Bundesliga - souhrn 10. kola

04.12.2020, 22:32, aktualizováno 07.12.2020, 22:25
Komentáře a souhrny
Thomas Müller (© AFP)
Vedoucí Bayern Mnichov doma remizoval s RB Lipsko, které spadlo na třetí příčku za Leverkusen, jenž vyhrál na Schalke. Opět nevyhrál Dortmund, který se rozešel výsledkem 1:1 s Frankfurtem a nerozhodně skončily i další dva zápasy sobotního odpoledne. Hertha v páteční předehrávce zdolala v městském derby Union Berlín...

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 3:1

07.12.2020 20:30

Góly: 17. Florian Grillitsch, 46. Florian Grillitsch, 50. Ihlas Bebou - 31. Daniel Caligiuri

Hráči Hoffenheimu se v nejvyšší německé soutěži chytili po více než dvou měsících a nyní v dohrávce 10. kola díky výhře 3:1 nad Augsburgem přerušili svou šňůru sedmi zápasů bez ligového vítězství. O svém úspěchu především rozhodli krátce po změně stran, kdy během pěti minut skórovali za nerozhodného stavu hned dvakrát. V tabulce se prozatím posunuli na desáté místo s dvanácti body, FC má na kontě shodný počet bodů a patří mu jedenáctá příčka.

TSG tak navázalo na výtečnou formu z Evropské ligy a po problémech s koronavirem mohlo počítat s několika oporami. V hostujícím dresu poprvé v tomto ročníku nastoupil od samého začátku český obránce Marek Suchý a odehrál celý zápas, zatímco brankář Tomáš Koubek opět proseděl utkání jen na lavici náhradníků. Domácí začali podle předpokladů aktivněji a svou první větší příležitost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili v úvodní gól.

Baumgartner odvedl skvělou práci na levé straně a pak výtečným pasem našel u vzdálenější konstrukce zcela zapomenutého Floriana Grillitscha, jenž hlavou zblízka snadno rozvlnil síť. TSG mohlo vzápětí hned několikrát navýšit svůj náskok, jenomže nejprve pálil těsně nad břevno aktivní Grillitsch, pak brankář Gikiewicz famózně zneškodnil rány Rudyho s Baumgartnerem a nakonec pálil Kramarič o decimetry nad levou šibenici.

Hosté z ničeho nic prorazili po půlhodině hry. Na přesný pas Gregoritsche si před hranicí brankového území naskočil Daniel Caligiuri a povedenou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Baumanna. Ještě do poločasu si famózní Gikiewicz poradil s prudkou hlavičkou Kramariče a na opačné straně se vytáhl Baumann proti dělovce Niederlechnera. Ve druhém dějství uběhlo sotva pár sekund a Hoffenheimu vrátil vedení Grillitsch.

Pětadvacetiletý rakouský záložník si po vyhraném hlavičkovém souboji Ihlase Beboua elegantně obhodil kapitána Gouweleeuwa a po zemi se nádherně trefil do protějšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Sebastiana Hoeneße se mohli ještě více uklidnit o čtyři minuty později. To totiž definitivně rozhodl Bebou nezištnou střelou z dvanácti metrů do bližšího dolního růžku. V následujícím průběhu nebyly po zásahu VAR uznány góly hostujícího Gregoritsche ani domácího Kramariče a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:3

06.12.2020 18:00

Góly: 10. Malick Thiaw (vl.), 67. Julian Baumgartlinger, 78. Patrik Schick

Bayer Leverkusen zvítězil v Gelsenkirchenu hladce 3:0 a v tabulce postoupil už na druhé místo, přičemž na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí pouze jeden bod. Přesně na opačném konci tabulky se nachází Schalke. Slavný klub se dál utápí v herní i výsledkové krizi. Výhru "Farmaceutů" odstartoval vlastním gólem Malick Thiaw a po změně stran zvyšovali Julian Baumgartlinger a Patrick Schick.

Český útočník dostal důvěru od začátku zápasu a svým výkonem určitě nezklamal. Schalke se chtělo v domácím prostředí odrazit k lepším výkonům, ovšem do zápasu vstoupilo zle. Už po deseti minutách si ve snaze odehrát balón do bezpečí vstřelil vlastní gól hlavou Malick Thiaw a to byl moment, který prakticky celý zápas rozhodl.

Leverkusen mohl o pět minut později zvýšit náskok, ovšem Schick z dobré pozice těsně minul branku. Na druhé straně si Schalke vytvořilo šanci až ve 27. minutě po nepřesné ráně Skrzybskiho a branka ze 33. minuty nebyla domácím uznána. Leverkusen kontroloval šancí Baileyho, jehož ránu zvládl Langer vyrazit. Svižný první poločas víc jak jednu branku nenabídl, ale v podobném tempu se pokračovalo i po přestávce.

V 51. minutě musel Amiriho volný přímý kop vyrazit Langer a stejný souboj se opakoval i o pár minut později, znovu ve prospěch brankáře "Königsblauen". Aktivnější Leverkusen se nakonec dočkal i druhého gólu. Po rohovém kopu se prosadil hlavou Julian Baumgartlinger a Leverkusen vedl 2:0.

Schalke se mohlo okamžitě vrátit zpět do utkání, protože po nedovoleném zákroku Sinkgravena sudí nařídil pokutový kop. Steven Skrzybski však s penaltou naložil bídně, Hrádecký předvedl výborný zákrok a ještě prohloubil domácí frustraci.

Čtvrthodinu před koncem pak z pohledu Schalke dokonal dílo zkázy Patrick Schick, který si seběhl na kolmou přihrávku a chladnokrevně zakončil. Bayer Leverkusen zcela zaslouženě dobyl Gelsenkirchen a v tabulce se posunul už na druhé místo o bod za vedoucím Bayernem. Schalke se dál zmítá v krizi a na posledním místě uzavírá tabulku Bundesligy.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:2

06.12.2020 15:30

Góly: 90+3. Davie Selke - 31. Silas Katompa Mvumpa (pen.), 90. Silas Katompa Mvumpa

Dvěma trefami se pod vítězství VfB podepsal Silas Wamangituka Fundu, když tu druhou zaznamenal v poslední minutě řádné hrací doby. V nastaveném čase už stačili domácí jenom snížit, takže připisují třetí porážku v sezoně.

Werder začal hodně aktivně a už v 5. minutě registroval úvodní střelu mezi tři tyče, o kterou se postaral Yuya Osako. Jenže pak se dvakrát musel předvést Jiří Pavlenka, když jeho pozornost vyzkoušeli Borna Sosa a pozdější hrdina Wamangituka Fundu. První nesmírně důležitý moment se odehrál po třiceti minutách hry.

Tahith Chong poslal ve vlastní šestnáctce na zem Wataru Enda a sudímu Willenborgovi nezbylo nic jiného, než nařídit pokutový kop. Jednadvacetiletý konžský útočník volil zakončení po své levé ruce, zatímco český brankář skákal na opačnou stranu - 0:1. Teď byla řada na Zelenobílých, aby s nepříznivým stavem něco udělali.

Jenže do poločasového hvizdu Gregora Kobela nijak neohrozili. Po změně stran na víc začali lépe hosté a Sosa s Mangalou si vytvořili dvě dobré příležitosti. Trenér Florian Kohfeldt si nevěděl příliš rady, jak svůj tým rozhýbat, a tak neváhal deset minut před koncem poslat na hrací plochu Romana Schmida, který si tak ve dvaceti připsal bundesligový debut.

Když už to vypadalo, že proměněná penalta bude k výhře bohatě stačit, došlo k hrubému nedorozumění mezi Ömerem Toprakem a Jiřím Pavlenkou. První jmenovaný chtěl pouze sklepnout pro druhého, který hodlal balon odkopnout. Jenže najednou se ho zmocnil Silas Wamangituka Fundu, načež doběhl až před brankovou čáru a drze počkal, až se k němu přiblíží obránce, aby mohl z bezprostřední blízkosti rozvlněl síť - 0:2.

Rozhodčí tuhle provokaci vyhodnotil jako nesportovní gesto a autora gólu odměnil žlutou kartou. V nastaveném čase byl stejným způsobem napomenut i Davie Selke. V případě bývalého hráče Herthy BSC či RB Lipsko se tak stalo těsně předtím, než hlavou zády k brance snížil na konečných 1:2. Werder čeká za týden zápas právě proti Lipsku, zatímco Stuttgart zajíždí do Dortmundu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - RB Lipsko 3:3

05.12.2020 18:30

Góly: 30. Jamal Musiala, 34. Thomas Müller, 75. Thomas Müller - 19. Christopher Nkunku, 36. Justin Kluivert, 48. Emil Forsberg

Bayern i po tomto kole zůstane na čele tabulky. O této skutečnosti rozhodla jeho konečná plichta s druhým Lipskem, které naopak o své současné místo může přijít, pokud Leverkusen v neděli vyhraje na půdě Schalke. Šlágr možná celého podzimu dopadl poměrně divokou přestřelkou, bod přitom mnichovskému celku musel vyválčit až Thomas Müller v 75. minutě.

Oba celky si doposud v Bundeslize počínaly velmi dobře, zaznamenaly všudy všeho jen jednu porážku, v ostatních případech vždy s pravidelností bodovaly. Jejich vzájemný duel byl tak logicky velkým magnetem, a ačkoli se hosté dostali hned dvakrát do vedení, proti domácím, kteří mimochodem také jednou disponovali jednogólovým náskokem, tři body neurvali.

Bavorský lodivod Hans-Dieter Flick měl oproti předchozímu klání v Lize mistrů na půdě Atlética Madrid k dispozici Manuela Neuera, Roberta Lewandowského i Leona Goretzku, kteří dostali pro duel v Madridu volno, a všichni tři se objevili v základní sestavě. I s velmi silným složením však Bayern houževnaté Lipsko neskolil. Remíza byla vlastně logickým vyústěním.

Hostující kouč Julian Nagelsmann potvrdil, že jeho tým, asi na papíře ne tak silný a slovutný, patří určitě k vůbec nejnepříjemnějším v celé Evropě, o čemž se můžou přesvědčovat třeba PSG či Manchester United v milionářské soutěži. Generálka na souboj s anglickým výběrem, který čeká na Die Roten Bullen už příští týden, nevyšla jeho svěřencům nikterak špatně.

V Allianz Areně ukázali sympatickou nebojácnost, německého giganta, který loni ovládl dění na domácí scéně i Ligu mistrů, se nijak nezalekli. Už ve 2. minutě se málem na střeleckou listinu zapsal Sabitzer, jenomže orazítkoval pouze brankovou konstrukci. V 19. minutě každopádně již přece skóroval Nkunku, to když velmi umně zužitkoval kolmici od Forsberga.

Bayern působil v průběhu úvodní třetiny zápasu velmi zaskočeným dojmem, do gólových příležitostí se prakticky nemohl propracovat. Vlastně až ve 28. minutě musel být nějak v pohotovosti gólman Gulácsi, který zlikvidoval pokus Pavarda, nicméně o dvě minuty později již nestačil na Musialaovo zakončení, jemuž balón prostrčil za hranici vápna Coman.

Pouze o čtyři minuty později se skóre změnilo opětovně, domácí se totiž začali dostávat postupně do varu. Musiala přihrál míč na Lewandowského, ten ho bleskově předal Comanovi, přes něj doputoval rychle do šestnáctky k Müllerovi, který sám před Gulácsim v koncovce nezaváhal. Lipsko se ovšem nevzdalo. A jen dvě minuty na to dokázalo vyslat svou zprávu.

O vyrovnání se postaral Kluivert poté, co Mukiele sklepl balón hlavou pro Haidaru, ten ho citlivě z první protečoval na svého spoluhráče, který po jednoduchém zpracování zamířil přesně do dolního rohu brány. A zkraje druhého poločasu hosté udeřili gólové potřetí, jelikož nikým nehlídaný Forsberg z bezprostřední blízkosti hlavou využil centru zleva od Angeliňa.

V 64. minutě se snažil dokonce Neuera překonat ještě stoper Upamecano, avšak jeho střelu pravačkou polapil domácí brankář. Lipsko se jinak soustředilo na kompaktní bránění, svého soupeře drželo slušně na uzdě. Ten ovšem ve finále dokázal zareagovat na pro něj nepříznivý stav, naskakující Müller hlavou usměrnil merunu za Gulácsiho po přesném pasu od Comana.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 2:2

05.12.2020 15:30

Góly: 32. Philipp Lienhart, 49. Vincenzo Grifo (pen.) - 23. Breel Embolo, 50. Alassane Pléa

Hosté nejprve vedli, jenže domácí výsledek otočili. Stav 2:1 však vydržel na ukazateli skóre pouze minutu. Konečné skóre sice bylo ustanoveno záhy po změně stran, ale to neznamená, že by od té doby nebyly na Schwarzwald-Stadionu k vidění žádné velké příležitosti.

Ta úplně první se udála už po 120 sekundách hry. Ermedin Demirović se ve vápně soupeře dostal k balonu, který potom musel zblokovávat do bezpečí Christoph Kramer. Domácí si na konto připsali i druhou velkou příležitosti, když střílel Lucas Höler pouze do tyče, aby z následné dorážky zamířil nad. Osm minut poté udeřilo na druhé straně hrací plochy.

Nádherná akce na jeden dotek skončila Embolovým zakončením na vzdálenější tyč - 0:1. Nutno podotknout, že tady gólman Müller asi trochu zaspal. Vedení týmu Marka Roseho nevydrželo ani deset minut, jelikož Baptiste Santamaria si famózně zpracoval centr od rohového praporku, aby to okamžitě zkusil akrobaticky přes hlavu. Yann Sommer si myslel, že se mu podaří míč vyboxovat pryč, jenže v ten moment se před ním zjevil Philipp Lienhart a hlavou vyrovnal - 1:1.

Hned za dvě minuty mohlo být pro "Hříbata" ještě hůř, kdyby Keven Schlotterbeck ve výborné pozici neselhal. Během úvodního dějství byli Streichovi svěřenci aktivnější, což platilo i po startu toho druhého. Stefan Leiner neměl pražádné pochopení pro ofenzivní snahy Nicolase Höflera, a tak jej ve vlastní šestnáctce poslal na zem.

K penaltě si stoupl Vincenzo Grifo a s naprostým přehledem ji proměnil - 2:1. Jenže hned po rozehrávce posunul Florian Neuhaus na Alassaneho Pléu, jehož parádní rána pravačkou zpoza velkého vápna se zastavila až v síti. Brankář Müller zaregistroval kulatý předmět až příliš pozdě - 2:2. Další minuty, resp. téměř tři desítky minut, vyloženou příležitost nepřinesly.

Až v 78. minutě o sobě dal znovu vědět Grifo a za švýcarskou reprezentační jedničkou ve službách Borussie Mönchengladbach zvonila branková konstrukce. Střídající Nils Petersen následně z bezprostřední blízkosti hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Yann Sommer se musel činit ještě v poslední minutě řádné hrací doby. A protože jeho spoluhráč Patrick Herrmann svoje dvě veliké možnosti zahodil, rozešly se po roce a půl oba soupeři smírně.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

05.12.2020 15:30

Góly: 9. Daichi Kamada - 56. Giovanni Reyna

Dortmund si bez svého klíčového útočníka Erlinga Haalanda, který mu bude chybět kvůli zranění až do konce roku, neporadil ve Frankfurtu, s nímž nakonec pouze plichtil, a ztratil po poslední porážce s Kolínem nad Rýnem další důležité body v boji o přední příčky. Domácí poslal do vedení v první půli Daiči Kamada, za hosty vyrovnal po obrátce Giovanni Reyna.

Před pár dny Borussia sehrála těžké utkání v Lize mistrů proti Laziu, zajistila si v této soutěži postup do osmifinále, v Bundeslize je čekalo papírově náročné měření sil na půdě Eintrachtu, a předpoklady nakonec naplnily svá očekávání. Svěřenci trenéra Adolfa Hüttera jasně ukázali, že často neprohrávají, a pořád mimochodem platí, že skolit je zatím dokázal pouze Bayern.

Celkově rozšířili svoje konto nerozhodných výsledků už na číslo sedm, ani na sedmý pokus se tak nedočkali kýženého vítězství, které naposledy slavili zkraje října proti Hoffenheimu, ačkoli do tohoto souboje vstoupili parádně. Už v 9. minutě stoper Hinteregger našel svým dlouhým pasem Kamadu, ten se ve vápně rychle zorientoval a překonal gólmana Bürkiho.

Přitom kdyby šest minut předtím naopak skórovalo mužstvo kouče Luciena Favreho a svou pravačkou by zakončil přesně Hummels, mohlo se střetnutí upínat jiným směrem. Jenže hosté ve finále museli dohánět jednogólové manko, přičemž Reynu v 17. minutě vychytal brankář Trapp a Sancho následně hned ve dvou příležitostech svou levou nohou minul prostor brány.

Naopak ve 34. minutě mohl svůj náskok navýšit Frankfurt, ve výhodném postavení se ocitl Barkok, jenomže ani on nenašel potřebnou správnou mušku. Až jedenáct minut po změně se stran došlo na další zásadní okamžik. Sancho od levé lajny uvolnil na hranici šestnáctky Reynu, ten bleskově zakličkoval a pak svou dělovku nasměroval nechytatelně do šibenice.

Ve zbývajících pasážích druhé pětačtyřicetiminutovky se poté skóre směrem kupředu již nepohnulo. V 64. minutě zahrozil Dortmund prostřednictvím Brandta, jeho zakončení se však neujalo, střídajícího Moukoka vychytal o čtyři minut později Trapp, z přímého kopu nezacílil ani Sancho. V nastavení se ještě střelecky osmělil Witsel, napřímo ovšem Trappa neprověřil.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 2:2

05.12.2020 15:30

Góly: 18. Jan Thielmann, 43. Ondrej Duda - 29. Maximilian Arnold, 47. Wout Weghorst

"Kozli" za něj budou ve své situaci určitě rádi. Díky němu a díky lepšímu skóre zůstávají na první nesestupové a nebarážové příčce před Arminií Bielefeld. Naopak "Vlci" se posunuli na pátou pozici s tím, že i tu druhou mají na dohled.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval po šesti minutách hry Josip Brekalo, ale protože stál poměrně daleko od brány, Timo Horn nechal děkovat. Na opačném pólu to zkusil Elvis Rexhbecaj, nicméně ani on nebyl úspěšný. V 11. minutě ještě vyzkoušel pozornost domácího brankáře Wouter Weghort, avšak další velká šance už byla gólová.

Psala se 18. minuta, když Salih Özcan z pravé strany přihrál Janu Thielmannovi, jenž měl dost času si balon nachystat. Avšak nebýt Lacroixovy teče, dost možná by z toho nic nebylo - 1:0. Takhle mohli jít svěřenci Markuse Gisdola do vedení, o které je málem připravil už za tři minuty Maximilian Philipp. Vyrovnat dokázal až v závěru úvodní třicetiminutovky jeho spoluhráč a jmenovec Maximilian Arnold, když ukázkově proměnil přímý kop z nějakých dvaadvaceti metrů - 1:1.

Když už to vypadalo, že oba týmy poputují do šaten za remízového stavu, pobídl na pravé straně stojící Rexhbecaj kolegu Ondreje Dudu, jenž v ideální pozici před bránou z první vymetl šibenici a stylově tak oslavil svoje šestadvacetiny - 2:1. Oliver Glasner za tohle svoje hráče jistě nepochválil, avšak stále zbýval celý poločas na to s nepříznivým stavem něco udělat. Šestačtyřicetiletého kouče, celý realizační tým, spoluhráče, vedení klubu a samozřejmě i všechny jeho fanoušky potěšil už necelé dvě minuty po startu druhého dějství ve výborné formě hrající Wouter Weghorst. Holandský forvard si před domácí svatyní počíhal na centr Renata Steffena, aby jej zblízka hlavou poslal přímo na místo určení - 2:2.

Zanedlouho to zkusil sám asistent, nicméně z tohoto mráčku nezapršelo. V 74 minutě se připomněl Sebastiaan Bornauw, avšak Koen Casteels za svá záda další balon nepustil. Stejně tak Maxence Lacroix nevyzrál na Tima Horna. Wolfsburg přivítá za týden Eintracht Frankfurt, kdežto Köln, který nedokázal plnohodnotně navázat na tříbodový zisk z utkání proti Dortmundu, pojede o další důležité body bojovat do sestupem rovněž ohrožené Mohuče.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - 1. FSV Mainz 05 2:1

05.12.2020 15:30

Góly: 21. Manuel Prietl, 31. Ritsu Doan - 82. Kevin Stöger

Die Nullfünfer vyběhli na trávník SchucöAreny s vědomím, že můžou prodloužit třízápasovou sérii bez porážky. Jenže nakonec se museli sklonit před uměním domácích hráčů, kteří po vítězství poskočili na barážovou příčku, zatímco hosté zase klesli do sestupových vod.

Ve 12. minutě vyprodukoval mizernou přihrávku Andersson Lucoqui. Balonu se zmocnil Jean-Philippe Mateta, ale našel jenom připraveného Stefana Ortegu. Krátce poté došlo na stejný minisouboj znovu, avšak francouzský forvard netrefil kulatý předmět zcela podle svých představ. Následně poprvé zahrozili domácí, jmenovitě Sven Schipplock.

Ovšem úvodní branku obstaral v jednadvacáté minutě jeho spoluhráč Manuel Prietl, když jeho střelu zpoza velkého vápna zásadním způsobem nešťastně tečoval Alexander Hack - 1:0. Vyrovnat mohl už za osm minut Jean-Paul Boëtius. Protože neproměnil, mohli jít Die Arminem krátce po skončení úvodní třicetiminutovky do dvoubrankového náskoku.

Ritsu Doan si v obležení dvou protihráčů dokázal udělat prostor, aby levačkou zacílil z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči - 2:0. Uwe Neuhaus mohl být při poločasovém hvizdu sudího Marka Fritze na lavičce spokojený. Dva úvodní pokusy druhé půle patřily rovněž jeho svěřencům, jmenovitě Prietlovi a střídajícímu Andreasi Vogelsammerovi.

Ovšem ve druhé pětačtyřicetiminutovce stříleli do černého jenom hosté. V 82. minutě se do pokutového území neohroženě vřítil Kevin Stöger. Ortega jeho střelu vyrazil k Boëtiusovi, který zprava servíroval zpět před bránu, kde už se jeho sedmadvacetiletý spoluhráč Stöger prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti - 2:1.

V poslední minutě nastaveného času mohl bod pro Mohuč zachránit Mateta, kdyby neztroskotal na výborném Ortegovi. Důležitý souboj tedy vyšel lépe pro Bielefeld, který připisuje druhé vítězství. O to třetí se pokusí na stadionu ve Freiburgu, zatímco tým Jan-Moritze Lichteho vyzve za týden v Opel Areně sestupem rovněž ohrožený Köln.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Union Berlín 3:1

04.12.2020 20:30

Góly: 51. Peter Pekarík, 74. Krzysztof Piątek, 77. Krzysztof Piątek - 20. Taiwo Awoniyi

Berlínské derby na Olympiastadionu podobně jako v květnu zvládli lépe fotbalisté Herthy, tentokráte jim ale k vítězství stačily tři vstřelené branky. Union si po čtyřgólovém debaklu z loňské sezóny svou reputaci se svým úhlavním rivalem nenapravil, odmítl tak možnost vecpat se do první čtyřky průběžného pořadí a přišel také o solidní sérii neporazitelnosti.

Ta do této chvíle činila hned osm zápasů v řadě. Přitom první poločas vyšel lépe svěřencům kouče Urse Fischera, kteří ho díky jedinému gólu Taiwa Awoniyiho vyhráli. Jenže jejich soupeř se po přestávce zlepšil, o vyrovnání se postaral slovenský reprezentant Peter Pekarík, přičemž střelecky ho následně doplnil ještě dvakrát Krzysztof Piatek, zřejmě muž utkání.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran poměrně vlažná, až v 15. minutě vyslali domácí první pokus na bránu, nicméně s tím od Guendouziho si poradil gólman Luthe. Naopak hosté o pět minut později rozvlnili síť ze své první vytvořené šance, to když Ingvartsen na krátkou vzdálenost prostrčil míč na Awoniyiho, který ho uklidil podél brankáře Schwolowa k tyčce.

Pak se každopádně střetnutí Unionu opravdu vážně notně zkomplikovalo. Andrich si během souboje o míč s Tousartem trochu popletl sporty, nohou po vzoru obávaných karatistů trefil hlavu svého protihráče a poroučel se po červené kartě předčasně ze hřiště. Hertha nicméně v prvním dějství ještě přesilovku nezužitkovala. V útoku totiž nepůsobila nejlepším dojmem.

V 51. minutě se již svěřenci trenéra Bruna Labbadiy dočkali přesného zásahu. Matheus Cunha vyslal svou pravačkou ze střední vzdálenosti ostrou pumelici, kterou se nepodařilo Luthemu udržet ve svých rukavicích, balón se tak odrazil do cesty volnému Pekaríkovi, jenž ho už z vyložené pozice uklidil tam, kam potřeboval. A poté na scénu prorazil též střídající Piatek.

Ten se dostal na hrací plochu jako náhrada za českého rodáka Daridu hlavně proto, aby pomohl rozhýbat ofenzivní snažení Die Alte Dame. A nakonec byl právě on tím úspěšným koncovým hráčem. V 74. minutě skončilo za brankovou čárou jeho zakončení z vápna, tečované bránícím Ryersonem, a v 77. minutě zacílil z voleje parádně ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1072134:1623
2.Bayer Leverkusen1064019:922
3.RB Lipsko1063121:921
4.Borussia Dortmund1061322:1019
5.VfL Wolfsburg1046016:1018
6.Union Berlín1044222:1416
7.Borussia Mönchengladbach1044219:1616
8.VfB Stuttgart1035219:1614
9.Eintracht Frankfurt1027115:1713
10.TSG Hoffenheim1033418:1712
11.FC Augsburg1033412:1512
12.Hertha BSC1032518:1911
13.Werder Brémy1025314:1711
14.SC Freiburg1015412:228
15.1. FC Köln1014512:177
16.Arminia Bielefeld102178:207
17.1. FSV Mainz 051012712:245
18.Schalke 04100376:313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Benzema

Karius je dvojka ? hm

Reagovat
smazaný uživatel

Reyna to trafil nádherne.

Reagovat
andrew96

Je vidět, jak jsou Guerreiro s Halandem klíčovými hráči. Moukoko je zatím dost splašený (aby taky ne), Schulz pro změnu neviditelný. Halandova agilita vepředu chybí, takto to bylo dost statické a Reyna či Sancho neměli koho vyslat do šance. Právě Reyna ale sympaticky roste do role lídra. Sancho zase dnes o něco lepší, avšak stále je pouze stínem svého lepšího já.

Reagovat
Seydou Doumbia

proč Pekarik vypadá jak logo bundesligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tak nevypadá.

Reagovat
Liquid

Nechtěl Dortmund hrát o titul ?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě chtěl.

Reagovat
Ondraa24

kdepak, nechtěl, Watzke sám před sezónou prohlásil, že je titul nezajímá, že jim stačí kvalifikace do ligy mistrů, takže zatím jde asi všechno podle plánu

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
20fredy20

So Sulem a Boatengom na stoperoch bolo to 3:3 ako vyhra.

Reagovat
oli9

Vím že na hodnocení je ještě brzo ale jestli vidělo Lipsko Soroltha nějak líp jak Schicka tak si myslím že prohloupilo, oslabilo...

Reagovat
JozkokozleJ

V stredu im zachranil LM. (Ale mne sa tiez zatial viac pozdava Schick.)

Reagovat
PaYaB

Myslím, že jim spíš vadila ta docela častá zranění.

Reagovat
Rudnevs

V F1 dnes Russella počas jeho životnej šance postihla pocitovo tak najväčšia smola, akú som kedy v F1 videl, a teraz pozerám, že Schalke si dalo vlastňák, nedalo penaltu a prehralo tri nula - mohol by byť dnešný športový deň ešte horší?

Reagovat
JozkokozleJ

Na tom mansafte je neskutocna deka. Kazdy hrac hraje na 30 % svojich moznosti a ako tim vobec nefunguje. Blbe pre nich je, ze oproti minulym sezonam v tejto fakticky nebude ziadna zimna prestavka.

Reagovat
Rudnevs

Tí hráči musia byť po psychickej stránke neskutočne v riti. Úprimne.. všetko iné než zostup by teraz pre mňa od Schalke bol malý zázrak. Všetci sme si vraveli, ako zle na tom je HSV, ale teraz prišlo Schalke a posunulo to na úplne nový level. Jasne, že Schalke si to posralo najmä samo (resp. jeho vedenie, obzvlášť Heidel), ale okrem toho majú ešte aj strašnú smolu, ktorá tie dôsledky ešte zhoršuje. To HSV malo za svojich prvoligových čias aspoň šťastie.

Ja momentálne tak nejak dúfam, že sa podarí stabilizovať v druhej lige, prečo s týmito finančnými podmienkami v tomto chaose to celé môže dopadnúť ešte oveľa oveľa horšie...

Reagovat
Rudnevs

* pretože s týmito finančnými...

Reagovat
Seydou Doumbia

Schalke si nic jinýho než sestup nezaslouží, bohužel. Přitom to za dob Farfána, Raula a Huntelaara byl tým, který jsem po Bayernu sledoval nejraději.

Reagovat
bourbon

na záchranu ztrácí 4 body, to v pohodě dají

Reagovat
stas87

No, nemusi. Ta strata je zatial styri body a maju stastie ze tam je s nimi Arminia a Mainz. Köln uz boduje, navyse oni boli na tom spodku vdaka prehram o gol. To Schalke za desat kol dostalo 31 golov...co je obrovske cislo, o chvilu to bude rok, co vyhrali posledny zapas v BL. V zime predaju Kabaka aby zalepili straty a musi sa modlit, aby im ostal zdravy Sane, inak su jednou nohou v druhej lige. A s rozpoctom, ktory spadne o desiatky milionov euro, dost mozno bez prijmov zo vstupneho...ta cesta nebude lahka spät hore. Ale nepredbiehajme, zachranit sa samozrejme mozu aj ked s kazdym kolom ta sanca ide dole.

Reagovat
stas87

Ocenujem, ze rozhodca uznal prvy gol aj ked to bolo vylozene 50 na 50 a cakal som, ze odpiska faul na Thiawa. Ale Dragovic ho len objal, nepostrcil ci inym sposobom nefauloval.

V tej hre su dobre momenty, v ofenzive su tam 3-4 akcie, ktore idu do zakoncenia ale chyba lahkost v zakonceniu. A väcsinou pride prvy gol a ten tim to zrazi ukrutne dole. Inak neboj sa, do toho boja dole sa zapoji este Werder. Dnes to bolo tiez hrozostrasne hlavne dopredu, Okrem sance Osaka a Woltmadeho to bolo nulove. A nepodarilo sa udrzat nulu ci len jeden gol. Ten rozdiel medzi Schalke pod Baumom a Werderom pod Kohfeldtom je v tom, ze Kohfeldt ma taktiku na BL urovni, Schalke brani ako mancaft tretej ligy. A nie, nie je to len o tom, ze z tej obrany vypadnu hraci, tam evidentne chyba trpezlivost od vsetkych hracov a pockanie si na prilezitost. Ta zaloha je niekedy prilis splasena a ihned uteka do utoku. Pride strata a obrana to odskace za nich.

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, že Kohfeldt (hoc si o ňom myslím, že je vyhypovaný trošku príliš) je aspoň takticky celkom na úrovni tréner. Naopak Baum má síce ťažkú situáciu - to uznávam, ale úprimne je to z jeho strany slabé jak čaj a celkovo podľa mňa nie je nejak moc dobrý tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick Zlatý míč

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť není v nominaci.

Reagovat
bourbon

pumlíč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele