10. kolo
05.12.2020 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Wolfsburg neprohrál ani v desátém zápase, jelikož proti Kölnu uhrál bod

"Kozli" za něj budou ve své situaci určitě rádi. Díky němu a díky lepšímu skóre zůstávají na první nesestupové a nebarážové příčce před Arminií Bielefeld. Naopak "Vlci" se posunuli na pátou pozici s tím, že i tu druhou mají na dohled.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval po šesti minutách hry Josip Brekalo, ale protože stál poměrně daleko od brány, Timo Horn nechal děkovat. Na opačném pólu to zkusil Elvis Rexhbecaj, nicméně ani on nebyl úspěšný. V 11. minutě ještě vyzkoušel pozornost domácího brankáře Wouter Weghort, avšak další velká šance už byla gólová.

Psala se 18. minuta, když Salih Özcan z pravé strany přihrál Janu Thielmannovi, jenž měl dost času si balon nachystat. Avšak nebýt Lacroixovy teče, dost možná by z toho nic nebylo - 1:0. Takhle mohli jít svěřenci Markuse Gisdola do vedení, o které je málem připravil už za tři minuty Maximilian Philipp. Vyrovnat dokázal až v závěru úvodní třicetiminutovky jeho spoluhráč a jmenovec Maximilian Arnold, když ukázkově proměnil přímý kop z nějakých dvaadvaceti metrů - 1:1.

Když už to vypadalo, že oba týmy poputují do šaten za remízového stavu, pobídl na pravé straně stojící Rexhbecaj kolegu Ondreje Dudu, jenž v ideální pozici před bránou z první vymetl šibenici a stylově tak oslavil svoje šestadvacetiny - 2:1. Oliver Glasner za tohle svoje hráče jistě nepochválil, avšak stále zbýval celý poločas na to s nepříznivým stavem něco udělat. Šestačtyřicetiletého kouče, celý realizační tým, spoluhráče, vedení klubu a samozřejmě i všechny jeho fanoušky potěšil už necelé dvě minuty po startu druhého dějství ve výborné formě hrající Wouter Weghorst. Holandský forvard si před domácí svatyní počíhal na centr Renata Steffena, aby jej zblízka hlavou poslal přímo na místo určení - 2:2.

Zanedlouho to zkusil sám asistent, nicméně z tohoto mráčku nezapršelo. V 74 minutě se připomněl Sebastiaan Bornauw, avšak Koen Casteels za svá záda další balon nepustil. Stejně tak Maxence Lacroix nevyzrál na Tima Horna. Wolfsburg přivítá za týden Eintracht Frankfurt, kdežto Köln, který nedokázal plnohodnotně navázat na tříbodový zisk z utkání proti Dortmundu, pojede o další důležité body bojovat do sestupem rovněž ohrožené Mohuče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele