Bundesliga - preview 15. kola

13.12.2019, 08:18, aktualizováno 15.12.2019, 08:43
Previews
Mönchengladbach hraje ve Wolfsburgu a může se vrátit na první místo tabulky, kde ho v sobotu opět vystřídalo Lipsko. O poháry letos bojuje i Schalke a to bude favoritem posledního duelu patnáctého kola, v Gelsenkirchenu se představí trápící se Frankfurt...
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Borussia Mönchengladbach, která je v tuto chvíli v tabulce německé bundesligy druhá, odehraje patnácté kolo na půdě Wolfsburgu. Oba týmy hrály ve čtvrtek své zápasy posledního kola skupin Evropské ligy a roli tedy může hrát i únava.

Zatímco Mönchengladbach je se ztrátou dvou bodů na vedoucí Lipsko druhý, Wolfsburg je až na deváté příčce, s dvaceti body a ztrátou čtyři bodů na jistotu evropských pohárů. Zajímavostí je, že žádný z týmů od konce října neremizoval.

Wolfsburg dokázal po listopadové reprezentační přestávce vyhrát 2:0 ve Frankfurtu díky gólům Weghorsta a João Victora. O týden později prohrál 2:3 s Brémami a minulou sobotu 0:1 ve Freiburgu. Ve čtvrtek dokázal Wolfsburg v rámci Evropské ligy vyhrát nad Saint-Étienne 1:2, když se na začátku druhé půle střelecky prosadil Otávio. "Vlci" se tedy probojovali do jarní části druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Takové štěstí už ale neměl právě jejich soupeř z Mönchengladbachu, který svůj čtvrteční zápas na vlastním hřišti prohrál 1:2 s tureckým Başakşehirem. Ve skupině J tedy skončil na třetím místě, se ztrátou pouhého jednoho bodu na druhý AS Řím.

Předtím se mu však v Bundeslize v poslední době převážně dařilo. Na konci listopadu sice prohrál 0:2 na půdě Unionu Berlín, poté však dokázal na vlastním hřišti vyhrát 4:2 nad Freiburgem a minulou sobotu 2:1 nad Bayernem Mnichov, proti kterému se gólově dvakrát prosadil Bensebaini.

Domácím budou chybět vykartovaný Tisserand a zraněný Camacho, hostům pak vykartovaný Zakaria a zranění Müsel s Poulsenem.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Bruma, Guilavogui, Brooks - Schlager, Arnold - William, Roussillon - Mehmedi - Weghorst, Joao Victor
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer, Hofmann - Benes - Herrmann, Plea, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.58 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
Zápas Schalke s Frankfurtem zakončí patnácté bundesligové kolo. Favoritem zápasu jsou podle sázkových kanceláří domácí, hosté vyhráli naposledy ligový zápas na začátku listopadu.

Pro domácí jasně mluví i postavení v tabulce. Schalke je po čtrnácti odehraných zápasech s pětadvaceti body páté a na čtvrtý Bayern, který už svůj zápas patnáctého kola odehrál, ztrácí pouhé dva body. Frankfurt je až dvanáctý s osmnácti body a má náskok pouhých šesti bodů na sestupové pásmo.

Schalke na konci listopadu vyhrálo 2:1 v Brémách díky gólům Harita a Ramana. Poté dokázali zvítězit stejným poměrem nad Unionem Berlín a jejich pětizápasová série bez prohry skončila až minulou sobotu, kdy tým z Gelsenkirchenu prohrál 1:2 v Leverkusenu.

Frankfurt hraje, na rozdíl od Schalke, také Evropskou ligu, ve které se mu však daří o poznání lépe, než v Bundeslize. Na konci listopadu Eintracht prohrál 0:2 s Wolfsburgem, o týden později 1:2 na půdě Mainzu. Minulý pátek remizoval Frankfurt doma s Herthou BSC 2:2 a ve čtvrtek prohrál 2:3 v rámci posledního kola základních skupin Evropské ligy s portugalským Guimarãesem. I přesto dokázal postoupit do jarní fáze soutěže, ačkoliv o pouhý jeden bod.

Oba týmy trápí rozsáhlé marodky. V dresu Schalke do zápasu určitě ze zdravotních důvodů nezasáhnou Nastasić, Sané, Schöpf, Stambouli a Uth. Hosté jsou oslabeni o zraněného Dosta, de Guzmana, Trappa a Russe.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, McKennie, Oczipka - Mascarell, Serdar - Caligiuri, Harit - Raman, Kutucu
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Toure, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Rode, Fernandes, Kostic - Gacinovic, Kamada - Paciencia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.89 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov vyhrál v Lize mistrů všech šest zápasů, ale teď už musí začít stoupat tabulkou Bundesligy. Aktuální sedmé místo je pro bavorského giganta nedůstojné, na čelo navíc ztrácí sedm bodů. Do Allianz Arény zavítá Werder Brémy, který má jiné starosti a který zatím jen těsně uniká sestupovým příčkám. Werder čeká v Mnichově těžký úkol, porazit Bayern se mu nepodařilo od roku 2008.

Před jedenácti lety dokázal Werder v Mnichově vyhrát, Allianz Arénu tehdy vyplenil divokým výsledkem 5:2, ovšem už jde o opravdu dávnou historii. Jestli ale má německého šampiona zase zaskočit, pak je na to nejvhodnější doba. Bayernu se v Bundeslize nedaří a to ani po převzetí mužstva Hansem-Dieterem Flickem. Ten sice začal dobře, úhlavního rivala Borussii Dortmund doma zpráskal 4:0, stejně jako Fortunu Düsseldorf, ovšem v posledních dvou kolech vyšel bodově naprázdno. Bayern podlehl jak Leverkusenu, tak i vedoucí Borussii Mönchengladbach a klesl na sedmé místo.

Po suverénním postupu do osmifinále Ligy mistrů (Bayern vyhrál všech šest zápasů ve skupině jako jediný ze všech účastníků) se teď v Mnichově mohou koncentrovat jen na Bundesligu. Do konce kalendářního roku zbývá odehrát tři zápasy - s Brémami, Freiburgem a Wolfsburgem a Bayern v nich chce získat plný počet bodů. Obhajoba mistrovského titulu zůstává i přes početné bodové manko prioritou.

Body do ligové tabulky potřebuje i Werder, ten sice neusiluje o nejvyšší mety, rád by se ale v klidu zachránil. Hostující tým je jen dva body od sestupu a výsledkově to není žádná sláva. Brémy od poloviny září vyhrály jen jeden zápas a před týdnem doma trochu nečekaně podlehly Paderbornu 0:1.

Allianz Aréna není zrovna místem, kde by si čtrnáctý tým Bundesligy měl spravit náladu. Trenér Florian Kohfeldt navíc postrádá obránce Topraka, Möhwalda, Füllkruga a Sargenta. Velká marodka sužuje i Bayern. Při zápase s Tottenhamem v Lize mistrů se na ní přidal i Kingsley Coman a do konce roku si určitě nezahraje. Dalšími marody jsou Arp, Hernández, Süle a Cuisance. Hrát nebude ani potrestaný Javi Martínez.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Davies, Boateng, Alaba, Pavard - Goretzka, Kimmich - Coutinho, Müller, Gnabry - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Moisander, Veljković, Augustinsson - Sahin, Klaassen, Eggestein - Rashica, Bittencourt - Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.80 - 26.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hertha si stále zvyká na pořádky nového trenéra Jürgena Klinsmanna. Zatím jeho mužstvo ze dvou zápasů, do kterých jej vedl, uhrálo jen bod, a svou první výhru by v berlínském působišti chtěl bezpochyby získat proti Freiburgu. Ten je na tom ovšem v současné chvíli velmi dobře a atakuje příčky, které mu v příští sezóně můžou zajistit účast v evropských pohárech.

Domácí v uplynulých čtrnácti kolech urvali mizerných dvanáct bodů a nacházeli se tři kola před koncem podzimní části těsně nad sestupovým pásmem. Vyhráli jen třikrát, přičemž k této skutečnosti došlo již dávno. A to na začátku října. "Jsme nabuzeni. Intenzivně jsme trénovali. Body potřebujeme," uvědomoval si pětapadesátiletý lodivod.

Série sedmi utkání v řadě bez tříbodového rezultátu je už pořádně dlouhá. Přičemž za toto období nasbírala Die Alte Dame pouhé dvě plichty. Tu minulou, velmi cennou, uzmula na půdě Frankfurtu. "Samozřejmě existují i hezčí situace, než je ta naše. Ale jako profesionál jí musíte přijmout a začít tvrdě pracovat," mínil domácí kapitán Vedad Ibiševič.

Aktuálně Hertha disponuje čtyřbodovým náskokem na předposlední Paderborn a poslední Kolín nad Rýnem. Určitě by rozdíl od červených pozic potřebovala do Vánoc nějakým způsobem navýšit. A třeba se posunout o něco blíže klidnému středu tabulky. "Uděláme všechno pro to, abychom se z téhle šlamastyky dostali," ujišťoval Ibiševič.

Klinsmann má velkou výhodu v tom, že ho netrápí v podstatě žádné absence. V nynějším měření sil bude moci do hry postavit brankářskou jedničku Runeho Jarsteina, jenž už si odpykal svůj dvouzápasový disciplinární trest. V podstatě mu tak chybí jen Mathew Leckie, ten už je ovšem zpátky v tréninku po zranění kolene a očekává se jeho brzký návrat.

Freiburg sice nedokáže zaznamenat nějakou delší šňůru vítězství, na druhou stranu se mu daří pravidelně bodovat. A ačkoli jeho odstup od vedoucího Mönchengladbachu či druhého Lipska je poněkud zásadnější, stále se drží v Bundeslize v popředí. "Víme o vysoké kvalitě soupeře. Jsme však dobře připraveni," uvedl Klinsmann.

Marodka hostů čítá poměrně hodně jmen. Zranění jsou totiž Philipp Lienhart, Lukas Kübler, Lino Tempelmann i Yoric Ravet, neví se, jestli se mezi tři tyče postaví Alexander Schwolow, a otazník visí nad startem Lucy Waldschmidta a Floriana Katha. Naopak po suspendaci se vrací Vincenzo Grifo a k dispozici budou také Jérome Gondorf i Amir Abrashi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.76 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Mohuč začala stoupat tabulkou, ale v 15. kole jí čeká skutečný křest ohněm. Do Opel Arény si pro tři body přijíždí Borussia Dortmund. Ta má od konce listopadu zase jednou dobrou formu, v Bundeslize dvakrát vyhrála a jako třešničku na dortu přidala i postup do osmifinále Ligy mistrů.

Dortmund přitom neměl situaci ve svých rukou, potřeboval získat víc bodů jak v souběžně hraném utkání Inter Milán. Nerazzurri ale doma podlehli Barceloně 1:2, zatímco Borussia porazila stejným výsledkem Slavii. Základní cíl postoupit do jarní fáze milionářské soutěže se podařilo splnit a teď je na řadě znovu vyšplhat na první místo Bundesligy.

Schwarzgelben ztrácejí na svojí jmenovkyni z Mönchengladbachu už pět bodů, ale v minulých týdnech ukázali, že se s nimi stále musí počítat na nejvyšší mety. Výhry nad Herthou BSC a Düsseldorfem jsou toho důkazem. Lucien Favre dobře ví, že se jeho mužstvo musí vyhýbat podobným ztrátám jako doma proti Paderbornu nebo Brémám, jinak horko těžko připraví Bayern o jeho letitou nadvládu.

Hosté jsou tedy v dobrém rozpoložení a jak je to s domácími? Mohuč nedávno vyměnila trenéra a udělala dobře. Pod Achimem Beierlorzerem se jí začalo dařit. Nečekaně vysoko zvítězila v Hoffenheimu a tři body brala i z domácího zápasu proti Eintrachtu Frankfurt. Před týdnem to už ale nevyšlo, Mohuč neudržela brzké vedení a Augsburgu podlehla 1:2.

Achim Beierlorzer očekává od svých svěřenců adekvátní reakci a i když je Borussia velkým favoritem, nevzdává se šancí na body. Mohuč doma porazila Dortmund naposledy v roce 2014, ale její poslední vítězství je ještě v živé paměti fanoušků. Minulý rok v květnu totiž překvapivě dobyla Westfalenstadion 2:1.

Na obou stranách jsou hráčské ztráty. Mohuč bude bez Latzy, Bella, Matety i Won Jia. BVB se zase musí obejít bez Witsela, Delaneyho a Schmelzera. Hosté sice budou mít v nohách těžké utkání proti Slavii, avšak kouč Lucien Favre nehodlá nijak zásadně rotovat sestavou.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Fernandes, Juste, Niakhaté - Martín, Boëtius, Baku, Kunde - Öztunali - Quaison, Szalai
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Zagadou, Akanji, Hummels - Hakimi, Brandt, Weigl, Guerreiro - Reus, Sancho - Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.01 - 4.81 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Porýnské derby mezi Kolínem a Leverkusenem se uskuteční po necelé dvouleté odmlce a vzhledem k postavení obou výběrů v tabulce bude považován za jasného favorita hostující výběr. Domácí celek se po roce stráveném ve druhé lize zatím nemůže dostat do optimálního rozpoložení, se ziskem pouhých osmi bodů je úplně poslední osmnáctý o skóre za Paderbornem a čtyři body za šestnáctým Düsseldorfem.

Bayer naopak letos působil v základní skupině Ligy mistrů a určitě by si v ní rád zahrál i v příštím roce. Jednu možnost má z Evropské ligy, ovšem mnohem reálněji zatím vypadá postup z ligové scény. V dosavadních čtrnácti utkáních vybojoval solidních pětadvacet bodů a nachází se na šestém místě, za čtvrtým Schalke zaostává jen vinnou horšího skóre. Za poslední týdny se navíc v Bundeslize dostal do obdivuhodné formy.

V předchozích čtyřech případech vybojoval hned deset bodů. Nejprve uspěl na půdě Wolfsburgu (2:0), po remíze s Freiburgem (1:1) se vzápětí postaral o obrovský šok v Mnichově, kde totiž zaskočil suveréna předchozích let z Bayernu a porazil ho 2:1. Uplynulý víkend udolal stejným poměrem velkého rivala ze Schalke. Oproti sobotnímu soupeři může mít mírnou nevýhodu, neboť za sebou má těžký zápas v LM.

Ve středu bojoval o osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže, jenomže po porážce 0:2 obsadil třetí místo a zahraje si tak jarní fázi EL. Kolín nad Rýnem nedokázal zvítězit téměř dva měsíce, v minulých sedmi střetnutích navíc hned šestkrát prohrál. Kromě senzačního vypadnutí v německém poháru s amatérským Saarbrückenem (3:2) postupně podlehl Hoffenheimu (1:2), Lipsku (1:4) i například Unionu Berlín (0:2).

Obě města od sebe leží sotva 15 kilometrů a trenér Bayeru Peter Bosz tak očekává bouřlivou atmosféru. "Na derby jsme připraveni, náš protivník s tím musí počítat. Kulisa bude podle mého názoru ohromující a stát se může cokoliv, my se nesmíme nechat strhnout. Na duel se rozhodně těšíme, půjdeme do něho naplno," uvedl šestapadesátiletý nizozemský rodák, který zřejmě nenasadí trojici hráčů.

Trest za vyloučení s Bayernem stále bude odpykávat Tah, poraněné vazy v kotníku určitě nepustí na trávník Pohjanpala a zřejmě ani Weisera. Domácí kouč Markus Gisdol nemá k dispozici Clemense (po operaci kolenních vazů). "Derby je vždy atypické a výrazně může ovlivnit morálku do dalšího průběhu. Momentálně na tom nejsme dobře, ale když zvítězíme, tak se může vše změnit," prohlásil s optimistickými myšlenkami Gisdol.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Verstraete, Hector - Drexler, Kainz - Cordoba, Terodde
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Dragović, S. Bender, Sinkgraven - Aranguiz, Baumgartlinger - Bellarabi, Havertz, Diaby - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.95 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Paderborn - Union Berlín  (sobota 15:30)
Porovnáme-li měření sil dvou nováčků Bundesligy, vede si určitě daleko lépe Union Berlín, který doposud získal o jedenáct bodů více než předposlední Paderborn, jenž má na svém kontě ze čtrnácti odehraných kol hned deset porážek. Těžko se bude domácím do Vánoc svou situaci jakkoli vylepšovat. Hosté jsou naopak aktuálně ve velmi dobré pohodě.

Svěřenci trenéra Steffena Baumgarta na druhou stranu v minulých sezonách v nižší soutěži na svého protivníka docela uměli. Třeba loni s ním neprohráli ani jednou, v březnu na jeho hřišti dokonce zvítězili o dva góly. A právě teď by potřebovali taktéž určitě zabrat naplno. Vždyť jejich odstup od šestnáctého Düsseldorfu a patnácté Herthy je již čtyřbodový.

Pozice klubu ze Severního Porýní-Vestfálska určitě není nijak bezvýchodná. Rozhodně však nemůže své dosavadní podzimní působení hodnotit pozitivně. "Hrajeme jiný fotbal než Union. Budeme muset na míči tvrdě pracovat," říkal domácí stratég, jenž by měl mít k dispozici zcela kompletní kádr, včetně navrátivšího se Marlona Rittera.

Co se výběru paderbornské sestavy týče, neměl by Baumgart dělat nějaké zásadnější změny oproti minulému klání v Brémách. Nemá přece jenom žádný důvod, vždyť jeho tým tam naposledy urval všechny body a utnul svou sérii čtyř utkání v řadě bez jakéhokoli tříbodového výsledku. "Nechám však vše otevřené. Rozhodnu se až před utkáním," tajnůstkařil.

Union se aktuálně pohybuje v klidném středu tabulky, kde by chtěl působit v podstatě po celou dobu sezóny. V šesti posledních zápasech, včetně toho pohárového, porazil své soupeře hned v pěti případech, neuspěl pouze těsně na půdě Schalke. A to si přitom třeba připsal i skalp vedoucího Mönchengladbachu. Suma sumárum si nemůže příliš stěžovat.

Paderborn si musí dát pozor především na jedno jméno, a tím je hostující forvard Sebastian Andersson, jenž v nedávných týdnech doslova září. Po trochu delším půstu se znovu dostal do parádní formy, ve čtyřech minulých případech skóroval hned pětkrát, a je v lize mezi pětkou nejlepších střelců. Kolem švédského rodáka tak již začali kroužit jiní evropští zájemci.

Berlínský celek se nebude moci spolehnout na čtyři své zraněné hráče. Na marodce se mu nacházejí Grischa Prömel, Akaki Gogia, Laurenz Dehl a Keven Schlotterbeck. "Paderborn je úžasné mužstvo s dynamickým přechodem do útoku. Máme ale svůj plán. Musíme hlavně zůstat kompaktní po celých devadesát minut," varoval hostující lodivod Urs Fischer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.69 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Düsseldorf - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Lipsko prožívá opravdu velmi dobrý podzim. Daří se mu totiž jak v Lize mistrů, tak v Bundeslize, a určitě by do Vánoc chtělo zaútočit na samotnou první pozici, kterou po čtrnácti odehraných kolech držel jen o kousek před ním Mönchengladbach. Potvrdit roli favorita na půdě Düsseldorfu je pro hosty neoddiskutovatelnou záležitostí.

Mužstvo kouče Juliana Nagelsmanna se může těšit z výtečných výsledků. Náramně zvládá náročný program, způsobený také díky evropským pohárům, a aktuálně napříč všemi soutěžemi neprohrálo už devětkrát v řadě, přičemž hned v sedmi případech zvítězilo. Navíc se v úterý radovalo z postupu do osmifinále Ligy mistrů. Čili z historického úspěchu.

Opravdu by Die Roten Bullen nemělo nic bránit v podání přesvědčivého výkonu na půdě Fortuny. "Očekávám však tvrdý boj," varoval Nagelsmann. "Náš soupeř nám bude chtít všechno co nejvíce ztížit. Musíme hrát na maximum, teprve potom můžeme vyhrát. Právě Düsseldorf je týmem, který nám může honě ublížit," varoval před podceněním.

Hlídat by si Lipsko mělo především Rouwena Henningse. Právě díky němu se domácí nacházejí nad posledními dvěma příčkami, vždyť v lize se už trefil desetkrát. Zbylých šest vstřelených gólů pak zbývá na jeho spoluhráče. "Je velmi efektivní. Obecně je Fortuna dost produktivní. Takže si musíme v obraně dávat velký pozor," dodával Nagelsmann.

Samozřejmě že nejvíce jsou jeho svěřenci povzbuzeni po zápase na půdě Lyonu, kde oslavili účast mezi nejlepší šestnáctkou klubů Evropy. Na francouzské půdě uhráli remízu. "Ve druhé půli jsme byli v ofenzívě hodně pomalí," nebyl spokojený lipský stratég. "Už jsme projevili daleko větší odhodlání. Cílem mých slov je, aby se hráči zlepšili," dodával.

Hostům bude chybět čtveřice zraněných hráčů ve složení Ibrahima Konaté, Willi Orban, Nordi Mukiele a Kevin Kampl, nejistý je pak start Dayota Upamecana a Tylera Adamse. "Položili jsme dobré základy pro sezónu. Nechceme však jen základy, chceme postavit celý dům. Pokud jde o výsledky, rád bych, aby to takto pokračovalo," zakončil Nagelsmann.

Düsseldorf nebude mít v tomto měření sil spíše co ztratit. Přece jenom nastoupí proti celku, který se nachází na úplně opačném pólu tabulky. V minulých čtyřech zápasech uhrál jen dva body, na druhou stranu měl poměrně těžký los. Varovná jsou čísla především v defenzivní činnosti. Vždyť v posledních 360 minutách inkasoval dohromady třináctkrát!

I domácí lodivod Friedhelm Funkel se potýká s mnohačetnými absencemi. A možná že opravdu nachystá zásadní změny ve své obranné čtyřce. Každopádně postrádat bude vykartovaného Alfreda Moralese, zdravotně indisponování jsou Kevin Stöger i Markus Suttner, těžko říci, jestli bodu moci hrát Marcel Sobottka či Kenan Karaman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.50 - 4.98 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (pátek 20:30)
Hoffenheim přivítá v předehrávce patnáctého bundesligového kola Augsburg. Zatímco domácí jsou lépe postavení v tabulce, pro hosty mluví forma posledních odehraných zápasů.

Podle sázkových kanceláří jsou favoritem zápasu přesto domácí. Ti jsou v tuto chvíli s jednadvaceti body na osmém místě a na evropské poháry ztrácí čtyři body. Augsburg je čtyři body za Hoffenheimem, na dvanáctém místě.

V poslední době se však Hoffenheimu příliš nedaří. Na začátku listopadu sice vyhrál poměrem 2:1 nad Kölnem, díky gólům Adamjana a Locadii, od té doby však soutěžní zápas nevyhrál. Po listopadové reprezentační přestávce prohrál doma překvapivě s Mainzem 1:1, o týden později pouze remizoval 1:1 s Düsseldorfem.

Minulou sobotu prohrál Hoffenheim 1:3 na půdě Lipska, kde jediný gól zápasu vstřelil až v závěru zápasu Bičakčić. Poslední forma soupeře z Augsburgu je o poznání lepší. Na začátku listopadu vyhrál Augsburg 1:0 v Paderbornu díky gólu Maxe, poté deklasoval na vlastním hřišti poměrem 4:0 Herthu BSC.

Na konci listopadu remizoval Augsburg 1:1 v Kölnu a minulou sobotu vyhrál 2:1 nad Mainzem, kde se prosadil nejdřív Richter a v druhé půli z pokutového kopu Niderlechner. Domácím budou v zápase s Augsburgem chybět zranění Belfodil s Zuberem a vykartovaný Posch. Za hosty nenastoupí z disciplinárních důvodů Vargas a ze zdravotních důvodů Suchý, Götze a Finnbogason.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakčić, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Geiger - Locadia, Kramarić
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Jedvaj, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - Richter, Jensen, Hahn - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.96 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach14101330:1631
2.RB Lipsko1493239:1630
3.Borussia Dortmund1475233:1926
4.Schalke 041474325:1825
5.SC Freiburg1474324:1725
6.Bayer Leverkusen1474322:1825
7.Bayern Mnichov1473435:2024
8.TSG Hoffenheim1463519:2321
9.VfL Wolfsburg1455415:1420
10.Union Berlín1461718:1919
11.Eintracht Frankfurt1453624:2218
12.FC Augsburg1445520:2617
13.1. FSV Mainz 051450920:3415
14.Werder Brémy1435622:2914
15.Hertha BSC1433820:2912
16.Fortuna Düsseldorf1433816:2912
17.SC Paderborn14221017:328
18.1. FC Köln14221012:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
Werkrider

Toto kolo je našlapané

Reagovat
cologneFC

Nejdeš na zápas? :-)

Reagovat
Werkrider

Teraz som sa vrátil z Dortmundu a Leverkusenu. Najbližšie mám lístky až na Wolfsburg. Ty ideš?

Reagovat
cologneFC

Som na tom ako ty :-) Práve rozmýšľam, ktoré zápasy dám na jar. Takých 5-6 by som chcel.

Reagovat
Werkrider

Jak vždy, robí mi škrt cez rozpočet "nicht terminiert" ... Jeden víkend v Apríli hrajú Werkself doma s Wolfsburgom, Dortmund s Bayernom a Dusseldorf so Schalke. Keby sa to rozdelilo do viacero dní, tak by som to obišiel.

Reagovat
cologneFC

Jasné, ja si vyberám v prvom rade náš zápas. No a keď natermínujú, tak potom vyberám ďalšie. Nie je ďaleko ani Frankfurt, Mainz, Eindhoven a potom aj nižšie ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zapas, to je tempo. That's Bunsesliga, baby

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga

Reagovat
andrew96

Ach jo, ať někdy někdo Baiera vážně vezme přes nohy, ať pozná pravou bolest.

Reagovat
Jardman

Dobrej golik, verim, ze Pavlenka by to chytil, ale pěkná rána Boateng

Reagovat
Heresy

Boateng 300 zapasu za bayern takove kopyto ... a neuer to mel mit teda ...

Reagovat
Jardman

To je pičus ten Pavlenka, vybornej golman

Reagovat
vladino10

Ono to ale vyzerá, že pred zápasom na nejakej taktickej porade to vyzeralo asi takto: vy všetci utocte, brániť bude sám Boateng..

Na prekonanie celej zálohy Bayernu a troch obrancov staci jeden nakop na rýchleho a agilneho útočníka.. s týmto nás lepšie tímy solídne vyklepu

Reagovat
Müllered

Joshua s Gnabrym krásně

Reagovat
stas87

Ty vole...nechat si dat gol od druheho najhorsieho hraca Bayernu v prvej polke. Vedel som ze oni vyrovnaju, no mohlo to byt v polke 0-1 a sanca na nejaky brejk v druhej polke. Takto ten zapas stratime, isto po nejakej mrdke ako to proti Bayernu casto byva.

Reagovat
stas87

Tak to skonci tak 5-1. Nazdar.

Reagovat
Müllered

Vsadil sis?

Reagovat
stas87

Nie, ale tak poznam Werder a viem kedy zapas zabali a super ich rozoberie. To za tie roky clovek pozna alebo lepsie napisane, vyciti. Flick spravne stiahol Boatenga, pretoze rychlostne Rashica s nim nemal problem a nechcel ho viac vystavit suboju 1 vs 1. Takze za to si Flick zasluzi

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak ono to nebylo těžký predikovat, když Brémy za posledních deset let s Bayernem neprohráli jenom jednou

Reagovat
vladino10

Tak čo ja viem, gnabry bol podľa mňa ešte horší

A z tej zálohy som nevidel hrať futbal nikoho, takže s podobným komentárom by si si vystavil pri dosť veľa hráčoch z toho prvého polčasu..

Reagovat
stas87

Takto, ja ho absolutne neznasam. Ten hrac je mrtvy, Bayern ho posle do pice a v Barcelone si neskrtne uz. Sak aj v Interi sa mu smiali, co to je za smatlaka a boli radi, ze ho predali. Takze mu vysiel len Liverpool a z toho asi typek zije doteraz. Ze ti vystreli z 20 metrov podobne ako Lewandowski...fajn. Ale take strely ti urobi aj Goretzka.

Reagovat
Müllered

Reagovat
vladino10

Tomu rozumiem, ale na tom, že po boatengovi tam boli hráči so statusom druhý najhorší na pľaci kľudne štyria na tom nič nemení

Reagovat
andrew96

Ale nesmáli, prosím tě...a tomu argumentu s Liverpoolem nerozumím už vůbec.

Reagovat
stas87

Ak si dobre pamätám, tak jeho odchodu do Anglicka sa nebránili a niektorí odtiaľ boli radi že je preč.

Reagovat
andrew96

Možná, já si ale moc nepamatuju výsměch a označování za šmatláka.

Reagovat
Rudnevs

Toto sa zrejme nebude páčiť uživatelovi Coutinho10.

Reagovat
smazaný uživatel

Skus do toho nemiesat osobne sympatie

Reagovat
Jardman

tak nakonec 2

Reagovat
stas87

Jj, sak som sa to mu aj zasmial a napisal ze to bude tak 5-1. Ja mam samozrejme spomaleny stream, takze ked uz je polka, tak na streame sa stale hra. U toho prveho golu bola chyba, ze Lang urobil tie dva kroky dozadu, inak by to bol ofsajd. U toho druheho golu to bolo ovela viac tesne, ale Veljkovic sa zabudol a prisla prihravka presne v ten moment. Lewandowski ma sialene zakoncenia, keby mal Pavlenka viac stastia tak u toho druheho golu sa poodraza lopta inak a bol by roh.

Reagovat
cologneFC
Reagovat
stas87

Ten VAR v poslednom čase fakt exceluje. Ja nie som proti tomu, pomôže to dosť. Ale potom máš take situácie ako si sem dal a spravedlnost žiadna. Aj my sme mali mat podľa mna penaltu v Leverkusene za ruku a nič. Vás ten VAR poškodzuje celu sezónu..na začiatku som tým bol nadšený, teraz veľmi váham či to naozaj funguje.

Reagovat
cologneFC

Mňa to hnevá a veľmi. Lebo tomu nerozumiem. Kedy sa píska ruka a kedy nie? Prečo to v jednom zápase odpíska a v druhom nie? Ja som za zrušenie. Iba to ničí emócie. Dobrá vec je Goal line technology. Tam je to jasné vždy.

Reagovat
stas87

Tiez by som nechal goal line a plus teda, ak je faul tak ci to bolo na cervenu alebo nie. Penaltove situacie nechat na posudeniu rozhodcu, pretoze jeden odpiska a druhy nie.

Reagovat
cologneFC

Presne. Alebo 1 challenge za polčas pre každý tím.

Reagovat
Rudnevs

Však to je ponechané na rozhodcu, len si to môže na videu pozreť znova a z viacerých uhlov, čo mu môže pomôcť k správnemu rozhodnutiu, konečné rozhodnutie je ale vždy na človekovi.

Reagovat
cologneFC

Ano. Ale ako môžu robiť takéto chyby? Mňa hnevá, že nerozumiem tým rozhodnutiam. V jednom zápase je také a v druhom také. Pri rovnakej situácii. Napr. ofsajdy už tými čiarami celkom sprehľadnili. Ale tieto ruky... nechápem

Reagovat
smazaný uživatel

Mel to pískat. Tady nemuzou ani operovat tim, ze to byl prirozeny pohyb. Protoze nebyl. Takhle si zvetsil objem tela. Kkti jedni tam.

Reagovat
Werkrider

Toto nie je o VAR, videl som už viacero takých situácií a pravidlá to vysvetľujú, že ak hráč zahraje rukou v 16 v sklze s rukou na zemi, penalta sa nepíska.

Reagovat
cologneFC

O tomto pravidle som nikdy nepočul, ale beriem, ak také existuje, tak je to potom jasné. Len potom nechápem, že čo na tom pozerali. Prečo rozhodca z kolína dal pokyn na prerušenie hry a prečo to skúmali? Prečo to potom aj hlavný išiel pozerať? Nerozumiem tomu.

Reagovat
Werkrider

Ja tiež nechápem, nedávno hrozila penalta proti nám po Wendellovom sklze a takto to komentátor vysvetlil. Tiež sa to zamietlo po VARe.

Reagovat
Müllered

Alaba

Reagovat
Müllered

Thomas na pána

Reagovat
vladino10

Ráta sa ten gól vôbec keď mu nahral kutýňo?

Reagovat
blackhawk88

a pomaly do prazdnej brany to daval

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Müllered

To bylo za asistenci ještě před gólem. Ani nevím, kdo mu pak přihrával.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
blackhawk88

Coutinho nadhera

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen nejak znižuje stavy

Reagovat
blaugrana

Tak po dnesku snad Bayern kupi Coutinha.

Reagovat
Müllered

Ještě že může hrát proti nejslabším týmům v BL, zase až bude hrát proti někomu silnějšímu, tak bude neviditelný.

Reagovat
smazaný uživatel

I to je umeni

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bastaron

Zabíj se retarde

Reagovat
Müllered

Nezvládáš. BAN!

Reagovat
Müllered

A už prosím na mě nereaguj, chuj co fandí německému týmu a přitom nesnáší vše německé.

Reagovat
Kocour Klapuška

Coutinho Snad poroste a zůstane v Bayernu. Daleko lepší fotbalista než James.

Reagovat
Coutinho10

teď to neskutečně rozbalil...jen tak dál

Reagovat
cologneFC

Derbysieger FC!

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz posledné zápasy strašne lenivý...

Reagovat
Werkrider

Pravda, úplne k ničomu. Bez srandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Schick gol

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Leipzig letos titul. Leda by se BVB zazracne zvedlo na jare. Ale s Favrem v to moc nedoufam.

Reagovat
Bayernista18

Spíš zas Bayern. Ostatní budou na jaře víc ztrácet, i Lipsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt je ten, ze 6 bodu neni moc. Myslel jsem, ze to je vic. Moje chyba Ale je sance, ze Bayern bude predvadet stabilni vykony pod timto trenerem?

Reagovat
Bayernista18

To nevim, ale ať bude hrát cokoliv, tak mu to podle mě bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Düsseldorf je uplne mimo. Vsak se jeste nedostali poradne k brame, ani k zadne kombinaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni podle me dobra varianta hrat pri defenzive rozestaveni 5-4-1, jako hraje Düsseldorf. Nechavaji totiz hodne prostoru uprostred hriste Lipsku na kombinaci.

Reagovat
Frantszek

že se pískne taková ruka

Reagovat
smazaný uživatel

Fungujúci stream VW - Gladbach? Ďakujem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele