Bundesliga - souhrn 15. kola

13.12.2019, 22:24, aktualizováno 15.12.2019, 19:59
Komentáře a souhrny
RB Lipsko i zásluhou brzkého gólu Patrika Schicka vyhrálo v Düsseldorfu a posunulo se do čela ligové tabulky. Mönchengladbach totiž v neděli padl ve Wolfsburgu gólem z nastaveného času 1:2. Bayern doma prohrával s Werderem, v závěru první půle ovšem rozjel brankostroj a nakonec nasázel šest branek. Dortmund si veze pohodovou výhru z Mainzu, Schalke těsně udolalo Frankfurt, zatímco Leverkusen neuspěl v Kölnu...

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:0

15.12.2019 18:00

Góly: 53. Benito Raman

Schalke vyhrálo hubeně nad Eintrachtem Frankfurt. Posledních pětadvacet minut dohrávali domácí v deseti, tři body zůstávají přesto v Gelsenkirchenu.

Úvod zápasu byl nudný a žádnou vyloženou šanci jsme až do 41. minuty neviděli. Právě ve 41. minutě totiž prošel domácí Ozan Kabak až do pokutového území Frankfurtu a jeho následná střela zamířila pouze kousek vedle tyče.

Ještě před koncem první půle si vypracovali domácí další velkou šanci. Tentokrát si na slibně vypadající přihrávku naběhl Raman, proti kterému však skvěle zasáhl hostující brankář Rönnow, jenž pohotově vyběhl a uhasil veškeré nebezpečí.

Po změně stran se domácí přece jenom gólově prosadili. A byl to právě Raman, kdo v 54. minutě po průniku z levé strany zakončoval po zemi ke vzdálenější tyči. Brankář Rönnow byl v protipohybu a neměl tedy nejmenší šanci prudce letící míč zachytit.

V 68. minutě vyběhl daleko z brány domácí brankář Nübel a nevybíravě sestřelil k zemi Gačinoviče. Sudí Zwayer neváhal ani vteřinu a vytasil červenou kartu. Do brány tedy na zbytek zápasu zamířil jednadvacetiletý Markus Schubert.

Ani hra proti oslabenému týmu však Frankfurtu nepomohla a srovnat skóre se mu nepodařilo. Schalke se díky zisku třech bodů udrželo na čtvrtém místě, bod před Bayernem a se ztrátou bodu na třetí Dortmund. Frankfurt je s osmnácti body dvanáctý a na sestupové pásmo má náskok šesti bodů.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

15.12.2019 15:30

Góly: 13. Xaver Schlager, 90+1. Maximilian Arnold - 15. Breel Embolo

Wolfsburg dokázal získat tři body v zápase s Borussií Mönchengladbach. Užuž to vypadalo, že zápas skončí remízou, když se v nastaveném čase druhého poločasu střelecky prosadil Arnold.

Očekávala se vyrovnaná hra, od začátku zápasu měli však více ze hry domácí. Ti se v 5. minutě také dostali do první vyložené šance, když střílel João Victor z hranice pokutového území, ale trefil pouze tyč brány Mönchengladbachu.

O necelých deset minut později už se skóre zápasu měnilo. Ve 14. minutě si naběhl na Roussillonův centr domácí Schlager a střelou z první se mu podařilo míč dopravit mezi tři tyče. Brankář hostů Sommer měl zakrytý výhled a míč tedy viděl až na poslední chvíli.

Ani minutu však netrvala reakce hostů z Mönchengladbachu. V 15. minutě vyslal Pléa centr na levou stranu, kde stál připravený Embolo, který pohotově srovnal skóre zápasu na 1:1. Za tohoto stavu se také šlo do kabin k poločasové přestávce.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva s defenzivnější taktikou a bezhlavé útoky jsme už tedy neviděli. V 60. minutě minul domácí Guilavogui jen o kousek bránu Mönchengladbachu. Přesto to nakonec byli domácí, kdo vyhrál.

V první minutě nastaveného času se totiž míč ze shluku hráčů v pokutovém území hostů odrazil k osamocenému Arnoldovi, který vystřelil ke vzdálenější tyči a nedal Sommerovi žádnou šanci. Všechny tři body tedy nakonec zůstaly ve Wolfsburgu.

Ten je v tuto chvíli v tabulce Bundesligy se třiadvaceti body osmý, Mönchengladbach je pak stále na druhé příčce s jednatřiceti body a ztrátou dvou bodů na vedoucí Lipsko.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - RB Lipsko 0:3

14.12.2019 18:30

Góly: 2. Patrik Schick, 58. Timo Werner (pen.), 75. Nordi Mukiele

Lipsko nenechalo nikoho na pochybách v duelu na půdě Fortuny urvalo očekávané tři body, čímž se dostalo se do čela tabulky před dosud vedoucí Mönchengladbach. Rozhodující trefu si na své konto připsal český reprezentant Patrik Schick, který skóroval podruhé v novém dresu, a následovali ho pak Timo Werner a Nordi Mukiele.

Český forvard odehrál solidních sedmdesát jedna minut, než ho vystřídal náhradník Matheus Cunha. Právě Schickův přesný zásah, jenž zařídil pravačkou po centrovaném míči od Laimera, musel jeho spoluhráče notně uklidnit. Hosté dostali utkání pod kontrolu a soupeře v podstatě do žádných větších šancí nepouštěli.

Düsseldorf vůbec v útoku pořádně zklamal. Vypracoval si jen jeden jediný střelecký pokus přímo na bránu, kromě toho pak vyprodukoval už jen další tři. Jaký rozdíl oproti jednadvaceti na straně Lipska, které v tomto ohledu utkání jednoznačně ovládlo. A nemuselo zůstat jen u tří vstřelených branek ze strany jasně lepších Die Roten Bullen.

Už dvě minuty po Schickově gólu na něj mohl navázat Sabitzer, jenže z blízkosti trestuhodně minul prostor brány. Uběhlo jen dalších patnáct minut a hosté mohli udeřit ještě jednou, avšak zakončení Nkunkua z dobré pozice zablokoval bránící Hoffmann, ve 21. minutě se Ilsanker pokoušel skórovat levačkou, jenže i on nakonec jen minul.

Ve 27. minutě se ještě snažil prosadit Upamecano, brankář Steffen však svoje rukavice využil dle svých vlastních představ. Fortuna poté prožila asi svou nejlepší část zápasu v závěru první půle. Ve 44. minutě totiž zahodil největší příležitost svého mužstva Kownacki, jemuž se nepodařilo vyrovnat, protože balón nasměroval pouze do brankové konstrukce.

Lipsko ve druhém dějství nakonec snadno dokráčelo k zisku třech bodů. V 58. minutě proměnil pokutový kop nařízený za hraní rukou Ayhana ve vlastním vápně střelou po zemi Werner. A čtvrthodinku před závěrečným hvizdem rozhodčího Hartmanna se na střeleckou listinu zapsal ještě Mukiele, který parádně zužitkoval pas od Sabitzera.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:1

14.12.2019 15:30

Góly: 45. Philippe Coutinho, 45+4. Robert Lewandowski, 63. Philippe Coutinho, 72. Robert Lewandowski, 75. Thomas Müller, 78. Philippe Coutinho - 24. Milot Rashica

Děsivé odpoledne prožil v Allianz Areně Werder Brémy společně s českými hráči Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem. Brankář hostů inkasoval šest gólů a obránce Gebre Selassie pro změnu kvůli zranění nedohrál. Bayern deklasoval Brémy 6:1 a největší zásluhu na tom měl autor hattricku Brazilec Philippe Coutinho, ten měl mimochodem prsty ještě v dalších dvou gólech.

Bayern byl od začátku velice dominantní, v první čtvrthodině dobýval branku Werderu Brémy, ovšem marně. Hosté se soustředili na rychlé protiútoky a jeden takový předvedl Milot Rašica v 8. minutě, zasekávačkou a následným pádem si zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí Schröder zůstal neoblomný. Každopádně Werder tím ukázal své možnosti a ve 24. minutě už z podobné akce nečekaně udeřil. Milot Rašica si seběhl na Klaassenovu průnikovou přihrávku a chladnokrevně akci zakončil.

Hosté v tu chvíli netušili, že dráždí hada bosou nohou. Bayern se sice chvíli nemohl vzpamatovat, ale ještě do poločasu výsledek otočil. Jiří Pavlenka dělal v brance Werderu co mohl, dvakrát vychytal Lewandowskiho, ale tlak Bavorů neustával, naopak gradoval a byl úspěšný. Ve 45. minutě Gnabry posunul balón před Pavlenkou na Coutinha a ten srovnal na 1:1. Vzápětí v nastaveném čase Coutinho obloučkem vysunul Lewandowskiho a Bayern se ujal vedení. Pro Werder to byla dvojnásobná nepříjemnost, neboť krom vedení ztratil i obránce Gebre Selassieho, který si chvíli před druhou brankou poranil koleno.

Mnichované po přestávce nenechali nic náhodě a svého soupeře se rozhodli doslova roztrhat na kousíčky. Na 3:1 zvýšil po další hezké spolupráci Coutinho a v 72. minutě prostřelil opětovně Pavlenku i Lewandowski. Obrana Werderu v tu chvíli přestala existovat a Allianz Arena viděla ještě další dva kousky. Coutinhovu zpětnou přihrávku poslal do branky Thomas Müller a vynikající Coutinho za další dvě minuty technickým obstřelem zkompletoval hattrick. Výsledek 6:1 už uznal Bayern za konečný.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 1:0

14.12.2019 15:30

Góly: 53. Vladimír Darida

Hertha BSC poprvé pod vedením nového trenéra Jürgena Klinsmanna zvítězila a výrazně se pod to podepsal český záložník Vladimír Darida. Byl to právě on, kdo utkání jedinou brankou v 53. minutě rozhodl.

Pro Herthu to byl třetí zápas pod novým koučem. V předchozích dvou duelech uhrál berlínský celek jen bod, takže proti Freiburgu měl co napravovat. Hosté si na Olympijském stadionu věřili, jenomže za celých devadesát minut nenašli na obranu v čele s brankářem Jarsteinem recept.

Domácí se rozhodně nikam nehnali, Klinsmannova taktika byla jasná, počkat až co předvede soupeř. A ten toho moc neukázal a ve 26. minutě měla Hertha první výraznější příležitost. Po chybě v rozehrávce postupoval na Flekkena Lukebakio, avšak brankář Freiburgu dobře zasáhl. O několik minut později zase netrefil z dobré pozice branku Selke a první poločas žádný gól nepřinesl.

Freiburg měl o něco větší držení balónu, ale k čemu mu to bylo, když ani jednou nedokázal Jarsteina prověřit. V 53. minutě přišel klíčový moment celého utkání, Vladimír Darida si narazil balón se Selkem a parádní ranou překonal Flekkena. Freiburg měl pořád dostatek času na vyrovnání, ale Gulde po krásné střele netrefil zařízení a nic dalšího Hertha svému soupeři nedovolila. Klinsmannův tým tak poprvé pod jeho vedením vyhrál a získal v boji o záchranu veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:4

14.12.2019 15:30

Góly: 32. Marco Reus, 66. Jadon Sancho, 69. Thorgan Hazard, 84. Nico Schulz

Borussia si v Mohuči nedělala starosti a domácí tým smetla čtyřmi brankami. Favreho svěřenci se ujali vedení už v prvním poločase a ve druhém svůj náskok zvýraznili. Postupně se prosadili Reus, Sancho, Hazard a Schulz.

Fotbalisté Dortmundu si v týdnu zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů a tuto záležitost náležitě oslavili v Mohuči vysokým vítězstvím. Domácí chtěli být vyrovnaným soupeřem, ale BVB od začátku ukazovalo větší kvality.

Nástup Mohuče byl sice sympatický, ale dlouho nevydržel. Dortmund postupně utahoval smyčku a po půlhodině se ujal vedení. Marco Reus se dostal k odvrácenému balónu a z hranice šestnáctky z voleje překonal Zentnera. Mohuč se ještě snažila o rychlou odpověď, ale Bürkiho v hostující brance zaměstnat nedokázala.

Po změně stran předvedla Borussia jednu ze svých typických akcí. Ohromně rychlý přechod do útoku zakončil před pokutovým územím přesnou střelou Jadon Sancho. Borussia se druhým gólem definitivně uklidnila a domácím přidala další dva góly. Dvacet minut před koncem předvedli hosté opět rychlý přechod a tvrdou ránu Thorgana Hazarda nedokázal Zentner vyrazit, jakkoliv si na balón sáhl.

Poslední slovo měl v 84. minutě Nico Schulz. Balón mu do nohy rychle podstrčil Sancho a i střela Schulze byla tvrdá a přesná. Borussia zvítězila v Mohuči 4:0 a vytvořila tlak na duo Mönchengladbach, Lipsko.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2:0

14.12.2019 15:30

Góly: 73. Jhon Córdoba, 84. Sebastiaan Bornauw

Hráči Kölnu se postarali o velké překvapení v sobotním derby s Leverkusenem a letošního účastníka Ligy mistrů dokázali porazit po výsledku 2:0. Po nepříliš zajímavém prvním poločase rozhodli o svém úspěchu v závěrečných dvaceti minutách, kdy Bayer nejprve dohrával o deseti a pak dokonce jen v devíti hráčích. 1. FC se díky tomu posunulo na předposlední sedmnácté místo s jedenácti body o bod za šestnáctý Düsseldorf.

Hosté jako by ještě měli v hlavách nezvládnuté utkání Ligy mistrů s italským Juventusem a v celém prvním poločase si nevytvořili jedinou vážnější příležitost. Po úvodní opatrnější pětadvacetiminutovce se mohli z ničeho nic dostat do vedení domácí. Na levé straně předvedl skvělou práci Jakobs a zpětnou přihrávkou našel kapitána Hectora, jenž ale netrefil míč zrovna ideálně a zamířil o kousek vedle vzdálenější konstrukce.

Stadion RheinEnergie vybouchl radostí necelé tři minuty před přestávkou, kdy se Köln dokázal prosadit, jenomže branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení sedmnáctiletého mladíčka Thielmanna. Po změně stran se svěřenci trenéra Petera Bosze přeci jen osmělili a vytvořili si dvě nadějné příležitosti. Nejprve po krásném přistrčení od Diabyho pálil k bližší tyči Amiri a pozorný Horn musel odvracet balón na rohový kop.

V 52. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Havertz a Horn vyrážel tento projektil do strany. Přesně o deset minut později byl k vidění jeden z klíčových okamžiků sobotního střetnutí. Rakouský obránce Aleksandar Dragović zastavil ve slibně se rozvíjející akci střídajícího Jhona Córdobu a po zasloužené druhé žluté kartě musel předčasně opustit hrací plochu. Köln neproměnil obrovskou možnost ke skórování v 69. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany stanul před odkrytou brankou Czichos, avšak ze tří metrů trestuhodně hlavičkoval příliš vysoko. Domácí se přeci jen dočkali za další čtyři minuty. Córdoba po svém příchodu výrazně rozhýbal hru svého výběru a hned se stal hrdinou. Hector mu poslal přihrávku do volného, kolumbijský forvard přelstil ofsajdovou past a pak chladnokrevně po zemi zamířil do bližšího spodního rohu.

Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem potkala Bayer další pohroma. Leon Bailey ani ne po pětadvaceti minutách strávených na trávníku neudržel nervy na uzdě a po mírné potyčce udeřil do obličeje Ehizibueho, za což mu rozhodčí Gräfe udělil přímou červenou kartu. Köln definitivně odrazil nápor Leverkusenu v 84. minutě. Na přímý volný kop Risseho z levého křídla si naskočil Sebastiaan Bornauw a zblízka prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Union Berlín 1:1

14.12.2019 15:30

Góly: 33. Kai Pröger - 7. Marcus Ingvartsen

Měření sil dvou nováčků Bundesligy dopadlo zřejmě spravedlivou dělbou bodů. Ačkoliv Paderborn držel více míč na svých kopačkách, střelecky byl jeho protivník v podstatě na stejné úrovni, a tak si i Union nějaký bodový zisk vlastně zasloužil. O všem podstatném se rozhodovalo v prvním poločase, padly během něho obě branky tohoto klání.

O tu první se postaral hned v 7. minutě Ingvartsen, který v podstatě potvrdil, že je se svými spoluhráči v posledních týdnech aktuálně ve velké pohodě. Po přihrávce Lenze usměrnil balon parádně do soupeřovy šibenice. Navýšit náskok se snažil Andrich, ovšem svou pravačkou mezi tři tyče nezamířil, stejně jako Andersson ve 26. minutě.

Paderborn se v ofenzívě dlouho nemohl prosadit do jediné kloudnější šance, když už se mu ji podařilo nějakým způsobem vytvořit, okamžitě ji proměnil. Ve 33. minutě Pröger zužitkoval nahrávku od Gjasuly a překonal brankáře Gikiewicze.

Ani druhé dějství s sebou nepřineslo vyloženě útočnou podívanou. Zkraje se snažil prosadit Vasiliadis, leč svá mířidla neseřídil správně, v 52. minutě vypálil Mamba přímo do rukavic Gikiewicze, ten si však s jeho zakončením poradil. V 64. minutě se mohl naopak na druhé straně prosadit Ingvartsen, jenomže levačkou bránu minul.

Oba týmy se v závěru zápasu snažily strhnout výhru na svou stranu, ale marně. Střídající Michel hlavičkou vyzkoušel pozornost Gikiewicze, ten si ale s jeho pokusem poradil. Opravdu velmi blízko byl pak Union sedm minut před závěrečným hvizdem sudího Jablonského, nicméně Hübner zamířil jen do brankové konstrukce.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:4

13.12.2019 20:30

Góly: 14. Robert Skov, 80. Jürgen Locadia - 11. Philipp Max, 51. Philipp Max (pen.), 56. Fredrik Jensen, 85. Iago

Hoffenheim prohloubil svou současnou krizi i v páteční předehrávce 15. kola a s outsiderem z Augsburgu prohrál po čtyřech inkasovaných brankách v poměru 2:4, svou šňůru bez vítězství na ligové scéně protáhl již na čtyři duely. V tabulce prozatím zůstává na osmém místě s jednadvaceti body, Augsburg má na kontě o bod méně a poskočil na desátou pozici. Hosté rozhodli o svém úspěchu krátce po změně stran, kdy během jedenácti minut skórovali dvakrát.

V domácím dresu znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek a byl střídán v 71. minutě. Za hosty odchytal celé utkání brankář Tomáš Koubek, a i když dvakrát inkasoval, tak zaznamenal několik skvělých zákroků. První větší příležitost se zrodila už po dvou minutách hry, kdy do samostatného úniku pelášil Adamjan, nicméně tomu byl s mírným zpožděním přeci jen odmáván ofsajd.

Augsburg se z ničeho nic dostal do vedení o devět minut později. Na pravém křídle všem uprchl Niederlechner a poté předložil vodorovnou lahůdku pro nabíhajícího Philippa Maxe, který prázdnou branku neminul. Neuběhly však ani další tři minuty a bylo bleskově srovnáno. Třiadvacetiletý dánský záložník Robert Skov využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a finální nahrávky od Rudyho, následně vystřelil z osmnácti metrů.

Jeho výborný skákavý projektil z první zapadl do pravého spodního rohu a Koubek se po něm natahoval marně. V samém závěru úvodního dějství se zjevil v obrovské příležitosti Bebou, avšak zblízka na Koubka nevyzrál, ten proti jeho ráně předvedl famózní zásah levou rukou. Necelých pět minut po přestávce fauloval Akpoguma ve středu vlastní šestnáctky Niederlechnera a rozhodčí Steinhaus okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Philipp Max a míč uklidil do protipohybu gólmana Baumanna. V 56. minutě dostal hosty do dvoubrankového vedení dvaadvacetiletý Fin Fredrik Jensen, když po nádherné kolmici od Niederlechnera usměrnil balón mezi nohy Baumanna - 1:3. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance Kramarić a mířil těsně vedle bližší šibenice.

Hoffenheim zdramatizoval tento zápas v 80. minutě. Skov odcentroval z levého křídla a střídající Jürgen Locadia hlavičkoval ze sedmi metrů přesně ke vzdálenější konstrukci. Hosté rozhodli o svém úspěchu v 85. minutě. Brazilec Iago převzal třetí gólovou asistenci od Niederlechnera a nikým nehlídán snadno překonal domácího strážce. V nastaveném čase se pak ještě blýskl Koubek, který odvrátil dělovku Kramariće na tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko15103242:1633
2.Borussia Mönchengladbach15101431:1831
3.Borussia Dortmund1585237:1929
4.Schalke 041584326:1828
5.Bayern Mnichov1583441:2127
6.SC Freiburg1574424:1825
7.Bayer Leverkusen1574422:2025
8.VfL Wolfsburg1565417:1523
9.TSG Hoffenheim1563621:2721
10.Union Berlín1562719:2020
11.FC Augsburg1555524:2820
12.Eintracht Frankfurt1553724:2318
13.Hertha BSC1543821:2915
14.1. FSV Mainz 0515501020:3815
15.Werder Brémy1535723:3514
16.Fortuna Düsseldorf1533916:3212
17.1. FC Köln15321014:3011
18.SC Paderborn15231018:339

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (147)

Přidat komentář
andrew96

Niederlechner 3 asistence + vybojovaná penalta Jsem rád, že se mu v Augsburgu daří. Trochu mě mrzelo, že u SCF nedostal více šancí, protože na hřišti vypadal většinou zajímavě, byť tam často chodil jako střídající.

A Skovovi zdá se v Hoffe levý bek taky svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Floooo Fußballgot!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skov hrá beka? Krajného obrancu čo dal 29 gólov za sezónu v lige zrejme nikde inde nemajú.

Reagovat
Rudnevs

Skov hral včera parádne, pekný gól, pekná asistencia a celkovo možno najlepší a najusilovnejší z Hoffe. On si na pár gólov príde i z pozície beka, pretože má skvelú kopaciu techniku, ale zároveň ma trochu mrzí, že sa tým tak trochu mrhá jeho strelecký potenciál.

Reagovat
Rudnevs

Inak pozerám na Kickeri, že 4 góly naposledy pripravil Szabolcs Hustzi z Hannoveru z sezóne 2012/13, na toho som skoro už zabudol, to bol dobrý hráč.

Reagovat
andrew96

To byl ještě starý dobrý Slomkův Hannover. Ten jsem skutečně žral.

Reagovat
Rudnevs

Slomkov vývoj kariéry nechápem, po tom prvom vyhodení z Hannoveru to s ním ide dole vodou... Teraz nedávno bol z Hannoveru vyhodený opäť, kde to ale celé je v poslednej dobe tak nejak na prd.

Reagovat
andrew96

Co vůbec Arminia, je schopna to udržet? 2. Bundesligu sleduju převážně jen výsledkově, až včera jsem poprvé viděl Aue na novém Erzgebirgsstadionu.

Reagovat
Rudnevs

Ja už som z 2. Bundesligy celý zápas tiež nejaku dobu nevidel. Každopádne Arminia podla mňa bude medzi prvými tromi, možno ju Hamburg a Stuttgart časom predbehnú, ale minimálne na baráž to asi bude. Už od Saibeneho (ktorý podla mňa dovedie Audi späť do 2. BL) sa tam buduje zaujímavý tím a príchodom Neuhausa získali ešte kvalitnejšieho trénera. V minulosezónnej Rückrunde nazbierali najviac bodov z celej ligy a po letnej pauze na to len naviazali. Okrem iného, konkurencia neni tak velká, tie ostatné kluby v prvej polovici tabulky sú podivné ala Aue, Heidenheim či Osnabrück, to tiež nie su žiadni kandidáti na postup. A Nürnberg s Hannoverom na to tento rok nevyzerajú.

Reagovat
andrew96

Heidenheim býval celkem chválen za sympatický fotbal, co si pamatuju. Ale taky tam vedle HSV a VfB nevidím silného aspiranta na sestup, takže minimálně baráž vybojuje někdo nový nebo dlouho neokoukaný. Postup Arminie by pro mě znamenal návrat do dětství.

Reagovat
Rudnevs

Heidenheim ešte nedávno postúpil z 3. Ligy a o záchranu pokial si pamätám ani nehrali, stále sa motajú okolo toho piateho miesta, hrajú sympatický futbal, plus teda tréner i kapitán sú v klube už celú večnosť, čiže rozhodne si nejakych sympatizantov získali. Ja osobne k nim nejake velké sympatie nemám, na druhú ligu tak akurát, ale nič viac... Bielefeld by som v Bundeslige videl radšej.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo teda ten Hannover byl tenkrat fajn.

Reagovat
cologneFC

Výborný zápas včera! Ale tie tribúny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá,že v tom Augsburgu to asi nebude zase tak špatný . Z posledních pěti zápasů 13 bodů!

Reagovat
Müllered

4 body za Bayernem

Reagovat
Rudnevs

Škoda, som dúfal, že vypadnú...

Reagovat
Werkrider

Rudnevs!

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak,jsou to nezmaři!

Reagovat
Pharrell

Koubek

Reagovat
RadekVonCZE

Tak se to Koubkovi nakonec vyplatilo, snad se mu bude nadále dařit a věřím, že se ten překopanej kádr sehrál

Reagovat
Müllered

Coutinho a týmy proti kterým bodoval: Werder , Fortuna, Paderborn, Köln, Augsburg, škoda že se Augsburg tak zvedl, měl by je tam všechny na spodku krásně seřazené.

Reagovat
Heresy

A pripocti ligu mistru .. a jak se snazi a vyjde ti ze muller muze ukoncit karieru ...

Reagovat
Müllered

Joo tvl, tam bodoval proti Slepicím a Bělehradu. No tak to se musí hned koupit, takový hráč už tady nebude.

Reagovat
Heresy

Nic takoveho nerikam aby sme ho koupili ... ale je fakt dobrej na tom hristi lita jak raketa ... a uz i zacina strilet goly ... je nam hodne prospesny .. ale ty jako zaujaty vajico budes mit porad problem

Reagovat
vladino10

Muller je na tom ako?

Reagovat
Müllered

Ten mě nesere. Ale má body konstantně napříč tabulkou.

Reagovat
blackhawk88

Bud objektívny alebo sa ja to vykasli

Reagovat
Müllered

A já snad nejsem? Postnul jsem jen fakta ohledně Coutinha. Nijak na něj neútočím.

Reagovat
Müllered

Vy si jen nedokážete přiznat, že ten hráč je zbytečný.

Reagovat
Müllered

https://www.kicker.de/thomas-mueller-39317/spieler/1-bundesliga/2019-20/bayern-muenchen-14

Lipsko, BVB, Bayer, Hoffe...

I v LM bodoval, má 2+2 a to toho odehrál docela málo, ale tu sranda skupinu nejde brát vážně.

Reagovat
Müllered

Ale já jsem ten neobjektivní.

Reagovat
Bayern +

presne tak

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Müllered

Ty jsi ten pravý.

Reagovat
Coutinho10

ty tu hned začínáš s hatem po bilanci 3+2...měl sis vybrat jinačí zápas

a naopak bys měl bejt vděčnej, že tě Couts nenechal bez vstřeleného gólu...mohl se na tebe i vykašlat

Reagovat
Müllered

Jaký hate? Nic než pravda.

Reagovat
Rudnevs

Vy ste debili... Najmä že skutočný Müller a skutočný Coutinho si cez Instagram posielajú pozdravy...

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Müllered

Thomas nepotřebuje zvedat sebevědomí proti chcípákům.

Reagovat
Coutinho10

to, že jsou Brémy zrovna teď v dolní polovině tabulky neznamená, že jsou to chcípáci....dlouho hráli dobře, vedli 1:0 a klidně kdyby tam sedla ještě jedna ta střela, tak se mohli dostat do vedení i 2:0...Neuer poslední dobou už není tak topový gólman, ale naštěstí se to stihlo otočit díky Coutsovi ještě do poločasu, což není nic lehkýho za toho stavu, takže Bremy si určitě nezasloužej takový označení, ale chápu, že se ti to hodí, tak to používáš

Reagovat
Bayern +

Presne tak, navyše do Müllera sa tu pred tým absolútne nikto nenavážal ani ho nikto s Coutinhom neporovnával.

Reagovat
Coutinho10

ty tu nesmíš chybět

Reagovat
Werkrider

To že sme s držaním lopty 67% v prvom polčase nemali ani šancu by som prežil, ale že po takomto úbohom výkone prehráme s týmom, kde je všetko okrem štadióna a fanúšikov druholigové je doslova na smiech.

Havertz úplne nulový, s hráčmi ako Bailey a Diaby hráme držanie lopty a vôbec nevyužívame ich rýchlosť. Dragovič je kapitola sama o sebe

Havertz zalúžená ťltá za simulovanie, Dragovič obe žlté jasné, Bailey je rasitický namyslený debílek ale tá červená bola prísna. Prvý gól sme úplne vypustili lebo ten hráč v ofsajde to odtienil, zaujímal by ma na to Váš názor...

Reagovat
Rudnevs

Tvrdiť pri roztržke dvoch čiernych hráčov o jednom z nich, že je rasistický, je celkom zaujímavé.

Reagovat
Rudnevs

Inak podla mňa rozhodlo možno aj, že Köln to viac chcel, viac si za tým išli, nabehali viac kilometrov a tak. Boli poslední v tabulke, urobili novoty v zostave (dnes boli v základnej zostave mladíci Thielmann, Katterbach a Jakobs), pod Gisdolom a Heldtom ešte nevyhrali, derby pre nich bola ideálna príležitosť sa odpichnuť smerom nahor. Bolo to vidno, že i po tom góle Cordobu hneď vletel na ihrisko Horst Heldt a šiel oslaovať s hráčmi.

Zatiaľ čo pre Leverkusen ten zápas nemal až takú dôležitosť, navyše cez týždeň hrali CL...

Reagovat
cologneFC

Heldt je srdciar. Vždy bol Geißbock, teraz tie emócie dáva pekne najavo :-)

Reagovat
cologneFC

Predpokladám, že z teba hovoria emócie. Nemyslím si, že máme druholigový káder. V žiadnom zápase nás nikto herne nejako neprevýšil. Na mužstve je deka a iba takéto víťazstvá nás postavia na nohy. To, že ste to vy nezvládli, je druhá vec. Nemali ste žiadnu vyloženú šancu. Zahrali ste ako my v predchádzajúcich zápasoch. A to proti vám nastúpili 4 hráči pod 21 rokov, z toho jeden 17-ročný debutant. Tento rok som vás videl naživo v Dusseldorfe, keby ste zahrali tak ako tam, tak nás porazíte. Našťastie ste dnes úplne vybuchli. Ten prvý gól bol podľa mňa úplne regulárny, hráč, ktorý hral loptu (Hector) určite nebol v ofsajde. Hráč čo bol v ofsajde o svojom postavení vedel a nemal záujem o hru.

Reagovat
Werkrider

To vieš že zo mňa hovoria emócie ...

Reagovat
cologneFC

Aj keď vás veľmi nemusím, stále si myslím, že LM dáte. Na úkor Gladbachu. Zvyšní traja sú jasní. Aj keď je to ako vyberať medzi morom alebo cholerou, ale radšej vy ako Gladbach alebo RB.

Reagovat
PaYaB

Darida pěkná narážečka se Selkem a povedená střela

Reagovat
montaigne33

Slušná forma BVB- o to je hodnotnější úterní výkon SKS v LM. Bayern je stále hl. kandidát na titul... Fandím/ přál bych Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Pral bych to Leipzigu.

Reagovat
Poll Hamm

Reagovat
Liquid

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DieFohlenBMG

Sancho je tahá neskutečně

Reagovat
Coutinho10

hattrick....not bad

Reagovat
Coutinho10

kdo neviděl, tak za vypíchnutí určitě stojí ta asistence na Lewu: https://streamja.com/ZbZz

a tyhle 2 lahodné góly: https://streamja.com/ABpn a https://streamja.com/NaQX

to je Brazílie hoši jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký

Reagovat
DieFohlenBMG

ten Pavlenka taky mohl něco chytit

Reagovat
Coutinho10

tak on Bremy celkem drzel v tom 1. polocase, ale asi to neslo vydrzet, takze pro nej celkem kruty no

a mozna i klicovy moment byl pri tom 1. golu Coutinha: https://streamja.com/NaGj , kdy Gebre se natahoval po tom mici az za hranou realnych moznosti a zranil se a tak musel stridat, takze to pro ne bylo taky urcity oslabeni do 2. polocasu a tam uz to byla jasna show

Reagovat
Rudnevs

Gebreho mi bolo lúto, tam bolo vidno, že to bol neprirodzený pohyb... Ani to nestačil zblokovať a ešte sa aj zranil.

Reagovat
Coutinho10

j, jako moc nechybelo a hodne chtel ten mic odkopnout i za cenu toho, ze pujde za hranu...velka skoda pro nej

Reagovat
Malresi

Ten druhý gól typický Couts z LFC

Reagovat
Coutinho10

taky jsem si hned vzpomnel na ty jeho strely z hranice kolem vapna

Reagovat
Liquid

v souboji 2 nejsympatičtějších týmů bundesligy naprosto zasloužené a očekávané vítězství Lipska, tým si počíná stále suveréněji a ukazuje, že je jasně nalajnovaná další pětiletka, kdy se s Bayernem budou přetahovat o titul, sem tam se tam může objevit a pozlobit i někdo další jako letos Gladbach, jindy třeba Dortmund, kterému stále chybí týmová soudržnost kdy mu jeho hráči odchází skoro při každé nabídce k přestupu, může se tam ukázat i Leverkusen, Schalke i Hoffíci, ale nikdo z nich každý další rok opakovaně jako to bude u Bayernu a Lipska

Reagovat
smazaný uživatel

Red Bull sympaticke muzstvo? WTF? mozno tak pre teba,siroka verejnost a aj v DE ich neznasa, Urcite nebudu RdBull sa natahovat kazdy rok s Bayernom o titul, Bayern ma daleko navrch pred celou bundesligou, nejaky RedBull im nema ako robit problemy, ekonomicky su uplne v inej galaxii a zabudol si na BVB ti tam budu robit vacsi tlak na Bayern

Reagovat
Bandita_Harry

Márna snaha, od neho čo komentar, to picovina

Reagovat
smazaný uživatel

ale najlepsi hlod co napisal je toto: " tam může objevit a pozlobit i někdo další jako letos Gladbach, jindy třeba Dortmund, kterému stále chybí týmová soudržnost kdy mu jeho hráči odchází skoro při každé nabídce k přestupu", Pise o RedBulle ktory neudrzal jednu zo svojich najvacsich hviezd Nabyho Keitu kokos to ake deti tu troluju?

Reagovat
smazaný uživatel

No ono ja neviem kto je tento uzivatel, ale viditelne nepozna BL, uznava nejaky umely klub, ktory je 3 rok v BL a ide pisat, ze je tam jasna buducnost rivalizacie s Bayernom jedine v spojitosti s RedBullom ten si zije svoj sen

Reagovat
smazaný uživatel

Tymto to zaklincoval: "ale nikdo z nich každý další rok opakovaně jako to bude u Bayernu a Lipska" ale je to borec, stastne a vesele prajem

Reagovat
vladino10

No ako sorry, ale RB zatiaľ tie opory oproti dortmundu drží naozaj luxusne (a jeden keita na tom nič nezmení, uvidíme čo bude toto leto), zase by nezaškodilo trochu objektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze suhlasis s tym co pise? ze najlblizsich 5r. bude jedine Bayern/lRB hrat o titul? a seb tam ich z toho vytrhne Gladbach, Hoffenheim a mozno BVB, ktore aj tak nevie udrzat muzstvo pokope? Ale chod! A to sa prebera odchod Wernera, ved ten mancaft nedosiahol, ziadny vyrazny uspech a to este pred 3r. hral druhu ligu! Hovorit, ze najblizsiu dekadu bude jedine podkurovat Bavorom RB je viac ako prehnane, to musis uznat ze je to trollovina

Reagovat
vladino10

Čo? Ako fakt, že Lipsko si oproti BVB zatiaľ drží posily luxusne vyjadruje, že mám súhlasiť a ďalšími x tvrdeniami?

Ty o čom tocis?

Ja som sa vyjadril k tvojmu výsmechu na keitu, to je všetko, k zvyšku som nenapísal ani čiarku.

Takže ešte raz, pomalsie- ty: jindy třeba Dortmund, kterému stále chybí týmová soudržnost kdy mu jeho hráči odchází skoro při každé nabídce k přestupu", Pise o RedBulle ktory neudrzal jednu zo svojich najvacsich hviezd Nabyho Keitu

Ja: No ako sorry, ale RB zatiaľ tie opory oproti dortmundu drží naozaj luxusne (a jeden keita na tom nič nezmení, uvidíme čo bude toto leto), zase by nezaškodilo trochu objektivity

A to je všetko, k zvyšku som sa nevyjadroval..

Ale keby sa mám vyjadriť k tomu zvysku- chalan možno je troll, ale nečudoval by som sa, keby sa do toho boja o titul Lipsko dlhodobejšie zapoji- majú kvalitný manažment aj prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by si sa zamysliet, zatiaľ im odišiel len keita, udrzali wernera, udržali forsberga, držia upameccana, ten tím je výborné poskladaný a drží pp kope, v Dortmunde okrem Reusa sa zatiaľ každý čo sa vypracoval odišiel niekde inde, v Lipsku to robia dobre a úplne prehnané na nich hadzete nenávisť, nie je to tím ako city, psg, chelsea a podobne čo nakladaju stovky miliónov každý prestupak, miesto toho výborná práca s mladými hráčmi ktoru posledné roky odvádzajú lepšie ako Dortmund

Reagovat
Kily

na druhou stranu ono je poměrně snadné udržet hráče, kteří zatím nic nedokázali v pohárové Evropě a v jejichž případě se jen spekuluje o zájmech jiných klubů, ale ještě nepřišla žádná pořádná nabídka

Reagovat
pistacik11

Neviem, kde ty žiješ, ja v Nemecku, a kolegovia, väčšinou fandovia Bayernu rešpektujú rb, lebo ten futbal robia skvelé, kopa mladých hráčov, žiadne predplatené hviezdy, kopa hráčov, čo tam sú od 2. Ligy. Tam není nič, čo by malo byť nesympaticke.

Reagovat
Rudnevs

No je pravda, že RB v Nemecku radi fakt nemajú. Samozrejme sú ludia, ktorí im fandia a sú normálni ludia, ktorých to nejak moc nesere a pozerajú sa na nich s nadhladom, ale celkovo sa nedá povedať, že to je rešpektovaný klub, na ktorom nikomu nič nevadí. Veď furt sa proti ním robia protesty, transparenty a pod. Medzi aktívnou fanúšikovskou scénou najviac neznášaný klub z celého Nemecka.

Reagovat
cologneFC

Rešpektujú RB? Potom sa nerozumejú do futbalu a je im jedno ako to funguje. Pri všetkej úcte, niekoho kto obchádza všetky možné pravidlá, nie je možné rešpektovať. A to som napísal veľmi slušne.

Reagovat
smazaný uživatel

O čom tu točiš, neplač tu a vylievaj si komplexi inde

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko zatiaľ najlepší futbal v lige, dúfam že im to vydrží a uhrajú ligu, prajem im aby preháňali Bayern, zatiaľ sú jediný ktori na to maký

Reagovat
Liquid

Reagovat
Kepy_FCB

Bayern ztrácel jen na nátlak vedení Bundesligy aby ta soutěž byla aspoň chvíli zajímavá

Reagovat
Bayern +

Dúfam, že aj Müllered sa dnes pozeral na zápas.

Každopádne 120 mega je strašne veľa

Reagovat
Coutinho10

kazdopadne ten trend cen hracu tezko pujde dolu, takze za par let 120 mil Eur nebude moc a kdyz do toho nebudete chtit jit, tak by to byla velka skoda, protoze to vypada, ze se Bayern konecne rozjizdi a zase hledat dalsi sezonu nejakyho jinyho tvurce taky muze chvilku trvat

Reagovat
smazaný uživatel

Radšej tých 120 za Havertza

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme, ako pôjde trh, ceny v poslednej dobe raketovo vzrástli, ale nemusí to pokračovať, trebárs za pár rokov môže prísť kríza, ťažko povedať... Nebral by som za samozrejmosť, že ceny budú naďalej raketovo vzrastať a že za pár rokov budú 120 mio. € drobné.

Osobne by som si ešte počkal na ďalšie zápasy, včera sa neskutočne predviedol, ale zatial by som toľko za neho nedal a obzeral by som sa po nemeckých hráčoch ako Havertz či Sané. Ale pokial Coutinho bude pokračovať v takýchto výkonoch, tak by som ho kúpil.

Reagovat
Bayern +

Pozor, Sané rok nehral futbal. Povahovo a konzistentnosťou formy to taktiež nie je uplna topka a ortodoxný Nemec typu Schweini alebo Müller to taktiež nie je.

Nehovorím, že by som ho za rozumnú cenu nechcel, ale Havertz plus Werner mi príde ako lepšia kombinácia posil hráčov nemeckej národnosti.

Reagovat
db18

Navíc asi i levnější... ale pak by to chtělo naučit Goretzku zase hrát LCAM...

Reagovat
Bayern +

Stále verím, že vyjednáme Coutinha lacnejšie

Reagovat
Coutinho10

j jako je asi zbytecny ted delat unahleny rozhodnuti...uvidi se na jare, kdy se bude lamat chleba jak v lize, tak LM

u Saneho tezko rict, jestli mu to bude v Bayernu sedet + dlouha pauza...mozna ten Havertz, kterej je mladsi, uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

On je samozrejme skvelý futbalista a po individuálnej stránke jeden z najlepších, akých môže Bayern reálne získať, ale keď si spočítam jeho cenu plus obrovskú zmluvu, ktorú by mu musel Bayern dať, tak mi to vychádza pre Bayern ako obrovsky nevýhodný obchod napriek jeho kvalite. V lete bude mať 28 rokov a teda by to bolo veľmi krátkodobé riešenie za neskutočný balík prachov. Ak by som dal dohromady prestupovú sumu spolu s platom, tak by to pre Bayern vychádzalo na nejakých 40-50 mega ročne, pričom je jasné, že výkonnostne už pôjde len dole a zase to nie je žiadny Messi ani Ronaldo, za ktorých sa tá suma proste dáva aj v tridsiatke. Navyše v tomto veku už má len veľmi malú resale value a pre Bayern by bol jeho nákup po ekonomickej stránke proste nevýhodný a ako poznáme Bayern, tak tam sa takým štýlom proste nenakupuje.

Jediným klubom, ktorý by mi dával zmysel pre Coutinha aj ten klub samotný by bolo PSG, kde by ho mohla Barcelona použiť pri prípadnej výmene za Neymara, ktorému bude v Paríži končiť zmluva a chce odísť, tam by to dávalo zmysel pre všetky zainteresované strany.

Reagovat
Muffi

Nejdražší Neymar 222 mega placený klubem, kterému jsou peníze jedno, druhý Mbappé, je jednak pokles ceny o 20 procent a druhak opět placený z externích zdrojů stejným klubem, který by klidně přivezl tatrovku peněz, kdyby za ni dostal Messiho. Když si můžeš dovolit tratit miliardy sporem se Saudy, desítky milionů utopené ve fotbalu ti jsou jedno.

Třetí je Coutinho, který byl ale placený z peněz obdržených za Neymara, podobně jako 7. nejdražší Demebelé. Bez toho by se oba transfery nikdy neuskutečnily, nebo by suma byla výrazně nižší.

4 Joao Felix. Že by reálné možnosti klubu? Ale kdeže, Atleti dostali za Hernandeze, rodriho a Griezmanna 275 000 000 eur, což jsou běžné prodeje každého klubu, že?

Až 5. místo a Griezman za 120 mega, 55 procent Neymarovy ceny je přestup učiněný v rámci běžného fungování klubu bez externích zdrojů v podobě dotací od majitele nebo masivních prodejů hráčů jako u Barcy a Atletica a tudíž přibližný obraz reálných možností toho, co jsou top kluby schopné dát za jednoho hráče. A vzhledem k tomu, že Dembelé, Coutinho, Griezmann i Felix jsou zatím dost za očekáváním, dá se čekat větší opatrnost.

Inflace je to, že cena z VvD vysmívaná dva roky zpátky je dnes běžná a že lidé jako Lemar nebo Pepe stojí 70 či 80 mega ale hráči za 120 mega fakt standardem nejsou a ještě nejaký pátek nebudou.

Reagovat
Coutinho10

j PSG + Barcelona to rozjeli tuhle cenovou show s temi 100+ mega za hrace, ale kdyz vidim i v PL, za kolik tam chodi hraci (jasny, neni to jako za Coutinha, ale nekde kolem tech 70 mega) a to za hrace, za ktery by ty castky taky kazdej nedal...treba u obrancu Dijk byl sice za dost, ale nakonec se vyplaci, ale zatimco Maguire do United mi jako takove delo neprijde...to same do ofenzivy napr. Pepe, ikdyz nejaky zablesky mel

takze jako 120 mil. Eur za Coutse je hodne pro Bayern, to chapu, ale ten hrac si tu cenu zaslouzi, protoze v Liverpoolu byl 5 let, hral jako buh a to ze rok a pul se trapil v Barcelone neznamena, ze to je spatny hrac, opak ukazal na repre urovni, kdy vyhral Copu Americu a predvadel nejenom tam super vykony a ted po tom kolotoci, co bylo v Bayernu + zmena trenera, tak to vypada, ze se dostava zpet do toho, co predvadel v Anglii, takze ta cena mohla v lete tohoto roku na zaklade par mesicu vypadat jako velka, ale pokud ty vykony bude ukazovat i na jare v zapasech, kde se bude lamat chleba, tak to bude adekvatni cena a je jenom na Bayernu, jestli toho bude chtit vyuzit i v dalsich sezonach a nebo si ho koupi nekdo z tech bohatsich (PSG nebo nekdo z PL)

Reagovat
RadekVonCZE

Schick za 3 zápasy 2+1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
PaYaB

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka hrozná díra

Reagovat
Coutinho10

on je drzel hlavne v 1. polocase....pak po zraneni Gebreho po tomto 1. golu: https://streamja.com/NaGj je to celkem nalomilo

Reagovat
DieFohlenBMG

Patrik Schick

Reagovat
Coutinho10

hezky tam vletel: https://streamja.com/WNqA

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Rudnevs

Si tam tak v pohode vykračoval, nikto ho nebránil a nakoniec udrel...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pablos

takže když dá Patrik Schick gól v bundeslize dá ho i Darida ...jen tak dál

Reagovat
db18

Skvělá show Coutinha.

Reagovat
Rudnevs

Bayern pod Flickom hrá podla mňa dosť pekný futbak, takto to kľudne mohlo dopadnúť i proti Leverkusenu či Gladbachu, len tam spálili veľa šancí, dali veľa tyčiek a podobne...

Akurát tá obrana môže byť problém. Boateng mi niekedy príde, že je akurát tak obrovský a tým pádom pokial na súpera telom zatlačí, tak sa proti nemu hrá nesmierne ťažko. Ale čo sa týka rýchlosti a futbalovosti to neni úplne ono, tam bolo vidno, že je Rashica niekde inde. Ale tiež sa na jeho obranu musí uznať, že sa to bráni ťažko a tie vznikajúce protiútokové situácie sú zrejme daň za Flickov ofenzívny štýl, na ktorý sa síce pekne pozerá, ale v CL proti tým nadupaným velkoklubom sa to môže Bayernu vypomstiť.

Reagovat
vladino10

Neviem, ono predstav si, že na teba ide mega šikovný hráč na lopte ako Rashica sám, jeden na jedného a ty si ešte chrbtom k bráne, tj musíš cúvať až kým neurobí kľučku..

A Jerome tam fakt bol celý 1. polčas sam- všetci ostatní traja obrancovia boli dakde vpredu na výlete a nestíhali sa vracať..

S týmto v LM vyhorime (ak teda samozrejme Flick neprisposobi taktiku súperovi- minimálne s leverkusenom sa tak nestalo).

Reagovat
Heresy

no leverkusen mel spis stesti nez ze by sme takticky vyhoreli ... minimalne 6 cistych golovych sanci sme nepromenili ..

Reagovat
vladino10

Keď dostaneš 2 góly tak je dosť veľká pravdepodobnosť, že nevyhras..nehovorím, že to bol zlý výkon, skôr hovorím, že aj leverkusen si zaslúžil streliť tie dva góly čo dal..a proste s tým sa ťažko vyhráva..

Reagovat
Heresy

no jasne .. ale ty rikas ze flick neprispusobil taktiku vuci leverkusenu a to bych rekl ze je blbost .. od te doby co odesel kovac hrajem skvely fotbal .. spis nam chybi trocha toho stesti a mozna nestavet prave boatenga ktery je proste pomaly , treba zkusit maie nemuze byt horsi nez to kopyto tomu neverim ..

Reagovat
vladino10

Ta obrana horí, nie kvôli jednotlivcom, ale kvôli systému..keď ti tam bude stáť sám 1:1 chrbtom k bráne van Dijk, tak by dostal naložené aj ten, keď máš jedného hráča vzadu tak ta defenzíva proste nebude dobre fungovať...

A Mai?

Haha, úplne by stačilo ak by sa postavil na stopéra Pavard a na pravú obranu kimmich.

A môžeme nakladať boatengovi, že v tých súbojoch dostal- lenže druhý stopér, alaba, sa ich vôbec nezúčastnil, nebol tam, útočil.

Za mňa momentalne ideálna zostava smerom dozadu Neuer- Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba s tým, že alaba hráva za repre záložníka, tak by sme ho tam mohli skúsiť miesto Kimmicha a vľavo Davies..

Tých možností je veľa, ale alaba stopér a vpravo Pavard je za mňa najhoršia.

Reagovat
Heresy

no zrovna proti leverkusenu bailey utekl pavardovi a pak martinezovi a vsichni stali vedle sebe ... on tez ty dva pasy dostal idealne do behu ... ale v taktice to nebylo .. ten den sme nemohli dat gol ... a kimmicha je skoda na pravem beku on je mozek hry ten stred je pak logicky ... a za vyskouseni maie nic nedame .. udela chybu ? jako kazdy nas stoper nic noveho by to nebylo .,,

Reagovat
vladino10

Možno ho je škoda na pravom bekovi, ale nie v situácii, keď máš v kádri dvoch stopérov, z ktorých teda jeden musí hrať pravého obrancu, aby mohol byť mozog v zálohe.

Reagovat
Heresy

jo ale pavard je lepsi na pravem beku nez na stoperu to musi videt kazdy ne ?

Reagovat
Heresy

a jeste bych rekl mame jen dva opravdove stopery sule a prave boateng ... lucas je spis levy bek a tam vladne alaba a davies se ukazuje jako extra schopna nahradaza neho .. ikdyz on je taky silene agilni asi bych ho dal na kridlo ..

Reagovat
vladino10

tými dvoma stopérmi v kádri som myslel boatenga a pavarda, ostatní sú zranení

Reagovat
Heresy

no ja to myslel zas tak ze sule a boateng jsou takovi ti ryzi stoperi .. pavard tam neni moc dobry ..

Reagovat
Liquid

Gladbášku došla šťáva poměrně brzy. Koho pak to máme na čele milá bundesligová sekce ???

Reagovat
Heresy

ten faul nübela byl extra brutalni

Reagovat
Rudnevs

Ten mal zrejme v detskej izbe na stene plagát Tima Wieseho...

Reagovat
Heresy

Reagovat
Heresy

https://youtu.be/xf7wxhXsSV0 myslels tohle ne ? ale faul nubla byl brutalnejsi ..

Reagovat
Rudnevs

Neskutočné jak ho zobral ešte oboma nohami... Wiese tam mal toho viacero, trebárs ešte v Nordderby proti HSV faul na Olića: https://youtu.be/qdRWA0DprqI. Plus sa po konci kariéry stal wrestlerom.

Reagovat
Heresy

Tvl on mu dal za to jen zlutou mu skoro skocil za krk ...

Reagovat
Rudnevs

Ešte ten rozhovor s ním, kde vraví, že trafil najprv loptu a potom ho troška trafil a že rozhodca správne rozhodol.

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

V naší lize faul Nubela jasná ŽK

Reagovat
Heresy

neblbni tohle by i u nas ocenili redkou ..

Reagovat
andrew96

+ Kahn

Když se řekne brutální faul, ve kterém figuruje gólman (byť zde byl brankář faulovaným), tak si vždy vzpomenu na Guerreirovu prasárnu na Ulreicha,

Reagovat
Rudnevs

Oli sa občas na ihrisku správal ako blázon, postrkoval sa a povedzme, že si budoval rešpekt, ale vyložene kung fu ako v prípade Wieseho to nebolo. Stále je Kahn stokrát väčší sympaťák než henten magor.

Guerrero (Guerreiro hrá za BVB ) bol tiež riaden nervák, spomínam si s ním ešte na incident, jak nejakeho fanúšika na tribúne, ktorý na neho nadával, trafil do tváre flašou.

https://youtu.be/bJCLfV2RAe0

Reagovat
andrew96
Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rudnevs

Schalke Ten druhý polčas bol neskutočný, obrovské nasadenie, hra na hranici síl, na to sa fajn pozeralo...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Werkrider

Reagovat
REPLIKATOR

Nubel psychopat

Reagovat
Godwinson

Ten gólman slušnej kokot, dal bych mu flastr jak hovado

Reagovat
stas87

CL a percentualna sanca na postup podla mna :

Bayern-Chelsea 60-40

BVB-PSG 20-80

RB-Tottenham 45-55

EL

Porto-Bayer 50-50

SGE-Salzburg 45-55

U Bayeru si dokazem uplne v pohode predstavit, ze EL daju na vedlajsiu kolaj vzhladom k tomu, ze priorita pre nich bude skoncit do stvrteho miesta. U Eintrachtu si toto nemyslim, tam bude zalezat, koho Salzburg pocas zimneho okna preda a koho naopak udrzi. Kvalitou kadra su ale rakusania nad Eintrachtom.

RB podla mna bude mat ako ciel cislo jeden zisk titulu v BL. Takze ak vypadnu s Tottenhamom, tak sa nic moc nedeje pre nich. Nemaju skusenosti, navyse supera trenuje Mourinho a to moze byt o jednom jedinom gole. BVB vyleti, nemaju ako prekvapit PSG...aj ked to bolo schopne vypadnut s tragickym Manchesterom minulu sezonu. Bayern to da, nebude to podla mna take presvedcive ako s Arsenalom, ale kvalitu maju vyssiu a verim tomu, ze v europe to Flick posklada inak ako v BL.

Reagovat
stas87

Vypadol mi Wolfsburg s Malmö. Ale tam to vlci daju, svedi este hraju ten system jar-jesen a nebudu rozohrati. Uprimne ten postup prajem viac Malmö ako Wolfsburgu ale.

Reagovat
vladino10

Ten Dortmund by som dal kľudne s tými šancami o dosť vyššie- sú síce mizerni momentálne, ale PSG v lm je ešte mizernejsie a schopné vyletieť s hocikým, čo dokazuje už pár rokov...

Inak asi súhlasím s tými percentami- akurát sa mi ťažko predstavuje, že by sa RB vykaslalo na LM, minimálne Nagelsmann mi nepríde ako typ ktorý by niečo takéto uniesol...

No a Bayeru možno verím trochu menej ako Portu.

Reagovat
andrew96

Já prostě PSG vůbec nevěřím. A navíc ta motivace v podobě "pomsty" Tuchelovi...

Reagovat
vladino10

Ja hlavne verím, že sa Dortmund dá dovtedy trochu dokopy, už by to možno chcelo aj nejaký výsledok od nich v LM, kvalita tam podľa mňa je..

Reagovat
Rudnevs

Trochu dokopy sa dali už v posledných zápasoch, hoc to bolo proti slabším súperom, ale minimálne nálada v tíme je už lepšia než pred pár týždňami.

Reagovat
Werkrider

Súhlasím so všetkým, až na tvrdenie že Salzburg má kvalitnejší káder ako Frankfurt.

Zápasy BVB-PSG môžu kľudne končiť 3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele