15. kolo
14.12.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha poprvé pod Klinsmannem vyhrála, rozhodl Darida

Hertha BSC poprvé pod vedením nového trenéra Jürgena Klinsmanna zvítězila a výrazně se pod to podepsal český záložník Vladimír Darida. Byl to právě on, kdo utkání jedinou brankou v 53. minutě rozhodl.

Pro Herthu to byl třetí zápas pod novým koučem. V předchozích dvou duelech uhrál berlínský celek jen bod, takže proti Freiburgu měl co napravovat. Hosté si na Olympijském stadionu věřili, jenomže za celých devadesát minut nenašli na obranu v čele s brankářem Jarsteinem recept.

Domácí se rozhodně nikam nehnali, Klinsmannova taktika byla jasná, počkat až co předvede soupeř. A ten toho moc neukázal a ve 26. minutě měla Hertha první výraznější příležitost. Po chybě v rozehrávce postupoval na Flekkena Lukebakio, avšak brankář Freiburgu dobře zasáhl. O několik minut později zase netrefil z dobré pozice branku Selke a první poločas žádný gól nepřinesl.

Freiburg měl o něco větší držení balónu, ale k čemu mu to bylo, když ani jednou nedokázal Jarsteina prověřit. V 53. minutě přišel klíčový moment celého utkání, Vladimír Darida si narazil balón se Selkem a parádní ranou překonal Flekkena. Freiburg měl pořád dostatek času na vyrovnání, ale Gulde po krásné střele netrefil zařízení a nic dalšího Hertha svému soupeři nedovolila. Klinsmannův tým tak poprvé pod jeho vedením vyhrál a získal v boji o záchranu veledůležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele