základní skupiny - skupina D
15.12.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

PAOK vyhrál v Záhřebu a postupuje dál

Jen vítězství posouvalo chorvatské Dinamo Záhřeb do jarní části třiceti dvou nejlepších týmů Evropské ligy. Jenže Plavi doma v Záhřebu své utkání s PAOK nezvládli, prohráli 0:1, ačkoli v první půli byli jasně lepším mužstvem. Soluňský klub tak končí ve skupině D na druhém postupovém místě za Villarealem. O to se vlastně postaral autor rozhodujícího gólu Salpingidis.

Od začátku zápasu bylo vidět, že PAOK přijelo bránit, protože remíza mu prostě stačila. Dinamo bušilo do řecké defenzívy, zatímco hostující celek sem tam vyrazil do brejku. A ačkoli některé akce Plavich vypadaly v první pětačtyřicetiminutovce opravdu zajímavě, gólu se díky pevné obraně soupeře nedočkali.

Jako první, kdo mohl načíst účet, byli domácí Bečiraj a mladík Badelj. Avšak stela prvního jmenovaného letěla jen vedle a druhý z nich ztroskotal se svým pokusem za vápnem na dobře chytajícím brankáři Chalkiasovi. Ten jinak svými jistými zákroky držel svoje spoluhráče nad vodou. Ale práce měl pořád habaděj.

Polapit musel nebezpečný centr Cufrého, poté řeckého gólmana vystrašila pořádným způsobem rána Tomečaka, jenž z vyložené pozice pouze přestřelil. Velký tlak Dinama pokračoval. Po půlhodině hry přitom mělo toužebné brance asi nejblíže. Sammirův pas z rohového kopu našel obránce Barbariče, který z bezprostřední blízkosti mířil do poloodkryté brány, jenže na brankové čáře zaskočil na poslední chvíli Contreras.

Čtyři minuty před pauzou zakroutil svůj přímý kop parádně Sammir, vše mu však pokazila tyčka, od které se míč odrazil pryč. Po přestávce se do útočných snah zapojilo také PAOK. A udělalo moc dobře, že nenechalo hrát jen svého soupeře, jako tomu bylo v prvních pětačtyřiceti minutách.

Už dalekonosný pokus Athanasiadise, který musel likvidovat gólman Kelava, klidně mohl brankou skončit. Stalo se tak až po hodině hry. Athanasiadisovu přihrávku si přehodil na levou stranu Salpingidis, který zamířil levačkou přesně k bližší tyči. Kelava se už za balónem, který směřoval do sítě, jen marně otočil.

Dinamo to zabalit nechtělo. Jenže takovou hru, jakou předvedlo v první půli, už ve zbývající třicetiminutovce nezopakovalo. Soupeř v pohodě bránil pro něj luxusní výsledek, který mu bohatě stačil a nakonec ho také udržel až do konečného hvizdu. A to v nastaveném čase mohl druhý gól po skvělé individuální akci přidat Filomeno, jenž si hezky seběhl po levém křídle, nebýt pohotového zásahu Kelavy.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1,doufam ze PAOK neprohraje,PAME!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

JASNE,bravo paidia

Reagovat
smazaný uživatel

bravo dikefale!!

Reagovat
jewix

Tak to je paráda!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele