15. kolo
14.12.2019 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Porýnské derby překvapivě vyznělo lépe pro Köln, který porazil Leverkusen 2:0

Hráči Kölnu se postarali o velké překvapení v sobotním derby s Leverkusenem a letošního účastníka Ligy mistrů dokázali porazit po výsledku 2:0. Po nepříliš zajímavém prvním poločase rozhodli o svém úspěchu v závěrečných dvaceti minutách, kdy Bayer nejprve dohrával o deseti a pak dokonce jen v devíti hráčích. 1. FC se díky tomu posunulo na předposlední sedmnácté místo s jedenácti body o bod za šestnáctý Düsseldorf.

Hosté jako by ještě měli v hlavách nezvládnuté utkání Ligy mistrů s italským Juventusem a v celém prvním poločase si nevytvořili jedinou vážnější příležitost. Po úvodní opatrnější pětadvacetiminutovce se mohli z ničeho nic dostat do vedení domácí. Na levé straně předvedl skvělou práci Jakobs a zpětnou přihrávkou našel kapitána Hectora, jenž ale netrefil míč zrovna ideálně a zamířil o kousek vedle vzdálenější konstrukce.

Stadion RheinEnergie vybouchl radostí necelé tři minuty před přestávkou, kdy se Köln dokázal prosadit, jenomže branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení sedmnáctiletého mladíčka Thielmanna. Po změně stran se svěřenci trenéra Petera Bosze přeci jen osmělili a vytvořili si dvě nadějné příležitosti. Nejprve po krásném přistrčení od Diabyho pálil k bližší tyči Amiri a pozorný Horn musel odvracet balón na rohový kop.

V 52. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Havertz a Horn vyrážel tento projektil do strany. Přesně o deset minut později byl k vidění jeden z klíčových okamžiků sobotního střetnutí. Rakouský obránce Aleksandar Dragović zastavil ve slibně se rozvíjející akci střídajícího Jhona Córdobu a po zasloužené druhé žluté kartě musel předčasně opustit hrací plochu. Köln neproměnil obrovskou možnost ke skórování v 69. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany stanul před odkrytou brankou Czichos, avšak ze tří metrů trestuhodně hlavičkoval příliš vysoko. Domácí se přeci jen dočkali za další čtyři minuty. Córdoba po svém příchodu výrazně rozhýbal hru svého výběru a hned se stal hrdinou. Hector mu poslal přihrávku do volného, kolumbijský forvard přelstil ofsajdovou past a pak chladnokrevně po zemi zamířil do bližšího spodního rohu.

Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem potkala Bayer další pohroma. Leon Bailey ani ne po pětadvaceti minutách strávených na trávníku neudržel nervy na uzdě a po mírné potyčce udeřil do obličeje Ehizibueho, za což mu rozhodčí Gräfe udělil přímou červenou kartu. Köln definitivně odrazil nápor Leverkusenu v 84. minutě. Na přímý volný kop Risseho z levého křídla si naskočil Sebastiaan Bornauw a zblízka prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele