8. kolo
22.11.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Jean Philippe Mateta (© AFP)

První vítězství pro Mohuč, ve Freiburgu jej vystříelil Mateta

Série zápasů bez výhry je pro Mohuč minulostí. Prvního úspěchu v nové sezóně se dočkala na půdě Freiburgu, kde domácí mužstvo zejména v prvním poločase dokonale zaskočila a díky hattricku francouzského útočníka Jeana-Philippa Matety si odváží tři body za vítězství 3:1.

Domácí do utkání nastoupili ve speciálních dresech se jmény fanoušků. Nestačili si je však ještě ani pořádně propotit a už s Mohučí prohrávali. Již ve druhé minutě záložník Barreiro skvělou přihrávkou mezi obránce našel rozeběhnutého Matetu a ten pohotově prostřelil vybíhajícího brankáře Müllera.

Třiadvacetiletý Francouz do zápasu vstoupil s mimořádnou gólovou slinou. Už ve dvanácté minutě mohl náskok svého týmu zdvojnásobit, když ve vápně nádherně obešel bránícího Sallaie, následnou tvrdou ránu mu však tentokrát domácí gólman zlikvidoval.

Druhou gólovou radost si tak hosté mohli vychutnat až v 35. minutě, byť tentokrát to bylo i s dávkou štěstí. Tvrdou ránu Robina Quaisona zpoza vápna totiž Müller vyrazil přímo před nikým nehlídaného Matetu, kterému stačilo pohodlně míč uklidit do odkryté brány.

O pět minut později už Mateta oslavoval hattrick. Předcházela tomu další rychle sehraná akce, na jejímž konci jej Boëtius vybídl přesnou přihrávkou do vápna a Francouz chladnokrevně zakončil ke vzdálené tyči.

Domácí v prvním poločase nepředvedli téměř nic, co by stálo za zmínku, po rychlém gólu působili jako opaření a do šaten tak po pětačtyřiceti minutách odcházeli za stavu 0:3.

Do druhé půle vstoupila družina Christiana Streicha o poznání aktivněji, paradoxně to však byli opět hosté, kdo mohl své vítězství definitivně potvrdit čtvrtým gólem. V 61. minutě dostal další průnikovou přihrávku do vápna Mateta, tentokrát však z velkého úhlu trefil jen tyč.

O dvě minuty později zažehli malou jiskru naděje domácí. Tvrdou ránu Sallaie totiž brankář Zentner pouze vyrazil do strany, kde se k míči jako první dostal Nils Petersen a dorazil jej do brány.

Freiburg ve druhém poločase zcela kontroloval hru, obrana Mohuče však působila velmi organizovaně a do žádných velkých šancí svého soupeře nepouštěla. V samotném závěru se ještě Petersenovi přeci jenom podařilo dostat míč do sítě, podle rozhodčího tomu však předcházel faul na brankáře a gól tak uznán nebyl.

Mohuč tak po koncentrovaném výkonu vybojovala první vítězství v sezóně, z premiérového triumfu na její lavičce se radoval také trenér Lichte. V tabulce se díky tomu Die Nullfünfer odrazili z posledního místa a aktuálně jsou patnáctí. Freiburg je na tom po třetí porážce v řadě jen o jedno místo lépe.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele