8. kolo
22.11.2020 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Jízda Unionu pokračuje, těsnou výhru v Kolíně zařídil Kruse

Hráči Unionu Berlín potvrdili dobrou formu a z výjezdu na stadion Kolína vezou další tři body. O výhře 2:1 po nepříliš atraktivním průběhu utkání rozhodl ve druhém poločase dorážkou vlastní penalty útočník Kruse.

Liduprázdný RheinEnergieStadion vskutku nebyl dějištěm nijak vzrušující podívané. První větší šance se urodila ve 27. minutě, kdy Kruse naskočil na nakopávaný míč a prodloužil jej za sebe.

Po několika odrazech od domácích obránců se k zakončení dostal Taiwo Awoniyi a mezi nohama skákajícího brankáře Horna jej poslal k levé tyči. Pro nigerijského hosta z Liverpoolu to byla vůbec první trefa v dresu Unionu.

Vítězná však nebyla. O to se o devět minut později postaral tuniský záložník Ellyes Skhiri, který se po standardce rozehrávané Ondrejem Dudou nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci ve vápně a hlavou vyrovnal.

Rozhodující akce přišla ve druhé půli, konkrétně v 72. minutě. Max Kruse se ocitl úplně sám ve vápně, zpracoval si centr z pravé strany a chystal se zakončit. Záchranářským faulem mu v tom ale zabránil záložník Özcan, nicméně hosté získali šanci kopat penaltu. Tu Kruse neproměnil - jeho střelu k pravé tyči Horn vyrazil, dvaatřicetiletý útočník Unionu se však dostal k dorážce, ze které už nezaváhal a poslal tak svůj tým do vedení.

To už Berlíňanům vydrželo a třetí výhra v řadě je udržela na pátém místě tabulky. Kolín naopak ani v osmém zápase v sezóně nezvítězil a je jen o skóre předposlední.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele