základní skupiny - skupina D
15.12.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Club Bruggy - Villarreal CF 1:2

Dva slepené góly Giuseppe Rossiho rozhodly o výhře Villarrealu 2:1 na půdě belgického týmu Club Bruggy i v celé skupině D. Záhřeb končí třetí a s pohárovou Evropou se letos loučí.

Bruggy měli již před utkáním jisté poslední místo ve skupině, a tak hrály jen o peníze a o prestiž. Ani jedno však dnes nezískali, protože ztratili dobře rozehraný zápas a v základní skupině Evropské ligy tak ani jednou nevyhrály!

Villarreal měl postup jistý již před cestou do Belgie, a tak se dalo předpokládat, že zápas může vypustit, to se však nestalo. A to i přesto, že skóre otevřel Rostand Dorge Kouemaha, ale hned o šest minut později už hosté vedli. První gól dal Rossi ze hry, druhý z penalty.

Bruggy začaly lépe, jenže radost Blondelovi zkazil skvělým reflexivním zákrokem Diego López, když vyrazil míč na břevno. V osmadvacáté minutě však již López nestačil reagovat na prudkou hlavičku Kouemahy. Sedmadvacetiletý kamerunský útočník tak dal svůj první gól v letošní sezoně Evropské ligy.

Jenže trvalo to jen dvě minuty, než na úvodní branku odpověděl dravý Ital Giuseppe Rossi. Ten si naběhl na Capdevilovu přihrávku a bleskurychle vyrovnal. Ve třicáté čtvrté minutě byl v pokutovém území faulován Marco Ruben a po zákroku de Vliegera se kopala penalta. Její exekuce se chopil Rossi, nedal domácímu brankáři šanci a vstřelil tak svou třináctou branku v letošní sezoně, počítáme-li všechny soutěže.

Rossi toužil po hattricku a těsně po výkopu druhého poločasu k němu byl velmi blízko, to se ovšem zaskvěl gólman de Vlieger. Dorážka Rubéna zase skončila na pravé tyči domácí branky, v tu chvíli Bruggy podrželo i štěstí.

Villarreal ve druhé půli s přehledem kontroloval hru a nepouštěl svého soupeře do vyložených příležitostí. Tedy, kromě další hlavičky Kouemahy, která skončila v síti, ovšem chybně nebyla uznána pro ofsajd.

Bruggy si tak připsaly třetí porážku ve skupině D, k tomu má na kontě tři remízy a končí poslední. Villarreal uhájil první příčku před PAOKem, který v souběžně hraném zápase zvítězil na hřišti Dinama Záhřeb.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
AnthonyR

1:1

Za Bruggy skóruje Vargas, za Villarreal skóruje Nilmar. Tedy doufám

Reagovat
mickey mouse

Nilmara jsem dal minule a hrál až nějak od 55. minuty. V lize bych si na něho vsadil, ale tady opravdu ne

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

presne ... suhlasim .. ako moze niekto napisat ze villareal vyhra ... hra sa o peniaze az do konca a tie sa brugam zidu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ou jea tak zatím mi to vychází. Villaeral dal gól (AZ taky) tak doufám, že ostatní nezklamou a penízky potečou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele