základní skupiny - skupina E
15.12.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Sheriff Tiraspol 0:0

Fotbalisté Dynama Kyjev i přes remízu 0:0 s moldavským Šerifem Tiraspol zůstali na prvním místě skupiny E. Borisov totiž v souběžně hraném klání prohrál v Alkmaaru, a tak domácí tabulku vyhráli o bod před běloruským celkem. Hosté skončili s pěti získanými body na posledním místě, dva body za třetím Alkmaarem.

Výsledek tomu příliš nenasvědčuje, hrál se ale opravdu pohledný fotbal plný záživných akcí a šancí. Kaňka na tomto střetnutí spadla jen na konečné skóre, škoda pro diváky, kteří se gólu nakonec nedočkali. Musíme ještě podotknout, že to bylo vlastně Dynamo, kdo by si především za své ofenzivní, nebojácné a nebezpečné choutky zasloužilo vsítit nějakou tu branku a zvítězit.

Jednu jedinou vyloženější šanci si v zápase dokázal vytvořit hostující Šeriff. Ona chvíle nastala v první půli, z opravdu dobré pozice pálil Volkov, ale Šovkovskij se v bráně bát nemusel, střela totiž letěla jen vedla. Domácí brankář se jinak vůbec nezapotil, za celých devadesát minut na něj totiž soupeř nevyslal jediný pokus. Byl možná ještě více promrzlejší než samotní brankoví rozhodčí. A že ti toho opravdu tolik nenaběhají.

Od té doby útočil jen ukrajinský celek. Pochválit musíme také gólmana Tiraspolu, šikovného chlapíka jménem Dmitrij Stajila. Nejprve hostující Nelson hezky zabránil střele Milevskijeho, poté pálil Betao těsně nad bránu. Ani veterán Ševčenko zatím nenašel dobrou mušku, po něm zase Milevskij gólmana Stajilu ještě cíleně neohrozil.

Jarmolenko to zkoušel z dálky, ale přidal se jen ke svým neúspěšným kolegům, něco podobného předvedl také Jeremenko, ale ani on prostě do brány nezamířil. Do poločasu se ve velké příležitosti ocitl ještě Milevskij, ale znovu se mu do cesty postavil obránce Nelson, tiraspolský bodygárd večera.

Až po obrátce byl Stajila dost zaměstnáván. Ve 49. minutě zlikvidoval střelu Jarmolenka, poté lapil a zabránil několika dalším šancím Dynama, které na soupeře vyvinulo až nesnesitelný tlak. V 67. minutě se potvrdilo, že dneska se kyjevským borcům v koncovce prostě nedaří, Brazilec Franca zase mířil vedle.

Ani ve zbývajících minutách se Dynamo zaslouženého gólu nedočkali, sám z nebe zkrátka nespadl a ani Děda Mráz, jenž už zajisté zbrojí v plné síle na Vánoce, toužebný dárek hráčům ani fanouškům nenadělil. Ševčenkovu střelu polapil snadno Stajila, Jarmolenko taktéž na tohohle brankáře nevyzrál, a tak Šeriff doslova a dopísmene vydřel v Kyjevě bod.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 odplata jak má bejt.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jesis to su kkti

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

to zařvalo tiketů

Reagovat
cristiano.K.

to bylo keců z odplatou

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu se hrálo na jednu branku, ale nesouhlasím s tím, že měl Šerif jen jednu šanci. Ve druhém poločase měli velkou tutovku, kdy šel sám na brankáře Šovkovského útočník hostů, ale domácí brankář míč skvěle vyrazil. Možná by nebylo od věci skutečně sledovat celý zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc právě Šovkovskij byl na stránkách Dynama dle fanoušků vyhlášen mužem zápasu za Dynamo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele