15. kolo
14.12.2019 15:30 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Mnichovská demolice! Bayern rozdrtil Werder Brémy 6:1

Děsivé odpoledne prožil v Allianz Areně Werder Brémy společně s českými hráči Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem. Brankář hostů inkasoval šest gólů a obránce Gebre Selassie pro změnu kvůli zranění nedohrál. Bayern deklasoval Brémy 6:1 a největší zásluhu na tom měl autor hattricku Brazilec Philippe Coutinho, ten měl mimochodem prsty ještě v dalších dvou gólech.

Bayern byl od začátku velice dominantní, v první čtvrthodině dobýval branku Werderu Brémy, ovšem marně. Hosté se soustředili na rychlé protiútoky a jeden takový předvedl Milot Rašica v 8. minutě, zasekávačkou a následným pádem si zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí Schröder zůstal neoblomný. Každopádně Werder tím ukázal své možnosti a ve 24. minutě už z podobné akce nečekaně udeřil. Milot Rašica si seběhl na Klaassenovu průnikovou přihrávku a chladnokrevně akci zakončil.

Hosté v tu chvíli netušili, že dráždí hada bosou nohou. Bayern se sice chvíli nemohl vzpamatovat, ale ještě do poločasu výsledek otočil. Jiří Pavlenka dělal v brance Werderu co mohl, dvakrát vychytal Lewandowskiho, ale tlak Bavorů neustával, naopak gradoval a byl úspěšný. Ve 45. minutě Gnabry posunul balón před Pavlenkou na Coutinha a ten srovnal na 1:1. Vzápětí v nastaveném čase Coutinho obloučkem vysunul Lewandowskiho a Bayern se ujal vedení. Pro Werder to byla dvojnásobná nepříjemnost, neboť krom vedení ztratil i obránce Gebre Selassieho, který si chvíli před druhou brankou poranil koleno.

Mnichované po přestávce nenechali nic náhodě a svého soupeře se rozhodli doslova roztrhat na kousíčky. Na 3:1 zvýšil po další hezké spolupráci Coutinho a v 72. minutě prostřelil opětovně Pavlenku i Lewandowski. Obrana Werderu v tu chvíli přestala existovat a Allianz Arena viděla ještě další dva kousky. Coutinhovu zpětnou přihrávku poslal do branky Thomas Müller a vynikající Coutinho za další dvě minuty technickým obstřelem zkompletoval hattrick. Výsledek 6:1 už uznal Bayern za konečný.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
manuelo neuero

3:0

Reagovat
Rich

5-0

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kolarik12

Prvni polocas fakt otresnej. Nechapu, jak se za tri dny muze zmenit herni projev uplne o 180 stupnu. Je to cely takovy nejisty a Bremy se snadno dostavaji pomoci dvou rychlych prihravek do protiutoku. Boateng je tam jak namalovanej, nevim proc uz davno nedostal sanci Lucas Mai. Horsi nez Boateng uz byt nemuze. Snad uz to nejak dokopem a ten herni projev pujde v druhym polocase nahoru.

Reagovat
Rich

Podívej takhle, herní projev Bayernu je skvělý, akorát prostě ta obrana je problém.... Mě se to jeví tak, že by Boateng vůbec neměl hrát a prostě odejít v zimě, další věc ani Martineze tam nedávat, každý tým proti komu Bayern stoj, ví, že brejky jsou klíčem proti Bayernu.. Proč? Obrana je pomalá prostě a Maiovi bych dal přednost a šanci, je to talent... Plus v zimě přivést nového hráče... To přesně požaduje Flick, ale pět Salihimič dělá vlny, že to nejde nebo co...

Co si budeme povídat mě tedy zatím nepřesvědčil Pavard a o Hernandezovi ani nemluvím... Sule je smůla, chce to přivést nového hráče do obrany, Němce vyloženě a pak prostě Maiovi dát šanci.

Reagovat
Kolarik12

Tak Hernandez v podstate skoro nic neodehral, protoze je vecne na marodce a nemyslim si, ze to s nim bude lepsi. Pavard mel ze startu sezony zapasy, kdy byl jeden z nejlepsich na hristi, ale ted celkem stagnuje. Paradoxne, ackoliv byla v lete obrana posilena nejvic, tak s temi zranenymi hraci a pomalym Martinezem s Boatengem je to porad nedostacujici. Nejlepsi obrance je momentalne devatenactilejtej Davies na LB.

Kazdopadne souhlasim, ze pod Flicekm je to 100x vic koukatelnejsi nez pod Kovacem, ale z tech rychlych protiutoku mne vzdycky zatrne. V LM az prijdou tezsi souperi, tak to budou tresta vic nez nejaky Bremy, Leverkusen nebo Gladbach...

Reagovat
Rich

Brejkám se nevyhne Bayern, jedině by musel posílit obranu a zkusit Maie. Problém je v tom, že prostě ta obrana je hrozná... Máš pravdu s Daviesem, hraje pravidelně a je nejlepší z celé obrany. Ale ten nemůže hlídat vše, chce to posílit... Hernandez nevím no, až se vrátí, tak snad to bude lepší, ale pod Kovačem to nebyla žádná sláva. Pavard, netuším přijde mi na obou postech hrozný, hlavně třeba Kimmich je výborný ve středu, ale i na pozici RB a Pavard, jak kdy...

Flick je super trenér a za mě doufám, že uspěje alespoň třeba v lize nebo poháru. U Ligy mistrů nevím, ale bylo by to super. Ale chci říct, že Haynckes má pravdu, tohle by mohl být trenér pro Bayern do budoucna! I Coutihno se zvedá celkem.

Reagovat
Kolarik12

No otázkou bude, jak vyresit tu rozpadlou obranu. Co je jisty, ze Sule do konce sezony nebude a Boateng s Martinezem uz taky lepsi nebudou. Hernandez s Pavardem je otaznik. Flick se vyjadril, ze by v zime chtel dotahnout nejaky RB, aby Kimmich mohl permanentne zustat v zaloze. Dava to celkem i smysl, protoze pak by se na stoperech mohli teoreticky nejak tocit Pavard, Hernandez, Alaba a Martinez.

Pokud jde o Coutinha, tak posledni dva zapasy se mu opravdu povedly. Uvidime, jestli mu to zustane, jeste bych to tak ruzove nevidel, prvni pulka sezony byla vesmes prumerna. Ale pokud by mel takto hrat konstantne, tak bych nevahal za nej utratit i tu horentni sumu, o kterou by si v tom pripade Barca rekla. Ale to musi takovy zapasy predvadet pravidelne a ne dva z dvaceti.

Jinak Havertz letos nic extra, trochu se obavam, aby to s nim nedopadlo jak s Jovicem. Takze jsem zvedavej, jestli se na nej Bayern bude dal zamerovat nebo dostane prednost prave Cout.

Kazdopadne hlavnim cilem bych chtel aby se stali Sane s Wernerem.

Reagovat
Heresy

Po tom zrneni kolene co sane mel (ma) bych se zameril jenom na wernera ...

Reagovat
Rich

Já to vidím trochu jinak, ale Pavard mi nepřijde dostatečný na točený do obrany,on je možná dobrý na RB, ale na CB určitě ne... Já bych zkusil toho Maie a přivedl nového stopera nějakého, ale Hernandez je veliký otazník a Alaba je sice super hráč, ale taky se může snadno zranit, čili je to problém... Mě přijde, že Salihimidč nechce teď nikoho přivést... Fakt to je sportovní ředitel na baterky.

Jo no on Coutihno je takový nestabilní, dal hattrick teď a v lize mistrů byl super, ale ta cena? Pokud Barca nesleví na něco, tak je to za něj moc... Pokud by měl stálejší výkony a platný pro tým, dobře utratit peníze za něj ano, ale tak 60-80 mega víc ne.. To je můj názor na to, protože ta tržní hodnota je přemrštěná...

Havertz byl taky zraněný ne? Počkal bych do konce sezóny a když ne, tak by se sehnal někdo jiný a nebo Cout. Saného určitě a Werner je neskutečný teď za Lipsko, je to tahoun a bude problém ho dostat do Bayernu, ale bylo by to super.

Reagovat
Kolarik12

Mai uz mel hrat davno a vubec bych se po tom sobotnim vykonu Boatenga nedivil, kdyby dostal sanci ted proti Freiburgu. Navic je to skvela prilezitos. Kdyby se chytl, tak ma Bayern nachystanyho stopera k Sulema, az by se vratil z marodky. Tak jak dostal sanci ted Davies a ukazal, ze i v devatenacti ma na to hrat bez problemu zaklad. Takze bych se toho Maie nebal.

Havertz sice zranenej byl, ale porad ma odehranych o 400 minut vic nez Cout. S tou castkou do 80M za Couta bych celkem souhlasil, otazkou jestli se ale nenajdou jinaci blazni, jako treba PSG, MU, MC, Livec, kteri by za nej tech 120M dali. To uz by se s Barcou smlouvalo hur.

Kazdopadne na situaci Sane, Werner jsem hodne zvedavej. To ze je Brazzo neschopnej vime. Ale spis me zajima, jestli by to bylo bud jeden nebo druhej nebo oba. Pokud by to mel byt jen jeden z nich, tak ma z meho pohledu Werner trochu navrch. Je univerzalnejsi, muze hrat kridlo i hrot, neni po tezkym zraneni jak Sane a stal by i min. Kazdopadne bych byl rad za oba.

Reagovat
Rich

Ono takhle 80M je cena za něj rozumná a za tu částku by to tyhle kluby asi nedali, ale za těch 80? To už by byla přetlačovaná. Jinak ten Davies je neskutečný, jak hrál dneska proti Freiburgu? Vůbec nejlepší hráč v obraně.

Musím souhlasit, taky chci oba, ale v tuto chvíli by Werner měl navrch. Ale musí se přivést nějaká posila ještě, protože nevím, ale Perišič není na základ podle mě, on je Cout. prostě jeden zápas září a druhý je hrozný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele