15. kolo
15.12.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál nad Mönchengladbachem, rozhodl v nastaveném čase Arnold

Wolfsburg dokázal získat tři body v zápase s Borussií Mönchengladbach. Užuž to vypadalo, že zápas skončí remízou, když se v nastaveném čase druhého poločasu střelecky prosadil Arnold.

Očekávala se vyrovnaná hra, od začátku zápasu měli však více ze hry domácí. Ti se v 5. minutě také dostali do první vyložené šance, když střílel João Victor z hranice pokutového území, ale trefil pouze tyč brány Mönchengladbachu.

O necelých deset minut později už se skóre zápasu měnilo. Ve 14. minutě si naběhl na Roussillonův centr domácí Schlager a střelou z první se mu podařilo míč dopravit mezi tři tyče. Brankář hostů Sommer měl zakrytý výhled a míč tedy viděl až na poslední chvíli.

Ani minutu však netrvala reakce hostů z Mönchengladbachu. V 15. minutě vyslal Pléa centr na levou stranu, kde stál připravený Embolo, který pohotově srovnal skóre zápasu na 1:1. Za tohoto stavu se také šlo do kabin k poločasové přestávce.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva s defenzivnější taktikou a bezhlavé útoky jsme už tedy neviděli. V 60. minutě minul domácí Guilavogui jen o kousek bránu Mönchengladbachu. Přesto to nakonec byli domácí, kdo vyhrál.

V první minutě nastaveného času se totiž míč ze shluku hráčů v pokutovém území hostů odrazil k osamocenému Arnoldovi, který vystřelil ke vzdálenější tyči a nedal Sommerovi žádnou šanci. Všechny tři body tedy nakonec zůstaly ve Wolfsburgu.

Ten je v tuto chvíli v tabulce Bundesligy se třiadvaceti body osmý, Mönchengladbach je pak stále na druhé příčce s jednatřiceti body a ztrátou dvou bodů na vedoucí Lipsko.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Von ten Gladbach neměl už dávno na špici co dělat. Je to průměrné mužstvo. Věřím, že mistrem bude Lipsko. A celý Německo bude žasnout. Navíc to může ještě dotáhnout daleko v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele