8. kolo
21.11.2020 15:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Marc-Oliver Kempf (© AFP)

Stuttgart zásluhou pozdní trefy připisuje čtvrtou remízu v řadě

Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně byl k vidění velmi atraktivní souboj, který ovšem nakonec vítěze nepoznal. Hoffenheim tak zůstává v dolní polovině tabulky, zatímco VfB má s jedenácti body stále na dohled pohárové příčky.

Už v 5. minutě měli hosté hned dvojitou příležitost ke skórování, nicméně ani Silas Wamangituka, ani Daniel Didavi se v hrdiny okamžiku neproměnili. Po patnácti minutách hry tedy udeřilo na opačném pólu. Ke Christophu Baumgartnerovi se vrátila jeho blokovaná přihrávka, díky čemuž se dostal do výhodné pozice. Na hranici šestnáctky zvolil zakončení placírkou pravé nohy k bližší tyči, kam Gregor Kobel nedosáhl - 1:0.

Svěřenci Sebastiana Hoeneße se mohli radovat pouhé dvě minutky. Nicolás González se na straně pokutového území odhodlal k individuální akci, během které přešel přes tři protihráče, aby po zemi zakončil - 1:1. Také následující akce klubu z Bándeska-Württemberska byla gólová. Běžela sedmadvacátá minuta, když Didavi našel svým centrem ve vápně Gonzáleze, jenž hlavičkoval pouze do břevna. Balon se odrazil k Wamangitukovi, který nejprve mířil jen do pravé tyče, nicméně díky dalšímu šťastnému odrazu dostal možnost zjednat nápravu, kterou už nepohrdl - 1:2.

Aktivní González se pak bohužel pro Stuttgart zranil. Krátce poté se střelou z dálky přispěchal Baumgartner. V devětatřicáté minutě ještě musel Oliver Baumann po výborné kombinaci skvěle zasahovat proti pokusu Silase Wamangituky. Tým Pellegrina Matarazza tedy vstupoval do druhého dějství s jednobrankovým náskokem.

Ale přišel o něj už necelé tři minuty po změně stran. Ryan Sessegnon se vřítil do šestnáctky a z úhlu prostřelil Kobela - 2:2. Gólman ve službách hostujícího celku musel po hodině hry zasahovat proti Kramarićovi. V minutě sedmdesáté se nešikovného faulu na útočícím Grillitshovi ve vlastním vápně dopustil Waldemar Anton. Nařízené penalty se chopil Andrej Kramarić. A protože si počkal, mohl slavit svůj sedmý gól v sezoně - 3:2.

Teď byla tedy znovu řada na Stuttgartu. Wataru Endo nepálil nebezpečně, jenže jeho šanci tečoval Nordtveit, který pak mohl děkovat Baumannovi, že balon dokázal vytáhnout nad břevno. V nastaveném čase se kulatý předmět odrazil k Marc-Oliveru Kempfovi, jenž přízemní střelou zpoza obránce cílil naslepo přesně k pravé tyči - 3:3. VfB se raduje, zatímco TSG lituje ztráty dvou bodů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele