10. kolo
07.12.2020 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Florian Grillitsch (© AFP)

Hoffenheim po dlouhé době zabral a Augsburg porazil o dvě branky

Hráči Hoffenheimu se v nejvyšší německé soutěži chytili po více než dvou měsících a nyní v dohrávce 10. kola díky výhře 3:1 nad Augsburgem přerušili svou šňůru sedmi zápasů bez ligového vítězství. O svém úspěchu především rozhodli krátce po změně stran, kdy během pěti minut skórovali za nerozhodného stavu hned dvakrát. V tabulce se prozatím posunuli na desáté místo s dvanácti body, FC má na kontě shodný počet bodů a patří mu jedenáctá příčka.

TSG tak navázalo na výtečnou formu z Evropské ligy a po problémech s koronavirem mohlo počítat s několika oporami. V hostujícím dresu poprvé v tomto ročníku nastoupil od samého začátku český obránce Marek Suchý a odehrál celý zápas, zatímco brankář Tomáš Koubek opět proseděl utkání jen na lavici náhradníků. Domácí začali podle předpokladů aktivněji a svou první větší příležitost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili v úvodní gól.

Baumgartner odvedl skvělou práci na levé straně a pak výtečným pasem našel u vzdálenější konstrukce zcela zapomenutého Floriana Grillitscha, jenž hlavou zblízka snadno rozvlnil síť. TSG mohlo vzápětí hned několikrát navýšit svůj náskok, jenomže nejprve pálil těsně nad břevno aktivní Grillitsch, pak brankář Gikiewicz famózně zneškodnil rány Rudyho s Baumgartnerem a nakonec pálil Kramarič o decimetry nad levou šibenici.

Hosté z ničeho nic prorazili po půlhodině hry. Na přesný pas Gregoritsche si před hranicí brankového území naskočil Daniel Caligiuri a povedenou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Baumanna. Ještě do poločasu si famózní Gikiewicz poradil s prudkou hlavičkou Kramariče a na opačné straně se vytáhl Baumann proti dělovce Niederlechnera. Ve druhém dějství uběhlo sotva pár sekund a Hoffenheimu vrátil vedení Grillitsch.

Pětadvacetiletý rakouský záložník si po vyhraném hlavičkovém souboji Ihlase Beboua elegantně obhodil kapitána Gouweleeuwa a po zemi se nádherně trefil do protějšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Sebastiana Hoeneße se mohli ještě více uklidnit o čtyři minuty později. To totiž definitivně rozhodl Bebou nezištnou střelou z dvanácti metrů do bližšího dolního růžku. V následujícím průběhu nebyly po zásahu VAR uznány góly hostujícího Gregoritsche ani domácího Kramariče a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele