8. kolo
21.11.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Zápas mezi Gladbachem a Augsburgem skončil nerozhodně

"Hříbata" šla do vedení zásluhou brzkého gólu, jenže až do závěrečného hvizdu nedokázala přidat další. Střelecká nemohoucnost pokračovala i po sedmašedesáté minutě, kdy byl vyloučen Framberger. A naplno se vymstila v samotném závěru, když upravil na konečných 1:1 Daniel Caligiuri.

Na první šanci se v Borussia-Parku čekalo pouhých dvacet sekund. Ruben Vargas pobídl Alfreda Finnbogasona, jenž pozorného Sommera nepřekonal. V 5. minutě neudržel Rafał Gikiewicz střelu Breela Embola. Larse Stindla sice polský gólman ještě vychytal, nicméně dorážka z kopačky Floriana Neuhause byla až příliš razantní a přesná - 1:0.

Po dvaceti minutách hry se v dobré pozici ocitnul Herrmann, ale augsburgská svatyně mu byla malá. Následně přišla řada na jeho spoluhráče Embola, který pro změnu netrefil ideálně. Úvodní pětačtyřicetiminutovka už další pozoruhodné situace nepřinesla, a tak šli domácí do šaten s těsným náskokem.

Po změně stran se jako první připomněl znovu Embolo. Psala se šedesátá minuta, když orazítkoval vnější stranu tyče. V 54. minutě se Heiko Herrlich odhodlal k velice nepodařenému střídání. Stáhl Roberta Gummyho a na hrací plochu vyslal Raphaela Frambergera. Pětadvacetiletý obránce inkasoval po osmi minutách první, a pět minut poté i druhou žlutou kartu, když podrazil prchajícího Embola.

Die Fuggerstädter si i v deseti dokázali vypracovat šance. Rani Khedira ztroskotal na Sommerovi. Na druhé straně selhal Embolo. A o výsledku tohoto klání rozhodla 88. minuta. V ní si neskutečně zbrkle počínali domácí obránci. Letící odražený míč se dostal na pravou stranu ke Caligiurimu, jenž se do něj opřel z první pravačkou. Oscar Wendt střelu mírně tečoval. Yann Sommer si sice na balon sáhl, jenže v cestě do sítě mu nezabránil - 1:1.

FCA si tedy se štěstím připisuje alespoň remízu. Za týden v domácí WWK Areně přivítá nevyzpytatelný Freiburg. Gladbach ztráta dvou bodů proti oslabenému soupeři jistě mrzí. Na druhou stranu se dvanácti body po osmi utkáních nic není ztraceno. Tím spíše, že o příštím víkendu zavítá do Borussia-Parku trápící se Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele