Evropská liga - souhrn středečních zápasů

15.12.2010, 21:24, aktualizováno 15.12.2010, 23:03
Komentáře a souhrny
Středeční zápasy Evropské ligy rozhodly o dalších postupujících do vyřazovací fáze. Sevilla uhrála proti Dortmundu potřebný bod, dál jde i Neapol, která byla lepší ve vzájemném střetnutí než Steaua. PAOK Soluň veze tři body ze hřiště Dinama Záhřeb a také postupuje.
Skupina A
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)531110:510
2.Lech Poznań (POL)522110:88
3.Juventus FC (ITA)50506:65
4.Red Bull Salzburg (AUT)50231:82
Zbývající zápasy
16.12. 19:00Red Bull Salzburg - Lech Poznań
16.12. 19:00Juventus FC - Manchester City
Skupina B
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)53207:111
2.Atlético Madrid (ESP)52128:67
3.Aris Soluň (GRE)52125:57
4.Rosenborg BK (NOR)51043:113
Zbývající zápasy
16.12. 19:00Aris Soluň - Rosenborg BK
16.12. 19:00Bayer Leverkusen - Atlético Madrid
Skupina C
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)540114:512
2.KAA Gent (BEL)52128:107
3.Lille OSC (FRA)51225:65
4.Levski Sofia (BUL)51135:114
Zbývající zápasy
16.12. 19:00Lille OSC - KAA Gent
16.12. 19:00Levski Sofia - Sporting CP
Skupina D

Dinamo Záhřeb - PAOK Soluň 0:1

15.12.2010 19:00

Góly: 60. Dimitris Salpingidis

Jen vítězství posouvalo chorvatské Dinamo Záhřeb do jarní části třiceti dvou nejlepších týmů Evropské ligy. Jenže Plavi doma v Záhřebu své utkání s PAOK nezvládli, prohráli 0:1, ačkoli v první půli byli jasně lepším mužstvem. Soluňský klub tak končí ve skupině D na druhém postupovém místě za Villarealem. O to se vlastně postaral autor rozhodujícího gólu Salpingidis.

Od začátku zápasu bylo vidět, že PAOK přijelo bránit, protože remíza mu prostě stačila. Dinamo bušilo do řecké defenzívy, zatímco hostující celek sem tam vyrazil do brejku. A ačkoli některé akce Plavich vypadaly v první pětačtyřicetiminutovce opravdu zajímavě, gólu se díky pevné obraně soupeře nedočkali.

Jako první, kdo mohl načíst účet, byli domácí Bečiraj a mladík Badelj. Avšak stela prvního jmenovaného letěla jen vedle a druhý z nich ztroskotal se svým pokusem za vápnem na dobře chytajícím brankáři Chalkiasovi. Ten jinak svými jistými zákroky držel svoje spoluhráče nad vodou. Ale práce měl pořád habaděj.

Polapit musel nebezpečný centr Cufrého, poté řeckého gólmana vystrašila pořádným způsobem rána Tomečaka, jenž z vyložené pozice pouze přestřelil. Velký tlak Dinama pokračoval. Po půlhodině hry přitom mělo toužebné brance asi nejblíže. Sammirův pas z rohového kopu našel obránce Barbariče, který z bezprostřední blízkosti mířil do poloodkryté brány, jenže na brankové čáře zaskočil na poslední chvíli Contreras.

Čtyři minuty před pauzou zakroutil svůj přímý kop parádně Sammir, vše mu však pokazila tyčka, od které se míč odrazil pryč. Po přestávce se do útočných snah zapojilo také PAOK. A udělalo moc dobře, že nenechalo hrát jen svého soupeře, jako tomu bylo v prvních pětačtyřiceti minutách.

Už dalekonosný pokus Athanasiadise, který musel likvidovat gólman Kelava, klidně mohl brankou skončit. Stalo se tak až po hodině hry. Athanasiadisovu přihrávku si přehodil na levou stranu Salpingidis, který zamířil levačkou přesně k bližší tyči. Kelava se už za balónem, který směřoval do sítě, jen marně otočil.

Dinamo to zabalit nechtělo. Jenže takovou hru, jakou předvedlo v první půli, už ve zbývající třicetiminutovce nezopakovalo. Soupeř v pohodě bránil pro něj luxusní výsledek, který mu bohatě stačil a nakonec ho také udržel až do konečného hvizdu. A to v nastaveném čase mohl druhý gól po skvělé individuální akci přidat Filomeno, jenž si hezky seběhl po levém křídle, nebýt pohotového zásahu Kelavy.

Více informací k zápasu

Club Bruggy - Villarreal CF 1:2

15.12.2010 19:00

Góly: 28. Dorge Kouemaha - 30. Giuseppe Rossi, 34. Giuseppe Rossi (pen.)

Dva slepené góly Giuseppe Rossiho rozhodly o výhře Villarrealu 2:1 na půdě belgického týmu Club Bruggy i v celé skupině D. Záhřeb končí třetí a s pohárovou Evropou se letos loučí.

Bruggy měli již před utkáním jisté poslední místo ve skupině, a tak hrály jen o peníze a o prestiž. Ani jedno však dnes nezískali, protože ztratili dobře rozehraný zápas a v základní skupině Evropské ligy tak ani jednou nevyhrály!

Villarreal měl postup jistý již před cestou do Belgie, a tak se dalo předpokládat, že zápas může vypustit, to se však nestalo. A to i přesto, že skóre otevřel Rostand Dorge Kouemaha, ale hned o šest minut později už hosté vedli. První gól dal Rossi ze hry, druhý z penalty.

Bruggy začaly lépe, jenže radost Blondelovi zkazil skvělým reflexivním zákrokem Diego López, když vyrazil míč na břevno. V osmadvacáté minutě však již López nestačil reagovat na prudkou hlavičku Kouemahy. Sedmadvacetiletý kamerunský útočník tak dal svůj první gól v letošní sezoně Evropské ligy.

Jenže trvalo to jen dvě minuty, než na úvodní branku odpověděl dravý Ital Giuseppe Rossi. Ten si naběhl na Capdevilovu přihrávku a bleskurychle vyrovnal. Ve třicáté čtvrté minutě byl v pokutovém území faulován Marco Ruben a po zákroku de Vliegera se kopala penalta. Její exekuce se chopil Rossi, nedal domácímu brankáři šanci a vstřelil tak svou třináctou branku v letošní sezoně, počítáme-li všechny soutěže.

Rossi toužil po hattricku a těsně po výkopu druhého poločasu k němu byl velmi blízko, to se ovšem zaskvěl gólman de Vlieger. Dorážka Rubéna zase skončila na pravé tyči domácí branky, v tu chvíli Bruggy podrželo i štěstí.

Villarreal ve druhé půli s přehledem kontroloval hru a nepouštěl svého soupeře do vyložených příležitostí. Tedy, kromě další hlavičky Kouemahy, která skončila v síti, ovšem chybně nebyla uznána pro ofsajd.

Bruggy si tak připsaly třetí porážku ve skupině D, k tomu má na kontě tři remízy a končí poslední. Villarreal uhájil první příčku před PAOKem, který v souběžně hraném zápase zvítězil na hřišti Dinama Záhřeb.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Villarreal CF (ESP)64028:512
2.PAOK Soluň (GRE)63215:311
3.Dinamo Záhřeb (CRO)62134:57
4.Club Bruggy (BEL)60334:83
Skupina E

AZ Alkmaar - BATE Borisov 3:0

15.12.2010 19:00

Góly: 6. Kolbeinn Sigthórsson, 84. Kolbeinn Sigthórsson, 86. Adam Maher

Nizozemský Alkmaar na závěr svého působení v Evropské lize porazil před svými fanoušky běloruský BATE Borisov s přehledem 3:0 a dostal se tak v tabulce skupiny E alespoň na utěšující třetí místo před poslední Šeriff Tiraspol. Hosté naopak díky této porážce ztratili naději zabojovat o první pozici a končí nakonec druzí.

Jako první se ozval hostující Bressan, ale se svou střelou neuspěl, mířil totiž mimo. AZ se naopak o minutu později ujalo vedení. Brankář Romero poslal dlouhý nákop hluboko do hřiště, pro něj si seběhl Sigthorsson a jako zkušený mazák skóroval. Na 2:0 se snažil zvýšit Wernbloom, avšak tentokráte byl borisovský gólman Veremko mužem na svém místě.

A Wernbloom měl nabito i nadále, stačilo jen málo, aby s blízkosti v tomhle případě už konečně bránu trefil. Jenže se tak nestalo, míč skončil vedle brány. V první půli zmiňme ještě příležitost a střelecký pokus Holmana, kterou s vypětím všech sil musel likvidovat kolem tyčky Veremko.

Ve druhé půli opět jako první zahrozil BATE, Licharovičova rána však byla příliš slabá, aby si s ní Romero mezi třemi tyčemi neporadil. Na druhé straně pálil z blízkosti Sigthorsson, ovšem Veremko znovu nezapochyboval a lapil. Poté hostující Bressan ukázal, že kopat standardky docela umí a jeho přímý kop s potížemi vychytal Romero.

Uvedl se také domácí náhradník Gudmudsson, jenže směrem na Veremka nevypálil. Nakonec Alkmaar vsítil během tří minut dvě branky. Svůj druhý gól v zápase si připsal v 84. minutě Sigthorsson, jenž zužitkoval centr Gudmundssona a poslal balón do sítě. A po něm se pěkně trefil také Maher, jehož nakrmil skvělým pasem znovu aktivní Gudmundsson.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Sheriff Tiraspol 0:0

15.12.2010 19:00

Góly: -

Fotbalisté Dynama Kyjev i přes remízu 0:0 s moldavským Šerifem Tiraspol zůstali na prvním místě skupiny E. Borisov totiž v souběžně hraném klání prohrál v Alkmaaru, a tak domácí tabulku vyhráli o bod před běloruským celkem. Hosté skončili s pěti získanými body na posledním místě, dva body za třetím Alkmaarem.

Výsledek tomu příliš nenasvědčuje, hrál se ale opravdu pohledný fotbal plný záživných akcí a šancí. Kaňka na tomto střetnutí spadla jen na konečné skóre, škoda pro diváky, kteří se gólu nakonec nedočkali. Musíme ještě podotknout, že to bylo vlastně Dynamo, kdo by si především za své ofenzivní, nebojácné a nebezpečné choutky zasloužilo vsítit nějakou tu branku a zvítězit.

Jednu jedinou vyloženější šanci si v zápase dokázal vytvořit hostující Šeriff. Ona chvíle nastala v první půli, z opravdu dobré pozice pálil Volkov, ale Šovkovskij se v bráně bát nemusel, střela totiž letěla jen vedla. Domácí brankář se jinak vůbec nezapotil, za celých devadesát minut na něj totiž soupeř nevyslal jediný pokus. Byl možná ještě více promrzlejší než samotní brankoví rozhodčí. A že ti toho opravdu tolik nenaběhají.

Od té doby útočil jen ukrajinský celek. Pochválit musíme také gólmana Tiraspolu, šikovného chlapíka jménem Dmitrij Stajila. Nejprve hostující Nelson hezky zabránil střele Milevskijeho, poté pálil Betao těsně nad bránu. Ani veterán Ševčenko zatím nenašel dobrou mušku, po něm zase Milevskij gólmana Stajilu ještě cíleně neohrozil.

Jarmolenko to zkoušel z dálky, ale přidal se jen ke svým neúspěšným kolegům, něco podobného předvedl také Jeremenko, ale ani on prostě do brány nezamířil. Do poločasu se ve velké příležitosti ocitl ještě Milevskij, ale znovu se mu do cesty postavil obránce Nelson, tiraspolský bodygárd večera.

Až po obrátce byl Stajila dost zaměstnáván. Ve 49. minutě zlikvidoval střelu Jarmolenka, poté lapil a zabránil několika dalším šancím Dynama, které na soupeře vyvinulo až nesnesitelný tlak. V 67. minutě se potvrdilo, že dneska se kyjevským borcům v koncovce prostě nedaří, Brazilec Franca zase mířil vedle.

Ani ve zbývajících minutách se Dynamo zaslouženého gólu nedočkali, sám z nebe zkrátka nespadl a ani Děda Mráz, jenž už zajisté zbrojí v plné síle na Vánoce, toužebný dárek hráčům ani fanouškům nenadělil. Ševčenkovu střelu polapil snadno Stajila, Jarmolenko taktéž na tohohle brankáře nevyzrál, a tak Šeriff doslova a dopísmene vydřel v Kyjevě bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dynamo Kyjev (UKR)632110:611
2.BATE Borisov (BLR)631211:1110
3.AZ Alkmaar (NED)62138:107
4.Sheriff Tiraspol (MDA)61235:75
Skupina F

Sparta Praha - CSKA Moskva 1:1

15.12.2010 19:00

Góly: 44. Václav Kadlec - 15. Alan Dzagojev

Dva jistí postupující do jarních bojů Evropské ligy zakončují rok 2010 remízou. Rozhodčí Ingvarsson v první půli dvakrát přerušil radost domácích z vyrovnání, přesto Kadlec gólem do šatny rozhodl o první ztrátě ruského celku v letošním ročníku evropského poháru.

Pomalejšímu rozjezdu na promrzlé Letné nahrávali i diváci, kteří vyzvali aktéry ke "koulovačce" a zůstali nepochopeni. Přesto se po dvanácti minutách dostal do velké šance Pamič, ke kterému prošla do šestnáctky přihrávka od Wilfrieda přes Fedotova, a po nepovedeném odkopu Berezuckého pálil k bližší tyči. Čepčugov musel solidním zákrokem vyrazit na roh.

Slavilo se tak na opačné straně. Při rychlém kontru využili hosté volné levé strany, kde chyběl Adiaba i vztekající se Kucka, a Tošić tak bez větších potíží mohl centrovat do vápna na Dzagojeva. Ten se neunáhlil, posunul si míč více doprava a přes Pamiče s Brabcem ho poslal mezi nohama Zítky do sítě.

Do inkasování aktivnější Sparta na chvíli zamrzla, nicméně se ve 25. minutě opět ozval Wilfried. Po přímém kopu Sionka hlavičkoval ke vzdálenější tyči a Čepčugov při dotírání Brabce nedokázal balón udržet. Trefa Hejdy však nebyla uznána, zkušenější pražský stoper stál v jasném ofsajdu.

Poté, co další zásah domácích odsoudil pomezní upozorněním na hraniční ofsajd Sionka, měl velkou příležitost navýšit Tošić. Osm minut před koncem první půle dostal míč do vápna, tentokrát zaváhání Adiaby využil pouze ke střele těsně vedle protější tyče.

Ve 44. minutě přišel nákop Hejdy, který Podaný sklepl na vápno Kadlecovi. Talent Sparty si následně poradil se Šemberasem a výborně umístěnou přízemní střelou vyrovnal.

Vzápětí se snažil znovu srazit domácí Oliseh, pohotová rána z patnácti metrů nepostrádala razanci, nicméně mířila přímo na brankáře. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se v úvodních pěti minutách prezentovali dva ex-slávisté. Nejprve po přímém kopu Podaného hlavičkoval Brabec pouze do míst, kde stál připravený Čepčugov, aby z následné protiakce pálil pohotově Necid, který minul bližší tyč.

Přesnou mušku neprokázal ani Tošić, když si po oku libé kombinaci posunul míč šest metrů od branky, kterou nakonec přestřelil. Zlepšený výkon hostů nepřinesl zvýšené tempo, na další šanci se tak čekalo až do 70. minuty.

To se kolem Hejdy lehce otočil Necid a přízemní pokus z vápna chtěl umístit k bližší tyči. Zítka musel rychle na zem, aby míči zamezil v cestě do jeho sítě. Předčasně zvedali ruce nad hlavu fanoušci pražského týmu deset minut před koncem.

Pamič uvolnil Zemana, který centroval na zadní tyč, kde Berezucký nehlídal Kweukeho. Střídající útočník opřel svou hlavičku chytře o zem a jen decimetry ho dělily od úspěchu. V poslední minutě řádné hrací doby se pak předvedl divákům, když zasekávačkami na hranici šestnáctky zesměšnil Berezuckého s Fedotovem, aby poslal míč po zemi do tyče.

V nastaveném čase se po kombinační akci dostal do slibné příležitosti Zeman, ale z velké blízkosti nestačil lépe zamířit. Promrzlí fanoušci se tak tří bodů nedočkali.

Více informací k zápasu

Lausanne Sport - Città di Palermo 0:1

15.12.2010 19:00

Góly: 84. Ezequiel Muñoz

Fotbalisté Palerma zakončili své letošní působení v Evropské lize vítězstvím na hřišti nejslabšího týmu skupiny F z Lausanne. To tak má ve skupině jediný bod za uhranou remízu na půdě Sparty. O jediné trefě tohoto utkání rozhodl šest minut před koncem Muňoz, jenž na hřiště přišel jako střídající hráč v 58. minutě.

Hostující trenér Delio Rossi udělal v sestavě opravdu hodně změn oproti minulému ligovému zápasu s Parmou, který jeho mužstvo vyhrálo 3:1. Palermo čeká v neděli poslední duel Serie A tohoto roku s Bari a do Švýcarska se v nic neřešícím utkání rozhodl vyslat velmi mladý tým. Ale i to nakonec ukázalo, že na Lausanne bude stačit.

Domácí převzali otěže začátku střetnutí, nejprve zamířil pravačkou mimo Carlos Silvio. Chvilku poté vyzkoušel svou střeleckou mušku také kapitán Fabio Celestini, ale jeho pokus zpoza vápna rovněž místo mezi třemi tyčemi nenašel. Po půlhodině hry zaútočilo také větším způsobem Palermo, Pedrova rána totiž orazítkovala z ničeho nic břevno.

Poté začínal mít lausanneský brankář Favre stále více práce. Zneškodnil nejprve tvrdou hlavičku Prestii, jenž si hezky naskočil na centr z rohového kopu, po něm také dobře napřáhl levačkou Kasami, avšak i tady Favre dobře zakročil. Těsně před přestávkou se ještě do poslední šance dostalo Lausanne, Steuble nacentroval hezky na Katze, jenž ovšem hlavou hostujícího gólmana Benussiho nepřekonal.

Zatímco úvod první půle patřil Švýcarům, do té druhé vstoupili lépe Rossiho svěřenci. V 51. minutě Liverani nahrál do šestnáctky Kasamimu a toho musel vychytat až Favre. Po hodině hry ještě Liverani svou střelou dobře chytajícího Favreho nepřekonal, avšak v 85. minutě se už hosté branky, která rozhodla o jejich vítězství, přece jenom dočkali. Liveraniho pas totiž usměrnil hlavou přesně do sítě střídající Muňoz.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)651018:316
2.Sparta Praha (CZE)623112:129
3.Città di Palermo (ITA)62137:117
4.Lausanne Sport (SUI)60155:161
Skupina G
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)550015:615
2.AEK Atény (GRE)52129:107
3.RSC Anderlecht (BEL)51136:84
4.Hajduk Split (CRO)51045:113
Zbývající zápasy
16.12. 21:05RSC Anderlecht - Hajduk Split
16.12. 21:05AEK Atény - Zenit Petrohrad
Skupina H
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)540111:512
2.BSC Young Boys (SUI)530210:99
3.Odense Boldklub (DEN)51137:94
4.Getafe CF (ESP)51133:84
Zbývající zápasy
16.12. 21:05VfB Stuttgart - Odense Boldklub
16.12. 21:05Getafe CF - BSC Young Boys
Skupina I
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)541010:313
2.Metalist Charkov (UKR)53119:410
3.UC Sampdoria (ITA)51224:55
4.Debreceni VSC (HUN)50052:130
Zbývající zápasy
16.12. 21:05Debreceni VSC - UC Sampdoria
16.12. 21:05PSV Eindhoven - Metalist Charkov
Skupina J

Karpaty Lvov - Paris Saint-Germain 1:1

15.12.2010 21:05

Góly: 45. Artem Fedeckyj - 39. Péguy Luyindula

Pařížané jeli na Ukrajinu s jasným vědomím - pokud získají alespoň bod, první místo ve skupině jim už nikdo nevezme. Zápas nakonec dělbou bodů skončil, hosty poslal do vedení šest minut před poločasovým hvizdem Luyindula. Francouzi se ale neradovali dlouho, v posledních vteřinách prvního dějství srovnal na konečných 1:1 Fedeckyj.

Zajímavý moment přinesla až sedmnáctá minuta, kdy musel gólman hostů Coupet zasahovat proti střele Avelara a hned vzápětí proti pokusu Kožanova. Pařížané zahrozili až po půlhodině hry, ale rána z dílny Tiéného mířila nad domácí branku. O pár momentů později střílel z dálky Bodmer, ale domácí strážce svatyně Tlumak byl připraven.

Nejdůležitější momenty celého zápasu přišly až těsně před přestávkou. V běžící 39. minutě využil Luyindula nedůrazné domácí obrany a ze šesti metrů dopravil balón do sítě - 0:1. Vedení Francouzů však netrvalo dlouho, ve 45. minutě bylo vyrovnáno. Přímý kop po faulu Clémenta na Turbiče rozehrával Fedeckyj a mířil přesně. Jeho střela z pětadvaceti metrů se zastavila až v síti hostujícího týmu - 1:1.

Stejný hráč zkoušel štěstí i po přestávce, tentokrát však trefil pouze francouzskou zeď.

Domácí byli ve druhém poločase daleko aktivnějším týmem, ale nenašli recept na vstřelení druhé branky. Ta by jim zajistila vůbec první vítězství ve skupině J. Do dobrých šancí se dostali postupně Chudobjak a Baraněc, oba ale vychytal brankář PSG Coupet.

Na druhé straně zahrozil Erding, ale nevyzrál na domácího gólmana. Podobně to však vypadalo i na druhé straně, mezi nepřesné střelce se zapsali Fedeckyj a Avelar a zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Borussia Dortmund 2:2

15.12.2010 21:05

Góly: 31. Romaric, 35. Frédéric Kanouté - 4. Shinji Kagawa, 49. Neven Subotić

V utkání plném zvratů ukopala Sevilla remízu s Dortmundem a tedy i druhou příčku ve skupině J Evropské ligy, zaručující postup do osmifinále druhé nejslavnější evropské klubové soutěže. Dortmund sahal po vítězství, tolik potřebném k postupu, ovšem v dramatickém závěru nedokázal vstřelit třetí branku a bere tak pouze bod.

Sevilla tak přerušila špatnou sérii výsledků nejen v Evropské lize, ale i v domácí soutěži, ve které se postupně propadá. Vítězové Poháru UEFA, předchůdci Evropské ligy, prohráli pět posledních duelů v řadě, ovšem po dnešku je vše zapomenuto.

Úvod utkání mnohem lépe vyšel Dortmundu, skóre otevřel hned po pár minutách Kagawa, jenže domácí dokázali ještě v prvním poločase otočit vývoj utkání. Hned po přestávce vestfálský klub vyrovnal a dlouho sahal po rozhodující brance, ta ovšem nepřišla, a tak se z postupu raduje Sevilla společně s prvním PSG.

Hned ve čtvrté minutě se k odraženému míči dostal Shinji Kagawa, vypálil a jeho tečovaná rána skončila s přispěním tyče za zády bezmocného Palopa. Lepší vstup do zápasu si hosté asi jen těžko dokázali představit. Aby však toho žlutočerného veselí nebylo příliš, v jedenatřicáté minutě vyrovnal Ndri Romaric. Ten využil chyby Piszczeka a míč trefil jeho nastavenou nohu tak šikovně, že se odrazil, ještě potupnými jesličkami Weidenfellerovi, až do sítě.

A hned o čtyři minuty později šli domácí do vedení, po centru Perottiho se prosadil jeden z nejlepších mužů na trávníku, Frederic Kanoute, který však těsně po vstřelené brance musel odstoupit pro zranění.

V podstatě okamžitě mohl vyrovnat Lucas Barrios, na jeho skákavé střele si ale pochutnal gólman Palop. A tak se šlo do kabin pro Dortmund za velmi nepříznivého stavu. Hosté věděli, že ve druhém dějství musejí vstřelit dvě branky a žádnou nedostat, aby mohli pomýšlet na postup.

Hned po přestávce udělal Dortmund obrovský krok k vítězství. Ve čtyřicáté deváté minutě si totiž na skvělý Sahinův centr od rohového praporku naběhl Subotič a hlavou nedal Palopovi ani tu nejmenší šanci.

Dortmund celý druhý poločas ovládl, jen chvílemi se do šancí či mírného tlaku dostala Sevilla. K brance však snaha hostů nevedla, a to i přesto, že Gotze měl k postupové brance velmi blízko. Sevilla tak i přes nervózní závěr utkání uhájila kýženou remízu a společně s PSG postupuje do osmifinále Evropské ligy. V úžasné formě hrající Dortmund se nyní může soustředit už jen na ligu, kterou vede, v pohárové Evropě letos končí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain (FRA)63309:412
2.Sevilla FC (ESP)631210:710
3.Borussia Dortmund (GER)623110:79
4.Karpaty Lvov (UKR)60154:151
Skupina K

SSC Neapol - Steaua Bukurešť 1:0

15.12.2010 21:05

Góly: 90. Edinson Cavani

Až ve druhé minutě nastavení rozhodla italská Neapol o svém postupu do další fáze Evropské ligy. Steaua Bukurešť se dlouho držela, jenže nakonec ji popravil Edinson Cavani.

Neapol na svého rumunského soupeře vlétla, v první vyložené šanci se ocitl Cavani, po dobré individuální akci Hamšíka mu přihrál Vitale, ale Cavani přestřelil. Rovněž Steaua dokázala být v ofenzivní části nepříjemná, obrana Neapoli na poslední chvíli zastavila blížící se nebezpečí. Italové ale byli celkově nebezpečnější a aktivnější, Hamšík pálil vedle, a pro hlavičku Zunigy platilo totéž. V samotném závěru prvního poločasu hlavičkoval hostující Ricardo Gomez, na skóre 0:0 se ale nic nezměnilo.

I po změně stran se Steaue dařilo zastavovat útoky Neapole, nutno podotknou, že měla i štěstí. Cavaniho střela totiž orazítkovala tyč! Na druhé straně dobře zasáhl De Sanctis. Tlak domácích sílil, střídající Dumitru trefil jen brankáře.

Vše směřovalo k nerozhodnému výsledku, a tím pádem postupu bukurešťského týmu. Rozhodčí nastavil pět minut, a v nich se mělo rozhodnout o dalším osudu Neapol. Ve druhé minutě nastavení zahrávali Napolitani rohový kop, ten se snesl až ke Cavanimu, který jedinou brankou rozhodl o postupu Neapole do vyřazovací části Evropské ligy. Radost italskému mužstvu nepokazilo ani vyloučení kapitána Cannavara, který dostal druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - FC Utrecht 0:0

15.12.2010 21:05

Góly: -

Liverpool na domácí půdě pouze remizoval s Utrechtem 0:0, i přesto si však udržel neporazitelnost a postupuje, na rozdíl od svého dnešního soupeře.

Nuda, nuda, nuda... Jinak by se snad závěrečné utkání skupiny K Evropské ligy charakterizovat nedalo. K vidění nebyl ani jeden gól, dokonce ani jedna vyložená příležitost. Utrecht byl podle očekávání o něco lepším týmem, jelikož potřeboval k postupu zvítězit, ovšem nakonec končí díky remíze poslední. Liverpool si připsal již čtvrtou remízu, k těm přidal dvě výhry a postupuje z prvního místa do osmifinále.

Domácí povzbuzeni jistotou postupu z prvního místa notně pozměnili sestavu, manažer Roy Hodgson šetřil Gerrarda, Torrese, Reinu, Carraghera, Johnsona i Meirelese a na trávník poslal od první minuty spoustu mladíků.

Liverpool se do jakýs takýs šancí dostával, zatímco Utrecht nedokázal využít své územní převahy a náhradního liverpoolského brankáře Brada Jonese téměř neohrozil. Snad jedinou vážnější situací byla střela talentovaného kanonýra Rickyho Van Wolfswinkela, se kterou si však Jones s mírnými obtížemi poradil.

V osmé minutě byla na Anfield Road k vidění největší šance zápasu. Ke střele se dostal Srb Milan Jovanovič a trefil břevno hostující branky! K nebezpečné hlavičce se poté dostal domácí stoper Danny Wilson, ovšem branku těsně minul.

Ve druhém poločase převzal Liverpool se vším všudy iniciativu, ta vedla hned v úvodu druhého dějství k Babelově dělovce vedle. Velmi aktivní byl střídající Daniel Pacheco, který se na rozdíl od svých spoluhráčů i protihráčů snažil střílet i z nevýhodných pozic, některé však byly možná až moc nevýhodné, a tak se žádná neujala. Pacheco se dostal i do jedné velké příležitosti, tu však nevyřešil nejlépe a nizozemský brankář Vorm míč lapil.

A když pozorná hostující obrana zblokovala hlavičku Kyrgiakose a střelu Joa Colea, skončilo nudné utkání adekvátní bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)62408:310
2.SSC Neapol (ITA)61418:97
3.Steaua Bukurešť (ROU)61329:116
4.FC Utrecht (NED)60515:75
Skupina L

Beşiktaş JK - Rapid Vídeň 2:0

15.12.2010 21:05

Góly: 32. Ricardo Quaresma, 45. Fabian Ernst

Besiktas měl postup ze základní skupiny zajištěn již před posledním zápasem, ale přesto duel s Rapidem Vídeň nevypustil a fanoušky potěšil výhrou 2:0. Do jarních bojů postupuje z druhého místa.

O tom, že chtějí domácí borci útočit, přesvědčil už v první minutě Ricardo Quaresma, který pálil nad břevno. Také další střelecký pokus připadl portugalské hvězdě, gólman Helge Payer však kryl. Ke střele se dostal také Čech Tomáš Zápotočný, míč z jeho kopačky se mezi tři tyče nevešel. Zahrozit pak chtěli i hosté, ale Somova hlavička nebyla pro brankáře Gonena problémem, Drazan pro jistotu klec vůbec netrefil.

Po půlhodině se poprvé měnilo skóre. Guti zahrával rohový kop, míč se nakonec dostal až ke Quaresmovi a ten poslal Besiktas do vedení. Vzápětí mohl bývalý záložník Porta nebo Interu zvýšit, ale Kayhan jeho pokus stihl zastavit. Rapid se nezmohl na větší odpor, gólman Gonen měl pohodový večer. Pět minut před poločasem naopak musel zasahovat jeho protějšek Payer, Quaresmu zlikvidoval. Gonen se do hry dostal až s příležitostí Drazana, ale vídeňský záložník neuspěl. Na konci prvního dějství se běhalo nahoru dolů a nakonec to lépe vyšlo pro Besiktas, v poslední minutě se opět po Gutiho rohu prosadil tentokrát Ernst.

Druhý poločas už zdaleka tak zábavný nebyl. Čekalo se, až odbije hodina hry a Quaresma znovu vystřelí. Branku netrefil. Za deset minut to zkoušel druhý gólový hráč večera Ernst, ale na světelné tabuli stále svítilo skóre 2:0. Dvanáct minut před koncem mohl třetí gól přidat Tabata, ale tyč Payerovy branky byla proti. Zajímavý byl opět až závěr druhého dějství. Saurer ale zmařil dobrou příležitost Rapidu a ani Ernst svou šanci nedal.

Více informací k zápasu

FC Porto - CSKA Sofia 3:1

15.12.2010 21:05

Góly: 22. Nicolás Otamendi, 54. Rúben Micael, 90. James Rodríguez - 48. Spas Delev

FC Porto doma nedovolilo žádné překvapení a proti CSKA Sofii potvrdilo první místo ve skupině. Portugalci měli během zápasu jasnou převahu, kterou korunovali třemi brankami, a to ještě nedal Falcao penaltu!

Suverénní lídr portugalské ligy se s bulharským mužstvem příliš nepáral, hned od úvodní minuty vyvinul značný tlak a bylo jen otázkou času, kdy se mu podaří poprvé skórovat. Falcao se o to nepříliš razantní a přesnou střelou pokoušel marně, ještě hůře byl na tom jeho spoluhráč Micael. Dvakrát se do hodně solidní příležitosti propracoval Walter, poprvé minul, podruhé si vylámal zuby na brankáři M’Bohlim.

Stadion Dragau se poprvé rozradostnil ve 22. minutě, rohový kop nedokázala defenzíva CSKA Sofie odvrátit, a snad až na třetí pokus prošla střela za záda brankáře M’Bohliho. Autorem branky se stal Otamendi - 1:0 pro FC Porto. Domácí nadále pokračovali ve snažení, Falcao vypálil a dobrý zákrok si připsal M’Bohli. Po půlhodiny se připomenul Walter, zastavilo ho ale břevno! První poločas sice skončil jen jednobrankovým vedením Porta, to však bylo jasně lepší.

Začátek druhého poločasu se však Portu nevyvedl, CSKA si vytvořilo první nebezpečnější šanci, a ta hned skončila v síti. Spas Delev se trefil parádně - 1:1. Porto ale nenechalo nic náhodě, a brzy si vedení vzalo zpět. Po standardní situaci se dostal k míči Ruben Micael a dal na 2:1 pro Porto. Zanedlouho mohli domácí zvýšit, Falcao byl faulován v pokutovém území, ale nařízenou penaltu sám neproměnil. Porto do konce zápasu udeřilo ještě jednou, tečku za skupinovou fází Evropské ligy udělal James Rodriguez - 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Porto (POR)651014:416
2.Beşiktaş JK (TUR)64119:613
3.CSKA Sofia (BUL)61054:103
4.Rapid Vídeň (AUT)61055:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

italskej tým dokázal vyhrát?

Reagovat
Y.N.W.A

gólem v 84. minutě 1:0 ...italské týmy tak mají letos už 3 vítězství v EL z toho všechny 1:0, z toho dvě proti druholigovému Lausanne a třetí proti neschopnému Debrecenu, z toho jde hlava kolem co na to Neapol?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 gól v 90. minutě

Reagovat
Y.N.W.A

no comment

Reagovat
Shevchenko

Neapol si to jako jediná zasloužila.

Reagovat
smazaný uživatel

tj Evropská Liga nezajímá vubec italské kluby

Reagovat
ronaldik

Spíš Italský kluby vůbec nezajímají Evropskou ligu :-P Taková banda přeplacenejch lemer

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

Mám radost z týmu ze Soluně A zítra Kolejorz

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels je výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra Hamsyk to tam dneska rozdáva škoda, že majú takých "zakončovatelov"

Reagovat
terry

NAAAPOOOOLIII!

Reagovat
smazaný uživatel

Jooooooooooooooo! Maro Hamsyk pekný roh, Cavani načase

Reagovat
herbage

Škoda BVB, ale rozhodly předchozí zápasy, ne ten dnešní Přesto všechna čest, rozhodně na postup měli a za své výkony zaslouží uznání

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

první zápas se Sevillou byl dost smolný a s PSG taky ke konci tlačili...bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebylo toho konce, tak bych řekl, že Sevilla vyhrála zaslouženě. BVB jsem chvílema vůbec nepoznával. Ty mizerné centry z obrany do útoku mi připoměly Schalke ze začátku sezony. Sevilla si to docela s přehledem pohlídala

Reagovat
herbage

Jj, jejich tlak byl marný, ale byla dost kouskovaná hra, což je myslím rozhodilo. Přeci jen, v Bundeslize i když se jim nedaří, tak se pořád hraje v tempu a šance přijdou. Tady se hrálo druhej poločas tak 20 minut čisté hry a to je možná moc. To pak každou šanci bereš jako poslední a z toho nejspíš plynuly ty nepřenosti

Reagovat
jv

To co předvedla dneska Sevilla, tak to byla ukázka toho, jak by se hrát nemělo, jestli jí tohle projde ve Španělsku, tak dobře, ale v BL by jí to rozhodně neprošlo.

Reagovat
smazaný uživatel

NAPOLI na poslední chvíli

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dotaz jaky fanoušky ma liverpool ? Radikalní nebo naky ňoumy

Reagovat
cristiano.K.

fanouškové noumové se poznají,že nejsou radikální?

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej zápas BVB, ale ten střih a kamera jak němej film tv režii

Reagovat
Tomanatura

Škoda Sevilla je takový netým, až to není pěkné, proti BVB se jim povedl jeden poločas a stejně postupují. Snad poletí hned v dalším kole, fakt se z nich stalo během 1-2 let něco dost jiného, než byli.

Reagovat
herbage

Tj, dřív jsem Seville přál, ale co je z toho týmu dnes, to by jeden blil. I když těch 5 let zpátky taky Dani Alvés, Luis Fabiano, jediná změna je to, že tehdy se snažili alespoň hrát fotbal

Reagovat
Godwinson

Trapná Sevilla. Každopádně rozhodčí domácím pěkně připískával, celkově se mi zdál lehce podivnej ... ale co se dá dělat, je to škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nedají nějaký zajímavější sestřih? Horší už dát snad nemohli

Reagovat
Arne

Jestli někde chyběly ty zkušenosti, tak to bylo tady... Škoda, snad to pomůže BVB k titulu.

K Seville řeknu jen to, že když vezmu dohromady to, co předvedli v Dortmundu a co předváděli teď v závěru, tak větší ubožáky jsem už dlouho neviděl. Víc k nim psát nebudu, teď to unáším jen tak tak.

Reagovat
Jajinek

co se dělo? Já koukal na Neapol.

Reagovat
Arne

Ze závěru udělali frašku... Je normální, že se šetří čas, ale tohle bylo prostě psycho.

Reagovat
herbage

Asi tak, jsou to ubožácí a Borussia vypadá sice smolně, ale s hlavou nahoře. Jen mi je líto hráčů BVB a Kloppa , protože já bych se asi neudržel a někomu dal tečku. Palop, Zokora nebo Luis Fabiano by byli jasní...

Reagovat
Arne

Klopp mi přišel dneska nějakej divnej, stál tam jak tvrdý Y, když to srovnáš s tím, jak tam Kloppo normálně "vyvádí", tak prostě jako den a noc.

Reagovat
herbage

Ke konci, jak se tam Barrios pral s Palopem, tak už tam vyváděl u postranní čáry jako vždycky. Všimni si taky, jak se Klopp oblíká na Bundesligu a jak na Evropskou ligu. V Bundeslize klidně šusťákovku, v EL vždy černý kabátek a žlutočernou šálu. Zkrátka chce dělat Borussii dobré jméno, bere to prestižně

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Bere prestižně... Mě to přijde laciný, proč by měl BL brát méně prestižně než EL? Doma vždy všecko uvolněně, samej vtip, Spruch-Biest, tady byl úplně celej nesvůj... Vrtá mi to hlavou.

Reagovat
Y.N.W.A

ten konec byl fakt trapný, zkoušeli co mohli, holt tohle fotbal umožňuje, smutné... BVB příští rok v LM, na jaro aspoň nebude honit dva zajíce, nemůže se dařit všechno...

Reagovat
jv

Jj, bohužel dneska ty zkušenosti byly znát, i když ze strany Sevilly to byl hnus...Jinak, jak už jsem psal, tak snad nám to vyřazení pomůže v BL, kde se budeme moct v klidu soustředit na jednotlivý utkání.Teď to chce hlavně hodit za hlavu a soustředit se na zápas ve Frankfurtu, kde to nebude vůbec nic snadnýho, i když Frankfurt je teď v krizi.

Jinak s tímhle se nedá nic, než jenom souhlasit.Ale třeba se to Seville vrátí už na jaře, přál bych jí Leverkusen, ten by jim to pěkně vrátil...

Reagovat
Arne

Jj, to by byla nádhera, Bayer by si jí podal... Já nejsem akorát úplně přesvědčen, že to týmu pomůže, že jsou z obou pohárů venku. Může a nemusí, uvidíme.

Reagovat
jv

Tak taky mě napadla možnost, že se to teď všechno sesype, ale snad ne, musí si s tím poradit...

Reagovat
Jajinek

Takže pohárovou zimu přežijí 4 italské a 4 německé týmy. To není, na to, že Italové měli EL doslova u řiti, až tak špatná bilance. Nyní by měli mít navrch hlavně v LM, kde by se hodily nějaké závěrečné boje a brzké vyřezení Bayernu.

Jinak Cavani je fakt masér...zase to celé táhl. Nejdůležitější hráč Neapole...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť zahodil snád 2 či 3 velké šance, dneska to táhl Hamšík, fakt skvelý výkon

Reagovat
Jajinek

no tak trefit tyčku z toho náběhu co měl tedy není zahozená šance...i když pár dalších by se tam našlo. Ale Neapol i v lize prostě většinou táhne právě on. Je to hráč, který jde za výhrou do poslední minuty. I dnes se to snažil urvat. A dává ty důležité branky. Hamšík nehraje špatně, ani dnes nehrál. Ale začátek sezóny měl slabý a celkově je prostě Cavani důležitjší.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate súhlasím no

Reagovat
terry

Tak v LM se dal postup Italů očekávat. Akorát ta EL je průšvih.

Reagovat
kiwwi

ako hral Hamsik?

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší hráč na ihrisku.

Reagovat
Jajinek

celkem dobře...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Y.N.W.A

problém bude, že v LM jsou Italové všichni z druhého placu, Němci z prvního, tak třeba narazí na sebe

Reagovat
terry

Aspoň se ukáže.

Reagovat
Jajinek

jen ať se ukáže...na to vyřadit Schalke mají všichni tři a i Inter i AC by s Bayernem hrálo vyrovnanou partii podle mě. A vyřadit Němce vlastníma rukama, proč ne...

Reagovat
Arne

Na přespříští rok to je ale celkem jasný, ne? Nebo ten náskok ještě jde smazat?

Reagovat
Jajinek

no reálně asi ne. Ale tak pro další roky by bylo dobré, aby byl co nejmenší.

Reagovat
Arne

Co jsem tak pobral, tak za rok by to mohl být už takovej trojboj se Španěly, těm se bude škrtat silnější ročník než vám letos a poslední roky v EL a PU, mám dojem, na to taky házeli bobek.

Reagovat
smazaný uživatel

pocuj,taliani pojdu v LM hned von,pochybujem ze niake ich muztvo sa dostane do stvrtfinale,a naproti tomu pocitam,ze bayern to moze kludne vyhrat,pokial nechyti barsu,to je fakt.

Reagovat
Jajinek

jasně

Reagovat
Shevchenko

Na ČT dávají sestřih cca ze tří zápasů a zrovna tam musí dát Palermo.

Reagovat
jv

Dneska jsme si zasloužili vyhrát, škoda, že jsme po tom prvním gólu přestali úplně hrát, prostě jsme hráli něco co nám není vlastní a taky jsme na to doplatili... Jinak, jak už bylo napsáno, tak ten postup jsme si neprohráli dneska, ale už v těch předchozích zápasech, hlavně doma se Sevillou jsme měli vyhrát...Ale i na tom našem vyřezení se najdou pozitiva a to, že se budeme teď moct v klidu soustředit jenom na BL.

Reagovat
Godwinson

Poslední věta.

Reagovat
Xavi

Tak Dortmund si opravdu vyhrát nezasloužil.

Reagovat
jv

To si asi odešel po první půli ne...V druhý půli jsme Sevillu nepustili skoro do hry, ta tomu potom ještě nasadila korunu v závěru.

Reagovat
Shevchenko

Jooo Napoli na ČT. Těším se.

Reagovat
Shevchenko

To pískal Královec.

Reagovat
Jajinek

jj...byla to prdel...

Reagovat
GEGE

Mě přišlo,že pískal celkem dobře.

Reagovat
Jajinek

nepískal špatně...ale hodně se mu to tam mlelo, a měl co dělat, aby to ukočíroval...

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

On už letos nějaký zápas EL pískal a vůbec ne špatně. Už ale nevím jaký

Reagovat
Shevchenko

Myslím že Borussia - PSG nebo něco z té skupiny.

Reagovat
Arne

Akorát v Paříži, to taky dávali.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Pokolikátý už jsme v týhle sezoně vyhráli v nastavení? Počtvrtý? Popátý? To je neuvěřitelný

Cavani na hrad

Reagovat
minoLFC

mno už je zabavnejšie sledovať livescore ako naše zápasy

Reagovat
vladis271

kukal si to? Zahral tam niekto normálne? Špeciálne ako si viedol Jonjo v strede?

Reagovat
minoLFC

premier, bolo ho vidieť, ale žeby niečo extra predviedol, zatiaľ mi ten jeho údajny talent uniká

Reagovat
smazaný uživatel

celkom slusne ako vzdy zahral Kelly, Shelvey priemer ....naopak sa mi nepacil pacheco a vyhodil by som Babela

Reagovat
Y.N.W.A

zde je smutné hodnocení včerejšího zápasu i letošního Liverpoolu http://livetv.ru/en/showvideo/44116/

Reagovat
fantomas

Škoda toho Utrechtu.

Reagovat
Losinho

BVB škoda...

Reagovat
Riijkark

sevilla fakt ubohost..no co pristi rok asi LM, tam snad ten postup uz vyjde

Reagovat
Xavi

Pěkně Sevilla.

Reagovat
smazaný uživatel

co na tom bylo pěknýho? měla silnejch 30 minut....ale jestli myslíš výkon za zdržování tak to ano..takovou demenci jsem neviděl ani nepamatuju

Reagovat
jv

Reagovat
Xavi

Musíš si uvědomit, že hrál 11. tým PD, který je nejvíc v krizi s 1 týmem z BL, který je nejvíc ve formě a myslím, že říkali, že mají dokonce nejvíc výher v BL po sobě.

Na to mě Sevilla fakt překvapila, protože tam měla dost dobré pasáže, ikdyž to samozřejmě ještě nebylo ani zdaleka ono. Hlavně byla škoda Perottiho napravo.

No a ten závěr samozřejmě taky neschvaluji, ale to dělá skoro každý, když jde tak o hodně.

Reagovat
Pinturicchio

I když jsem fanoušek Juventusu a každý vypadnuvší ( vůbec netuším, jestli je tenhle tvar správně ) německý celek = dobrý celek, tak BVB mi bylo líto. Mají dost sympatický tým i trenéra. Sevilla jsou komedianti a Fabiana regulérně nesná... nemám rád.

Reagovat
herbage

I když já razím heslo, vypadnuvší italský celek = dobrý celek, tak gratulace Neapoli k postupu

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Arne

Já teda ne, Neapoli jsem to přál, navíc Rumuni předváděli taky něco podobnýho co Sevilla... A kéž by takový Juve vyřadilo šejky.

Reagovat
jv

Reagovat
Y.N.W.A

razím podobné heslo, nicméně těm italským rumunům to snad bude v jarní fázi slušet víc než těm rumunským

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol výborne, škoda Dortmundu

Reagovat
DelPiero137

Viem ze ako fans Juve nemam co krytizovat ale Palermo mohlo hladko postupit. Keby chcela Spartu doma porazi aj s 10...

Reagovat
smazaný uživatel

To si klidně krytizuj.Horší by bylo, kdyby jsi kritizoval.

Reagovat
DelPiero137

nikdy som nebol dobry v Slovencine

Musim si nainstalovat nejak autocorrect do browsera (nieco ako v MS worde)...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi těžký jazyk, protože ani já ji neovládám, a vůbec málo lidí na světě, umí slovensky.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
JozkokozleJ

Pisanu a gramaticky spravnu snad len takych 800.000. I to neviem, ci neprehanam

Reagovat
Marosh16

quaresma

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná rozlúčka z EL,mladíci zahrali dobre.Prestia veľa práce nemal a čo mal tak zvládol,škoda ale že mu brankár Lausanne vychytal tú hlavičku,mohol mať premieru ako z ríše snov .Kasami dobre,tak isto aj Garcia ,po ľavej strane behal hore dole,proste paráda,narozdiel od Cassaniho .Joao výborne,jeden z najlepších ak nie vôbec najlepší.Už len gól tomu chýbal a šance na to mal.On by mohol nahradiť Pastoreho i keď samozrejme na takéto hodnotenie je po jednom zápase ešte skoro,ale povedal by som že na to má.V derby dal teiž hetrik tak isto ako Pastore,to nebude náhoda Rigoni bol slabší ale určite nie najhorší.

Mladý zabrali,skusený ktorý to mali tiahnuť nehrali nič.Cassani,Nocerino,Maccarone,možno Liverani.Big Mac je hrozný,v Januári asi odide Štve ma to,mám ho rád ale u nás by si nezahral.Benussi mal viac štastia než rozumu,najme po rohu keď blbo vybehol a ešte keď chytil loptu pred šestnástokou,možno.

FORZA PALERMO!

Cavani

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Villarreal

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Neapol vo finále EL

Reagovat
smazaný uživatel

100(snad) pro rozšíření Slovenštiny do celého světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra.

Reagovat
GEGE

Neuvěřitelné,že to Neapol zase urvala v nastavení.Už jsem jim nevěřil ale Cavani je prostě neskutečný.Jsem rád,že postupujou zasloužili si to navíc budou mít míň sil na ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo Záhřeb má krásný dresy

Reagovat
smazaný uživatel

a fajn fanoušky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele