8. kolo
21.11.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kingsley Coman (© AFP)

Bayern podruhé v sezóně zaváhal, doma neporazil Werder

Bayern podruhé v této sezóně napříč všemi soutěžemi zaváhal. V září padl vysoko na půdě Hoffenheimu, tentokráte nečekanou ztrátu zaznamenal na vlastním stadionu, neboť proti Werderu se střelecky prosadil pouze Kingsley Coman. Ten stačil zareagovat na první branku soupeře Maximiliana Eggesteina ze závěru prvního dějství, a tak se urodila konečná plichta.

Podíváme-li se přitom na vzájemné statistiky, patří hosté k vůbec nejoblíbenějším protivníkům bavorského klubu. Ve dvaadvaceti vzájemných utkáních v řadě, a to včetně soubojů v DFB-Pokalu, vždy zvítězil! Když Brémy s německým gigantem naposledy aspoň remizovaly, psal se říjen roku 2010. Po více jak deseti letech tedy ukončily pořádně nelichotivou bilanci.

Možná že na domácích se jednoduše podepsala skutečnost náročného programu, která byla v jejich případě způsobená i nedávnou reprezentační přestávkou. Mnoho hráčů, působící v dresech své země napříč celým světem, nemuselo být v ideální kondici. Ačkoli Die Roten očekávaně drželi daleko více míč na svých kopačkách, převahu na place nevyužili k výhře.

Hosté se favorita tohoto duelu v žádném případě nezalekli a už v 16. minutě se musel mít dost na pozoru Neuer. Na brankové čáře gólman Stern des Südens reflexivně zlikvidoval svýma nohama pokus z voleje od Sargenta, přičemž poté lapil asi ještě lepším způsobem následnou střelu Bittencourta, leč tahle branka by případně stejně ve finále neplatila kvůli ofsajdu.

Svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka, kteří už od 19. museli hrát bez zraněného Hernándeze, během úvodní pětačtyřicetiminutovky hrozili opravdu jen sporadicky. Ve 24. minutě se přitom opět ozval jejich sok, avšak Bittencourt nenasměroval míč do prostoru tří tyčí. Až ve 31. minutě si vytvořil šanci též Bayern, podnikajícího Musialu ale zastavil bránící Gross.

V závěru prvního poločasu se dobře působící Werder dočkal své odměny. Kolem protihráče Javiho Martíneze se prohnal na pravé straně Sargent, přihrál pak do šestnáctky do vyložené pozice Eggesteinovi, jenž překonal marně se natahujícího Neuera svou levačkou. Krátce po obrátce mohl srovnat stav z dálky pálící Douglas Costa, orazítkoval ovšem jenom břevno.

V 62. minutě se přece i Bayern dočkal svého přesného zásahu, sbíhající si Coman zužitkoval svou hlavou jemný oblouček od Goretzky. Více gólů však mužstvo kouče Floriana Kohfeldta, který mimochodem prožíval své jubilejní 100. bundesligové utkání v roli šéfa lavičky, neinkasovalo, a prodloužilo tak svou slušnou šňůru neporazitelnosti už na sedm klání v řadě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern 3-0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Jsem se podíval na vzájemné zápasy za posledních 10 let a řekl jsem si, že už se to musí zlomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se dívám, s kým že bude hrát Bayern v 10. kole doma. LIPSKO. Nějakým Brémám nemusí dokazovat svoji sílu. To bude masakr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele