15. kolo
14.12.2019 15:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč nestačila na Dortmund, prohrála vysoko 0:4

Borussia si v Mohuči nedělala starosti a domácí tým smetla čtyřmi brankami. Favreho svěřenci se ujali vedení už v prvním poločase a ve druhém svůj náskok zvýraznili. Postupně se prosadili Reus, Sancho, Hazard a Schulz.

Fotbalisté Dortmundu si v týdnu zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů a tuto záležitost náležitě oslavili v Mohuči vysokým vítězstvím. Domácí chtěli být vyrovnaným soupeřem, ale BVB od začátku ukazovalo větší kvality.

Nástup Mohuče byl sice sympatický, ale dlouho nevydržel. Dortmund postupně utahoval smyčku a po půlhodině se ujal vedení. Marco Reus se dostal k odvrácenému balónu a z hranice šestnáctky z voleje překonal Zentnera. Mohuč se ještě snažila o rychlou odpověď, ale Bürkiho v hostující brance zaměstnat nedokázala.

Po změně stran předvedla Borussia jednu ze svých typických akcí. Ohromně rychlý přechod do útoku zakončil před pokutovým územím přesnou střelou Jadon Sancho. Borussia se druhým gólem definitivně uklidnila a domácím přidala další dva góly. Dvacet minut před koncem předvedli hosté opět rychlý přechod a tvrdou ránu Thorgana Hazarda nedokázal Zentner vyrazit, jakkoliv si na balón sáhl.

Poslední slovo měl v 84. minutě Nico Schulz. Balón mu do nohy rychle podstrčil Sancho a i střela Schulze byla tvrdá a přesná. Borussia zvítězila v Mohuči 4:0 a vytvořila tlak na duo Mönchengladbach, Lipsko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele