15. kolo
14.12.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lipsko je v čele. Skolilo venku snadno Düsseldorf

Lipsko nenechalo nikoho na pochybách v duelu na půdě Fortuny urvalo očekávané tři body, čímž se dostalo se do čela tabulky před dosud vedoucí Mönchengladbach. Rozhodující trefu si na své konto připsal český reprezentant Patrik Schick, který skóroval podruhé v novém dresu, a následovali ho pak Timo Werner a Nordi Mukiele.

Český forvard odehrál solidních sedmdesát jedna minut, než ho vystřídal náhradník Matheus Cunha. Právě Schickův přesný zásah, jenž zařídil pravačkou po centrovaném míči od Laimera, musel jeho spoluhráče notně uklidnit. Hosté dostali utkání pod kontrolu a soupeře v podstatě do žádných větších šancí nepouštěli.

Düsseldorf vůbec v útoku pořádně zklamal. Vypracoval si jen jeden jediný střelecký pokus přímo na bránu, kromě toho pak vyprodukoval už jen další tři. Jaký rozdíl oproti jednadvaceti na straně Lipska, které v tomto ohledu utkání jednoznačně ovládlo. A nemuselo zůstat jen u tří vstřelených branek ze strany jasně lepších Die Roten Bullen.

Už dvě minuty po Schickově gólu na něj mohl navázat Sabitzer, jenže z blízkosti trestuhodně minul prostor brány. Uběhlo jen dalších patnáct minut a hosté mohli udeřit ještě jednou, avšak zakončení Nkunkua z dobré pozice zablokoval bránící Hoffmann, ve 21. minutě se Ilsanker pokoušel skórovat levačkou, jenže i on nakonec jen minul.

Ve 27. minutě se ještě snažil prosadit Upamecano, brankář Steffen však svoje rukavice využil dle svých vlastních představ. Fortuna poté prožila asi svou nejlepší část zápasu v závěru první půle. Ve 44. minutě totiž zahodil největší příležitost svého mužstva Kownacki, jemuž se nepodařilo vyrovnat, protože balón nasměroval pouze do brankové konstrukce.

Lipsko ve druhém dějství nakonec snadno dokráčelo k zisku třech bodů. V 58. minutě proměnil pokutový kop nařízený za hraní rukou Ayhana ve vlastním vápně střelou po zemi Werner. A čtvrthodinku před závěrečným hvizdem rozhodčího Hartmanna se na střeleckou listinu zapsal ještě Mukiele, který parádně zužitkoval pas od Sabitzera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
PaYaB

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele