15. kolo
13.12.2019 20:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim znovu selhal, tentokráte po divokém průběhu nestačil na Augsburg

Hoffenheim prohloubil svou současnou krizi i v páteční předehrávce 15. kola a s outsiderem z Augsburgu prohrál po čtyřech inkasovaných brankách v poměru 2:4, svou šňůru bez vítězství na ligové scéně protáhl již na čtyři duely. V tabulce prozatím zůstává na osmém místě s jednadvaceti body, Augsburg má na kontě o bod méně a poskočil na desátou pozici. Hosté rozhodli o svém úspěchu krátce po změně stran, kdy během jedenácti minut skórovali dvakrát.

V domácím dresu znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek a byl střídán v 71. minutě. Za hosty odchytal celé utkání brankář Tomáš Koubek, a i když dvakrát inkasoval, tak zaznamenal několik skvělých zákroků. První větší příležitost se zrodila už po dvou minutách hry, kdy do samostatného úniku pelášil Adamjan, nicméně tomu byl s mírným zpožděním přeci jen odmáván ofsajd.

Augsburg se z ničeho nic dostal do vedení o devět minut později. Na pravém křídle všem uprchl Niederlechner a poté předložil vodorovnou lahůdku pro nabíhajícího Philippa Maxe, který prázdnou branku neminul. Neuběhly však ani další tři minuty a bylo bleskově srovnáno. Třiadvacetiletý dánský záložník Robert Skov využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a finální nahrávky od Rudyho, následně vystřelil z osmnácti metrů.

Jeho výborný skákavý projektil z první zapadl do pravého spodního rohu a Koubek se po něm natahoval marně. V samém závěru úvodního dějství se zjevil v obrovské příležitosti Bebou, avšak zblízka na Koubka nevyzrál, ten proti jeho ráně předvedl famózní zásah levou rukou. Necelých pět minut po přestávce fauloval Akpoguma ve středu vlastní šestnáctky Niederlechnera a rozhodčí Steinhaus okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Philipp Max a míč uklidil do protipohybu gólmana Baumanna. V 56. minutě dostal hosty do dvoubrankového vedení dvaadvacetiletý Fin Fredrik Jensen, když po nádherné kolmici od Niederlechnera usměrnil balón mezi nohy Baumanna - 1:3. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance Kramarić a mířil těsně vedle bližší šibenice.

Hoffenheim zdramatizoval tento zápas v 80. minutě. Skov odcentroval z levého křídla a střídající Jürgen Locadia hlavičkoval ze sedmi metrů přesně ke vzdálenější konstrukci. Hosté rozhodli o svém úspěchu v 85. minutě. Brazilec Iago převzal třetí gólovou asistenci od Niederlechnera a nikým nehlídán snadno překonal domácího strážce. V nastaveném čase se pak ještě blýskl Koubek, který odvrátil dělovku Kramariće na tyč.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele