10. kolo
05.12.2020 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Mohuč nepotvrdila lepšící se formu a v Bielefeldu prohrála

Die Nullfünfer vyběhli na trávník SchucöAreny s vědomím, že můžou prodloužit třízápasovou sérii bez porážky. Jenže nakonec se museli sklonit před uměním domácích hráčů, kteří po vítězství poskočili na barážovou příčku, zatímco hosté zase klesli do sestupových vod.

Ve 12. minutě vyprodukoval mizernou přihrávku Andersson Lucoqui. Balonu se zmocnil Jean-Philippe Mateta, ale našel jenom připraveného Stefana Ortegu. Krátce poté došlo na stejný minisouboj znovu, avšak francouzský forvard netrefil kulatý předmět zcela podle svých představ. Následně poprvé zahrozili domácí, jmenovitě Sven Schipplock.

Ovšem úvodní branku obstaral v jednadvacáté minutě jeho spoluhráč Manuel Prietl, když jeho střelu zpoza velkého vápna zásadním způsobem nešťastně tečoval Alexander Hack - 1:0. Vyrovnat mohl už za osm minut Jean-Paul Boëtius. Protože neproměnil, mohli jít Die Arminem krátce po skončení úvodní třicetiminutovky do dvoubrankového náskoku.

Ritsu Doan si v obležení dvou protihráčů dokázal udělat prostor, aby levačkou zacílil z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči - 2:0. Uwe Neuhaus mohl být při poločasovém hvizdu sudího Marka Fritze na lavičce spokojený. Dva úvodní pokusy druhé půle patřily rovněž jeho svěřencům, jmenovitě Prietlovi a střídajícímu Andreasi Vogelsammerovi.

Ovšem ve druhé pětačtyřicetiminutovce stříleli do černého jenom hosté. V 82. minutě se do pokutového území neohroženě vřítil Kevin Stöger. Ortega jeho střelu vyrazil k Boëtiusovi, který zprava servíroval zpět před bránu, kde už se jeho sedmadvacetiletý spoluhráč Stöger prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti - 2:1.

V poslední minutě nastaveného času mohl bod pro Mohuč zachránit Mateta, kdyby neztroskotal na výborném Ortegovi. Důležitý souboj tedy vyšel lépe pro Bielefeld, který připisuje druhé vítězství. O to třetí se pokusí na stadionu ve Freiburgu, zatímco tým Jan-Moritze Lichteho vyzve za týden v Opel Areně sestupem rovněž ohrožený Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele