8. kolo
21.11.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Schalke v domácím prostředí nestačilo na Wolfsburg

Mizérie klubu z Gelsenkirchenu pokračuje. I po osmém kole pořád čeká na první výhru a zůstává v sestupové zóně. Naopak "Vlci" mají po dalším povedeném představení jistotu, že po tomto víkendu setrvají na pozici zaručující účast v Evropské lize.

Je pravda, že brzký gól častokrát vystaví mužstvu, které inkasuje, velkou čáru přes rozpočet. Přesně to se přihodilo družině Manuela Bauma. Běžela třetí minuta, když Admir Mehmedi pobídl Xavera Schlagera, jehož střelu srazil Matija Nastasić na rohový kop. Maximilian Arnold centroval přesně na hlavu Woutera Weghorsta, který ve spolupráci s tyčí zajistil Wolfsburgu vedení - 0:1.

Holandský útočník byl při chuti a už za pět minut mohl skórovat podruhé, kdyby ovšem nemířil jenom do boční sítě. Frederik Rönnow se mezi třemi tyčemi rozhodně nenudil, neboť během první dvacetiminutovky ho ještě zaměstnali Baku, Arnold a především Renato Steffen, jehož hlavičku se podařilo zlikvidovat.

Ve 24. minutě už byl však krátký na Schlagerův volej, kterým zakončil rychlý wolfsburgský protiútok - 0:2. Teprve potom se Schalke probudilo a do konce úvodního poločasu si vytvořilo tři dobré šance, v nichž postupně selhali Nastasić, Paciência a Benito Raman, který krátce předtím vystřídal Amineho Harita.

Bezprostředně po startu druhého dějství se do výborné příležitosti dostal Mark Uth. Jeho hlavička ale těsně minula branku. V 63. minutě se před Rönnowem ocitnul Weghorst, avšak muž v rukavicích vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. Na druhé straně to neúspěšně zkoušel Gonçalo Paciência. V samotném závěru ještě Raman napálil břevno. I tak v Gelsenkirchenu vědí, že za týden budou muset proti Gladbachu podat lepší výkon. Svěřenci Olivera Glasnera přivítají doma Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele