciplinární trest za čtyři žluté karty v sezóně.

Také Slovan zahájil druhou polovinu ročníku nadějně, avšak v posledním kole narazil, když u Nisy podlehl Spartě. Domácí přitom především v prvním poločase předvedli nadějný výkon, ovšem již po několikáté doplatili na bídnou koncovku. Liberec se tak trochu zadrhl v honbě za pohárovou Evropou, pokud se však parta kolem útočníka Libora Kozáka brzo oklepe, stále může být černým koněm jara.

Na Hané chtějí Severočeši urvat tři body. "Rychle, během jednoho dne, jsme zanalyzovali zápas se Spartou, protože hodně bolel ten výsledek a bylo potřeba dodat hráčům sebevědomí. Poctivě se připravujeme na Olomouc a chceme se fanouškům revanšovat dobrým výsledkem a dobrou hrou. Cílem je napravit výsledek se Spartou a naplno v Olomouci bodovat," řekl kouč Slovanu Zsolt Hornyák.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek - Texl, Houska, Kalvach, Plšek, Texl - Nešpor
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Mikula, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Sýkora, Pešek - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.12 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slavia Praha - Baník Ostrava  (neděle 17:30)
Jediným zápasem v nedělním programu 24. kola FORTUNA:LIGY je střetnutí mezi vedoucí Slavií a pátým Baníkem. Zatímco domácí mají možnost vybudovat si na čele tabulky již šestibodový náskok, Ostravané se chtějí vrátit před Jablonec na čtvrtou pozici.

Fotbalisté Slavie jsou na zápas bezesporu dobře naladěni, neboť ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Seville uhráli cennou remízu. Před týdnem si Sešívaní poradili s rivalem z Vršovic, když se o úvodní kontroverzní branku postaral z penalty Souček, později navyšovali vedení Škoda a Hušbauer, díky čemuž se slávisté dočkali prvního ligového venkovního vítězství venku v tomto kalendářním roce.

Doma je to jiná písnička. V Edenu Trpišovského svěřenci vyhráli již devět utkání v řadě, navíc se pyšní nejlepší ligovou ofenzivou a nyní i defenzivou. Vzhledem k blížící se odvetě v evropských pohárech můžeme očekávat velkou rotaci červenobílých, na hřiště se tak možná nedostane nejlepší střelec Stoch ani jeho nejbližší pronásledovatel Souček. Obejít se Slavia musí bez dlouhodobě zraněných Hromady a Tecla, aktuálně je na marodce i Petr Ševčík.

Hosté z Ostravy na jaře strádají a dvakrát v řadě prohráli. Porážka na Spartě byla velkou ranou v boji o třetí místo, následná prohra s trápícím se Zlínem navíc přiblížila Baník k vypadnutí z elitní šestky. Vyrovnávací trefu ve Vítkovicích zařídil Milan Baroš, v druhé půli ale Poznar vstřelil vítěznou branku, červenou kartu navíc viděl Hrubý, takže o zápas ve svém bývalém působišti přijde. Trojice Diop, Laštůvka a Jirásek bude mít proti Slavii speciální motivaci, neboť tito hráči v družstvu soupeře dříve působili. Kromě toho poslední jmenovaný může naskočit do jubilejního stého zápasu v nejvyšší české soutěži. Slezané mají poměrně prázdnou marodku, ze zdravotních důvodů by mohl chybět pouze Adam Jánoš.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Souček - Masopust, Hušbauer, Baluta, Olayinka - Škoda
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Kuzmanovič, Holzer - Baroš, Diop
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.31 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905  (sobota 15:00)
V sobotním programu 24. kola FORTUNA:LIGY se střetnou dva celky, které v současné době okupují barážové pozice, přesto je dělí pět bodů. Domácí Karviná se chce na hosty z Vršovic dotáhnout, k tomu ale musí poprvé po třech měsících vyhrát.

Naposledy se totiž Slezané radovali z vítězství na začátku prosince, když překvapivě zdolali Jablonec. Od té doby dvakrát doma remizovali a třikrát venku prohráli, naposledy v Příbrami, kde se povedenou trefou prezentoval Guba a Středočeši rozhodli o svých třech bodech až v samotném závěru. Karvinští budou spoléhat na nejlepšího střelce Wágnera se sedmi brankami, postrádat naopak budou zotavující se Letiće a Puchela.

Domácí alespoň může uklidňovat, že momentálně drží třízápasovou sérii bez prohry na svém stadionu. To si uvědomuje i Norbert Hrnčár. "Fanoušci umí svým povzbuzováním hráčům pomoct. V sobotu budeme jejich podporu potřebovat ještě víc. Věřím, že lidé přijdou a dotlačí nás k vítězství," říká slovenský trenér.

Klokani se před dvěma týdny po velmi dlouhé době dočkali vítězství, když zvítězili ve Zlíně, minulý týden se ovšem vrátili na vlnu ztrát proti Slavii. Z velké části to bylo způsobeno i kuriózním momentem, když sudí Pavel Královec odvolal Puškáčovu branku a místo ní nařídil penaltu pro rivala z Edenu. Bohemians se pravděpodobně nadále musí obejít bez pětigólového nejlepšího kanonýra Yusufa, kromě něho budou chybět i zranění Juliš, Puškáč a Švec a vykartovaný Krch.

"Derby se Slavií bylo emotivně náročné. V pondělí měli hráči volno. Sešli jsme se až v úterý. Cítil jsem potřebu se k tomu všemu vyjádřit, co se stalo u videa. Zhodnotil jsem utkání i po herní stránce. Trénink pak proběhl ve velmi dobré atmosféře. Hráči měli skvělý pohyb. Takto i naše tréninky pokračovaly. Jsme moc rádi, že pracujeme v takové atmosféře," tvrdí lodivod hostí Martin Hašek.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolič, Krivák, Dreksa, Djordjevič - Bukata, Smrž - Ba Loua, Budínský, Guba - Wágner
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Dostál, Hůlka, Bederka - F. Hašek, Ljovin, Vacek, Bartek - Reiter, Vodháněl, Vaníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.19 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram  (sobota 15:00)
Sobota ve FORTUNA:LIZE přinese i souboj středočeských týmů, jež v tabulce dělí čtyři body i čtyři místa. Mladá Boleslav na jaře ještě neprohrála a drží pozici v horní polovině tabulky, hosté od Litavky také ukazují oproti podzimu zlepšenou formu.

Boleslavští před týdnem vyjeli do Uherského Hradiště, kde za ně patnáct minut před koncem srovnával Přikryl. Ten vystřelil svému celku body ve dvou po sobě jdoucích zápasech, jelikož předtím rozhodl v nastavení domácí utkání s Jabloncem. Modrobílí sice na podzim proti svému soupeři prohráli jednoznačně 3:0, na domácím stadionu ovšem ve 12 vzájemných střetnutích ještě neprohráli. Jako tradičně se budou spoléhat na nejlepšího ligového kanonýra Komličenka, seznam absentérů také není příliš široký. Chybět bude potrestaný Tatajev a léčící se Mareš.

Pikatním bude tento zápas pro Jakuba Jugase, který v minulosti oblékal dres Příbrami. "Na mé působení v Příbrami vzpomínám jen v tom nejlepším a to z několika důvodů. Příbram mi umožnila vstoupit do "velkého” fotbalu. Působil jsem tam dva roky a získal mnoho zkušeností, jenž mi pomohly rozvíjet nadále mou kariéru a z kterých těžím i nyní. V mém fotbalovém životě hrála Příbram jednu z hlavních rolí, protože jen díky ní jsem mohl později posunout svou kariéru vzhůru, a to ve Zlíně a poté Slavii. Chtěl bych poděkovat všem lidem v klubu, kteří se mě chovali vždy slušně a ve všem mi pomáhali. Rád se do Příbrami vracím, nyní již z pozice soupeře, ale často si vzpomenu, kde jsem hrál poprvé ligu. Za to Příbrami děkuji a přeji mnoho úspěchů," říká šestadvacetiletý stoper.

Pro Příbram je v jarní části sezóny obrovský rozdílem to, zda hrají na svém stadionu či nikoliv. U Litavky jsou totiž prozatím stoprocentní, na cizích hřištích ovšem ještě nebodovali a celkově jsou druhým nejhorším ligovým celkem venku. Před týdnem si v dramatickém utkání poradili Csaplárovi svěřenci 2:1 s Karvinou. Hned v úvodu je poslal do vedení Matoušek, v závěru rozhodl Voltr. Inkasovaný gól byl už dvaapadesátým v této sezóně, což z příbramské činí nejhorší defenzivu v soutěži. Nyní nemohou počítat s poměrně širokou řadou důležitých hráčů. Ze zdravotních důvodů chybí Rezek, Boháč a Slepička, trest za čtyři žluté karty navíc má Chaluš.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Takács, Hubínek - Přikryl, Matějovský, Ladra - Komličenko
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Mingazov, Kingue, Květ, Jablonský - Matoušek - Fantiš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.48 - 5.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - Dukla Praha  (sobota 15:00)
Zlín v minulém kole po dlouhé době vyhrál a body z venku chce potvrdit proti Dukle. Nebude to však jednoduchá práce. Hosté jsou sice v tabulce poslední, avšak na ševce dlouhodobě umí zahrát.

Domácí jsou do zápasu povzbuzeni výhrou nad ostravským Baníkem. Pro Fastav to byl vůbec první tříbodový zisk na jaře a zároveň vůbec první body od konce listopadu. Zlín se tak vrátil do elitní šestice, ve které se jinak pohybuje téměř celou sezónu.

Duel v Ostravě byl hodně vypjatý a takový útočník Tomáš Poznar, jenž se nakonec stal strůjcem vítězství, byl rád, že za ostrý zákrok na domácího Mešaninova neviděl červenou kartu. Jeho prohřešku si ale všimla disciplinární komise a Poznarovi udělila zákaz startu ve dvou utkáních. Toto rozhodnutí ale nenabylo právní moci, tudíž proti Dukle může ještě vytáhlý útočník hrát.

Trenér Zlína Roman Pivarník upozorňuje na kombinační hru sobotního soupeře. "Začíná to už rozehrávkou od brankáře, nahoru jdou postupným útokem. My musíme být v tomto zápase velmi pozorní, protože jejich síla je v kombinačním fotbale a rotaci hráčů. Hrají v rozestavení 3-4-3, je ovšem možné, že to rozestavení změní. My musíme být připravení na více variant tak, abychom dokázali jejich sílu eliminovat. Chceme navázat na zápas na Baníku a podat znovu poctivý výkon s tím, že si chceme vytvořit dostatek šancí ke skórování, které musíme proměnit," řekl někdejší lodivod Plzně či Brna.

Dukla na rozdíl od ševců zažila v minulém kole doslova výsledkový horor. Pražané se sice proti Olomouci prezentovali jedním z lepších výkonů, ovšem Hanáci byli velice efektivní a celku z Dejvic nadělili čtyři branky. Mužstvo z Julisky tak po zimě nadále čeká na výhru a zůstává na poslední pozici, která na konci ročníku znamená sestup.

Zajímavý duel čeká záložníka Dukly Lukáše Holíka, jenž s velkým fotbalem začínal právě ve Zlíně. "Těším se hrozně moc. Očekávám, že uspějeme. Minule se nám ten zápas taky docela povedl a myslím, že tam na výhru jednoznačně máme," věří Holík.

Pražané se mohou odpíchnout od statistiky vzájemných utkání. Dukla se se Zlínem v první lize doposud utkala sedmkrát a ve čtyřech případech se radovala z výhry. Naopak ševci nezvítězili ani jednou.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Matejov, Bačo, Buchta, Bartošák - Džafić, Podio, Hlinka, Jiráček, Čanturišvili - Poznar
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Kozma, Ďurica, Ostojić - Milošević, Kovaľ, Krunert, Souček - Tetour, González, Podaný
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.03 - 5.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SFC Opava - 1. FC Slovácko  (sobota 15:00)
První výhru v jarní části chce vybojovat Opava, která se propadá tabulkou. Na městském stadionu věří v pomoc fanoušků. Jejím soupeřem bude Slovácko, jemuž se naopak daří a touží po úspěchu i ve Slezsku.

Opava se po zimní pauze probouzí zatím dost pomalu a kazí si dobře rozjetou nováčkovskou sezónu. Po podzimu se SFC držel ve středu tabulky. Stačila však čtyři jarní utkání, v nichž Slezané uhráli jen dva body, a rázem se propadli do skupiny o udržení na současné třinácté místo. Naposledy družina trenéra Iva Kopeckého selhala v Teplicích, kde sice předvedla ve druhém poločase slušný výkon, ovšem po prospaném úvodu se domů vracela s prázdnou.

Opavané ale věří, že se jejich situace obrátí. "Nedokážu si vysvětlit, proč jsme tak mizerně hráli. Musíme si uvědomit, že nás zdobí a zdobila týmovost. A ne, že budeme hrát na vyžádání. Teplice jsme si vyříkali, teď chceme porazit Slovácko. Stále ještě máme na dosah účast ve střední skupině," řekl kapitán Slezanů Jan Žídek.

To na Slovácku si na průběh jara zatím nemohou příliš stěžovat. Moravané padli pouze na hřišti vedoucí Slavie, naopak uspěli v derby se Zlínem, doma s Karvinou a naposledy remizovali s Mladou Boleslaví. Jeden z adeptů na sestup se tak proměnil v černého koně prostřední skupiny, která bojuje o Evropskou ligu.

Přestože jede Slovácko do Opavy v pozici lépe postaveného týmu, jeho hráči pokorně varují před nebezpečným soupeřem. "Čeká nás velmi těžké utkání, které je pro oba týmy velmi důležité. Opava v jarní části soutěže ještě nevyhrála, ale je velmi nebezpečná, když v každém zápase dokázala skórovat. Dvě branky dali teď v Teplicích a i v Jablonci se dokázali prosadit dvakrát," sdělil útočník Tomáš Zajíc.

Na první vzájemný duel v letošní sezóně má příjemnější vzpomínky Opava, která zvítězila v Uherském Hradišti 0:2. Pro Slezany šlo o vůbec první tříbodový zisk z venkovního hřiště od návratu do první ligy.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Šrom Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Řezníček - Jurečka, Janetzký, Zapalač - Smola
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Janošek, Daníček - Navrátil, Havlík, Kalabiška - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.34 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Viktoria Plzeň  (sobota 17:30)
Šlágr kola se odehraje v sobotu v podvečer na pražské Letné. Domácí Sparta začala jaro ve velkém stylu a výbornou výsledkovou formu chce potvrdit proti rivalovi z Plzně. Očekává se ale tuhá bitva, jelikož hosté bojují o obhajobu mistrovského titulu.

Asi jen největší optimisté z řad sparťanských fanoušků by před měsícem tvrdili, že jejich oblíbené mužstvo bude ve zbytku sezóny válcovat své soupeře. Přesto se však po únoru zdá, že stará dobrá železná Sparta získává zpět svou sílu. Letenští po čtyřech kolech jarní části ročníku jako jediný tým soutěže získali plný počet bodů a rychle se na třetím místě odpoutali od nejbližších pronásledovatelů, především Ostravy a Jablonce.

Po podzimu přitom v tak dobré výsledky věřil málokdo. Sparta se před zimou trápila herně i výsledkově a okupovala až pátou pozici. Zimní příprava se ale kouči Zdeňku Ščasnému a spol. celkem vyvedla a v ostrých zápasech na ni Letenští úspěšně navazují. Dobře se jeví Švéd David Moberg Karlsson, jenž Pražany posílil v zimě. Rudý dres po dvouleté pauze obléká i Bořek Dočkal, který zatím zasáhl do dvou zápasů.

Právě příchod Dočkala je hodně diskutovaným tématem, neboť se reprezentační záložník ihned usadil v základní sestavě, ze které naopak vypadl zlobivý Guélor Kanga. Dočkal však tvrdí, že s Kangou nemá žádný problém. "Ještě jsme neměli možnost spolu nastoupit v zápase, ale řekl bych, že si vyhovíme. S každým dobrým fotbalistou se hraje dobře," uvedl kapitán Sparty a českého národního týmu.

Duely mezi letenským klubem a Plzní patřily v nedávných letech k ozdobám české nejvyšší soutěže. Oba týmy v posledním desetiletí pravidelně soupeřily o mistrovský titul, a tak jejich zápasy přinesly mnoho příběhů, které ovlivnily nejen právě probíhající sezónu. Například levý obránce Západočechů David Limberský asi nikdy nebude kvůli svému chování oblíbencem sparťanských ultras.

To však asi Limberského a jeho spoluhráče tolik netrápí. Minimálně v posledních dvou ročnících se navíc Pražané z boje o titul stáhli a navrch má Viktoria, úřadující obhájce mistrovské trofeje. O další vítězství v lize usiluje Plzeň i letos, byť musí dotahovat ztrátu na vedoucí Slavii. Aktuálně jsou Západočeši tři body zpět za sešívanými.

Viktoria sice letos slevila z ofenzivního koncertu posledních let, avšak její pojetí fotbalu je nadále účelné. V posledních dvou zápasech vybojovala Plzeň dvě výhry vždy po výsledku 1:0. Předtím navíc zdolala v klíčovém duelu Slavii a jedinou ztrátu si připsala hned v prvním únorovém kole v Mladé Boleslavi. Trenér Pavel Vrba tak může být na jaře zklamaný pouze z Evropské ligy, kterou jeho svěřenci opustili již v prvním kole play-off.

Kapitán Plzně Roman Hubník očekává vyrovnaný duel, který mohou rozhodnout maličkosti. "Standardka, jedna chyba, jeden gól... Je potřeba dobře bránit, a když se dostaneme do šance, tak ji musíme využít. Samozřejmě své sehraje i náhoda a štěstí. Ale šanci uspět máme, jedině když k zápasu přistoupíme zodpovědně a podáme týmový výkon," řekl někdejší reprezentační obránce.

Hostům nadále chybí trio zraněných hráčů - útočník Michael Krmenčík, obránce Lukáš Hejda a záložník Daniel Kolář. Po uzdravení naopak vyhlíží start Jan Kopic a Tomáš Chorý se zase vrací po disciplinárním trestu. Ze stejného důvodu se do sestavy Sparty může vrátit stoper Lukáš Štetina. Mimo hru zůstává další obránce Filip Panák, naopak křídelník Tal Ben Haim začal po dlouhé době alespoň trénovat.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson, Dočkal, Chipciu - Drchal
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Hořava, Kovařík - Chorý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.29 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - FK Teplice  (pátek 18:00)
Hráči Jablonce neměli v posledních třech kolech příznivý los, což se to projevilo na výsledcích a postavení v tabulce, kde se propadli na páté místo. Nyní na Střelnici přivítají hosty z Teplic, kteří se chtějí znovu přiblížit první šestce.

Zelenobílí si na úvod podzimu připsali ubojované vítězství v Olomouci, po domácí plichtě s Opavou ovšem přišli dvě venkovní prohry 0:1, a to v Mladé Boleslavi a v Plzni. I s koncem podzimu vyhrál Jablonec jediné z posledních šesti utkání, na druhou stranu ze sedmi po sobě jdoucích domácích zápasů prohrál také jen jednou. Na svém stadionu navíc šestkrát v řadě s Teplicemi neprohrál, třikrát zvítězil a stejný počet vzájemných střetnutí skončil remízami. Domácí fanoušci neuvidí v akci ze zdravotních důvodů Lischku, Štěpánka a Jankoviće, v ohrožení je i start Kratochvíla. K dispozici však budou další důležití hráči včetně nejlepšího kanonýra Doležala.

Pro Petra Radu bude toto utkání obzvláště pikantní, neboť hned čtyřikrát působil na lavičce Teplic. "Určitě chceme doma vyhrát, nic jiného nám nevelí. Dva venkovní zápasy nám po gólové stránce nevyšly podle představ, nechceme tu šňůru protahovat. Musíme teď pracovat dál a proměňovat šance. Hráči vědí, že je potřeba to na hřišti zlomit, i třeba nějakou šťastnou brankou. Jsme všichni po zdravotní stránce kompletní, tedy kromě dlouhodobých zranění," říká zkušený trenér.

Teplice si před týdnem připsaly první jarní vítězství. Po porážkách se Slavií a Boleslaví a remíze v Karviné dokázaly přehrát v pětigólovém zápase Opavu, když se dvakrát trefil nejlepší osmigólový kanonýr Hora, třetí branku přidal Kuchta. Skláři neoplývají ani bůhvíjakou venkovní formou, z posledních čtyř zápasů zvládli jen ten na Spartě a prohráli dokonce na Julisce. Teplice bude trápit absence klíčových hráčů, chybí vykartovaní Hora, Vondrášek i Ljevaković.

Četné ztráty na soupisce dělají vrásky i Stanislavu Hejkalovi. "V Jablonci se vždy hraje těžce, i kdybychom byli v plné síle. Ale nedá se nic dělat, před zápasem s Opavou jsme si řekli, že ho musíme zvládnout, i kdyby nás to mělo stát karty. Vyhráli jsme, jsme vykartovaní a jedeme dál. Musíme si pomoct z vlastních řad. Místo Ljevakoviče dostane šanci Soungole, který na ni čeká dlouho, a uvidíme, jak si s tím poradí. Vypadla nám také celá pravá strana, kde dostane šanci v obraně nejspíš Hyčka a v záloze máme několik variant," říká teplický lodivod.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Kubista - Acosta, Trávník, Považanec, Vatajelu - Doležal
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Hyčka, Jeřábek, Shejbal, Krob - Kuchta, Soungole, Kučera, Moulis - Jindráček, Žitný
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.45 - 8.62
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha23191357:1858
2.Viktoria Plzeň23174235:1755
3.Sparta Praha23135538:2044
4.Baník Ostrava23115731:2238
5.FK Jablonec23114842:2337
6.Fastav Zlín231031029:2933
7.Slovan Liberec2387824:2031
8.FK Mladá Boleslav2386941:3830
9.FK Teplice23851025:3229
10.Sigma Olomouc23841125:3428
11.1. FC Slovácko23911325:3628
12.1. FK Příbram23751129:5226
13.SFC Opava23741232:3825
14.Bohemians Praha 190523571120:3222
15.MFK Karviná23451427:4317
16.Dukla Praha23441518:4416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1891)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele