Bundesliga - souhrn 8. kola

21.11.2020, 17:27, aktualizováno 22.11.2020, 19:56
Komentáře a souhrny
Erling Håland (© AFP)
Vedoucí Bayern Mnichov doma překvapivě ztratil remízou s Brémami. Na průběžné druhé místo se posunul Dortmund, který deklasoval Herthu výsledkem 5:2, na čemž se čtyřmi góly podílel Håland. Venku uspěl také Leverkusen, jenž vyhrál v Bielefeldu, zatímco RB Lipsko pouze remizovalo ve Frankfurtu. Union Berlín opět zvítězil, tentokrát na hřišti Kölnu. Tři body má Wolfsburg, zatímco Hoffenheim se nakonec rozešel se Stuttgartem po výsledku 3:3...

1. FC Köln - Union Berlín 1:2

22.11.2020 18:00

Góly: 36. Ellyes Skhiri - 27. Taiwo Awoniyi, 72. Max Kruse

Hráči Unionu Berlín potvrdili dobrou formu a z výjezdu na stadion Kolína vezou další tři body. O výhře 2:1 po nepříliš atraktivním průběhu utkání rozhodl ve druhém poločase dorážkou vlastní penalty útočník Kruse.

Liduprázdný RheinEnergieStadion vskutku nebyl dějištěm nijak vzrušující podívané. První větší šance se urodila ve 27. minutě, kdy Kruse naskočil na nakopávaný míč a prodloužil jej za sebe.

Po několika odrazech od domácích obránců se k zakončení dostal Taiwo Awoniyi a mezi nohama skákajícího brankáře Horna jej poslal k levé tyči. Pro nigerijského hosta z Liverpoolu to byla vůbec první trefa v dresu Unionu.

Vítězná však nebyla. O to se o devět minut později postaral tuniský záložník Ellyes Skhiri, který se po standardce rozehrávané Ondrejem Dudou nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci ve vápně a hlavou vyrovnal.

Rozhodující akce přišla ve druhé půli, konkrétně v 72. minutě. Max Kruse se ocitl úplně sám ve vápně, zpracoval si centr z pravé strany a chystal se zakončit. Záchranářským faulem mu v tom ale zabránil záložník Özcan, nicméně hosté získali šanci kopat penaltu. Tu Kruse neproměnil - jeho střelu k pravé tyči Horn vyrazil, dvaatřicetiletý útočník Unionu se však dostal k dorážce, ze které už nezaváhal a poslal tak svůj tým do vedení.

To už Berlíňanům vydrželo a třetí výhra v řadě je udržela na pátém místě tabulky. Kolín naopak ani v osmém zápase v sezóně nezvítězil a je jen o skóre předposlední.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:3

22.11.2020 15:30

Góly: 63. Nils Petersen - 2. Jean-Philippe Mateta, 34. Jean-Philippe Mateta, 40. Jean-Philippe Mateta

Série zápasů bez výhry je pro Mohuč minulostí. Prvního úspěchu v nové sezóně se dočkala na půdě Freiburgu, kde domácí mužstvo zejména v prvním poločase dokonale zaskočila a díky hattricku francouzského útočníka Jeana-Philippa Matety si odváží tři body za vítězství 3:1.

Domácí do utkání nastoupili ve speciálních dresech se jmény fanoušků. Nestačili si je však ještě ani pořádně propotit a už s Mohučí prohrávali. Již ve druhé minutě záložník Barreiro skvělou přihrávkou mezi obránce našel rozeběhnutého Matetu a ten pohotově prostřelil vybíhajícího brankáře Müllera.

Třiadvacetiletý Francouz do zápasu vstoupil s mimořádnou gólovou slinou. Už ve dvanácté minutě mohl náskok svého týmu zdvojnásobit, když ve vápně nádherně obešel bránícího Sallaie, následnou tvrdou ránu mu však tentokrát domácí gólman zlikvidoval.

Druhou gólovou radost si tak hosté mohli vychutnat až v 35. minutě, byť tentokrát to bylo i s dávkou štěstí. Tvrdou ránu Robina Quaisona zpoza vápna totiž Müller vyrazil přímo před nikým nehlídaného Matetu, kterému stačilo pohodlně míč uklidit do odkryté brány.

O pět minut později už Mateta oslavoval hattrick. Předcházela tomu další rychle sehraná akce, na jejímž konci jej Boëtius vybídl přesnou přihrávkou do vápna a Francouz chladnokrevně zakončil ke vzdálené tyči.

Domácí v prvním poločase nepředvedli téměř nic, co by stálo za zmínku, po rychlém gólu působili jako opaření a do šaten tak po pětačtyřiceti minutách odcházeli za stavu 0:3.

Do druhé půle vstoupila družina Christiana Streicha o poznání aktivněji, paradoxně to však byli opět hosté, kdo mohl své vítězství definitivně potvrdit čtvrtým gólem. V 61. minutě dostal další průnikovou přihrávku do vápna Mateta, tentokrát však z velkého úhlu trefil jen tyč.

O dvě minuty později zažehli malou jiskru naděje domácí. Tvrdou ránu Sallaie totiž brankář Zentner pouze vyrazil do strany, kde se k míči jako první dostal Nils Petersen a dorazil jej do brány.

Freiburg ve druhém poločase zcela kontroloval hru, obrana Mohuče však působila velmi organizovaně a do žádných velkých šancí svého soupeře nepouštěla. V samotném závěru se ještě Petersenovi přeci jenom podařilo dostat míč do sítě, podle rozhodčího tomu však předcházel faul na brankáře a gól tak uznán nebyl.

Mohuč tak po koncentrovaném výkonu vybojovala první vítězství v sezóně, z premiérového triumfu na její lavičce se radoval také trenér Lichte. V tabulce se díky tomu Die Nullfünfer odrazili z posledního místa a aktuálně jsou patnáctí. Freiburg je na tom po třetí porážce v řadě jen o jedno místo lépe.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Dortmund 2:5

21.11.2020 20:30

Góly: 33. Matheus Cunha, 79. Matheus Cunha (pen.) - 47. Erling Haaland, 49. Erling Haaland, 62. Erling Haaland, 70. Raphaël Guerreiro, 79. Erling Haaland

Hráči Herthy BSC se náporu favoritů z Dortmundu vydrželi bránit jen pětačtyřicet minut. Po mdlé první půli na domácím stadionu překvapivě vedli, potom se však spustila severská lavina jménem Erling Håland, který čtyřmi góly dovedl Borussii k vítězství 5:2.

První poločas se nesl ve znamení poctivé obrany domácích, přes kterou útočná letka Borussie nedokázala najít cestu k vážnému ohrožení branky. Jediná větší šance žlutočerných se tak zrodila v 17. minutě, kdy se po zblokované střele Hålanda k dorážce dostal Marco Reus a tvrdou ranou z voleje protáhl brankáře Schwolowa.

K dalšímu zakončení se ale hosté ne a ne dostat a tak přišel blesk z čistého nebe na druhé straně. Po ubráněné standardce domácí vyrazili kupředu, Lukebakio za půlkou vyhrál souboj o míč a předložil jej Matheusi Cunhovi, jehož tvrdá rána z velké dálky zaplavala přesně k Bürkiho levé tyči.

Do druhé půle tak Hertha šla s plánem ubránit jednogólový náskok. Stačilo však pár minut a tento plán se zhroutil jako pomyslný domek z karet. Sotva rozhodčí zahájil druhý poločas, probudil se totiž norský uragán jménem Erling Håland, který hattrickem během čtvrt hodiny veškeré naděje domácích na bodový zisk utnul.

Čerstvý vítěz ocenění Golden Boy Award za nejlepšího hráče do 21 let v evropských soutěžích se poprvé trefil už po dvou minutách, kdy mu po rychle sehrané akci z pravé strany Emre Can naservíroval míč před prázdnou bránu.

Trvalo to jen další dvě minuty a Borussia už vedla. Håland se tentokrát odpoutal od domácí obrany, počkal si na nezištnou přihrávku Juliana Brandta a tvrdou střelou ke vzdálené tyči propálil Schwolowa.

Obrana Herthy byla jako opařená horkou vodou, což se Hålandovi náramně hodilo do krámu. Svůj druhý bundesligový hattrick norský supertalent zkompletoval v 62. minutě, kdy po nejisté rozehrávce domácích získal míč a přes padajícího Schwolowa s ním protančil až k zakončení do odkryté brány.

Další rána přišla o osm minut později. Meunierův centr před bránu sice srazil Pekarík, k pohotové dorážce se ve skluzu ale dostal portugalský křídelník Raphaël Guerreiro a bylo to už 1:4.

Malá naděje pro domácí přišla v 79. minutě, kdy se po souboji s Akanjim ve vápně skácel k zemi domácí záložník Guendouzi a sudí odpískal penaltu. S tou si Cunha poradil, náznakem střely poslal Bürkiho na stranu, načež bezpečně snížil na 2:4.

Tento stav však trval pouze čtyřiačtyřicet sekund. Střídající mladík Jude Bellingham ve skluzu propasíroval míč na nabíhajícího Hålanda a ten už počtvrté nekompromisně propálil brankáře Schwolowa.

Gólman Herthy si alespoň trochu spravil chuť o tři minuty později, kdy skvělým zákrokem zlikvidoval střelu z pravé strany, kterou vyslal další teenager v dresu Dortmundu, Američan Giovanni Reyna.

K velkolepému Hålandovu představení pak Borussia přidala ještě jeden historický okamžik. V 85. minutě norského útočníka na hřišti vystřídal Youssoufa Moukoko, který se den po svých šestnáctých narozeninách stal nejmladším hráčem v bundesligové historii.

Společně se svými spoluhráči tak mohl oslavit vysoké vítězství 5:2, díky kterému se Dortmund vrátil na druhé místo a vedoucímu Bayernu se přiblížil na rozdíl jediného bodu. Hertha je po páté porážce v sezóně až třináctá.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 1:1

21.11.2020 18:30

Góly: 43. Aymen Barkok - 57. Yussuf Poulsen

Od roku 2017 se Lipskua nikdy nepodařilo zvítězit ve Frankfurtu. A nic na tom nezměnil ani tenhle zápas, v němž uhrálo konečnou plichtu. Odmítlo tak zároveň dotáhnout se bodově na vedoucí Bayern, který odpoledne nečekaně remizoval s Werderem. Domácí poslal do vedení Aymen Barkok, hosté pak po přestávce stačili jen snížit díky Yussufovi Poulsenovi.

Svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna nepůsobili na hřišti výrazně aktivněji, možná lépe řečeno, nebezpečněji, a více jak jednoho vstřeleného gólu se nedočkali. Eintrachtu přitom měli zrovna v Deutsche Bank Parku co oplácet, neboť loni tam se svým protivníkem hned dvakrát prohráli, přičemž v únoru znamenala konečná porážka konec působení v DFB-Pokalu.

Mužstvo kouče Adolfa Hüttera přežilo několik šancí svého soka v průběhu prvního poločasu a poté ho chytře vyučilo z produktivity. Třeba v 15. minutě se Die Roten Bullen osmělili zásluhou Daniela Olma, jeho pokus ale zablokoval bek N'Dicka. Ve 35. minutě se pokoušel změnit bezbrankový stav Angeliňo, avšak jeho střela skončila vedle prostoru tří tyčí.

Frankfurt zahrozil během první půle dvakrát. Ve 22. minutě se ještě neprosadil Hinteregger, který svou hlavičkou zamířil mimo bránu, nicméně dvě minuty před obrátkou se již podařilo rozvlnit síť Barkokovi. N'Dicka poslal v rámci přímého volného kopu dlouhý nákop dopředu, balón propadl až k jeho spoluhráči, který si následně věděl rady před gólmanem Gulácsim.

Hosté odpověděli na tohle inkasování v 57. minutě. Angeliňo zleva vyslal centr do pokutového území, tam si naběhl Poulsen, jenž míč protečoval z nesnadného postavení ke vzdálenější tyčce. V 78. minutě z blízkosti neskóroval André Silva, jehož vychytal Gulácsi, a naopak v 88. minutě smutnilo Lipsko, poněvadž Poulsen na Trappa napodruhé nevyzrál.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 1:1

21.11.2020 15:30

Góly: 62. Kingsley Coman - 45. Maximilian Eggestein

Bayern podruhé v této sezóně napříč všemi soutěžemi zaváhal. V září padl vysoko na půdě Hoffenheimu, tentokráte nečekanou ztrátu zaznamenal na vlastním stadionu, neboť proti Werderu se střelecky prosadil pouze Kingsley Coman. Ten stačil zareagovat na první branku soupeře Maximiliana Eggesteina ze závěru prvního dějství, a tak se urodila konečná plichta.

Podíváme-li se přitom na vzájemné statistiky, patří hosté k vůbec nejoblíbenějším protivníkům bavorského klubu. Ve dvaadvaceti vzájemných utkáních v řadě, a to včetně soubojů v DFB-Pokalu, vždy zvítězil! Když Brémy s německým gigantem naposledy aspoň remizovaly, psal se říjen roku 2010. Po více jak deseti letech tedy ukončily pořádně nelichotivou bilanci.

Možná že na domácích se jednoduše podepsala skutečnost náročného programu, která byla v jejich případě způsobená i nedávnou reprezentační přestávkou. Mnoho hráčů, působící v dresech své země napříč celým světem, nemuselo být v ideální kondici. Ačkoli Die Roten očekávaně drželi daleko více míč na svých kopačkách, převahu na place nevyužili k výhře.

Hosté se favorita tohoto duelu v žádném případě nezalekli a už v 16. minutě se musel mít dost na pozoru Neuer. Na brankové čáře gólman Stern des Südens reflexivně zlikvidoval svýma nohama pokus z voleje od Sargenta, přičemž poté lapil asi ještě lepším způsobem následnou střelu Bittencourta, leč tahle branka by případně stejně ve finále neplatila kvůli ofsajdu.

Svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka, kteří už od 19. museli hrát bez zraněného Hernándeze, během úvodní pětačtyřicetiminutovky hrozili opravdu jen sporadicky. Ve 24. minutě se přitom opět ozval jejich sok, avšak Bittencourt nenasměroval míč do prostoru tří tyčí. Až ve 31. minutě si vytvořil šanci též Bayern, podnikajícího Musialu ale zastavil bránící Gross.

V závěru prvního poločasu se dobře působící Werder dočkal své odměny. Kolem protihráče Javiho Martíneze se prohnal na pravé straně Sargent, přihrál pak do šestnáctky do vyložené pozice Eggesteinovi, jenž překonal marně se natahujícího Neuera svou levačkou. Krátce po obrátce mohl srovnat stav z dálky pálící Douglas Costa, orazítkoval ovšem jenom břevno.

V 62. minutě se přece i Bayern dočkal svého přesného zásahu, sbíhající si Coman zužitkoval svou hlavou jemný oblouček od Goretzky. Více gólů však mužstvo kouče Floriana Kohfeldta, který mimochodem prožíval své jubilejní 100. bundesligové utkání v roli šéfa lavičky, neinkasovalo, a prodloužilo tak svou slušnou šňůru neporazitelnosti už na sedm klání v řadě.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:1

21.11.2020 15:30

Góly: 5. Florian Neuhaus - 88. Daniel Caligiuri

"Hříbata" šla do vedení zásluhou brzkého gólu, jenže až do závěrečného hvizdu nedokázala přidat další. Střelecká nemohoucnost pokračovala i po sedmašedesáté minutě, kdy byl vyloučen Framberger. A naplno se vymstila v samotném závěru, když upravil na konečných 1:1 Daniel Caligiuri.

Na první šanci se v Borussia-Parku čekalo pouhých dvacet sekund. Ruben Vargas pobídl Alfreda Finnbogasona, jenž pozorného Sommera nepřekonal. V 5. minutě neudržel Rafał Gikiewicz střelu Breela Embola. Larse Stindla sice polský gólman ještě vychytal, nicméně dorážka z kopačky Floriana Neuhause byla až příliš razantní a přesná - 1:0.

Po dvaceti minutách hry se v dobré pozici ocitnul Herrmann, ale augsburgská svatyně mu byla malá. Následně přišla řada na jeho spoluhráče Embola, který pro změnu netrefil ideálně. Úvodní pětačtyřicetiminutovka už další pozoruhodné situace nepřinesla, a tak šli domácí do šaten s těsným náskokem.

Po změně stran se jako první připomněl znovu Embolo. Psala se šedesátá minuta, když orazítkoval vnější stranu tyče. V 54. minutě se Heiko Herrlich odhodlal k velice nepodařenému střídání. Stáhl Roberta Gummyho a na hrací plochu vyslal Raphaela Frambergera. Pětadvacetiletý obránce inkasoval po osmi minutách první, a pět minut poté i druhou žlutou kartu, když podrazil prchajícího Embola.

Die Fuggerstädter si i v deseti dokázali vypracovat šance. Rani Khedira ztroskotal na Sommerovi. Na druhé straně selhal Embolo. A o výsledku tohoto klání rozhodla 88. minuta. V ní si neskutečně zbrkle počínali domácí obránci. Letící odražený míč se dostal na pravou stranu ke Caligiurimu, jenž se do něj opřel z první pravačkou. Oscar Wendt střelu mírně tečoval. Yann Sommer si sice na balon sáhl, jenže v cestě do sítě mu nezabránil - 1:1.

FCA si tedy se štěstím připisuje alespoň remízu. Za týden v domácí WWK Areně přivítá nevyzpytatelný Freiburg. Gladbach ztráta dvou bodů proti oslabenému soupeři jistě mrzí. Na druhou stranu se dvanácti body po osmi utkáních nic není ztraceno. Tím spíše, že o příštím víkendu zavítá do Borussia-Parku trápící se Schalke.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 3:3

21.11.2020 15:30

Góly: 16. Christoph Baumgartner, 48. Ryan Sessegnon, 70. Andrej Kramarić (pen.) - 18. Nicolás González, 27. Silas Katompa Mvumpa, 90+3. Marc-Oliver Kempf

Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně byl k vidění velmi atraktivní souboj, který ovšem nakonec vítěze nepoznal. Hoffenheim tak zůstává v dolní polovině tabulky, zatímco VfB má s jedenácti body stále na dohled pohárové příčky.

Už v 5. minutě měli hosté hned dvojitou příležitost ke skórování, nicméně ani Silas Wamangituka, ani Daniel Didavi se v hrdiny okamžiku neproměnili. Po patnácti minutách hry tedy udeřilo na opačném pólu. Ke Christophu Baumgartnerovi se vrátila jeho blokovaná přihrávka, díky čemuž se dostal do výhodné pozice. Na hranici šestnáctky zvolil zakončení placírkou pravé nohy k bližší tyči, kam Gregor Kobel nedosáhl - 1:0.

Svěřenci Sebastiana Hoeneße se mohli radovat pouhé dvě minutky. Nicolás González se na straně pokutového území odhodlal k individuální akci, během které přešel přes tři protihráče, aby po zemi zakončil - 1:1. Také následující akce klubu z Bándeska-Württemberska byla gólová. Běžela sedmadvacátá minuta, když Didavi našel svým centrem ve vápně Gonzáleze, jenž hlavičkoval pouze do břevna. Balon se odrazil k Wamangitukovi, který nejprve mířil jen do pravé tyče, nicméně díky dalšímu šťastnému odrazu dostal možnost zjednat nápravu, kterou už nepohrdl - 1:2.

Aktivní González se pak bohužel pro Stuttgart zranil. Krátce poté se střelou z dálky přispěchal Baumgartner. V devětatřicáté minutě ještě musel Oliver Baumann po výborné kombinaci skvěle zasahovat proti pokusu Silase Wamangituky. Tým Pellegrina Matarazza tedy vstupoval do druhého dějství s jednobrankovým náskokem.

Ale přišel o něj už necelé tři minuty po změně stran. Ryan Sessegnon se vřítil do šestnáctky a z úhlu prostřelil Kobela - 2:2. Gólman ve službách hostujícího celku musel po hodině hry zasahovat proti Kramarićovi. V minutě sedmdesáté se nešikovného faulu na útočícím Grillitshovi ve vlastním vápně dopustil Waldemar Anton. Nařízené penalty se chopil Andrej Kramarić. A protože si počkal, mohl slavit svůj sedmý gól v sezoně - 3:2.

Teď byla tedy znovu řada na Stuttgartu. Wataru Endo nepálil nebezpečně, jenže jeho šanci tečoval Nordtveit, který pak mohl děkovat Baumannovi, že balon dokázal vytáhnout nad břevno. V nastaveném čase se kulatý předmět odrazil k Marc-Oliveru Kempfovi, jenž přízemní střelou zpoza obránce cílil naslepo přesně k pravé tyči - 3:3. VfB se raduje, zatímco TSG lituje ztráty dvou bodů.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 0:2

21.11.2020 15:30

Góly: 3. Wout Weghorst, 24. Xaver Schlager

Mizérie klubu z Gelsenkirchenu pokračuje. I po osmém kole pořád čeká na první výhru a zůstává v sestupové zóně. Naopak "Vlci" mají po dalším povedeném představení jistotu, že po tomto víkendu setrvají na pozici zaručující účast v Evropské lize.

Je pravda, že brzký gól častokrát vystaví mužstvu, které inkasuje, velkou čáru přes rozpočet. Přesně to se přihodilo družině Manuela Bauma. Běžela třetí minuta, když Admir Mehmedi pobídl Xavera Schlagera, jehož střelu srazil Matija Nastasić na rohový kop. Maximilian Arnold centroval přesně na hlavu Woutera Weghorsta, který ve spolupráci s tyčí zajistil Wolfsburgu vedení - 0:1.

Holandský útočník byl při chuti a už za pět minut mohl skórovat podruhé, kdyby ovšem nemířil jenom do boční sítě. Frederik Rönnow se mezi třemi tyčemi rozhodně nenudil, neboť během první dvacetiminutovky ho ještě zaměstnali Baku, Arnold a především Renato Steffen, jehož hlavičku se podařilo zlikvidovat.

Ve 24. minutě už byl však krátký na Schlagerův volej, kterým zakončil rychlý wolfsburgský protiútok - 0:2. Teprve potom se Schalke probudilo a do konce úvodního poločasu si vytvořilo tři dobré šance, v nichž postupně selhali Nastasić, Paciência a Benito Raman, který krátce předtím vystřídal Amineho Harita.

Bezprostředně po startu druhého dějství se do výborné příležitosti dostal Mark Uth. Jeho hlavička ale těsně minula branku. V 63. minutě se před Rönnowem ocitnul Weghorst, avšak muž v rukavicích vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. Na druhé straně to neúspěšně zkoušel Gonçalo Paciência. V samotném závěru ještě Raman napálil břevno. I tak v Gelsenkirchenu vědí, že za týden budou muset proti Gladbachu podat lepší výkon. Svěřenci Olivera Glasnera přivítají doma Werder Brémy.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 1:2

21.11.2020 15:30

Góly: 47. Lukas Hradecky (vl.) - 27. Leon Bailey, 88. Aleksandar Dragović

Leverkusen hraje ve výborné formě, o čemž se mohli přesvědčit borci hájící dres Bielefeldu, třebaže o bod přišli až v závěru utkání. Šestá porážka v řadě jenom potvrzuje předsezónní spekulace, že Die Arminem budou hrát především o záchranu.

Die Werkself si nepřipouštěli, že by mohli v tomto klání zaváhat. S první střelou však čekali až do 15. minuty, kdy to zkoušel Moussa Diaby. Další dobrá možnost přišla na pořad odpoledne ve 27. minutě a už byla gólová. Leon Bailey si jednoduše vyměnil balon s Florianem Wirtzem a tvrdou ranou pod břevno poslal hosty do vedení - 0:1.

Už za tři minuty padl po kontaktu se Sinkgravenem v soupeřově šestnáctce na zem Ritsu Doan, nicméně ke škodě Arminie se penalta nepískala. O poločase musel střídat Lars Bender, přičemž jeho bratr a dvojče Sven ho napodobil pět minut po startu druhého dějství. Místo něj přišel na trávník pozdější hrdina Alexandar Dragović.

V té době už svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav, jelikož ve 47. minutě se Lukas Hrádecký po Sinkgravenově malé domů ukopl tak mimořádně, že z toho byl vlastní gól - 1:1. Svěřenci trenéra Uweho Neuhause pak zodpovědně bránili, takže se hosté jen velmi obtížně propracovávali do nějaké vyložené šance.

Nakonec se zaslouženého druhého zásahu dočkali. V 88. minutě se hráči Bayeru dostali po centru do vápna hned ke dvěma střelám. Tu první ještě Stefan Ortega vyrazil. Jenže pouze k Dragovičovi, který si kulatý předmět zpracoval, aby ho pravačkou poslal k tyči - 1:2. Ve zbývajících minutách už pro Boszovu skvadru nebyl problém vedení udržet.

Pro Leverkusen to byla pátá výhra v sezoně, na kterou bude chtít bývalý klub Michala Kadlece navázat za týden, kdy do BayAreny přijede Hertha BSC. Ještě předtím se ale v rámci Evropské ligy střetne s Hapoelem Beer-Sheva. Oproti tomu Arminia, kteří zatím vstřelili nejméně branek ze všech bundesligových týmů, se pokusí uhrát přijatelný výsledek v Red Bull Areně v Lipsku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov861128:1219
2.Borussia Dortmund860220:718
3.Bayer Leverkusen853016:918
4.RB Lipsko852116:517
5.Union Berlín843118:815
6.VfL Wolfsburg83509:514
7.Borussia Mönchengladbach833213:1312
8.VfB Stuttgart825116:1211
9.Werder Brémy825110:1011
10.FC Augsburg832310:1111
11.Eintracht Frankfurt825111:1311
12.TSG Hoffenheim822414:158
13.Hertha BSC821515:187
14.SC Freiburg81349:196
15.1. FSV Mainz 05811610:214
16.Arminia Bielefeld81165:174
17.1. FC Köln80358:143
18.Schalke 0480355:243

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Brémy

Reagovat
20fredy20

Aston Villa 7

Reagovat
Müllered

Proč dostává Choupo minuty na úkor Zirkzeeho? Kde je nějaká přidaná hodnota? Proč nedostane Roca ani minutu? Potěšil mě JaviMar, minulou sezonu vypadal, že už to fyzicky nedává, letos je to mnohem lepší. Zklamal mě hlavně Thomas, zrovna v dnešním rozestavení bych čekal, že bude víc vypomáhat Leonovi.

Reagovat
db18

Ale Thomas v 4-1-4-1 moc vidět nebývá no.

Reagovat
20fredy20

Ja hlavne nechapem naco sa kupoval, absolutne zbytocne peniaze a plat.

Reagovat
cologneFC

Zirkzee má namierené k nám na hosťovanie. Som zvedavý...

Reagovat
Bayern +

do bodky súhlas

Reagovat
vladino10

Pozri si v akých kluboch Chuopo na sklonku kariéry hra(l) bez toho aby podaval nejaké extra výkony. Ma najlepšieho agenta na svete, čo sa čuduješ

Tak či tak aspoň za mňa je zatiaľ Chuopo kvalitnejší hráč ako Zirkzee, za mňa Čupo dvojka a Zirkzee hosťovanie, tých zopár minút čo mu berie Čupo by mu aj tak v rozvoji extra nepomohlo.

Reagovat
Psy_cho

Flick říkal, že se musí Roca naučit systém FCB, že není takticky připraven.

Reagovat
db18

Za to Sarr ano...

Reagovat
stas87

Netesi ma tolko ten bod, tesi ma ovela viac herny prejav, odvaha, odhodlanie nehrat ulohu pasivneho mancaftu, ktory sa poserie 100 km pred AA. Ano viem, poslednych sest zapasov skoncilo siestimi prehrami so skore 3:28. 19x po sebe s Bayernom v BL bez bodu, oni si casto zastrielali a Werder v roli sparingpartnera.

Po polcase som si vravel, ze by bolo fajn drzat v takej 75. minute drzat taky vysledok, ktory by v nadstavenom case bol taky, ze by sa zo zaverecneho tlaku podarilo vyrovnat. Skratka aby to v tom case nebolo o tom, ze Bayern drzi loptu a my odpadneme fyzicky aj psychicky. Ked bezal Sargent na Neuera a mohol to rozhodnut, vravel som si, napal mu to na hlavu, lebo on pokryje spodok. Co uz, Neuer podrzal a tak vezieme bod. Celkom skoda situacii, ake mal Bittencourt v prvej polke ci slabe zakoncenie Rashicu v 47. minute. Ta remiza tak nejako odpoveda celkovemu priebehu, fakt skoda ze polka nebola 0-2.

Bittencourt absolutne iny hrac oproti minulej sezone, nechapem co sa s nim stalo ale stava sa klucovym hracom, odchod Klaassena sa zrejme podari nahradit prave Leom a Sargentom. Ten napreduje rovnako, ako kedysi Selke ale ten mal skuseneho partaka v Di Santovi, Sargent nikoho takeh nema, pretoze Füllkrug je zasa zraneny. Po sezone bude problem udrzat ho, ak bude pokracovat vo vykonoch ktore aktualne podava. Eggestein sa prebral, zacina pripominat toho Eggesteina zo sezony 18/19. Trvalo to, ale je zrejme spät, naopak si myslim, ze dny Osaka su zratane. V tom co sa teraz hra, on skratka nema miesto a hravat nebude. Musi ale vsetci ostat zdravotne fit, hlavne v ofenzive pretoze ta zasa tolko neziari a na golov sa nadrieme fakt dost.

Dnes Flick nastastie rotoval a nedal do zakladu Saneho a Gnabryho ale Musialu a Costu. Postrazeny bol Lewandowski dost dobre, aj Mülller nebol tolko vidiet. A ten pokrok v braneniu je jasne badatelny. Po standartkach supera sa uz tolko neinkasuje, co je vyrazny posun k lepsiemu a ani uz super nema tolko sanci pri centroch. Aj ked Moisanerov vlastny gol z posledneho domaceho zapasu a dnes Coman hovori o niecom inom. Rozdiel medzi tymto Werderom a spodkom BL v tejto sezone je prave kvalitna robota vsetkych hracov smerom dozadu. Preto zatial neprisiel ocakavany prepad tabulkou ale naopak, rastie naskok na priamy zostup aj na baraz.

Niekedy je fakt lepsie nerobit unahlene rozhodnutia a neurobit cistku v kadri alebo vo vedeniu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvoje rozbory, to je fakt zoufalost. To, že víš o fotbale totální tužku asi ale už všichni vědí.

Reagovat
stas87

Viem ze to bude zbytocne, snazit sa s tebou viest nejaku konstruktivnu debatu, kedze tvoje svet a tvoje vnimanie futbalu sa obmedzuje len na to, urazit oponenta a pisat kokotiny ako wow, neskutecny humor a podobne...ale aj tak to s tebou skusim. S cim presne nesuhlasis v mojom komentari?

Reagovat
Nickname 9

Nevíte co je s Lucasem?

Doufám že to není nějak vážný má fakt formu

Reagovat
db18

Pohmožděný záda.

Reagovat
Werkrider

Dnes si rozdelenie úloh hrdina/noob Hradecký s Dragovičom otočili.

Som presvedčený o tom, že Bielefeld mal kopať v prvom polčase penaltu.

Mimochodom, neviem čo je na tom pravda, nepodarilo sa mi to dohľadať, ale komentátori hovorili, že je to prvý krát v histórii keď tým skončil so strelami úplne na suchu? 0/0? Predtým držal "rekord" Werder proti Bayernu v 2014 s 1/0?

Reagovat
Seydou Doumbia

na livesportu má bielefeld 1/1...tak jak tedy?

Reagovat
dave30

Zřejmě za tu jedinou střelu považují ten vlastní gól.

Ale já pamatuji zápas v Anglii (myslím, že to bylo v Champu), kdy tým vyhrál 2:0 a v kolonce střel na branku měli 0. Dvakrát se to odrazilo od tyče a gólmana do branky a více střel neměli (třela do brankové konstrukce je jako střela mimo).

Reagovat
Seydou Doumbia

ty vole...kdo to byl?

Reagovat
dave30

Už nevím. Řekl bych tak 4-5 roků zpět. Nevím, jak by se to dalo najít.

Reagovat
andrew96

Co jsem viděl v Konferenzi, tak penalta pro Bielefeld jasná.

Reagovat
JackDaniels.

OT: Poprosim stream na Dortmund, vdaka

Reagovat
dave30

Moukoko okamžitě po 16. narozeninách první start v BL. Vystřídal toho, kterého bude muset nahradit, protože ten brzy přesídlí.

Reagovat
DieFohlenBMG

Dělají to tam velmi skvěle, až na ty přestupové částky

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude talent alespoň jako Hložek

Reagovat
DieFohlenBMG

PSchicky tam šel na 20 minut a byl v prostorech

Reagovat
PaYaB

a navíc mu Baumgartlinger sebral góla

Reagovat
DieFohlenBMG

To byla smůla a ten jeden odrazenej balon by tam s trochou zapasove praxe taky zametl. Ten kluk má velikou smůlu nejen na zranění, jinak je to world class útočník

Reagovat
smazaný uživatel

O kom se bavíš?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
PP

Ty voleeee.. BVB toto a já čumím na trapnou Barcu..

Reagovat
berliner

Mainz a Union zitra za 3 body

Reagovat
berliner

Tedy vlastne uz dneska

Reagovat
JozkokozleJ

Sa ti podarila nedela

Reagovat
JozkokozleJ

Union nielen dnes robi radost. Hraju velmi organizovane (Friedrich s Knochem si sadli) a v utoku to oproti minulej sezone vplyvom Kruseho uz tiez nie je o nahode. Trosku som sa obaval ich druhej sezony medzi elitou, ale prave podpisom Kruseho si stastiu sli vyrazne naproti

Reagovat
berliner

Reagovat
Kuchta

Håland

Letos bych titul hodně přál BVB

Reagovat
Rezan

Haland

To je super klučík. Kdyby vydržel v Bundelize sebere Mullerův rekord někdy kolem 30.

Reagovat
RadekVonCZE

Reyna-Haaland/Moukoko-Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nór nieje normálny :: eek::

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nór nieje normálny :: eek::

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha si vcera pokazila zapas nekoncentrovanostou pocas prvych piatich minut 2. polcasu, kedy Dortmund otocil. Prvy polcas herne velmi dobry a stav 1:0 zrejme zasluzeny. Organizovana a pevna defenziva a v utoku ukazali, ze vedia kombinaciami a individualne (hlavne Lukebakio a Cunha) trapit aj Dortmund. Po tej hluchej pätminutovke uz Hertha takticky nemohla a psychicky nedokazala hrat tak ako predtym.

Kazdopadne zapas v Augsburgu a prvy polcas proti BVB budi vo mne optimizmus, ze ten tim nadobuda svoju pozitivnu hernu tvar. A dost k tomu prispieva Guendouzi.

A chladnokrvnost Haalanda je na jeho vek mimozemska. Kazdy jeho pohyb je akoby ho vykonaval stroj. Mi to pripomina situaciu, ako ked ste v hre (trebars) FIFA 99 vedeli, ze takymto sposobom date gol na 95 %, tak presne on tak hra v reale. Este aj jeho beh a rychlost... Pohybom posobi, ze za sebou taha 10 vagonov. Mozno preto, ked sa rozbehne, je nakoniec ako lokomotiva.

Reagovat
herbage

Mě Haaland dostal v prvním poločase, jak byl před velkým vápnem zády k bráně, dostal míč do nohy a prvním dotykem se dostal za obránce a šel sám na kasu Kdyby ho tam další hráči Herthy nezanezastoupili a střelu nakonec nezblokovali, tak to byl gól. Kdybych to neviděl, tak neuvěřím

Reagovat
JozkokozleJ

To je prave ono. Je to stroj, ktory robi vsetko ucelne. Mal mozno tri dotyky s loptou v prvom polcase a dvakrat z toho bola velka hrozba pre Herthu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele