10. kolo
05.12.2020 18:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Šlágr kola dopadl nerozhodně. Bayern od porážky s Lipskem vysvobodil Müller

Bayern i po tomto kole zůstane na čele tabulky. O této skutečnosti rozhodla jeho konečná plichta s druhým Lipskem, které naopak o své současné místo může přijít, pokud Leverkusen v neděli vyhraje na půdě Schalke. Šlágr možná celého podzimu dopadl poměrně divokou přestřelkou, bod přitom mnichovskému celku musel vyválčit až Thomas Müller v 75. minutě.

Oba celky si doposud v Bundeslize počínaly velmi dobře, zaznamenaly všudy všeho jen jednu porážku, v ostatních případech vždy s pravidelností bodovaly. Jejich vzájemný duel byl tak logicky velkým magnetem, a ačkoli se hosté dostali hned dvakrát do vedení, proti domácím, kteří mimochodem také jednou disponovali jednogólovým náskokem, tři body neurvali.

Bavorský lodivod Hans-Dieter Flick měl oproti předchozímu klání v Lize mistrů na půdě Atlética Madrid k dispozici Manuela Neuera, Roberta Lewandowského i Leona Goretzku, kteří dostali pro duel v Madridu volno, a všichni tři se objevili v základní sestavě. I s velmi silným složením však Bayern houževnaté Lipsko neskolil. Remíza byla vlastně logickým vyústěním.

Hostující kouč Julian Nagelsmann potvrdil, že jeho tým, asi na papíře ne tak silný a slovutný, patří určitě k vůbec nejnepříjemnějším v celé Evropě, o čemž se můžou přesvědčovat třeba PSG či Manchester United v milionářské soutěži. Generálka na souboj s anglickým výběrem, který čeká na Die Roten Bullen už příští týden, nevyšla jeho svěřencům nikterak špatně.

V Allianz Areně ukázali sympatickou nebojácnost, německého giganta, který loni ovládl dění na domácí scéně i Ligu mistrů, se nijak nezalekli. Už ve 2. minutě se málem na střeleckou listinu zapsal Sabitzer, jenomže orazítkoval pouze brankovou konstrukci. V 19. minutě každopádně již přece skóroval Nkunku, to když velmi umně zužitkoval kolmici od Forsberga.

Bayern působil v průběhu úvodní třetiny zápasu velmi zaskočeným dojmem, do gólových příležitostí se prakticky nemohl propracovat. Vlastně až ve 28. minutě musel být nějak v pohotovosti gólman Gulácsi, který zlikvidoval pokus Pavarda, nicméně o dvě minuty později již nestačil na Musialaovo zakončení, jemuž balón prostrčil za hranici vápna Coman.

Pouze o čtyři minuty později se skóre změnilo opětovně, domácí se totiž začali dostávat postupně do varu. Musiala přihrál míč na Lewandowského, ten ho bleskově předal Comanovi, přes něj doputoval rychle do šestnáctky k Müllerovi, který sám před Gulácsim v koncovce nezaváhal. Lipsko se ovšem nevzdalo. A jen dvě minuty na to dokázalo vyslat svou zprávu.

O vyrovnání se postaral Kluivert poté, co Mukiele sklepl balón hlavou pro Haidaru, ten ho citlivě z první protečoval na svého spoluhráče, který po jednoduchém zpracování zamířil přesně do dolního rohu brány. A zkraje druhého poločasu hosté udeřili gólové potřetí, jelikož nikým nehlídaný Forsberg z bezprostřední blízkosti hlavou využil centru zleva od Angeliňa.

V 64. minutě se snažil dokonce Neuera překonat ještě stoper Upamecano, avšak jeho střelu pravačkou polapil domácí brankář. Lipsko se jinak soustředilo na kompaktní bránění, svého soupeře drželo slušně na uzdě. Ten ovšem ve finále dokázal zareagovat na pro něj nepříznivý stav, naskakující Müller hlavou usměrnil merunu za Gulácsiho po přesném pasu od Comana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

3-1, Pojďme Bayern!

Reagovat
Ferragamo7

2:0

Reagovat
Kolarik12

Divacky super zapas. Coman, Muller a hlavne Musiala skveli, bohuzel o to horsi je pak ta obrana. Alaba na te leve strane rozhodne lepsi, nez kdyz hraje stopera, ale Sule, Boateng i Pavard opet desni. Cela ta obrana bude potrebovat v lete prebudovat. Boateng, Martinez by urcite uz meli odejit a prednost by meli dostat mladsi. Otazkou co s Pavardem a Sulem. Ani jeden z nich v teto sezone nepredvadi vubec nic, takze tezko rict, jestli je drzet za kazdou cenu a doufat ve zlepseni...

Reagovat
Rich

Coman, Muller a Musiala nejlepší hráči... Coman tři asistence, je super, Muller musel zachraňovat, alespoň tedy bod... Tak nějak jsem tušil, že to bude těžké, ale tedy ta obrana byla strašná...

Šokující bylo, když Bayern dostal 3 gól a Sule rozhodí rukama, jako kdyby za nic nemohl... Sule v obraně dnes nejhorší... Ale letos je vidět, že ta obrana je prostě průser... Už hodně krát se stalo, že Bayern musel otáčet a tento zápas nebylo výjimkou... Javi, nemá na základ, prostě hrál od začátku a pomalý a už na to nemá, musí pryč... Musiala ho zastoupil podle mě úplně nejlépe, jak mohl... Boateng prostě nemá stabilní výkony, v zápase lize mistrů podá suprový výsledek a pak zase v dalším hoří...Ale není nejhorší... Sule byl strašný, je pomalý a nejistý a to měl být budoucností v obraně Bayernu... Ani prd, pokud bude hrát, jak hraje, tak na lavičku a dotáhnout Upamenca... A prostě hrát s tím mladým Francouzem... Co přišel... Pavard není špatný, ale všeobecně by to chtělo někoho, kdo je o level výše... Škoda, že nevyšel Dest, protože ten je lepší už teď... Ale pořád je lepší Pavard než Sarr, to je vyloženě omyl a měl by odejít v létě... A ohledně Alaby, ano hrál na levém postu, ale že by tam dnes nějak zazářil, to ne... Pokud odejde Alaba, Boateng a Sarr, chce to, dva obránce a jednoho pravého beka..

Reagovat
Gerd 13

Dostáváme fakt moc gólů,a to máme Neuera,kterej tým vždycky podrží - nebo skoro vždycky.

Reagovat
Rich

2 ze tří golů nešli na jeho triko a i u toho prvního Neuer za to nemohl... Průser je ta obrana, Boateng je pomalý a Sule byl vždycky pomalý, ale teď je to ještě horší, tlustý a pomalejší, než kdy předtím... Flick bude muset řešit tu obranu, v současné době nejlepší v obraně je Hernandez a Davies... Pak potažmo Alaba, ale to je taky utopie, jelikož na beku hrál poprvé a taky nic moc nepředvedl.. A další věc, prvních pár minut, co hrál Javi, tak ten střed byl strašný... Musiala to vyrovnal a to hrál zase dobře, stejně jako proti Atletiku..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele