10. kolo
06.12.2020 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Schalke opět padlo, k výhře Leverkusenu přispěl brankou i Patrick Schick

Bayer Leverkusen zvítězil v Gelsenkirchenu hladce 3:0 a v tabulce postoupil už na druhé místo, přičemž na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí pouze jeden bod. Přesně na opačném konci tabulky se nachází Schalke. Slavný klub se dál utápí v herní i výsledkové krizi. Výhru "Farmaceutů" odstartoval vlastním gólem Malick Thiaw a po změně stran zvyšovali Julian Baumgartlinger a Patrick Schick.

Český útočník dostal důvěru od začátku zápasu a svým výkonem určitě nezklamal. Schalke se chtělo v domácím prostředí odrazit k lepším výkonům, ovšem do zápasu vstoupilo zle. Už po deseti minutách si ve snaze odehrát balón do bezpečí vstřelil vlastní gól hlavou Malick Thiaw a to byl moment, který prakticky celý zápas rozhodl.

Leverkusen mohl o pět minut později zvýšit náskok, ovšem Schick z dobré pozice těsně minul branku. Na druhé straně si Schalke vytvořilo šanci až ve 27. minutě po nepřesné ráně Skrzybskiho a branka ze 33. minuty nebyla domácím uznána. Leverkusen kontroloval šancí Baileyho, jehož ránu zvládl Langer vyrazit. Svižný první poločas víc jak jednu branku nenabídl, ale v podobném tempu se pokračovalo i po přestávce.

V 51. minutě musel Amiriho volný přímý kop vyrazit Langer a stejný souboj se opakoval i o pár minut později, znovu ve prospěch brankáře "Königsblauen". Aktivnější Leverkusen se nakonec dočkal i druhého gólu. Po rohovém kopu se prosadil hlavou Julian Baumgartlinger a Leverkusen vedl 2:0.

Schalke se mohlo okamžitě vrátit zpět do utkání, protože po nedovoleném zákroku Sinkgravena sudí nařídil pokutový kop. Steven Skrzybski však s penaltou naložil bídně, Hrádecký předvedl výborný zákrok a ještě prohloubil domácí frustraci.

Čtvrthodinu před koncem pak z pohledu Schalke dokonal dílo zkázy Patrick Schick, který si seběhl na kolmou přihrávku a chladnokrevně zakončil. Bayer Leverkusen zcela zaslouženě dobyl Gelsenkirchen a v tabulce se posunul už na druhé místo o bod za vedoucím Bayernem. Schalke se dál zmítá v krizi a na posledním místě uzavírá tabulku Bundesligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele