10. kolo
05.12.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dortmund bez Haalanda neuspěl naplno, z Frankfurtu si odvezl bod

Dortmund si bez svého klíčového útočníka Erlinga Haalanda, který mu bude chybět kvůli zranění až do konce roku, neporadil ve Frankfurtu, s nímž nakonec pouze plichtil, a ztratil po poslední porážce s Kolínem nad Rýnem další důležité body v boji o přední příčky. Domácí poslal do vedení v první půli Daiči Kamada, za hosty vyrovnal po obrátce Giovanni Reyna.

Před pár dny Borussia sehrála těžké utkání v Lize mistrů proti Laziu, zajistila si v této soutěži postup do osmifinále, v Bundeslize je čekalo papírově náročné měření sil na půdě Eintrachtu, a předpoklady nakonec naplnily svá očekávání. Svěřenci trenéra Adolfa Hüttera jasně ukázali, že často neprohrávají, a pořád mimochodem platí, že skolit je zatím dokázal pouze Bayern.

Celkově rozšířili svoje konto nerozhodných výsledků už na číslo sedm, ani na sedmý pokus se tak nedočkali kýženého vítězství, které naposledy slavili zkraje října proti Hoffenheimu, ačkoli do tohoto souboje vstoupili parádně. Už v 9. minutě stoper Hinteregger našel svým dlouhým pasem Kamadu, ten se ve vápně rychle zorientoval a překonal gólmana Bürkiho.

Přitom kdyby šest minut předtím naopak skórovalo mužstvo kouče Luciena Favreho a svou pravačkou by zakončil přesně Hummels, mohlo se střetnutí upínat jiným směrem. Jenže hosté ve finále museli dohánět jednogólové manko, přičemž Reynu v 17. minutě vychytal brankář Trapp a Sancho následně hned ve dvou příležitostech svou levou nohou minul prostor brány.

Naopak ve 34. minutě mohl svůj náskok navýšit Frankfurt, ve výhodném postavení se ocitl Barkok, jenomže ani on nenašel potřebnou správnou mušku. Až jedenáct minut po změně se stran došlo na další zásadní okamžik. Sancho od levé lajny uvolnil na hranici šestnáctky Reynu, ten bleskově zakličkoval a pak svou dělovku nasměroval nechytatelně do šibenice.

Ve zbývajících pasážích druhé pětačtyřicetiminutovky se poté skóre směrem kupředu již nepohnulo. V 64. minutě zahrozil Dortmund prostřednictvím Brandta, jeho zakončení se však neujalo, střídajícího Moukoka vychytal o čtyři minut později Trapp, z přímého kopu nezacílil ani Sancho. V nastavení se ještě střelecky osmělil Witsel, napřímo ovšem Trappa neprověřil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele