8. kolo
21.11.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Yussuf Poulsen (© AFP)

Lipsko ve Frankfurtu zase nevyhrálo, odmítlo se bodově dotáhnout na Bayern

Od roku 2017 se Lipskua nikdy nepodařilo zvítězit ve Frankfurtu. A nic na tom nezměnil ani tenhle zápas, v němž uhrálo konečnou plichtu. Odmítlo tak zároveň dotáhnout se bodově na vedoucí Bayern, který odpoledne nečekaně remizoval s Werderem. Domácí poslal do vedení Aymen Barkok, hosté pak po přestávce stačili jen snížit díky Yussufovi Poulsenovi.

Svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna nepůsobili na hřišti výrazně aktivněji, možná lépe řečeno, nebezpečněji, a více jak jednoho vstřeleného gólu se nedočkali. Eintrachtu přitom měli zrovna v Deutsche Bank Parku co oplácet, neboť loni tam se svým protivníkem hned dvakrát prohráli, přičemž v únoru znamenala konečná porážka konec působení v DFB-Pokalu.

Mužstvo kouče Adolfa Hüttera přežilo několik šancí svého soka v průběhu prvního poločasu a poté ho chytře vyučilo z produktivity. Třeba v 15. minutě se Die Roten Bullen osmělili zásluhou Daniela Olma, jeho pokus ale zablokoval bek N'Dicka. Ve 35. minutě se pokoušel změnit bezbrankový stav Angeliňo, avšak jeho střela skončila vedle prostoru tří tyčí.

Frankfurt zahrozil během první půle dvakrát. Ve 22. minutě se ještě neprosadil Hinteregger, který svou hlavičkou zamířil mimo bránu, nicméně dvě minuty před obrátkou se již podařilo rozvlnit síť Barkokovi. N'Dicka poslal v rámci přímého volného kopu dlouhý nákop dopředu, balón propadl až k jeho spoluhráči, který si následně věděl rady před gólmanem Gulácsim.

Hosté odpověděli na tohle inkasování v 57. minutě. Angeliňo zleva vyslal centr do pokutového území, tam si naběhl Poulsen, jenž míč protečoval z nesnadného postavení ke vzdálenější tyčce. V 78. minutě z blízkosti neskóroval André Silva, jehož vychytal Gulácsi, a naopak v 88. minutě smutnilo Lipsko, poněvadž Poulsen na Trappa napodruhé nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele