Evropská liga - preview čtvrtečních zápasů

16.12.2010, 08:57, aktualizováno 16.12.2010, 08:57
Previews
Čtvrtek definitivně uzavírá podzimní část evropských pohárových soutěží. O poslední volná místa v jarních vyřazovacích bojích se v přímém souboji poperou Lille s Gentem, AEK Atény bude na dálku bojovat s Anderlechtem a zápasy o všechno čekají také na Atlético Madrid a Aris Soluň. Dnes večer si tedy představíme zbývající tři postupující, zbytek už je jasný.
Skupina A
Red Bull Salzburg - Lech Poznań  (čtvrtek 19:00)
Polské překvapení z Poznaně cestuje k poslednímu zápasu základní skupiny do Rakouska, kde se střetne s ambiciózním Salcburkem. Rakušané už postoupit nemohou, přesto chtějí doma zapůsobit a poprvé ve skupině zvítězit.

Salcburk v Evropské lize ještě nevyhrál, a právě v domácím zápase s Poznaní má jedinečnou možnost ukořistit tři body. Ovšem k tomu potřebuje výrazně zlepšit ofenzivní činnost, Rakušané zatím vstřelili pouze jednu branku, což je hodně žalostná bilance.

V rakouské lize nabral Salcburk velmi solidní tempo, a právě forma z domácí soutěže by se mohla promítnout i do posledního zápasu Evropské ligy. V prvním vzájemném souboji vyhrál Lech 2:0.

Španělský trenér ve službách Lechu Jose Maria Bakero dovedl tým k senzačnímu postupu. Poznaň rozhodně nebyla ve skupině favoritem, nakonec však všem vypálila rybníka raduje se z postupu na úkor favorizovaného Juventusu i Salcburku.

V posledním zápase skupiny chtějí Poláci postup potvrdit dobrým výsledkem v Salcburku. Ve městě Wolfganga Amadea Mozarta je však nečeká nic lehkého, domácí celek se bude chtít ve své Bullen-Aréně předvést a alespoň symbolickou výhrou se s poháry rozloučit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.35 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Juventus FC - Manchester City  (čtvrtek 19:00)
Poslední zápas skupiny A mezi Juventusem a Manchesterem City měl být soubojem dvou postupujících, alespoň tak se po letním losu předpokládalo. Jenže co se nestalo, Juventus v Evropské lize vyhořel a s poháry se domácím duelem rozloučí.

Bianconeri sice mají před závěrečným duelem tříbodové manko na Lech Poznaň, ale šanci na postup už nemají ani teoretickou, protože s polským soupeřem mají horší vzájemný zápas. Juventus prostě Evropskou ligu vypustil, z Italů navíc nebyl sám. Špatnými výkony se prezentovaly i Palermo nebo Sampdoria a pouze Neapol má stále šanci na postup.

Přitom kouč Staré Dámy Luigi Del Neri je názoru, že jeho mužstvo nepodávalo špatné výkony. "Myslím si, že jsme odehráli Evropskou ligu se ctí, celý podzim jsme procházeli přestavbou kádru. Prohráli jsme, ale v Manchesteru nebo Polsku jsme zanechali dobrý dojem," prohlásil Del Neri, jenž tvrdí, že italský fotbal roste. Čím si pak ale máme vysvětlit bilanci italských mužstev?

A protože už Juventus nemá o co hrát, nečeká se, že by měl nasadit plnou sestavu, ačkoliv Del Neri tvrdí, že do zápasu nepošle jen samé mladíčky, největší opory bude určitě šetřit, protože o víkendu hrají Bianconeri s Chievem a to Serie A je mnohem důležitější.

S kompletním kádrem nepřijede do Turína ani Manchester City. V Anglii zůstali Carlos Tevez a Mario Balotelli. Argentinský kapitán ještě dostane volno, přičemž se v médiích probírá jeho žádost o odchod, kterou vedení Citizens zamítlo. Balotelliho zase Mancini pro jistotu nechává doma, aby nedošlo ke zbytečným rasistickým urážkám, což by nebylo v Itálii žádnou novinkou. Do útoku tak budou mít hosté jen Adebayora s Joem, protože Santa Cruz na soupisce pro evropské poháry není.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.35 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)531110:510
2.Lech Poznań (POL)522110:88
3.Juventus FC (ITA)50506:65
4.Red Bull Salzburg (AUT)50231:82
Skupina B
Aris Soluň - Rosenborg BK  (čtvrtek 19:00)
Aris v řecké nejvyšší soutěži uhrál pouhých osm bodů za posledních devět kol, v Evropské lize má však postup ve svých rukou. Stačí, aby proti jistě posledním Norům uhráli stejný počet bodů jako Atlétiko Madrid s Leverkusenem.

Rosenborg svůj prozatímní jediný úspěch připsal právě proti týmu ze Soluně, když doma zvítězil 2:1 trefou Pricy dvaadvacet minut před koncem. Norský mistr neprohrál v celé ligové sezóně jediný zápas. Ta už ale skončila před pěti týdny a nemohl tak napravit ani domácí porážku s německým klubem.

Naopak Lazaridis zařídil první prosincový den první body pro svůj tým ze hřiště soupeře, když na horké španělské půdě devět minut před koncem dokonal obrat ve druhé půli. Fanoušci Kitrinomavri tak směřují zraky právě na evropskou scénu, kde mohou být svědky příjemného překvapení. V lize totiž bídné navázání na úspěšný začátek mnoho důvodů k radosti nedává a jejich oblíbený tým tak otevírá až druhou polovinu tabulky.

Do sestavy hostů se může vrátit útočník Iversen. Naopak domácí sužují zranění. Tým by měl mít vítězný postoj i přes potíže. Nejsme v našem nejlepším stavu, ale musíme být optimističtí," nechce se na marodku vymlouvat trenér Cuper.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:00)
Nůž na krku má před posledním duelem základní skupiny B Evropské ligy Atlético Madrid, to musí zvítězit na půdě již jistě prvního Leverkusenu, aby si uchovalo šanci na postup. Předpokládá se totiž, že Aris Soluň doma s největší pravděpodobností zdolá Rosenborg Trondheim.

Obhájce prvenství v premiérovém ročníku Evropské ligy ztratil před týdnem dobře se vyvíjející duel s Arisem a svou chybu musí napravit. Soupeřem Atlética bude ve veledůležitém klání Bayer Leverkusen, dosavadní vládce skupiny B.

Atlético na tom není opravdu vůbec dobře. S Arisem totiž prohrálo jak doma, tak venku a v Evropské lize se při rovnosti bodů jako první bere v potaz vzájemná bilance, tu má tedy Aris jednoznačně lepší. Atlético tedy ví, že musí dnes získat minimálně o bod víc, než na dálku jeho soupeř. Jenže Aris doma na evropské scéně neprohrál již 40 let, přesně třiadvacet utkání.

Letní posila z Arsenalu Fran Mérida však ví, že nic není ztraceno. "Budeme bojovat do poslední chvíle, abychom vyhráli. Co se bude dít v Soluni nás v tuto chvíli nezajímá, naším cílem je zvítězit a mít dobrý pocit, že jsme na hřišti nechali všechno. Doufáme, že nám Rosenborg pomůže, náš tým má na obhajobu vítězství a byla by škoda se zastavit již v základní skupině," zhodnotil nepříjemnou situaci Mérida.

Atlético jde do utkání podpořeno víkendovým dobrým výkonem a hladkou výhrou nad Deportivem 2:0, kterou zařídil dvěma góly Aguero. Právě na něj se dnes bude kouč Quique Sanchez Flores nejvíce spoléhat, společně s neúnavným Diegem Forlánem.

Leverkusen nemá v domácí lize vůbec špatnou formu, momentálně je na krásném druhém místě hned za bezkonkurenčním Dortmundem. A v Evropské lize to není o nic horší, Bayer má na svém kontě dvě remízy na hřištích Arisu a právě Atlética, jinak tři bezproblémové výhry.

Leverkusen však nemůže pro dnešní duel počítat s jasnou jedničkou v bráně, Renem Adlerem. Toho tak bude muset nahradit teprve dvacetiletý Němec Fabian Giefer. "Fabian prokázal své kvality při svém debutu v Evropské lize proti Rosenborgu a my víme, že se na něj můžeme spolehnout. Jsem si jistý, že nám naši důvěru oplatí, je to velký talent," uvedl na adresu mladého brankáře trenér Leverkusenu Jup Heynckes.

Pro Atlético možná zápas roku, pro Leverkusen utkání jako každé jiné. Nenechte si ho ujít, s největší pravděpodobností nás čeká ofenzivní fotbal a mnoho branek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.75 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)53207:111
2.Atlético Madrid (ESP)52128:67
3.Aris Soluň (GRE)52125:57
4.Rosenborg BK (NOR)51043:113
Skupina C
Lille OSC - KAA Gent  (čtvrtek 19:00)
Belgicko-francouzská řežba o druhé postupové místo. Tak by se dal nazvat souboj Lille a Gentu. Domácí celek, aktuální lídr Ligue 1, potřebuje nutně zvítězit, aby svého soupeře předstihl v tabulce o bod. Gentu naopak stačí remíza a společně s již jistým vítězem skupiny C - portugalským Sportingem Lisabon - se podívá mezi nejlepších třicet dva Evropské ligy.

Copak na domácí scéně, tam si LOSC velebí velice dobře a úspěšně. Jenže na evropské scéně se mu příliš nepodařilo zachytit začátek. Po dvou zápasech v základní fázi skupin mělo jen bod, zvítězit dokázalo pouze doma nad nejslabším celkem Levski Sofia a to ještě upachtěnými třemi body za těsnou výhru 1:0.

Gent ale není mužstvo, které by venku umělo hrát. Pokud-li si spočítáte a vrátíte se zpátky ke statistice, kdy tenhle klub vyhrál naposledy v cizím prostředí, vyjde vám rok 2007, soutěž Intertoto cup a soupeř ze Severního Irska jménem Cliftonville. Přímo katastrofálně pak dopadly současné venkovní zápasy ve skupině - porážka 2.3 v Sofii a 1:5 v Lisabonu.

Lille je naopak před vlastním fanoušky těžko porazitelné. Z posledních deseti střetnutí evropských pohárů uhrálo devětkrát minimálně remízu. Hostující trenér Francky Dury doufá, že se třeba jeho sokovi tentokráte tolik dařit nebude. "Je to moje nejdůležitější střetnutí mé dosavadní kariéry," přiznával.

"Připomenul jsem hráčům, že je to jedinečná šance, jak zůstat po dlouhé době na jaře v evropských pohárech. Naposledy se to klubu povedlo v sezóně 1992/93," byl by za tento úspěch zajisté velice rád. "Hlavně klid, i když Lille i Sporting už mají zkušenosti i ze slavné Ligy mistrů," uvědomuje si.

Dury ví, jak těžký úkol jeho svěřence čeká. "Myslím, že zápas bude mít grády. Určitě nesmíme zopakovat náš výkon z Lisabonu (1:5). Věřím, že už víme úplně všechno o francouzské lize a o Lille," dodával. "Sledoval jsem ho proti Bordeaux a Lorientu. Má velice kompaktní obrázek svého herního systému. My tak musíme být rovněž plně organizovaní."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 5.00 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levski Sofia - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
V zápase mezi Levski a Sportingem už o nic nepůjde. Karty jsou totiž rozdány více než jasně, a tak si mohou oba kluby poslední zápas v základní skupině užít a pobavit diváky pohlednou hrou.

Aktuální situace se má takto: Levski je ve skupině poslední se čtyřmi body a na postup může, ať už druhý duel mezi Gentem a Lille dopadne jakkoliv, jistě zapomenout. To Sporting trůní na prvním místě s dvanácti body a z jeho vedoucí příčky jej určitě nikdo nesesadí.

Skupinou C prošel portugalský velkoklub bez větších potíží a nyní se tak může připravovat na jarní vyřazovací část. Z dosavadních pěti utkání hned čtyřikrát vyhrál, přičemž si připsal i vítězství jako 5:1 nad Gentem nebo 5:0 právě nad Levski. Není tedy divu, že mu nedokázal nikdo sekundovat.

Sporting se ovšem na bulharské půdě rozhodně nepředstaví v tom nejsilnějším složení. Do Sofie totiž neodcestoval Pedro Mendes, ani reprezentant Liedson. Zranění naopak nepustí do hry obránce Daniela Carrica.

Levski vstoupilo do Evropské ligy skutečně na jedničku. Hned na úvod totiž dokázalo zdolat Gent a vypadalo to, že by nemuselo hrát pouze druhé housle. Na tento úspěšný výsledek už ale ve zbývajících kláních nenavázalo a vybojovalo pouze remízu na domácí půdě proti Lille. Hned třikrát naopak vůbec nebodovalo, a tak se musí spokojit s nepostupovou pozicí.

Všichni v Levski ovšem slibují, že nevypustí ani nadcházející zápas a chtějí Sporting zaskočit. Trenér Petrov se navíc bude muset obejít zřejmě jen bez dvou fotbalistů. Drobné zdravotní problémy totiž trápily akorát Aleksandrova a Tawiaha. Jejich starty ale zatím nejsou stoprocentně vyloučeny. Je tedy možné, že se ukážou na hřišti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)540114:512
2.KAA Gent (BEL)52128:107
3.Lille OSC (FRA)51225:65
4.Levski Sofia (BUL)51135:114
Skupina G
RSC Anderlecht - Hajduk Split  (čtvrtek 21:05)
Před šestnácti lety získal Anderlecht ve dvojzápase skupiny Ligy mistrů proti Hajduku jediný bod. V roce 2010 se mu stejný tým může stát znovu osudným a ukončit jeho evropskou pouť ještě před zimní přestávkou.

Tehdy slavili Chorvati postup, což se jim letos už jistě nepoštěstí. Na dálku si to o druhé místo rozdají Belgičané s AEK, které hostí lídra z Petrohradu. Svěřenci trenéra Jacobse mohou postoupit pouze v případě, že porazí Hajduk a zároveň Zenit, na rozdíl od CSKA, neztratí žádné body ani v závěrečném kole skupin.

"Myslím, že s Rusy můžeme počítat. Jestli jste je viděli v zápase s námi, tak pracovali opravdu tvrdě, přestože věděli, že skončí na prvním místě," věří v happyend nepříznivého scénáře záložník Legear.

Jeho tým ztratil bezbrankovou remízou s Lokerenem první místo v belgické lize, na střelecky produktivní Genk ale ztrácí jediný bod. I Hajduk drží v Prva HNL druhé místo, s pětibodovou ztrátou na Dinamo Záhřeb a s desetibodovým náskokem na třetí Cibalii ho čeká vcelku klidná zima.

Do Belgie neodcestoval záložník Anas Sharbini, v dresu domácích nemá svůj start jistý trio Legear, Biglia a Badibanga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 5.00 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AEK Atény - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
AEK Atény budou doma hájit druhé postupové místo proti jistému vítězi skupiny a čerstvému mistru Ruska Zenitu Petrohrad. Řekům stačí k jistotě i remíza, ale hrát od začátku na remízový stav by byla sebevražda. Zenit se chce zase rozloučit s rokem 2010 vítězně.

Před posledními zápasy skupinové fáze Evropské ligy jsou karty rozdány jasně. Pokud AEK doma Zenit porazí, či uhraje alespoň bod, bude se s jistotou radovat z postupu. Ovšem i kdyby ruskému mistrovi podlehla, existuje šance na postup. V současně hraném utkání by však Anderlecht nesměl vyhrát doma s Hajdukem Split. AEK se Zenitem utkávají poměrně pravidelně, pravou je, že celek z řecké metropole nad ruským týmem nikdy nevyhrál.

Zenit prokráčel skupinovou fází naprosto suverénně, z pěti zápasů získal maximální počet patnácti bodů. V posledním zápase na horké řecké půdě mu tedy o nic nepůjde, přesto tu však jedna taková menší motivace je. Petrohrad zažil báječnou sezónu, tak proč jí nezakončit vítězně. Ve výhru ruského mistra bude doufat Anderlecht Brusel.

A v Petrohradě mají ještě jeden důvod k radosti, jejich brankář Yury Zhevnov byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Běloruska za rok 2010.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)550015:615
2.AEK Atény (GRE)52129:107
3.RSC Anderlecht (BEL)51136:84
4.Hajduk Split (CRO)51045:113
Skupina H
VfB Stuttgart - Odense Boldklub  (čtvrtek 21:05)
Ani ve skupině H už taky prakticky o nic nejde a dohrávat se bude spíše z povinnosti. Jistotu prvního místa má německý Stuttgart, který poprvé ztratil body minule na půdě švýcarského YB Bern, i přesto si zajistil jistotu první pozice. Postup měl v podstatě jistý už po čtvrtém kole, na závěr doma přivítá dánské Odense, které je z postupové hry venku, Bude ale určitě bojovat alespoň o třetí místo na dálku se španělským Getafe.

Odense doposud dokázalo zvítězit pouze jednou doma nad švýcarským celkem, z postupové hry v podstatě mohlo být již po čtvrtém kole. V úvodních třech duelech totiž nezískalo ani bod a vypadlo to s ním hodně bledě, po domácí výhře ještě určitá naděje žila. Odense by však muselo doma zdolat Getafe a tento cíl se nevyplnil, navíc dánský tým srovnával až v nastaveném čase a připravil o možnost postupu i Getafe.

Stuttgart postupoval na úvod velmi suverénně a nyní se již může plně soustředit na domácí soutěž. Tam se mu totiž příliš nedaří a potřebuje nutně sbírat body. Stuttgart se chce dostat na tu správnou vlnu s novým trenérem Brunem Labbadiou, který nahradil v pondělí ve funkci odvolaného Jense Kellera. Labbadia trénoval velmi dobře v loňské sezóně Hamburk a nyní chce se svým novým zaměstnavatelem dokráčet také co nejdále.

"Loni jsem měl štěstí a Hamburk se dokázal prokousat až do semifinále Evropské ligy. Nyní chci tyto zkušenosti předat i tomuto týmu a věřím, že se dostaneme daleko," maluje si plány nový šéf na lavičce německého velkoklubu. Dobře ale ví, že bez práce nejsou koláče. "Musíme opravdu makat tvrdě, ať se dostaneme na úroveň nejlepších klubů. Čtvrteční utkání si chceme pořádně užít a budeme se fotbalem bavit," vyhlašuje natěšeně Labbadia.

Do hry by neměli zasáhnout Martin Harnik a Serdar Tasci ze zdravotních důvodů, ovšem Stuttgart zřejmě nastoupí v poněkud pozměněné sestavě. Mezi tři tyče by se měl postavit mladičký gólman Sven Ulreich, který považuje start v Evropské lize za splněný sen. "Speciálně pro mladé hráče jako jsem já, je Evropská liga opravdu výzva. Rád bych se totiž ukázal celé Evropě a posunul se o nějaký ten stupínek výše," dodává s nadšením Ulreich.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 4.90 - 8.25
více informací
Getafe CF - BSC Young Boys  (čtvrtek 21:05)
Ve skupině H je naprosto vše jasné, z prvního místa postupuje Stuttgart, z druhého Young Boys Bern. O třetí místo se na dálku poperou Getafe a Odense. Právě španělské Getafe dnes změří síly se švýcarským YB Bern a bude chtít získat alespoň peníze, prestiž a konečné třetí místo.

Getafe se může pochlubit slušnou aktuální formou, zvítězil ve třech posledních ligových zápasech a zachránil tak pozici kouči Míchelovi. A odnesli to velmi zdatní soupeři, ze souboje s Getafe odcházeli s nulou na kontě bodů Sevilla, Mallorca a Villarreal.

Před zápasem však ještě v žádném případě nemuselo být rozhodnuto, Getafe totiž v minulém kole Evropské ligy dlouho vedlo na půdě Odense, ve druhé minutě nastavení však inkasovalo a přišlo o šanci na postup. Škoda, dnes by bylo o co hrát.

Young Boys v domácí Super League nehrají tak, jak by si asi představoval, naposledy o víkendu pouze remizovali doma se St.Gallenem, předtím podlehli Basileji a remizovali s Bellinzonou nebo FC Curychem.

Getafe bude v utkání vzhledem ke své současné formě mírným favoritem. "Chceme pokračovat v sérii dobrých výsledků. Nemůžeme zatím přemýšlet o utkání s Almerií, které nás čeká o víkendu, řešíme jen souboj s Young Boys. Je velká škoda, že vypadneme již v základní skupině, i to je však pro tak malý klub, jako jsme my, úspěch," pochválil svůj tým trenér Míchel.

Švýcaři se v minulém kole EL střetli se Stuttgartem a do sedmdesáté minuty prohrávali 1:2. Pak ale předvedli fantastický obrat a nakonec se radovali z výhry 4:2 a postupu. Právě na tento výsledek chce dnes Bern navázat, pomoci mu k tomu má několik mladíků, kteří do předměstí Madridu odcestovali. Nastoupit naopak nemohou Emiliano Dudar, Hassan Lingani, Henri Bienvenu, Ammar Jemal a Alberto Regazzoni.

Getafe nemůže počítat s Franckem Signorinem, Adriánem Corpou a Mariem, ani jeden z těchto hráčů však nepatří do základní sestavy španělského klubu. Utkání by mělo mít ofenzivní parametry a očekává se i přestřelka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.00 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)540111:512
2.BSC Young Boys (SUI)530210:99
3.Odense Boldklub (DEN)51137:94
4.Getafe CF (ESP)51133:84
Skupina I
Debreceni VSC - UC Sampdoria  (čtvrtek 21:05)
Maďarský Debrecín letos neprožívá zrovna dvakrát úspěšnou sezónu a nedaří se mu na evropské scéně, ani na té domácí. Ovšem v Evropě má asi ještě o něco horší jméno. V základní skupině totiž nedokázal získat prozatím ani bod a nachází se beznadějně na poslední příčce bez možnosti skončit alespoň třetí. Nicméně nyní si může částečně spravit chuť, italské Sampdorii totiž už o nic nejde.

Ta byla považována možná za největšího favorita skupiny, jenže vyhořela a se ziskem pěti bodů určitě nebude spokojená. Rozhodující duel nezvládla právě minule v domácím prostředí s PSV, a i když vedla, tak nakonec musela zkousnout hořkou porážku. V lize to zatím není tak špatné a osmé místo s minimální ztrátou na nejbližší protivníky se dá rozhodně vylepšit. Evropské jaro se už ale zachránit nedá.

Sampdorie dokázala z pěti zápasů zvítězit pouze jednu a to je pro ní asi největší zklamání. Navíc porazila právě pouze Debrecín, s Charkovem uhrála jeden bod a na holandský výběr nevyzrála ani jednou. V prvním vzájemném zápase si dokázal italský celek poradit se čtvrtečním soupeřem opravdu po velkém boji a zvítězil pouze 1:0 díky brance z pokutového kopu. Debrecín si bude chtít vylepšit i tristní skóre, 2:13 vskutku patří k nejhorším v soutěži.

Trenér Domenico Di Carlo tuší, kde je největší problém Sampdorie a poukazuje na nedávný ligový zápas s Brescií. "Protivník si vytvořil jedinou šanci, a tu proměnil. My předvádíme opravdu pohledný fotbal, jenže nedokážeme si vypracovat dostatečné množství gólových příležitostí. V tomto aspektu musíme naší hru výrazně vylepšit," nebere si servítky Di Carlo. Ovšem vzhledem k důležitému víkendovému střetnutí nebude k dispozici kompletní kádr.

Svůj debut by si měla odbýt brankářská trojka Vincenzo Fiorillo, celkově by do Budapeště mohlo přijet hned deset náhradníků a maďarský tým určitě bude mít naději na úspěch. "Důležité je pro nás především víkendové utkání v Serii A, kde chceme vyhrát zaprvé kvůli bodům a za druhé kvůli tomu, že je to derby. V Maďarsku se chceme s Evropou rozloučit v dobrém světle, ne ale na úkor ligového utkání," vysvětluje závěrem kouč Di Carlo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - Metalist Charkov  (čtvrtek 21:05)
Skupina I je čistá jako slovo boží, v podstatě s v ní před posledním duelem nemůže nic stát. Umístění všech čtyř celků je totiž téměř jasné a půjde tak především o čest. Vedoucí Eindhoven sice ještě může skončit ve skupině druhý, to by ale musel ve vzájemném souboji na domácí půdě podlehnout Charkovu minimálně o dvě branky.

Ovšem PSV možná vyšle do hry náhradníky, před zimní pauzou ho totiž čeká ještě jeden důležitý souboj v Eredivisii a favorit soutěže si jistě chce udržet jednobodové vedení před dotírajícím Twente a ostatními soupeři. PSV v minulém ligovém kole selhalo a nedokázalo i přes svou ohromnou ofenzivní sílu vsítit na půdě nováčka z De Grafschaapu ani jednu branku. Proto má na kontě osmatřicet bodů a čtvrtý Ajax ztrácí už jen tři korálky.

Charkovu se v domácí soutěži také celkem daří a je hned za dvojicí Šachtar - Dynamo Kyjev, tedy na třetí příčce. Avšak na kyjevský tým mu chybí pouze dva body a rozhodně tak žije naděje na účast v předkole Ligy mistrů. Na druhou stranu musí ale také odolávat tlaku dotírajícího Dněpropetrovsku, ještě tak není ani zdaleka zajištěna účast v evropských pohárech v příštím roce.

Domácí trenér Fred Rutten se musí obejít bez Wilfreda Boumaa (podkolenní šlacha), Stanislava Manoleva (kotník) a Orlando Engelaara (holeň). Zpátky v sestavě by měl být Marcelo, jenž si odpykal karetní trest. Svůj debut by si měl odbýt brazilský gólman Cassio Ramos, jenž nahradí švédskou jedničku Andrease Isakssona. "V poslední době podával velmi dobré výkony v tréninku a potřebuje nabrat zkušenosti," vysvětlil svůj tah Rutten.

Rutten dobře ví, že ukrajinský celek není zastáncem ofenzivního fotbalu a proto se na to chce připravit. "V posledním zápase se nám v útoku příliš nedařilo, nyní ovšem máme motivaci se výrazně zlepšit. Soupeř obvykle nepředvádí otevřenou hru. Má velmi solidní a kompaktní obranu, která příliš branek neobdržela. Záleží jen na nás, jak se s tím dokážeme vyrovnat. Naším cílem je udržet si první místo ve skupině," klade si Rutten závěrem nejzákladnější cíl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.90 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)541010:313
2.Metalist Charkov (UKR)53119:410
3.UC Sampdoria (ITA)51224:55
4.Debreceni VSC (HUN)50052:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Losinho

Jedeme Kolejorz, pěkně se rozloučit s tím hodně rozporuplným podzimem.

Reagovat
cristiano.K.

salzburg a jedem Švento

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejooorz chtělo by to dneska zakončit skupinu nějakym slušnym výsledkem zvlášť když jim to v lize moc nejde...nebo spíš nešlo....ale postup parádička buďme rádi za to co je

Reagovat
smazaný uživatel

Lech, City, Gent, Sampdoria, Stuttgart, prosím vyhrát

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to melou Charkovu stačí výhra 2:0 a nezavíra se v obraně a ze Sampdorii vyhral a remizoval a ne 2x remizoval

Reagovat
Godwinson

Lille, věřim jim, byť to bez Gervinha nebude žádná sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel budeš zklamán.

Reagovat
smazaný uživatel

Co budou dávat na ČT?

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá volba .

Reagovat
smazaný uživatel

Thx

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci Anderlechtu napadali fans Torcidy jako odvetu za první zápas

Reagovat
Bayern +

MANCHESTER CITY:

Given - Richards, Boateng, Boyata, Bridge - SWP, Vieira, Milner, Adam - Nimely, Jo Alves.

Kde je Ade ? Jinak doufám, že Boateng bude konečně stoper a nepřehodí ho s Micahem.

Reagovat
GEGE

Škoda,že nepřijel Mario mohla být zase sranda...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

Giannetti

Reagovat
Mindas

Regulerní branka, škoda sudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejooooooooorz

Reagovat
smazaný uživatel

Kotorowski je bůh, co ten nechytne

Reagovat
smazaný uživatel

krásné pyro v kotli Kolejorz, to je paráda

Reagovat
M11

0-6-0

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Není to zrovna nejveselejší, ale můžeme si říct, v Evropě jsme letos neprohráli.

Reagovat
smazaný uživatel

jj hlášení pěšáka po válce: ale Pane, bitva nebyla prohrána ani jedna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak

Reagovat
Shevchenko

Jsem si vůbec nevšiml, že je Levski tak vysoko. Jsem automaticky počítal postup Lille.

Reagovat
Shevchenko

Ježiš tak já jsem čuměl na blbou tabulku. Kde byla započítána výhra Levski a Lille ještě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

GIIIIANNETTIIIIII

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky na Juve !!! Kolejoooooooooooorz, jsme první ty vole

Reagovat
Shevchenko

Nejste.

Reagovat
smazaný uživatel

snad nehraje roli to, že máme o dva inkasované góly víc?

Reagovat
smazaný uživatel

jistě že ano ... oba výsledky skončili 3:1, tudíž skóre zápasů je stejné a pak rozhoduje celkové skóre... jednoduché jak facka

Reagovat
smazaný uživatel

já si to v té euforii neuvědomil, až teď jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se

Reagovat
Tomanatura

Uh. Jak hrál Boghossian (ten dlouhý útočnik v dresu RBS)?

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, furt byl u míče. A nebejt Kotorowskeho, tak prohrajem, posledních asi 15 minut nás Salcburk dobře drtil

Reagovat
Tomanatura

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, Torcida je hodně kvalitně slyšet

Reagovat
smazaný uživatel

Torcida dobře

Reagovat
smazaný uživatel

v kolik je zetra los LM a EL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele