8. kolo
21.11.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Další výhra katapultovala Leverkusen na prozatímní druhou příčku

Leverkusen hraje ve výborné formě, o čemž se mohli přesvědčit borci hájící dres Bielefeldu, třebaže o bod přišli až v závěru utkání. Šestá porážka v řadě jenom potvrzuje předsezónní spekulace, že Die Arminem budou hrát především o záchranu.

Die Werkself si nepřipouštěli, že by mohli v tomto klání zaváhat. S první střelou však čekali až do 15. minuty, kdy to zkoušel Moussa Diaby. Další dobrá možnost přišla na pořad odpoledne ve 27. minutě a už byla gólová. Leon Bailey si jednoduše vyměnil balon s Florianem Wirtzem a tvrdou ranou pod břevno poslal hosty do vedení - 0:1.

Už za tři minuty padl po kontaktu se Sinkgravenem v soupeřově šestnáctce na zem Ritsu Doan, nicméně ke škodě Arminie se penalta nepískala. O poločase musel střídat Lars Bender, přičemž jeho bratr a dvojče Sven ho napodobil pět minut po startu druhého dějství. Místo něj přišel na trávník pozdější hrdina Alexandar Dragović.

V té době už svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav, jelikož ve 47. minutě se Lukas Hrádecký po Sinkgravenově malé domů ukopl tak mimořádně, že z toho byl vlastní gól - 1:1. Svěřenci trenéra Uweho Neuhause pak zodpovědně bránili, takže se hosté jen velmi obtížně propracovávali do nějaké vyložené šance.

Nakonec se zaslouženého druhého zásahu dočkali. V 88. minutě se hráči Bayeru dostali po centru do vápna hned ke dvěma střelám. Tu první ještě Stefan Ortega vyrazil. Jenže pouze k Dragovičovi, který si kulatý předmět zpracoval, aby ho pravačkou poslal k tyči - 1:2. Ve zbývajících minutách už pro Boszovu skvadru nebyl problém vedení udržet.

Pro Leverkusen to byla pátá výhra v sezoně, na kterou bude chtít bývalý klub Michala Kadlece navázat za týden, kdy do BayAreny přijede Hertha BSC. Ještě předtím se ale v rámci Evropské ligy střetne s Hapoelem Beer-Sheva. Oproti tomu Arminia, kteří zatím vstřelili nejméně branek ze všech bundesligových týmů, se pokusí uhrát přijatelný výsledek v Red Bull Areně v Lipsku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele