základní skupiny - skupina G, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Olympiakos opět selhal a po druhé porážce to s jeho postupem do jarní části nevypadá vůbec dobře

Olympiakos opět v brance s českým gólmanem Tomášem Vaclíkem nepředvedl dobrý výkon a stále tak prohlubuje svou krizi, neboť hlavně kvůli dvěma vstřeleným brankám kanonýra Michaela Gregoritsche podlehl druhému týmu bundesligové tabulky Freiburgu po výsledku 0:3 a ve skupině G tedy stále nemá na kontě jediný bod. Po úvodní porážce s francouzským Nantes (1:2) zaostával za svým protivníkem ve všech ohledech.

Hosté znovu prokázali úžasnou produktivitu a všechny tři své góly zaznamenali během úvodních třiapadesáti minut, poté si dostatečný náskok s přehledem pohlídali až do závěrečného hvizdu. SC se naopak osamostatnilo na vedoucí příčce se šesti body a zatím je suverénní, i když vyhráno ještě rozhodně nemá. Svěřenci dlouholetého trenéra Christiana Streicha poprvé zahrozili už po necelých dvou odehraných minutách.

Obrovskou hrubku v defenzívě vyrobil Ba, který svou zpětnou přihrávkou doslova poslal do stoprocentní možnosti rozběhnutého Kyereha, avšak jeho kroucenou skákavou střelu z dvanácti metrů vyrazil do strany famózní Vaclík. Nicméně neuběhly ani další tři minuty a mírný favorit přeci jen otevřel gólový účet tohoto čtvrtečního střetnutí. Vůbec poprvé v nové sezóně se prosadil zkušený dvaatřicetiletý záložník Nicolas Höfler.

Ten po skvěle zahrané standardní situaci Grifa hlavičkoval prudce k bližší tyči a Vaclík se v tomto případě jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté dokázali navýšit svůj náskok přesně po pětadvaceti odehraných minutách. Gregoritsch prozatím nasázel v Bundeslize tři góly a teď se konečně prosadil také na evropské scéně, jelikož se po parádním přistrčení od Kyereha mezi dvěma protihráči zjevil sám před Vaclíkem a nekompromisně zavěsil pod břevno.

Řecký mistr se vůbec k ničemu nedostával ani po změně stran a třetí rozhodující úder obdržel po osmi odehraných minutách. Svůj druhý zásah v utkání přidal právě Gregoritsch, jenž po hlavičce Gintera a netrefení míče v podání Lienharta vymyslel chytrou kličku a vzápětí z hranice brankového území nemohl minout zcela prázdnou branku. Olympiakos se začátkem října pokusí udržet naději proti Karabachu, Freiburg by rád prodloužil stoprocentní bilanci s Nantes.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Theft90

0.1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
ratusek

1:2

Reagovat
Elliasson

Jedním slovem - nechápu.

Reagovat
Elmas

špatná forma..

Reagovat
M.Vaza

Freiburg je rozjetý z bundesligy, Řekové to úplně zachrápali..

Reagovat
Elliasson

No jo, ale Olympiakos má takový úžasný tým na papíře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele