10. kolo
05.12.2020 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Alassane Pléa (© AFP)

Zajímavý zápas mezi Freiburgem a Gladbachem nakonec skončil remízou

Hosté nejprve vedli, jenže domácí výsledek otočili. Stav 2:1 však vydržel na ukazateli skóre pouze minutu. Konečné skóre sice bylo ustanoveno záhy po změně stran, ale to neznamená, že by od té doby nebyly na Schwarzwald-Stadionu k vidění žádné velké příležitosti.

Ta úplně první se udála už po 120 sekundách hry. Ermedin Demirović se ve vápně soupeře dostal k balonu, který potom musel zblokovávat do bezpečí Christoph Kramer. Domácí si na konto připsali i druhou velkou příležitosti, když střílel Lucas Höler pouze do tyče, aby z následné dorážky zamířil nad. Osm minut poté udeřilo na druhé straně hrací plochy.

Nádherná akce na jeden dotek skončila Embolovým zakončením na vzdálenější tyč - 0:1. Nutno podotknout, že tady gólman Müller asi trochu zaspal. Vedení týmu Marka Roseho nevydrželo ani deset minut, jelikož Baptiste Santamaria si famózně zpracoval centr od rohového praporku, aby to okamžitě zkusil akrobaticky přes hlavu. Yann Sommer si myslel, že se mu podaří míč vyboxovat pryč, jenže v ten moment se před ním zjevil Philipp Lienhart a hlavou vyrovnal - 1:1.

Hned za dvě minuty mohlo být pro "Hříbata" ještě hůř, kdyby Keven Schlotterbeck ve výborné pozici neselhal. Během úvodního dějství byli Streichovi svěřenci aktivnější, což platilo i po startu toho druhého. Stefan Leiner neměl pražádné pochopení pro ofenzivní snahy Nicolase Höflera, a tak jej ve vlastní šestnáctce poslal na zem.

K penaltě si stoupl Vincenzo Grifo a s naprostým přehledem ji proměnil - 2:1. Jenže hned po rozehrávce posunul Florian Neuhaus na Alassaneho Pléu, jehož parádní rána pravačkou zpoza velkého vápna se zastavila až v síti. Brankář Müller zaregistroval kulatý předmět až příliš pozdě - 2:2. Další minuty, resp. téměř tři desítky minut, vyloženou příležitost nepřinesly.

Až v 78. minutě o sobě dal znovu vědět Grifo a za švýcarskou reprezentační jedničkou ve službách Borussie Mönchengladbach zvonila branková konstrukce. Střídající Nils Petersen následně z bezprostřední blízkosti hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Yann Sommer se musel činit ještě v poslední minutě řádné hrací doby. A protože jeho spoluhráč Patrick Herrmann svoje dvě veliké možnosti zahodil, rozešly se po roce a půl oba soupeři smírně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele