Aktuality

Toulalan si pochvaloval zlepšení ve druhé půli, nyní myslí na Schalke

V Itálii se po mizerném startu do sezony dere tabulkou směrem vzhůru AS Řím, ve Francii se něco podobného daří Lyonu. Olympique si včera poradil i s RC Lens, přestože ještě v poločase prohrával 0:1...

Experti se přiklánějí k tomu, že Plzeň na jaře svůj náskok uhájí

Jednoznačně nejvýraznější událostí ligového podzimu jsou podle expertů, které dnes oslovila ČTK, výkony plzeňských fotbalistů. I když Západočeši přišli v závěru první části sezony o dvě třetiny náskoku v čele tabulky a mistrovská Sparta na ně ztrácí před zimní pauzou už jen čtyři body, odborníci se přiklánějí k tomu, že v jarní části Viktoria své vedení uhájí.

V Lize mistrů můžou v úterý slavit postup i čtyři Češi

Dalších pět klubů si může po úterních zápasech jedno kolo před koncem základních skupin zajistit postup do jarního osmifinále Ligy mistrů. A radovat se naráz můžou i čtyři čeští krajánci Tomáš Rosický s Arsenalem a Tomáš Hübschman se Šachtarem Doněck, Marek Suchý a jeho Spartak Moskva také Marek Jankulovski.

Laudrup: Myslím si, že tři body jsme si zasloužili

Mallorca loni porážela jednoho soupeře za druhým na svém hřišti a v konečném účtování Primera Division skončila na pátém místě. Také letos se jí daří a je postrachem favoritů, ovšem s tím rozdílem, že body vozí i z venku...

V české lize padlo nejvíce gólů za posledních 10 let

První liga zažila gólově nejbohatší podzim za posledních deset let. V průměru diváci na stadionech viděli 2,63 branky na zápas. Na výrazném ofenzivním zlepšení oproti předchozím rokům má hlavní zásluhu lídr tabulky z Plzně, který v 17 podzimních zápasech nastřílel 43 branek a je osmým nejproduktivnějším týmem evropských lig.

De Laurentiis: Dospíváme, i když ještě stále musíme vyrůst

Neapol za sebou má velmi vydařenou první třetinu letošního ročníku Serie A a potvrdila to i včerejší výhrou 4:1 nad Boloňou. SSC si tak i nadále drží třetí příčku v tabulce, prezident italského klubu Aurelio De Laurentiis ale nehodlá usnout na vavřínech a už myslí na to, jak v lednu posílí současný kádr...

Hrajeme o záchranu, ví Been

V mizerných výkonech i nadále pokračuje Feyenoord, rotterdamský klub včera znovu neuspěl venku, prohrál 0:2 na půdě Groningenu a v tabulce se propadl až na šestnáctou příčku. Jeho trenér Mario Been si uvědomuje, že boj o evropsé poháry se jeho týmu už týkat nebude a prioritou se definitivně stala záchrana...

Lille vede ligu. Trenér Garcia ale na titul nemyslí

Lille včera porazilo Monako a dostalo se do čela francouzské ligy. Trenér Rudi Garcia ale odmítá jakékoliv řeči o mistrovském titulu. Uvědomuje si, že čelo tabulky je nesmírně vyrovnané. Cílem Lille zůstává skončit do pátého místa.

Sparta završila jednu soutěž, ale sezona jí skončí až za 23 dnů

Vydařený závěr v ligové soutěži mají za sebou sparťané, kteří na poslední chvíli před zimní pauzou srazili náskok vedoucí Viktorie Plzeň na čtyři body. Zatímco ligoví soupeři nastupují dovolenou, na Letné se budou scházet k tréninkům i nadále. Definitivní volno jim začne až 15. prosince, kdy skončí zápas Evropské ligy proti CSKA Moskva.

Gallas se jako kapitán osvědčil. Redknapp mu pásku nechá

William Gallas dovedl Tottenham jako kapitán k výhře na Arsenalu, na kterou čekali Spurs sedmnáct let, a zřejmě si tak vysloužil právo nosit kapitánskou pásku i na další zápasy. Manažer Harry Redknapp totiž nemůže využít stabilní lídry Kinga s Dawsonem.

Suchý: Po zápase jsme měli nepříjemný rozhovor

Obránce Spartaku Marek Suchý přiznal, že jej překvapilo, jak se jeho tým nechal přehrát konkurenčním CSKA, přestože měl výhodu hráče v poli navíc. Podle českého reprezentanta se spartakovci pokusí na nepříjemnou prohru rychle zapomenout.

Brabec: Ze snížení náskoku máme radost, ale podzim ještě nekončí

Dvanáct bodů ztráceli sparťané po dvanáctém kole na Viktorii Plzeň a kdekdo obhájci titulu prorokoval, že na další mistrovský titul mohou zapomenout. Jenže za pouhých pět kol se Spartě podařilo dvě třetiny náskoku stáhnout a do jara půjdou už jen se čtyřbodovým mankem.

Černý by rád Slavii pomohl i v jarních bojích o záchranu

Dny plné nejistoty čekají slávistu Jaroslava Černého. Jednatřicetiletý záložník patří mezi hráče, jejichž budoucnost ve vršovickém klubu je nejasná. V Edenu mu končí smlouva a vedení se stále nerozhodlo, zda na něj uplatní opci. Sám Černý by rád ve Slavii pokračoval a chtěl by Pražanům pomoci v jarních bojích o záchranu.

Nenaplňujeme ambice, smutní Veh

Hamburk má v posledních letech vysoké ambice a nejinak tomu bylo i před letošní bundesligovou sezonou, v níž opět zaostává za očekáváními. Fanoušci, funkcionáři a hráči německého klubu nemohli být spokojeni ani včera, jejich tým prohrál v Hannoveru 2:3...

Kouč Almeríe Lillo musel strávit rekordní debakl i vyhazov

Černý den zažil v sobotu kouč fotbalistů Almeríe Juan Manuel Lillo. Jeho svěřenci totiž podlehli doma Barceloně 0:8 a o několik chvil později se od vedení klubu dozvěděl, že na lavičce skončil. Almería uhrála v nejvyšší španělské soutěži v této sezoně jen jednu výhru z 12 zápasů a figuruje na 18. místě tabulky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele