základní skupiny - skupina L
15.12.2010 21:05 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Porto - CSKA Sofia 3:1

FC Porto doma nedovolilo žádné překvapení a proti CSKA Sofii potvrdilo první místo ve skupině. Portugalci měli během zápasu jasnou převahu, kterou korunovali třemi brankami, a to ještě nedal Falcao penaltu!

Suverénní lídr portugalské ligy se s bulharským mužstvem příliš nepáral, hned od úvodní minuty vyvinul značný tlak a bylo jen otázkou času, kdy se mu podaří poprvé skórovat. Falcao se o to nepříliš razantní a přesnou střelou pokoušel marně, ještě hůře byl na tom jeho spoluhráč Micael. Dvakrát se do hodně solidní příležitosti propracoval Walter, poprvé minul, podruhé si vylámal zuby na brankáři M’Bohlim.

Stadion Dragau se poprvé rozradostnil ve 22. minutě, rohový kop nedokázala defenzíva CSKA Sofie odvrátit, a snad až na třetí pokus prošla střela za záda brankáře M’Bohliho. Autorem branky se stal Otamendi - 1:0 pro FC Porto. Domácí nadále pokračovali ve snažení, Falcao vypálil a dobrý zákrok si připsal M’Bohli. Po půlhodiny se připomenul Walter, zastavilo ho ale břevno! První poločas sice skončil jen jednobrankovým vedením Porta, to však bylo jasně lepší.

Začátek druhého poločasu se však Portu nevyvedl, CSKA si vytvořilo první nebezpečnější šanci, a ta hned skončila v síti. Spas Delev se trefil parádně - 1:1. Porto ale nenechalo nic náhodě, a brzy si vedení vzalo zpět. Po standardní situaci se dostal k míči Ruben Micael a dal na 2:1 pro Porto. Zanedlouho mohli domácí zvýšit, Falcao byl faulován v pokutovém území, ale nařízenou penaltu sám neproměnil. Porto do konce zápasu udeřilo ještě jednou, tečku za skupinovou fází Evropské ligy udělal James Rodriguez - 3:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Lorcan

výsledek je mi ukradenej, jen ať neskóruje Falcao, aby ho mohl Necka urvat v tabulce střelců

Reagovat
FC Porto FC

3:1 a Falcao dá dva fíky

Reagovat
Marv

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele